Xdream Nickli Üyeden Alıntı
Konu tam benlik olmuş ben sadece düşüncelerimi yazıcam katılan katılmayana şimdiden saygılar.
Benim s2000'e olan sevgimi saygımı yakın dostlarım çok iyi bilir.İstesem alabiliceğimide..
Şimdi basamak basamak gider isek konunun başında eski aracından kalan bir hasarsızlık indirimi olduğundan bahsetmişssiniz benim şu andaki m3'üm eski subarumun kaskosunu devam ettirelerek yapıldı %60 indirimi vardı yanlış hatırlamıyorsam şu anda aracımın kaskosuna 1,600 veriyorum.(Rakamlar net değildir.)Sizde bunu değerlendirip birinci şıkkı eleyebilirsiniz.Yakma konusuna gelince şehir içi hafif sıkımlarla normal kullanımda 13lt başka konulardada belirttiğim gibi 2 kere top speed geri kalan sakın kullanımla 9,3 litre istanbul bodrum full klima açık..9,3 bence çok iyi bir değer bugun babamın volvosu bile uzun yolda 10lt altına inemiyor.Buda 2.secenek..
Gelelim s2000 ve m3 ün genel bakış açısına s2000 dışarıdan gerçekten çok albenili çok yakışıklı bir araç fakat malesef eksi yönleri çok.Yagmur yagdıgında ağız tadıyla kullanmazsın güzel durması için ciddi yerde olması lazım zaten konfor özurlusu bır arabada iicene konforsuz oluor.Tıkırtı sesleri belli bir zaman sonra ister istemez geliyor,ki kimse 60,000 lira verdikten sonra bu sesleri duymak istemez.Basınca s2000'de affetmıyor yakıyor.Konsol deseniz ciddi keyifsiz fakat gel görki arabanın karsına geçip bi sigara yakmak paha biçilemez..
Birde arada bazı arkadaşların yazdıklarına cevap vericem ben daha üzülmemiş yanlanmamış bir s2000 görmedim.Her akşam bağdat caddesindeyim daha bir tane sakin giden s2000 görmedim.Alayı gazlıyor hee benımde s2000 olsa bende gazlar yanlarım yalan yok kızmıyorum niye yapıyorlar diye haklılar ama malesef bi tane sıkılmamış s2000 yok eskiden bir baran wardı efendi efendi giderken görüyordum oda sattı o s2000'de perte bağladı zaten..
S2000'inin yanında bir araba mutlaka şart bunuda bir örnek veriyim çok yakın arkadaşım siteye üye kenanda bildiğiniz gibi kızlar kızı bir s2000 aldı.Ki ciddi anlamda hakkını vererek kullanıyor s2000'i bu hafta sonu gördüm dizel a4 almış sormadım nedendir diye ama şöle bir yorum yaptım demekki s2000 le heryere gidelemiyor.Yada rahatsızlık veriyor ki s2000'i alalı sanırım 1 ay filan oldu.
Şimdi kendi m3'ümden yola çıkarak m3'ü anlatmaya çalışıcam m3 benim için subarudan sonra resmen prestij oldu apartmanda bile sonunda doğru düzgün bişiler alabildin dediler daha ilk haftasında..Nişanlım bile alabiliceğin en iyi arabayı aldıgının farkındasın dimi dedi....Araba kullanmayı sewdiğimden ve trafikten nefret ettiğimden dolayı SMG tercih ettim ama aldıktan sonra öle anlatılan gibi olmadıgını anladım özellikle tam devirli sıkımlı kullanımlarda aksine düzden daha ii bunun altını çizerek söylüyorum tam devir vites attıgınzıda tansiyon tam açıkken düzden daha iyi ilk bir ay tansiyonu anlamak için sıkıntı çekıyorsunuz fakat şehir içinde 3.kademe en idaali,m3 ü alırken fullunu almaya çalışın telefonu tv zunu ekranı filan cidden çok eğlenceli arabadan zewk almanızı sağlıyori,tek kapı arabada 200 le giderken tek tuşla arka kelebekleri açabiliosunuz ki bir çok arabada hala yok..Harman cardondan bahsetmicem bile içerideki müziğin kalitesinden bu araca düşünen bunu zaten biliordur koltuk ısıtması elektrikli koltukları yukarı katlanan otomatik aynaları (ben otoparkta bile kapatıyorum :) ) s2000 e göre yol tutuşu çok çok daha iyi...
İllaa yok arkadaş ben yanlıcam diosanızda tek tuşa bakıyor...Diğer türlü dsc açıkken kopartmak imkansıza yakın hemen bir şekilde şeride geliyor araba...
Yine bir arkadaşımın yazısına cewap vericem nickler aklımda değil s2000 m3 her yerde var demişsiniz türkiyede kaç tane m3 coupe var biliyormusunuz?Ben her gece bağdat caddesinde olmama rağmen hep bağdat caddesi örneğini weriyorum ki bu tarz arabaların en çok görüldüğü yer olarak sadece BK kırmızı m3 ü görüyorum çok çok nadirende 1 2 extradan m3...s2000 lerin plakasını yazmıcam gökide bilir her 10 dakkada kaç s2000 geçtiğini ki hatta her seferinde bize inat yapıyorlar deriz.m3 e sorunlu dıyenler içinde m3 ün istediklerini verin inanın hiç bir sıkıntı çıkartmaz ısıtmadan basmayın istediği yagını koyun bakımlarını tam yaptırın smg sini düzenli fonfigire ettirin inanın bir sıkıntı çıkartmaz ben en az haftanın 3 4 gunu kullanıyorum bir gunude 100 km yapıp işe gelıorum.s2000 e göre temiz m3 bulmak bence daha kolay her m3 alan çünkü gazlıcagını sanmıorum,gazlamak derken can almadan lastik yakmadan yanlamaktan bahsediyorum.
Bu iş sanırım birazda yaş ile ilgili ben su anda 22 23 yasımda olsaydım emınım s2000'i tercih ederdim ama artık kafa kaldırmıyor ınsan belli bir yerden sonra konfor arıyor araba kullanırken zewk almak istiyor.Ama ne yaparsak yapalım zewk işte insanın aklında kaldımı kalıyor malesef...
Benim hedefim açıkça sölemek gerekir isek corvette c6 ben sanırım amerikancıyım onlardan aldıgım zewk ıstedıgı kadar konforsuz olsun bır başka...
Ewimide iş yerime yakın bi yere taşıyabilirsem içimde kalmasın diye belli bir dönüm siyah hardtoplı bir s2000'e binmek istiyorum açıkçası...
Konun özüne dönersek maddi durum m3'e bakmayı kurtarıyor ise kesinlikle m3 ama benım araca bakıcak ayırıcak ne zamanım ne nakdim war diorsanız s2000 çünkü s2000'e bakmasanız bile yürür ama m3 sıkıntı çıkartır bakımları yapılmazsa bu bir gerçek..Yada ben canını alıcam dıosanız m3 s2000 e göre daha nazik bir araba...
Değerini bilebilicek biri ise m3 alsın gerçekten çok özel bir araba... 100,000KM üstü olmasını dert ertmeyin sahibi biraz bilgili olsun araba hakkında gerisi foss...
m3 alınca keşke s2000 alsaydım demiceksiniz ama s2000 alırsanız keşke m3 alsaydım diceksiniz...ikisinide kullanan biri olarak düşüncelerim bunlardır..