pug candir can :)
Printable View
pug candir can :)
ortada bir doğru varsa, hondanın pek birşey geliştirmediği; eski motorların üzerine yattığıdır. güvenlik nedeniyle ağırlıklar artıp, emisyondan ötürü karbon salınımı dengelenmeye başlandığından beri honda yeni bir teknoloji getirmedi, getirmez mi getirir; kralını bile yapar ama şu anda teknolojik anlamda peugeot çok ileride...
sen bunu yazınca sığ olmuyosun. ben benim arabamla ben giderim sen gidemezsin denilincemi sığ olunuyo. ne kadar ilginç.
bazı abartılı honda fanatikleri yüzünden kendi honda araçlarımdan tiksindim. yemin ederim. sanki arkadaşların altında nsx veya s2000 varda dünyaya böyle bi yukardan bakma durumu var.
Evrenoz a o zaman cevabım olsun.
Angara otobanında ist'den itibaren sıka sıka gittim.
Bodrum yolunda nerden izmirden mi ne başlıyo otoban sökeye kadar otoban sıka sıka 190-230 arası gittim hep, motor hala kaputumun altında sapa sağlam duruyo :)
motor kalitesi nasıl ölçülür?
az hacimden çok güç vermesimi?
sessizlik ve düşük tüketimimi?
uzun vadede sorunsuzluğumu?
yoksa hepsini vermesimi?
Baya alıntı yaptım ama kötü bir amacım yok yani :D Bu konu seviyeli giderse güzel bir konu. Ben her markayı severim ki bir çok markanın efsane arabası vardır onlara saygım sonsuzdur. Ama bu da takım tutmak gibi bir şey ve onun hakkında bildiğim şeyleri paylaşmaya çalışıyorum. Öff lafı nasıl koydum diye düşünmüyorum yani o yüzden fanatik denildiğinde konudan soğuyorum ve yazasım da gelmiyor, hoş yazılarım çok önemli değil de :)
İlk yazdığınız kısım konusunda şöyle söyleyeyim. Evet görünürde dizel yok Accord ve Crv dışında Türkiye'ye giren. Çok da yeni teknoloji sayılmaz evet.. Yalnız dünya genelinde hybrid konusunda en az yakan araç Honda İnsight.. Tam olarak emin değilim ama rekor onda galiba.. 55 mil mi ne gidiyordu 1 galonla yakıtla.. Dediğim gibi, Honda'nın kendi mühendislerinin olduğu bir videoda da var, biz şu anda petrolün geleceğini bildiğimiz için yaklaşık 10 yıldır hybrid, elektrik, hidrojen üzerine çalışıyoruz diyorlar. Yani petrol bittiğinde "Hadi petrol bitti o zaman yeni motor üretelim." mantığıyla gidersek olmaz diyorlar. Yani Türkiye'de hybrid yok diye kestirilip atılması gereken bir şey değil bu. :) FCX Clarity de elektrik konusunda çok başarılı bir otomobil mesela..
Diğer kısım için evet gerçekten başarılı motorlar özellikle yakıt konusunda ve biraz dayanıklılık konusunda ( ki biraz dediğim kısmı Le Mans'ta gördüğüm için içim rahat söylüyorum, Audi yerine Peugeot kazansaydı daha iyi puan alırdı :D ) ama kiminle çalıştıkları çok önemli. Mazda, BMW gibi motor üreticisi konusunda dünyanın en iyileri arasında olan 2 marka. Evet gerçekten tek başlarına motor yapsalar gönül rahatlığıyla bu Peugeot'nun başarısı derim :) Bu konu dışında sorarsanız "Motor kalitesi olarak hangisi?" konusunda yani, çok başarılı motorlar.. :icon_tup:
Hay Allah ? Konunun başından beri BMW'ye tek lafım olmadı, çünkü ben saygı göstermeyi biliyorum. Fanatik olan ben oluyorum yine de. O zaman fanatiklik yapalım hadi :icon_tup:
Honda.com: Official Site of American Honda Motor Co., Inc. Sağ tarafta "Products" bölümü var, biraz inceleyin.
Daha ayrıntılı vereyim.
