Beter olsunlar dunyanin masrafini yaptik vaktini harcadik arabaya saglik olsun napalim
Printable View
Beter olsunlar dunyanin masrafini yaptik vaktini harcadik arabaya saglik olsun napalim
Sizce bu fiyatları medya ile çok iyi bir şekilde duyururlarsa katılımcı sayısı artacak azalacak mı? Adamlar niteliğe bakmiyor belliki. Çoğunluğa oynuyorlar.
Korfez ve ulku de halk gunlerini kovalariz. Yada birlesip bir gun kiralar kafamiza gore gazlariz.. Cok daha guzel olur bence
Benim 72 Camaro fabrikadan düz 6 silindir çıkmış. Ruhsatta beygir yok. Fabrika verisi 110 beygir.
10 beygirle 100 TL'yi ıskaladık ama napalım artık, 150 TL'ye start finishi boydan boya boyarım, hoşgeldin burnout halk günleri.
Öncelikle belirteyim, aracım 225hp ve verdiğim para çok fazla değişmedi. Ancak tarafsız bir yorum yapmak gerekirse, dünyanın hiçbir yerinde olmayan komik fiyatlandırmayı bize sunulduğu için cidden çok teşekkür ederiz. İlk olarak, asıl amaç pistten apaçileri eledik güzel olmadı mı diyen ve bunu yapılan zam ile açıklayan kurum, şimdi kendince aynı kitleyi daha düşük bir fiyattan içeri almaya çalışıyor. Bu çelişki değil de nedir? Her insanın alım gücü farklıdır diye böyle ilginç kurallar getirip, pahalı ve bununla beraber güçlü aracı olan insan soyulmaya mı çalışıyor, buna eşitlik mi deniyor cidden anlamıyorum. Ben 1.4 90hp bir honda alıp, pist ekipmanı vs yapıp 200hp gelsem, öteki insanlara ayıp olmayacak mı? Piste dyno mu kurulacak yoksa? Dediğim gibi bende pek artık istanbulparka vereceğim fiyat değişmemesine rağmen katılmak istemiyorum. Umarım yapılan hatanın farkına varılır ve pist sevdalısı herkesin tekrar pistte buluşması sağlanır. Yoksa 1.2 90hp bir araçla sırf makara olsun diye geleceğim piste. Megane ile çıkınca 3 katını ödemek yerine.
Geçen sene sıçtılar, bu sene sıvadılar. Seneye de üstüne tüy dikerler.
Kendimi dogru duzgun toplayip adanadan gelme planim vardi 106 yla.. su an hic yok dizel cordoba yla bile gelmem. Yani nurburgring gormus biri olarak, 120 euro muydu neydi clio rs kiralayip 1 tur dondum yakitiyla bilmem neyle.. 200 euro ya 1 saatti yani ortalama surucu minimum 4 tur atabilir demektir. bir de benzin biterse onu aliyorsunuz.. simdi arac kiralama icinde, 1 depo yakit icinde, ustune 1 saat hem de nurburgring 200 euro hic bir sey.
Evet pistin giderleri bilmem nesi bilemem. Hatta clio cup cok guzel keske benim olsa dedigim organizasyon oldu. Ama bu fiyatlandirma uzucu. Bazi arkadaslar soyle dusunmus, adam lamboyla geliyor parasindan haberiniz var mi gibisinden. o adam 2500 liraya yurtdisina cikar piste girer pasalar gibi ulkesine geri doner istese. Onemli olan istanbulpark a getirebilmek.
Serres konuşulmuş. Bize mi denk geldi bilmiyorum ama gecesi de oldukça hareketli eğlenceli idi. Ek bir bilgi olsun.
Idare kismi zaten cok zayif. Fiyatta dunyaya kiyasla pahaliydi bana gore. Elektrik kesilir pist kapaniyor.20dk lik iki seans arasi 2 saat bekleniyor. Duzenli katilan sayisi zaten 40 i gecmez. Hersey mukemmelmis gibi birde rest ceker gibi "siz benim cuplarima girmezseniz bende size boyle saplarim" gibi bir dusunceyle boyle bir fiyat belirlemek gercekten cok cirkince.
Bu ulkenin maddi durumu belli 100.000 euro verip kim yarisacak gt3 ile? Sahsen ben gt3 ile yarisacak durumum olsa plakasiz gt3 kac lira? Alirim trackday e girerim.
