bombayı ben patlatim o zaman,
araç projelendirme yetki kursuna katılan yaklaşık 20 dene mak. müh. amca bunu duyduğunda o kadar şaşırdı ki inanamadım. 1 saat hoca anlattı, hatta bi ara yemin bile etti...
bombayı ben patlatim o zaman,
araç projelendirme yetki kursuna katılan yaklaşık 20 dene mak. müh. amca bunu duyduğunda o kadar şaşırdı ki inanamadım. 1 saat hoca anlattı, hatta bi ara yemin bile etti...
--
her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...
yani durum içler acısı değilmi?
sırf şu uygulansa bile ne biçim yakıt tasarrufu yapılır ülkede
ama bizde adettir boşa atmak
hala 1950 li yıllardan kalma alışkanlıklar devam ediyor
işin kötüsü böyle NET bir düzeneği-yapıyı mühendis gibi kafası çalışanların bile ısrarla anlayamaması inatla aksini savunması .
Okumuş, mühendis olmuş adam anlamıyorsa
yollarda dolaşan ilkokullu tiplere bunu anlatman için 3 yıl uğraşman lazım adamla.
Bak murtaza dünya bir gaz bulutuydu .....
Ben ilk sayfadaki yazımı yıllar önce donanım haberde yazmıştım
bir baktım millet 20-30 sayfa yazmış yazmış ortada birşey yok
belli bir kitle var ama azınlıkta bunlar
sistemi anlatmaya çalışıyorlar da beceremiyorlar bir türlü
geri kalanlar hep kabul etmiyor bunu
inatla inatla olmaz öyle şey diyorlar
biri diyor olur öteki diyor olmaz, biri diyor olur öteki olmaz ..
topik olmuş 30 sayfa ortada birşey yok
döşendim bunlara aaa eeee ööö oldular
ardından 2. bir uzun mesaj daha çaktım
herşey rayına oturdu..
ama ara ara konuşmalar geçiyor
benim yazdıklarım bir önceki sayfaya düşüyor ya
en son gelen angutlar vardır ya
konunun sonunu okur hemen yırtık dondan fırlar gibi atlar yazarlar.
haydaaaa bir bakıyorsun gene başlamışlar
biri diyor var öteki diyor olmaz öyle şey
o yazıyı bir kaç kere post etmek zorunda kaldım
sonunda bıktım, dedim sokarım sizin arabanızada vitesinize
sizle uğraşmak vakit kaybı...
vay be bilmiyordum bende ya, açıklama çok güzel olmuş.. konya'da rampa yok ama olsun düzlükte giderken de trafik lambalarına filan yaklaşırken (kırmızı yanıyosa eğer) kullanılabilir![]()
///
E36 3.20 Coupe
Abi aynen bizim insanımız böyle.. Bilmedikleri konuda ahkâm kesmeye bayılırlar![]()
Nasıl olur bu sistem diye soruyorlar. Yahu adamlar Uzaya gidiyor şu kadar basit bir sistem nasıl olur diye dşünüyorlar..
Motor beyni aracın hızını alıyor,Motor sıcaklığını alıyor,motor devrinin bilgisini alıyor ve gaz kelebeğinin konum bilgisini alıyor. Buna göre eğer sen gaza basmıyorsan ve motor devri yüksek vede araç hareket ediyorsa yakıtı kesiyorBu kadar basit. Nasıl gaza bastığında enjektörlere bilmem kaç milisaniyede bir açıp kapatıp yakıt püskürttürüyorsa araç kendi ataletiyle giderken ve araç sahibi hızlanmak istemediği zamandada yakıtı kesiyor
Bu kadar basit.. .
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
bi soruda benden gelsin tamam yakıtı kestik motor kendi momentiyle dışarıdan hava vakumlayıp egzosdan atıyor peki ilk mesajda bujiler ateşlemeye devam ediyor yazılmış e havada da bildiğimiz üzere oksijen var haliyle yanıcı bir madde e o zaman benzin yerine havayı sıkıştırıp yakmış olmuyor muyuz bu doğru değil midir
Arkadan itmek harbiden bambaşkaymış....