Honda Cars - New and Certified Used Cars from American Honda (Otomobiller)
Acura.com
Honda Powersports - Motorcycles, ATVs, Scooters, Watercraft (Motosiklet ve Jet Ski'ler)
Honda Marine (Yatlar, tekneler falan işte pek bir şey sayılmaz ya)
Honda Racing (Ayıptır söylemesi komple Indy Car'a motor veriyor da Honda)
Honda Performance Development - Performance Engine Design for Honda Racing
Honda Power Equipment: Honda Generators, Lawn Mowers, Snowblowers, Tillers (Çim biçme makinası falan işte ya bu kadarcık ya Honda)
http://engines.honda.com/ (Belki ihtiyacınız olur bir şey motoruna)
http://hondajet.honda.com/default.aspx?bhcp=1 (Aaaa bir de bu vardı değil mi bakın ? Kara, Su, Hava üçlüsünü tamamladılar sağolsunlar.:) )
Var var işte genel olarak yazdım oralardan görürsün.. Sana cevap yazmayı unutmuşum şimdi görürsün :D
Ahahahahaha Özgür abi :hahaha: Honda'ya aykırı o bir kere :D
309GTI'lar rallylerde efsaneydi ne güzel, keşke Peugeot performans konusunda o zamanlara dönse. Bakın benim bunlardan haberim var mesela, ama çıkıp da 99'da Type-R'da 185 hp atmosferik motor vardı desem bir anlamı olmuyor. O zamandı, şimdi yok ne yazık ki. Umarım 1.6-2.0 Turbo kategorisine güzel bir motor getirir Honda. THP'de BMW parmağı olmasa keşke biraz daha savunabilirdim:) Konunun başından beri Peugeot'yu kötüleyenden çok, Honda'yı kötüleyen var yalnız :D
:icon_tup::icon_tup:
Bazen insanlar unutuyor işte 250 yle giderken viski içiyorum dediği zamanlar, yarı fiyatına verdiği parayla viski içmeyerek yanında giden birileri olduğunu :) Ama yanyanasınız sonuçta bir şey farketmiyor :D
Bu emisyon zımbırtısı yüzünden böyle. Honda'nın eskiden bildiğim tek Turbo arabası City idi.. O da baya güzel efsane bir arabadır da gelmedi Türkiye'ye hiç. Bence Türkiye'ye gelen dizel Honda'ların motorları çok başarılı yalnız, her otomobilde yok. CRV ve Accord da ucuz araç sayılmaz yani. Dizel Jazz patlama yapacak bir araçtır bana göre..
Ahahahah abi öyle deme valla var kamyonetleri :D Arkaya doldurduk mu 5-6 kişi toplu olur :D Honda'nın Japonya sitesine bir ara bak güzel kamyonetler var :D :D
Yukarılarda var aslında, benzinli motor konusunda performans üzerine bir şey gelmedi çok haklısınız, 0 emisyonlu FCX ve Insight gibi şeyler geldi. Teknolojik anlamda ileride demeyelim de, ulaşılabilirlik daha kolay. Dizel konusnda biraz ileride diyebilirim ama, çünkü yapar eder dersek bir şey olmuyor dediğiniz gibi :) :icon_tup:
Azıcık uzun mu oldu ne:D :D
Doğuş , ben dizel konusunda katılmıyorum kaç tane dizel Honda ile karşılaştıysam , traktör diye tabir ettiğimiz 3 silindir VW Tdi larından çok daha sesli çalışıyorlardı, ki bu araçlar orta sınıftaki araçlar yani kompaktta değil konfor öncelikli araçlar.
86 yılındaki teknolojisi, emisyon değerleri ile birleşince bugünün gereksinimlerini karşılamıyor malesef :( Ben de Honda daha iyi diyorum ama hybrid harici de yatırım yapması şart markaların, ilk hybrid yapan markalar Honda ve Toyota bildiğim kadarıyla fakat şuan birçok üretici marka / firma hybrid de yapma çabasında diğer motorlarının yanında. Yani japoncular olarak biz gerideyiz yinede :)
Bu arada 9hp lik Honda marka motor kullanan go-kart'a yatak sardırmışlığım var daha 3. turumda :D
fiyat karşılastırılması ne alaka kimse ferrari almasın type-r alıp turbolasın
hatta marka kıyafet falan alan varsada almasın nasısa cakması var aynı görüntü ondada var niye fazla vericenki
309GTI'lar rallylerde efsaneydi ne güzel, keşke Peugeot performans konusunda o zamanlara dönse. Bakın benim bunlardan haberim var mesela, ama çıkıp da 99'da Type-R'da 185 hp atmosferik motor vardı desem bir anlamı olmuyor. O zamandı, şimdi yok ne yazık ki. Umarım 1.6-2.0 Turbo kategorisine güzel bir motor getirir Honda. THP'de BMW parmağı olmasa keşke biraz daha savunabilirdim:) Konunun başından beri Peugeot'yu kötüleyenden çok, Honda'yı kötüleyen var yalnız :D
ALINTI
İyide 99 da ne 309 GTI vardı ne de 205 GTI vardı??:)Ben zamanınla kıyasladım..Hondayı çok beğenirim hiçbirini kötülemedim ikiside köklü güzel araçlara imza atmış markalar ama bi yerden sonra yükselişe geçmek istemek bile bir adımdır.PSA grubu bunu Citroen olsun Peugeot olsun gösteriyor zaten.Ama adı çıkmış ayvayı yemiş artık ne desek ne yapsak boş..
