BoraRS Nickli Üyeden Alıntı
Hocam sen tecrübe nedir bilir misin? Tecrübeye inanır mısın? Alper üstat arabayı yapar ama rollinge çıkmaz denemez. Ben çıkar denerim. Arabaya öyle yazılım attığım oldu ki araba sanarsın roket oldu. Gaz tepkimesi fena iyileşti. Ama rolle bir çıktım her zaman 2-3 boy geçtiğim adamdan 4 boy yedim. Sonradan sebebini anladım ki meğer o yazılım üstlerden çalarak alt devirleri güçlendiriyormuş. İlk gaz tepkimesi o yüzden dehşetmiş. Yani herşey başka bir rakiple deneyince ortaya çıkıyor. Kalkıyorsun çok iyi bir markanın yazılımını atıyorsun araba alıyor dynoda 10-12 hp. Ama rolle bir çıkıyorsun araba tırt. Gelen geçiyor giden geçiyor. Hangi arabada kaç kilo uzunda kaç boy farkettiririnden tut da, orta susturucuların her birinin aracı ne kadar geriye götürdüğünü de bizzat test ederek denedik gördük. 45 yanak ne farkeder, ince conta kaç boy verir, port polish ne verir, yanlış yapılırsa ne olur bunları yaşayarak öğrendik. Yani bunları biz zamanında tecrübe ettik. Senin yaptığın gibi sence ne olur bence ne olur diye tahmin yürüterek iş yapmadık. Herkes bana S2000 de port polish hikayedir tamamen para ve emek kaybıdır dedi ben yaptırdım tekerde 7 hp aldım. EZN ile 3-4 tane s2000 ile denedim o kötü vites atışlarımla. Alayını daha 2 de basar basmaz ayırdım. 6 ya çektiğimde arkamda nokta olanlar oldu.
Kaldı ki Kadir abi de bu işi gerçekten hakkıyla yapanlardan. Hemen hemen en iyi hothatchlerden birer tane sahip olmuştur zamanında ve hepsini de yürütecem diye ne paralar harcadı adam ben şahidim. Herkes şahit. Yani ne olur rica ediyorum bu konulardaki bilgimize biraz da olsa güvenin ve saygı duyun :) Saygı duyun ki bu bilgileri keyifle ve zevkle paylaşalım.
Son olarak Alper hocanın bilgisi gerçekten tartışılmaz. Bilgisine en çok değer verdiğim birkaç insandan biridir bu camiada. Ama iki arabayı karşılaştırıyorsan sana diyorum ki Amerikayı gidip tekrar keşfetmene gerek yok :) Hazır keşfedilmişi yani hazır denemişi var hocam neden inanmıyorsun sana yalan borcum mu var benim :)