Pistte bazi noktalarin islak kuru kalmasi ufak cizgi disi temaslarda ozellikle semi slikli arabalarin sacmalamasina sarmasina neden oldu, 8 cok keyifliydi, lastikler sudan dolayi ilikligin otesine gecemedi buda dusurdu tabi performansi..
Printable View
Pistte bazi noktalarin islak kuru kalmasi ufak cizgi disi temaslarda ozellikle semi slikli arabalarin sacmalamasina sarmasina neden oldu, 8 cok keyifliydi, lastikler sudan dolayi ilikligin otesine gecemedi buda dusurdu tabi performansi..
Gayet güzel bir gündü.Çalıştığım(eski) iş yerime katılımcı olarak gelmek anlık tuhaf bir his yaratsada,
eğitmen arkadaşlarımı görmek,sohbet etmek bi hayli mutlu edici ve keyifliydi.
Yağmurun da zorlamasına karşı ayrı bir tadı vardı.Emeği geçen herkese teşekkürler..
Güzel bi gündü,epeydir böyle organizasyonlara seyirci olarak bile gelemiyordum uzun süredir göremediğim dostlarımı görme fırsatım oldu :) katılımcı araçlara ve organize eden herkese tebrikler.. Cosworth'ler ve E34 turbo kulağımızın pasını güzelce aldı çok memnun kaldım :)
esasında geç fren yapmıyor. arabanın hızı düzlükte düşük olduğu için fren noktasını daha ileriye taşıyabiliyor. Ferrari ile Clio aynı noktada frene girmez hiçbir zaman. Clio senin arabanda da yavaş olduğu için fren noktasının senden bir tık önde olması gayet normal. Time attack ta geç frenaj süreyi bozar çizgiden saparsın. Yarış içerisinde önündeki rakibi geçmeni sağlar dar virajlarda. Rakibin önüne geçip yolu bloklarsın çizgin bozulsada rakip geçecek yer bulamaz. Geç frenaj lastiklere ve balatalara büyük stres yükler. Yani demek istediğim muratın fren noktası geç frenaj değil olması gereken nokta esasında. Geç frenaj yapsa zaten sürekli 2:37 içerisinde dolanıp durmazdı. Bir kere 2:36 ya düşme şansı vardı onda da start finişe çok hızlı girip zaman kaybetti.Onda da 2:37.6 yaptı.
Kendisi geç fren yaptım başımı derde soktu yazmış 1 sayfa önce :) düzlükte gitmiyor ama ferrariye göre gitmiyor yoksa bence olması gerekenden hızlı gidiyor süreye gelince gerçekten çok başarılı bu araçla ilk defa buraya çıkarak çok güzel bir süre çıkardı tebrik ederim.tüm sürelerini tuttum hep 2.37 lerde geziyordu 1 tane 2.37.2 yaptı ama transponder olmadığı için ekrana yansımadı
Sürücülere hava şartlarından dolayı piste çıkmadan önce farlarını yakmalarını söylenmesi gerekirdi.Farlarını yakmayan birçok kişi vardı pistte.Hava yağmurlu olması sebebi ile pistte arkadan gelen aracı görmek sürücüler açısından zorluk yaratıyordu benim gözlemlediğim
Gec frenaj denedim cogu kez,kimi isteyerek,kimi aliskanlik bazilarida araca alismak icin.
Ama bu lastikde,islakda gec fren Alper'in dedigine geliyor.
Suna katilmiyorum;cizgi bozar vs,eger aracin limitlerini bilip,ona gore fren noktasini ileri tasiyabiliyorsaniz,sorun degil avantaj getirir. Ama bilmeden yaparsaniz marti gibi girersiniz...
İslakda 2:37:30 islak/kuruda 2:37:50...
Aracin durumunu en iyi bu acikliyor sanirim... Zaten son 2 tur 145km ilyi gecmedi anasini satimm...
Clio nun hakki,duzgun isleyen motor ile,islak/kuruda 2:35/33 arasi. Kuruda 33 un alti,benim yapabilicegim sureler bunlar ;)
Sanirim ekim sonunda kasim basinda yine pist gunu olur,ozaman deneyip gorurum. Ben cok sevdim yer cucesini. Su sikintisini gidereyim,gercek potansiyelini gormek istiyorum...
Süreniz gerçekten güZel ama 145 km hızı arka düZlük start finish ve bazı yerlerde geçseymiş aracınız sanırım 2.30 un altına inermişsiniz tebrikler Ufak bir hesaplama yaptım mühendis olduğumdan sanırım hiç 145 i geçmedrn 128 km hızı aşağı yukarı 5400 metrede tutturmanız gerekiyor bazı virajlarda ben kendi aracımla 80 e düştüğüm oluyor siz oraları demekki en az 120 ile dönmüş oluyorsunuz bunu baz alarak mükemmel süre yapmışsınız gerçekten tebrikler
Benden bir tik degil bayagi metre ileride fren yapiyor.Bunun sebebi aracinin benden yavas olmasi degil(simdi polemik cikmasin diye yazmiyorum kendisiyle konustuk 100-200 olarak araci benden yavas falan degil cok yakin ayarda belki cok az hizli ya da cok az yavastir diyebilirim) arac son derece hizliydi clio rs e gore arka duzlukte nadir gormusumdur ben 210u..Gec frenajla nokta kaciriyor cizgisi bozuluyor demedim arac cok iyi duruyor ciddi manada gec fren yapabiliyor dedim arka diskleri benim rs imin on diskleri kadardi nerdeyse.Birde cok az benzinle piste ciktigini gordum pompasinin bozuk oldugundan suphe ettigini konustuk Murat beyle keske oyle yapmasaydi riske atmasaydi araci..Sureler en iyi 2.37.2 cikti bizim olcumumuze gore genel olarak 2.37.8 civari geziyordu guzel sureler gercekten biz cok begendik.