Geleyim clio cup a, amac herkesin esit yarismasi ancak ben kullandigim 90hp dizel onden ceker arabadan keyif almadiktan sonra cup olsa ne olur? Korfez gibi bir pistte tamam ancak istpark gibi formula pistinde ne zevk alacagim ben o arabadan. Bir gun cup icin 100.000 euro harcayacak olsam bunu yapacagim son yer istanbulpark olurdu heralde.
Isin kisasi su
Bir tane zevkimiz vardi, onuda hic ettiler..
Bugra Bey insallah bir aciklama yapar artik..
Senede belki bir org bir seans girerim artık. O da arabayı hazırlamaya değecek kadar yatırım falan gerektirmez en azından bardağın dolu tarafından bakmaya çalışalım birşeylere :)
2 seans, bir transponder 5000nemi geliyor :scared: Herhalde sifir hatasi falan var. Gecen seneye gore nerdeyse 10 misli pahali olmus. Gercektende halk gunleri icin cok yakisiksiz, mantiksiz ve ise yaramayacak bir uygulama olmus, Tebrikler :ofk:
hacime göre vs aralarda okudum da hacime göre olsa nolur hp ye göre olsa ne olur bu fiyatlarla... zengin diyince keriz zannediyorlar herhalde... ya da çok para olunca değerinin gereksiz fazlası olan birşeye aman olsun ne de olsa cok param var diye para ödeneceğinin falan... aman neyse... bu vesileyle boş kalır muhtemelen kucuk araclar gider bolca... niyet de belli olduğuna göre, düzeltme bile gelseki tr de boyle bişi zor olur :))) yazık.. tek kelimeyle.
Fiyatı tur başına belirleyip tüm Katılımcı Araçlara transponderi bedava takmak Lazım. Pit Alanınada piste giriş çıkış bariyeri de olsun. Ödeme de peşin değil kredi Kartı bilgisi ile olsun.
Mesela ben geleyim sticker transponder taksınlar , kredi Kartı bilgimi alsınlar. Pit Alanına geleyim o Sırada içeride atıyorum 30 araç var ise bariyer açılmasın. Bir araç çıkar çıkmaz bariyer açılsın. Içeride istediğim kadar tur atıp çıkıp gideyim. Kaç tur döndüysem tur başına 30-40 TL neyse çeksinler. Zaten transponder okuyacak kaç tur Attığını.
Bu sayede seans seans bekleme haZırlanma vs zaman kaybı olmaz. Nürburgring gibi her an giriş Yapılabilen ve doğal olarak sirkülasyon Yapılabilen bir pist Olmalı.
Iki seans Arasında bekleme sorunu olmaz ,seans başında tüm arabaları aynı anda sokmak, hepsinin çıkmasını beklemek falan. Gerek yok. Zaman kaybını önleyeceksin. Isterse adam sabah girsin üst üste 10 tur Atsın. İsterse 1 tur girip çıksın.
Çok daha kalabalık ve çok daha Kazanç sağlayan bir müessese olur benim fikrim.
Vural'cığımı bi arayayım :)
Ferrari ve Lambo sahibi olmadığımıza şükredeceğimiz kimin aklına gelirdi?
Bu arada Sahibinden.com'dan mesaj geldi; Pejo 106 GTI, Saxo VTS, Tofaş T stop gibi oto aramalarında muazzam artış olmuş. 150 beygir altı arabalarda arama başına 50 TL alacaklarmış.
kasko bedeline göre alsınlar araçları kallavi araçlar rahatlar turlarken dicem o da olmayacak. beygir desen olmaz, hacim desen o da yok. yüksek beygirli arkadaşlar tüm seansları almasınlar diye mi bu kadar pahalı?
arkadaşlar bardağa bi de dolu tarafından bakın. İst park yönetimi düşük hacim ve beygirli araba piyasasına can vermek ve modifik camiasına hareket getirmek için böyle bir fikirde ortaya çıkarmış olabilir. Alacan doğan şayin 106 quicksilver eg civic ex modifik edicen ondan sonra pistte vızır vızır döneceksin. Hem atmosferik ne şişer ne bişey olur yardır dur.
Pist rekoruyla zırt pırt oynayıp ayarını bozdunuz işte
Audi s3 sahibi olarak 5 bg fazlalık yüzünden seans başına 600 TL ödemek çok zalimce olmuş. Bizler zaten Ankara'dan gelip giden birkaç kişiydik, bu zevkimizide bitirdiler.