Yalniz manuel araclar ayni motorlu aracin otomatigine gore daha cok cut off a giriyor. Eger yakit tuketimi —- oluyorsa cut offdayken, AFR gostergesi olanlar net sekilde anlayabilir![]()
o anda bujiler %100 ateşlenmiyor veya ateşleniyor diyemeyiz
evet bazı araçlarda ateşlenir ama bazılarında hayır
bu çok önemli değil aslında, önemli olan yakıtın kesilmesidir
buji çaksa veya çakmasa kimseye zararı dokunmaz
zaten ben açıklamada buji kısmını özellikle karşı fikirleri çürütsün diye yazdım
çünkü bu olayı anlamayanlar şöyle savunmaya geçiyor
eee ama motor nasıl dönüyor ?
aaa o zaman motor nasıl soğuyor ?
ama motor çalışmadımı yağsız kalır krank yatak sarmazmı ?
eee buji o sırada çakmıyormu? nasıl olacak ?
öteki soruya hiç cevap vermeme gerek yok heralde
keşke havayı sıkıştırıp buji ile patlatabilsek
o zaman ne gerek var benzine 4.30 TL ödemeye köşeyi dönmüş oluruz zaten .
Benim resmim time dergisinde çıkar zaten ahahaha hava ile çalışan araba yapan adam
ben çoğu göstergelerimde bu özelliği kullandım zaten
gazdan ayağını çektiğin anda enjektörler kapatıldığı için
wideband afr 20nin üzerini gösterir ki bu da %100 hava demek oluyor zaten
yani eksozun içinde full hava var (yakıt yok çünkü enjektörler kapalı)
birde led koyuyorsun, economy ledi gibi
onu gördünmü anlıyorsunki sıfır yakıt tüketiyorsun, hoşuna gidiyor
dur bakim geçen koyduğum videoda vardı
1. dakikadan sonrası
@Maxi
eline sağlık
96 model reno lagunanın yol bilgisayarı anlık tüketimi viteste gazdan çekinde o an 9lt gösteriyorsa 6lt-3tl-0lt yazardı.azalarak dururdu 0 gelirdi hemen.gaza basmayınca algılayamıyor heralde demişti babam.yada gaza basmayınca yaktığı yakıtı önemsemiyor demişti.boşta 0 göstermediğinden 2. dediğimiz çürümüş oldu.
sonra ben kitapçığa mı bakmıştım yoksa aldığım araba dergilerinin birindeki soru-cevap kısmındamı görmüştüm hatırlamıyorum.böyle bir sistem olduğuna inanmıştıkyada arabamız gözümüze çok güzel geldiği için öyle düşünmüştük
sene 98.ama sonradan öyle bir sistem olduğu anlaşıldı tabi
2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400
Evet bende bilmiyordum bunu Berk sölemişti , boşa aldım bi baktım göstergeye 0.5 falan yakmaya başladı alla alla dedim sonra vitese aldım yokuş aşagı bir baktım 0.0 yazıyor![]()
hakan abı ben bir video çekmiştim sakar dağından aşşağıya inerken egt 40 lara düşüyodu onu yollamaya çalışıyorum
Güzel açıklama bşka bi forumda bende okumuştum bu yazıyı o zamandan beri boşa atmıyorum...
Ama gerçekten birilerine anlatmak çok zor anlamıyorlar...
Kuzenimdede 2002 model Passat vardı oda boşa atıyordu diyorum vitese tak gaza basma araba hiç yakmıyor inanmıyordu,anlık tüketime aldık boşa attık aracı 1, 1,5 litre felan gösteriyordu 5.vites'e taktık anlık tüketim 0.0 lt olarak gösteriyordu oda sonunda inandı böyle olduğuna o gündür dikkat ediyor...
Trafiğin gidişatına göre frene basıcağımıza gazdan ayağımızı çektiğimizdede belli bi miktar b yakıt tüketimi harcamadan gidebiliyoruz... Gaza yüklenip 200 metre sonra ani fren yaptığındada yakıt tüketimi artıyor o yüzden ne kadar az gözüksede büyük bi tasarruf sağlıyor heleki bu benzin fiyatlarına bakılırsa dikkat etmemiz gerekiyor...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)