210km hangı arac ıle goruyorsunuz? Cok cıddı hız.
Ben ılk cıkısımda 175km(Kadran hızı,12,7km fazla gosterıyor ;) ) max hız gordum,sonra bu kademe kademe azaldı malesef top speed.
Son tur 145-148 gıbı kaldı oyle. Sonrada calısmadı...
Frenlerım guzeldı,aslında dahada gec fren yapardım,048 ıslakda ve sert frende acayıp kayıyor,kuru olsaydı cok daha ıyı durucaktı.
Aslında bu sorun vardı zaten,daha oncede de yazmıstım,pers ve cuma ugrastılar ama nedenını bulamadılar servısde.Bu aksam tekrar bırakıyorum aracı. Sunu fark ettım,cok fazla is var aracda,yanı zengınde calısıyor,sanırım Lamdalardan bırı gorevını yapmıyor,LOG aldık aracdan calıstırınca,bunu gorduk.
Zaten ıslakda 2:37:30 ve yarıs cızgısı kurumaya yuz tutmus halı yıne 2:37....
dedıgım gıbı,hedeflerım acık,ınsallah yaparım.Eger 2:33-30 arası cıkarsa,Dıff kılıdı alıcagım 2-3-4-6-10-12-13. vırajlar ıcın....
Murat abi selam. son seans süreleri 145-148 yapark mı 2.38 geldi ? :D
Süre bence gayet iyi, daha iyiside gelecektir :) Video yok ondan direk sana soruyorum abi, 458 ile bunun viraj hızlarını kıyaslayabilir misin? 1. ağızdan bilgi bir sende var şu anda.
Bir de frenler de ne gibi değişiklik var, oldukça iyi duruyordu..
Aynen oyle Orcun.
Analız etmeye bayılıyorsunuz,alın sıze konu.
Ilk defa Clıo ıle Ist Park'a cıkıyorum ve tam ıslakda cıktıgım seans saat 3 den sonra 2:37 yaptım.
Sonra arac bıraz alısıyorum ve en azında ıdeal cızgı kısmen kuruyor ama yıne 2:37 yaptım.
Yanı 048 ıle pıst yuzeyı tam ıslakken 1 turda sayısız kaydım,048 calısmaya basladı,vıraj ıcı hızlarım arttı ama yıne 2:37 :(
Tek fark sureklı performansı dusen motor...
Daha once de yazdım,vırajlarda bır cok spor araclardan hızlıydım ama vıdeo yu laptop a ındırıp yukleyınce gorunur.
Tek sorun,hızlanmada olması gerektıgınden cok daha gerıde kalmamdı...
Edıt:Frenler Stok ancak daha kalıtelı Brembo dısk var.
Kadranda 210 megane 2 rs ecufast yazilim downpipe komple duz boru arac tamamen takili ve full depo benzin (ben 100kilo) ile gorulen hiz biraz daha gideri var ama riske gerek yok asagi dogru freni cok zorlamak gerekebilir.Sizin aracinizin orada kadranda en az 200u gorecegini dusunuyorum cunku biz dun 2 kisi (yine ben 100 arkadasimda 80 civaridir) focus 1.6 115hp benzinli ile 170 gorduk orda kadranda belki biraz daha ustunu.Tam gazda sorun varsa(pist icin konusuyorum yani yolda cruise giderken yapiyormu bilmiyorum) sorunu lambdalarda aramamak lazim diye bilirim onu soylemeyi unuttum dun size,bilenler wot falan diye aciklamasini yapacaktir he o2de de sikinti vardir o ayri.Yine konustugumuz uzere benzin pompasinda sorun oldugunu(benzin basinciyla ilgili) dusunuyorsaniz zenginden ziyade fakirde calisiyordur ki kolay bozulan bir parca degil benzin pompasi ve bildigim kadariyla araciniz az kmli yuksek model,o dusunceyide bence sonraya birakip farkli sensorler uzerinde veya atesleme uzerinde yogunlasabilirisiniz Merdan cozecektir eminim ;) kilit alirsaniz ve bulundugunu soylediginiz sorunlarinizida hallettiginiz anda ciddi bir sure kazanci yakalarsiniz ben megane rs te iddia ediyorum kilit olsaydi ayni kulanim stiliyle limit yapmadan 3-4 saniye inerdim cok net.Sizinde surenizi bu kadar olmasada(ben400 torktan sebep her sartta patinaja dustum) etkileyecektir kilit.
Aynen dedıgın gıbı,Lambdalarda sorun.Log alınca ona kanaat getırdık.
Merdan persembe cuma kontrol ettı ancak lambdalarda sorun yok demıstı,sanırım fısı yada tesısatında sorun var. Insallah cozulur.
115 lık aracla 170 gordunuz,e ozaman benım motoru ben gereksız zorlamısım anasını satım...
Acemısı olunca Clıo nun,ılk baslarda budur gıdısı dıye dusundum sonra sıyah RS ı olan arkadaslar,S/F duzlugunde aracın hızı yavas dedıgınde,ohh dedım,garıplık bende degıl...
Ama gıttıkce dusecegıde aklıma gelmemıstı acıkcası...
Sımdıye kadar Clıo dan aldıgım bılgı ve gerı donusler cok cok ıyı,sorunu neyse hal olsun,ozaman bakıp Kılıte ve bazı detaylara gırecegım...
arka düzlükte bizde 210-215 gibi görüyorduk bizde sanırım havalarda soğudu 220 ye gideri olabilir :)