verı olarak opel dıyorum ama gonlum passattan yana opellerı hıc sevmedım![]()
Passat
Insignia
benim arkadaşta insignia var.ben sürdüm.bindim.kendi aracımla denedim.
insignia 2.viteste gaza asıldığında sardırıyor.18 jantlı.
ben yeni civicinde denemesine şahit oldum kardeş sizin olayda bi yanlışlık var.yeni civic zaten 125 gibi değil.ben zamanında honda forumunda gördüm.hondacılar fanatiklik yapmıs biri bi tane a3 bulmuş 1.4 turbo.video cekmiş geçtim diye.aradan seneler geçti.bana a3 1.4 turbo almak kısmet oldu.yani o hondacı naptıysa ne ettiyse nasıl geçtiyse bilmiyorum ama benim aracımda 125 hp tork fazlam var ama ağırlıkta vardır.1400 kilo civarı bi aracım var.ama gelin görünki abartmak gibi olmasın civicle arasında baya fark olur.civicle 1.6 110 hdi c4 denedik.c4 mcp şanzımandı robotize düz.düz c4 ten yavas yani.c4 u zar zor geçti civic.140 a kadar denediler ve civicin 1 boyu yoktu.düz c4 olsaydı civictende hızlıydı yani.bende deneyecektim banada söylediler.gerek yok dedim çünkü o c4 le denediğimde yağmurda kaldıramadım aracım yeniydi,alısık değildim cok sardırdım c4 gitti 1.viteste.2.vitese atmamla arkasından gelip bi otobüs tır boyu fark atmıstım 140 a kadar.
ve ben a3 u chipledim yine insignia yı geçemedim kısaca siz düşünün![]()
onurcum senin aracınla insignia arasında hacim farkı var bunu unutma 200cc çok şey değişitirir ama kötü yönde de değiştirebilr.
şu kar falan olmasa denicez ama bakalım :S
Rs Racing Garage
MK2 Ford Focus Silver Bullet
BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri
havalar düzelince denerzherkes görür ne olcagını çok iddaalı degilim ama insignianın gececegını dusunuyorm
Civic 1.4is-Clio Rs-Megane Coupe-Civic Vti-Polo Gtı-FN2 TypeR-Corsa 1.3cdtı-Corsa 1.4at-Leon Tdı.
Honda Pcx-Cbr 250r-Yamaha Mt-07-Cbr600RR-Cbr1000RR...
insignia ağır olsada 6 ileri şanzımanlı yeni bi araç sonuçta üstelik 180bg ,,doğru düzgün kullanıldığında geçebilir serdarım seni,,chip i felan ayarla öle dene bence
![]()
Haklisin yeni civicler guclu degiller fakat duz viteslerinin genede gideri fena degil, ama otomatikler gitmiyor. C4 muhabbetinde bayaaaa bi abartmissin benim eski arabam 1.6tdci 109hp focus'du; focusla bu araba arasinda daglar kadar fark var yani hic bi stock focusu muhattap bile almam ancak chipli olmasi gerekiyor. 2.0 136hp vectraylada denedim 200 e kadar 2.5 boy civari geciyorum 2. Vites rollingde, dragda zaten daha fazla aciyorum.
İnsignia olayi konusuna gelince evet bize de cok sacma geldi 180hp arabaya tutunmasi ama adam dip gazdi ve arkasinda turbo yaziyordu, belki o aracin motorunda sorun vs. olabilir, bilmiyorum...
A3 muhabbetine gelince bir ara bulursam bi video aticam; uyesi oldugum honda forumunda 1.4 125hp dsg a3 ile zir stock yeni civic(dream modeli) drag yapiyorlar 400m civarinda yeni civic 2-3 boy civari onde bitiriyor..
Antalyada denicek 1.4 a3 cok aradim ama bulamadim o yuzden denemedigim araba hakkinda kesin yorum yapamam ama yukarida belirttigim gibi deneyen bir arkadasimiz olmustu.
bende gördüm o videoyu yanıltıcı bi video.abartma yapmadım gördüklerim bunlardı.vectraların oranları uzun biraz.c4 ler focustan hafif.ayrıca her araba bir değil tabi senin civic daha iyi gidiyoda olabilir.bizim burdaki c4 ler iyi gidiyo olabilir.birde rakım olayı var
iç anadoludaki turbolar daha avantajlı
biraz da orjinal teknik verilere bakalım ?
passat 1.8 T
Motor Gücü:150 hp
1355 kg
0-100 Hızlanma:8,7 sn
Aracın Torku:210
Azami Sürat:223 km/h
Insignia 1.6T
180 hp
1503 kg
0-100:8,9 sn
aracın torku:230
azami sürat:225 km/h
teknik veriler bunlar daha önce yazılanlarda passat'ın motor hacminden dolayı torkunun daha fazla olduğu söylendi. tam aksine insignia'nın 20 nm daha fazla
ayrıca insignia'nın çok yaktığı söyleniyor.
passat 1.8 t ye göre şehir içinde aynı şehir dışında ise daha az yakıyor.(teknik veri)
Passat diyorum ayrı bi sempatim oldugundan dolayı...
dyno araç bakımsızken 2 kere ölçürttürdüm ikisinde de ayrı sonuçlar çıktı. zaten geçerim veya geçilirim diye bir şeyim yok. arkadaşın zorlaması yüzünden denicektik. Yoksa huzur style gidiorum yetip te artıyor.
denemeden önce yine de merak ettiğim için açtım konuyu.
Rs Racing Garage
MK2 Ford Focus Silver Bullet
BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri
2side stock olsa direk insignia derim.
2.4 accordumla jer 2 araba ile de denedim, passatı üzdüm ama insignia da beni üzdü,hiç beklemiyordum opelin geçmesini ama özellikle şanzımanı mükemmel (6ileri düz).
Bu şartlarda ne olur;denemek lazım
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)