Millet 50 çeşit lastik denemiş biz Türkiyede 4 adet slick bulamadık
Printable View
Millet 50 çeşit lastik denemiş biz Türkiyede 4 adet slick bulamadık
Ben teklifimi sundum kafan rahat 2 takım yapacan sök tak derdin yok istemiyorsun abi :)
Pist'ten bir sonraki gün aracın üzerine Nankanglar varken yağmura yakalandım. Artistik buz pateni şeklinde understeer'in dibine vurdum. Aman diyim Nankang'lar ıslakta olağanüstü kötü.
Bu arada önde çeker kilitli araçta understeer bir garip zor anlaşılıyor. Kilit dıştaki lastiğe aktardıkça araç içe dönüyor; aha ne güzel dönüyorum diyip gaza asılıyor insan. Çift teker patinajda ön tekerler 3 virajda kebap.
Nankang'ın 120'si bence 120 değil. 120 lastikte yumuşama sonucu biraz kıpır kıpır olur yüzey. Misal 0 treadwear'li lastiğim var, 2 asılmada lastik milimetrik olarak neredeyse kendi desenini oluşturuyor. Nankanga bakıyorum pistten sonra, tık yok; hamur beton gibi. Lakin omuzlar da beton, kati suretle altına almıyorsun lastiği; o özelliği muazzam iyi.
225 45 R17 yada 235 45 R17 varmı KU36'da stok? Bir deneyeyim ben.
Yanlış bilgi.
2005'te araçlar yarışa başlayacakları kadar dolu depo ile çıkıyorlardı.
Eğer ki tek pit-stop düşünülüyorsa aşağı yukarı tam dolu depoyla, iki pit-stop varsa hesaplarda yaklaşık %70 dolu depo ile çıkıyorlardı.
2009'dan itibaren yakıt ikmali yasaklandı ve depolar büyütülerek tam dolu depo ile start almalar başladı.
Araç boş olduğu için sıralama turundan daha iyi derece gelmesi gayet normal.
Ayrıca 2005'te fastest lap 1:24:770 yani 1:24.3 değil.
Eminim ki pistte hızlı gitmek hakkında benden 100 kat bilgilisin ancak katalog bilgilerin yanlış.
Piste çıkıp önden-arkadan-4'ten farketmez rekor kıracak adam lastiği kollayamaz, o iş biraz yalan.
Taksi turu 2-3 saniye geç gelir ama aşınmalar %60-70 az olur. Lastiği bitiren zaten taksi olmayan tur. Ben nankang'la taksi temposuyla 1 sezon çıkarırdım mesela. Atıyorum 2.33 değil de 2.36 gelirdi süre de. Piste kendi arabası kendi lastiğiyle çıkmayan da pek ayırt edemez bu durumu çok normal.
Neler tartisilmis ama konunun dogrusu tek. İsin icine sahsi yorumlar girince konu sapmis biraz...
Alper;uygun fiyata getirmeliler diyorum...
lastik aşınması sizin kullanımızla bence doğru odaklı.
Hayatımda hiç piste cıkmadım tecrübem yok, su an cıksam büyük ihtimal benden önce en az 5-6 kez pist tecrübesi olan insan benden %50 daha az aşındırır.
Sonuçta formula 1 - gp2 moto gp vs tüm yarışlarda lastik durumu pilotun kullanım agresifliğine dayalı.
Kiralama isi gelmeli diyorum arkadaslar ve makul fiyata.
Mesela 6 tur Megane,800€ odedim. Standart arac,ne lastik ne fren var... Ama ring tabi,22km. Ona hesaba katip bu isi baslatmalilar. Zaten planlari vardi...
Bu konudan meaaj geldi ama yorumun gorunmuyor Alper. 124 ile o lastik gayet guzel isinir,cokda is yapar.
Nankang(sanirim boyle yaziliyordu) ile Trofeo ayni sureyi mi yapicak 124 ile? 13 jant pist lastigi var,guzelde isitilir. Yorum yanlisini anliyamadim?
Stoklama maliyeti diyorsun ama adamin uretimin gaminda 13 den 21 inch e kadar var lastik. Demekki talep var ki uretiliyor.
Hatta listeye bakip tum ebatlari yazarim aksam...
60 hp 800 kg arabayla o lastikleri ısıtırım diosan ben bişey bilmiyorum.
Richard hammond ın kabiliyeti formula 1 de lastikleri ısıtmaya yetmediği için ısınamayan lastikle pistte tutunamadığı için motor soğuyup kırılmasın diye yağmur lastiği taktılar hatırlatırım.
Ya Alper,ben dıyorum elmaaa sen ornek verdın kivi....
Yahu F1 lastıgının hamuru(Kaucugu) ıle bu Trofeo'nun hamuru bır mı Mike??
Slick lastık yada bu tıp lastıkler 1 turda ancak 50 derecelere gelırken(Oda cok fazla mekanık yol tutusu olan 458-gt3 cup),Trofeo ıle 1 turda 60 dereceyı gorebılırsın....
http://www.pirelli.com/tyre/ww/en/mo..._trofeo_r.html
Üretilen ebatlar bunlar abi ama en rahat bulunabilecek olan bence 235/40r18 ve kısmen dar tabanlı 19 lardır diye tahmin ediyorum ss ebatları haricinde