Benim 307 XSİ ım var çamurlukları hem maliyet hem doğaya dönüşüm zımbırtısından plastik gibi bir malzeme,, bakıyorlar aaa plastik diyorlar dandik diyorlar peugeot zaten hep böyle diyorlar ben adama ne diyim ki şimdi oturup EURONCAP testinden 4 yıldız almış zamanının almanlarıyla aynı vs vs onu mu anlatçam he diyip geçiyorum:D
Biz burda boşuna tartışıyoruz VW hepsini geçti pazarı tek başına ele geçircek onu konuşalım bu başarının sırrı ne:D:D
Ses konusunda bilmiyorum gerçekten o konuda da yorum yapmadım :D Zaten görmedim pek, ara sıra park halinde görüyorum dizel CRV :D Ama çok az yaktığını biliyorum.. Geride olma konusunda haklısınız ayrıca..
Yağ koymazlarsa sarar tabi tebrikler :hahaha:
Yanlış anlamışsın abi o kısmı. O ilk maliyetle ilgili yazılan kısıma gel, galiba M3 ile ilgili bir şeydi. Yani bir çok büyük marka çok kaliteli işçilik çıkarır, ama hitap ettiğin kısım değişir. Diyorum ya 1.5dCi motorlar Clio değil de daha pahalı bir arabada olsa o kadar büyük patlama yapar mıydı gibisinden :)
Bazen EF9 lar vs. yokmuş gibi davranıyorsunuz :D B16' lı CRX'ler orijinalden hani :D Zamanın gerisine gidin, Honda'nın en başarılı olduğu yıllardır o zaman. Yok size bir şey demiyorum zaten de :) NSX de 89 ürünüdür hani :D Ben 185 lik örneği, RC'de kullanılan motor için söylemiştim zaten.. :) Ya işte bazı insanlara ne anlatmak istersen anlat olmuyor.. O çamurluk olayını bilmiyordum, plastik olduğunu bile :D , güzel fikirmiş tebrik ettim kendilerini :D
O başarının sırrı turbo ve supercharger olay orada :D düşük hacimden yüksek gücü dsg ile desteklersen hayvan gibi satar o teknoloji :icon_tup:
Teşekkürler, işin ilginci o karta yatak sardırmadan 2 gün önce bakım yapılıyordu gridde yoktu sormuştum nerde bnm araba diye :D
Ben bir kere sabahın köründe gittim, hiç çalıştırılmamış motorlar falan. Dedi çalıştıralım da ısınsın öyle bin. Altına lastik koyup arka lastikleri boşa düşürdü, bana tapagaz yaptırdı hadi ısındı git dedi :D Güya iyilik yaptı arabaya anlamadım gitti :hahaha:
Ben de bildiğinizi tahmin ediyorum yav :D Uzasın bilgi paylaşıyoruz ne güzel canım da sıkılıyor zaten gece gece :hahaha:
Biz daimiyiz artık ben 5dk ısınıp 15 dk biniyorum periyotlar halinde genelde , 10 dk parasına :D
Konuyu saptırmiyim de benim Honda ve Toyota'dan beklentim büyük açıkçası, teknoloji savaşlarında geride kalmalarını hiç istemem / aslında kaldıklarını da düşünmüyorum, sadece biraz gizliden ilerliyorlar gibi geliyor bana / gelişmelerini bekliyorum, özellikle yeni Civic diye tanıtılan büyütülmüş City gibi bir Civic gelmesin , 2014 te de güzel donanımlar ve motor seçenekleriyle yeni Corolla gelsin diye umutlarım var hala :D Yoksa bu gidişle peder bey almana geçicek :)