foto güzelde bak DENON abin ne demiş
"motor açılmamış turbo dagıtmamış 400k km de "
Printable View
foto güzelde bak DENON abin ne demiş
"motor açılmamış turbo dagıtmamış 400k km de "
Hondaya saygım sonsuz özellikle K serisi ve B serisi çok iddialı bloklar..
Ancak genel olarak yağ yakma problemlerini hep merak etmişimdir...
Enteresandır ki tamamen nedenini öğrenmek istediğim bir husus var..
Ben şuana kadar 1 tane 106 gti ın yatak sardığını duydum illaki vardır 10-20 belki 100 tane..
ancak 50 tane hondanın kini duydum,belki sadece 50 dir rakam ama yağ yakmayanını görmedim desem yeridir.. 10 da 3.. Bu illa peugeot olmak zorunda değil,Gsi olur Vvt-i olur her hangi bir ülkeninki olabilir genel bir sebebi var mıdır? Devir dönmek dışında?
Konu saçmalamış honda veya peugeot olsun iki markadaki araçlarında kullanıma göre motor ömürleri değişir 200bin de gtı da gördüm sorunsuz yürüyen 250binde vti da götü tüterek gezicem dersen 500000 bile gidersin böyle saçma bir karşılaştırma olmaz bence :icon13: bazı arkadaşlar stock vti ile rc nin aynı yürüdüğünden bahsetmiş :D:D:D önce yavrusu 205 gti kafa göstersin sonra babası rc le yürüsün tabi stock vti kaldıysa
Aşırı yağ yakmanın nedenlerini bilirsiniz, amamotor çok sağlıklı olsa bile yakıyor azıcık yağ.. Nedendir bilmem ama bu bir sorun olarak görülmüyor.. Honda için yağ candır, canandır.. VTEC olan motorlarda yağ yetersizce VTEC açmaz.. Her şey yağ ile çalıştığından olabilir..Yani bunları siz de biliyorsunuzdur da.. Çok sağlıklı motorlar bile çok az oranlarda yağı yakıyor.. Yağına dikkat etmediğiniz taktirde de Honda motorundan herşey beklenir.. Yüksek devir çevirince yaptığınız hatanın size "ohh neyse bir şey olmadı" dönmesi pek ihtimal değil :D
Belki çok önemsiz görülen bir nokta ama;
Genelde fabrikanın önerdiği aralığın dışında viskozite kullanılıyor bir de bu durum var. Adam 1.6 ies almış hangi marka 10w-60 yağı kullanayım diyor mesela. Bu türdeki soru soranlara tekerleğin icadından başlamak lazım.
Benim arabam 0w-40 yağı 1000 km de 200-300 gram eksiltiyor. Gayette normal bir rakam 9000 çeviren bir araç için. Sadece yağ ısısından tırstığım için 5w-40 a geçeceğim. 2500-3000 km de 1 litre 10w-60 da eksilten var aynı motorda halbuki :)
Doğru kullanım, doğru yağ seçimi, doğru bakımla hiç bişey olmaz sefacım :) Olay biraz da kullanıcıyla alakalı diye düşünüyorum kendi subjektif fikrim.
Bu dediğim tabi ki marka model fark etmeksizin geçerli spesifik olarak Honda'dan bahsetmiyorum.
+ bilmeyen adam araba biraz yağ yakınca 10-60 koyuyor, yağ yakma azalıyor sorun geçti diyebiliyor, sonra ucuz diye tekrar 5-30 a dönünce olaylar kopuyor işte :D Bu tüm otomobiller için geçerli.. Motoru orijinal toplayıp 10-60 la başlıyorlar anlamıyorum neden :D
yok yağ seçimi vs değil bence benim anladığım.. 1.4 is de yakıyo 1.5 ex de..
Ama mesela s2000 görmedim o şekilde.. Sübap lastiği felan mı çünkü ciddi olarak çok yağ yakan var.. Kompresyon testinde sıkıntı çıkmıyorsa neyden kaynaklanıyo :D
Ayrıca fabrika değerleri 5w-40 vs demişizde.. 106 da da 10w-60 kullanan 0w-30 kullanan var... O sıkıntı çıkmıyorya(sıkıntı çıkmaz anlamına gelmesin sağlıklı değil) örneğin onu merak ediyorum.. sonuç olarak sadece honda sahipleri değil diğer markalarda da bu tarz bilinçsiz kullanım var..
sefa komp oranları konuşur ağaa :D 210
laa nerden actım bu konuyu allah benım cezamı versin adam gibi bir egomuzu bile tatmin ettirmiyolar, tamam tamam kabul pejonun kendi üretmediği motorlar en yüksek teknoloji ürünü :D
yazılan herşeyi okumadım ama bazı arkadaşlar psa motorlarının ödüllerinden bahsetmiş ama bu ödül o motorun sorunsuz olduğunu göstermez malesef, yanlızca verimliliğini gösterir....
uzun ömürlü motor deyince aklıma yanlızca honda volvo ve mercedes geliyor... hatta özellikle volvo....
arkadaşımın s80 t5 aracına 250bin km'de kompresyon testi yapmıştık ve fabrika verileriyle aynı çıkmıştı :)
Sorunun yeri burası değil ama ;
12,2 sıkıştırmalı pt52 li bir 106 da nasıl yağ kullanmalı ?
neden wrc de honda yok ?
Wrc bir kistassa eger neden formulada yok pejo diye soralim o zaman. Yada pist yarislarinda
Herkesin ilgilendigi bir alan var :)
böyle bir cevabı bekliyordum ancak bu kadar cevap verebilirsin;)
madem pejo motor üretmiyor neden anket açtın?
motor üreten firmalara karşı anket açsaydın ya mercedes mi hondamı deseydin mercedes'de f1 de var...
zaten motor üretmeyen bir firmaya karşı neden böyle bir anket açtın anlamış değillim anca kendini tatmin etmek derim ben bunun adına film izlemek gibi bişey yapmışın :icon_wack
pejo motorunu savunanlar aslında savundukları motorları fanatiği oldukları markanın üretmediğini anlatabılmek için açtım anketi , saolsunlar pejocu arkadaşlar motorlarının general motor üretimi oldugunu bıle bılmıyorlardı emınım kı sızde ben yazana kadar bılmıyordunuz bunu :icon_tup: :D