Tamam zaten ben soyledigini kabul ediyorum. 200 den sonra 3 boy demedin mi?
Printable View
megane rs 236 geçmesmi yani ( ben megane rs bildiğimden soruyorum diğerlerinden anlamam :) )
Ben gelenekselci birisiyim yav :D Darlanıyorum HP - PS hesaplarında
Liseyi Universiteyi bitirdim artık toplama çıkartma bölme yapmak istemiyorum :D
Megane RS ler bu arada çok rahat 250 -260 KM süratleri görüyor
megi: 1345kg/210hp=6,4kg/hp
şimdi bunu clio ya çeverirsek 1060kg/6,4=165hp yani megi nin kilo/hp oranını 165hp lik bir rs sağlıyor.
kimse itiraz etmesin drag coefficient değerleri devir/hp değerleri filan hep farkeden şeyler olduğu aşikar, fakat 1/4 hafiflik çok ciddi bir değer.
Size bir örnekte 182 vs 172 karşılaşması ikiaraçtada c&b egzantrik, aynı şanzıman oranları, iki araçtada yazılım filtre egzoz mevcut, fakat 4sonu ve sonrası 172 geçmeye başlıyor ki 182 çokdaha az kilometrede ve 172 nin iticileri tam doldurmuyorken. bu durumda kağıt üstünde 182 tır boyu yapması lazım ama işte gerçek hayattabayafarklıoluyor.
Megi 210 hp olabilir ama megane rs 224 ps.:D
Sizin arac 1500 kiloluk 180 lik insigniayi gecer mi uzunda..?heralde thrust/Weight :D pardon power/weight orani baya bir dusuktur size gore. Yada sunu sorayim sizin aracin 200 km hizla giderken agirligi kac biliyomusunuz. :D
ilginçmiş. stok 172 ile stok 182 lik rs roll nasıl olur peki?
Benim bildigim megi hatun ismi, o da farklı yaziliyor zaten:D
Dynoda kac cikartiyosunuz ben bilmiyorum ama 26 sn civari 200'u goruyor, o biraz yorar adami.
Aerodinamik dedigin sey " onu kastetmek istediysen" cumlesiyle gecistirilemeyecek bisey, hatta insignia 200 den sonra size stoplari gostermeye baslayinca akla ilk gelecek sey.:D
Evet agirligi degismez, evet hava direnci artar, evet down force da artar,:icon_tup: ya peki upforce diye birsey uydursam simdi ben, :beuj: wright kardeslere madik mi atmis olurum, :icon_wack yada 150 tonluk boeing icin onemsizlesen agirlik, mrs icin onemli olmaya devam mi eder 200 de.:soru:
Opel İnsigna ile ben yolda denk gelip yarışmışlıgım var
İştahlı arkadaşlardı
Ama kapımda yazan 1.4 16V yazısına mı kandılar anlamadım
Kalkmamızla nokta etmem 6-7 sn sürmüştü
Silencer takılı şekilde
maşallah tekrardan white rs ..
down yada up ikiside force dur ve ikiside aracı yavaşlatır, ne demek istediğini inan anlamıyorum :) şimdi sende megi mi var yoksa 180hp 1500kg supersport mu :D
Bu ne biçim bir devir çeviriş Maşallah Kadir emmi :D
Bende ne oldugu yaziyor zaten yanda. Herneyse,
Araci yavaslatan sey ruzgar direnci, surtunme ve azalan torkdur.
Ruzgar direnci hizin karesi ile arttigi icin 200 den sonra senin aracinla benim aracimi arkadan ip baglayip birileri geri cekmeye calisir:D
Yere basma kuvvetlerimizde upforce'un gazabina ugradigi icin sutrtunme yalan olur.
Geriye birtek 1/4 kutle avantaji kaliyor. Onunda esamesi okunmaz ruzgardirenci yaninda..
yok tam öyle değil:)
180 hplik insignia 0.27 rüzgar direnç katsayısı ile ve 1500 kg lık agırlıgı ile,
172 hplik, 1000 kusur kiloluk, rüzgar direnc katsayısını bilmediğim clio rs yi 200 den sonra ayırır..pardon stoplarını gösterir. ama 190 lık bertone astra coupe deler geçer:D
yooo ısrarla oyle demiyorum ama sen ısrarla demişim gibi davranıyorsun. dediğim şu dikkatli okursan.
sizin araçların stok olanları 200 den sonra kendisinden 500 kg ağır olan insignia gibi gidemez. dediğim kişi de sen değildin. benim ağırlık güç hesabı bile yapmadan hesap yaptıgımı soyleyen arkadaşdı.
Denemeleri dün yaptılar.
5 boy yaslamadan bırakmıcam ahah :D
guzel denemeler meg rs i daha cok sevdım şimdi.birde arac sahıpleri spec leri yazarsa guzel olur ben hiç birini tanımıyorum bılmıyorum cunku :)
Megane RS yurumesi gerektigi gibi yurumus. Guzel videolar