Bulent hocam kızma bu kadar ya ...
Sahsen bu kadar parayi vereceksek ( ki ben vermekten yana degilim) ekstrası olması lazım.
Printable View
Bulent hocam kızma bu kadar ya ...
Sahsen bu kadar parayi vereceksek ( ki ben vermekten yana degilim) ekstrası olması lazım.
Yazmayacaktım da, dayanamadım.
PISTLERDEN CADDELERE!
Bir pist sever olarak böyle bir yazı yazacağımı hiç düşünmezdim. Akşam gelen haber ile şoka girdim; İstanbul Park halk günlerine %1000 falan zam gelmişti! Hangi akla hizmet bunu yaptılar, amacı ne, sonuçlarını hiç düşündüler mi bilemiyorum. Zamanında eğitmen olarak çalıştığım kurum hakkında bir şeyler yazmak zorunda kaldım.
Öncelikle halk günlerinin başlama motto'sunu söyleyelim: Caddelerden Pistlere! Yani bu organizasyonlar aslında çok güzel bir olaya ön ayak olacaktı, bir nevi sosyal sorumluluk projesiydi. Otomobil severleri otomobillerini caddelerde değil pistlerde denemek için bir fırsat sunuluyordu. Körfez pisti ile başlayan serüven İstanbul Park'a sıçradı ve hepimiz F1 pistinde az veya çok bir şekilde turlama, havasını soluma şansı bulduk.
İlk yıl 20 dakikalık seanslar için talep edilen ücret 120 TL idi ki bu ücret alınan hizmete göre oldukça ucuz - güzel bir rakamdı. İlk sene pist günleri bu yüzden doldu taştı, herkes bu adrenalini yaşamak için İstanbul Park'a koştu. Rolling dediğimiz otobanlarda yapılan 'otomobil yarıştırma' aksiyonları azaldı, insanlar maddi manevi her şeylerini Park'a odakladı. Verilen ücret ucuzdu, herkese hitap ediyordu.
İkinci yıl hemen hemen %100 zam geldi organizasyonlara, yapılan açıklama ise 'ilk yıl tanıtım fiyatlarıydı' oldu. Caddelerden pistlere mottosu ile yola çıkmış bir organizasyonda 'tanıtım fiyatı' nasıl olur anlamadık ama dedim ya ucuzdu diye ses etmedik. Geçen seneki organizasyonların yarısı kadar dolmadı pist, 25-30 kişi sahip çıktık elimizden geldiğince gittik katıldık, katılamasak da tribüne gidip havayı soluduk. İlk yıla nazaran çok daha iyi süreler çıkmaya başladı, pilotlar tecrübelendi, otomobillerini bile çok daha profesyonel şekilde mod'lamaya başladılar.
Bu güzel tablo maalesef bugün son buldu. Intercity işletmesi bize gerçek yüzünü gösterdi ve fiyatlara çok uçuk oranlarda zam yaptı. Bunun aslında bir sosyal sorumluluk projesi olmadığını, bunun sadece bir pazarlama taktiği olduğunu hepimize de göstermiş oldu. Fiyatlar değişmedikçe ne katılacağım ne de tribüne gidip orada bulunacağım. Yaptıkları hatadan dönseler bile artık neyin peşinde olduklarını bize çok net bir şekilde gösterdiler. Artık kimse samimi olduklarına inanmıyor.
Bu saatten sonra İzmir Körfez Pisti en güzel opsiyon, ümit ediyorum ki orası da bu zamlara ayak uydurup fiyatlarına zam yapmaz. Bir diğer opsiyon ise Yunanistan'daki Serres pisti, tüm gün tur atmak isterseniz yaklaşık 200 TL ödüyorsunuz ve İstanbul'dan sadece 500 kilometre. İlk fırsatta gidip, incelemelerimi aktaracağım.
Son olarak: Caddelerden Pistlere!
kaynak: http://orcunince.blogspot.com.tr/201...caddelere.html
:Bravoo::Bravoo:
Bilseydim bu kadar paraya ihtiyaçları olduğunu, tekrar dava açmazdım üzüldüm şimdi :D
bizde hezarfende model uçak uçururken işletmenin ihalesini alan firma ilk sene gayet mantıklı bir fiyat belirlemişti yıllık olarak. Köfte vs den geçiriyordu ama ses etmiyorduk ertesi sene yıllık üyeliğe aynen faiş fiyat yaptı günlük aynı kaldı. Günlük gideriz dedik hoop aynen ertesi hafta günlüklerde uçtu. Bizde 30 kişi toplanıp şu anda Türkiyenin en iyi model uçak pistini yaptık Çatalcada. Mantık aynı mantık demek ki. Ayak alışsın arabalar piste göre yapılsın modifiye edilsin ertesi sene fiyatları uçururuz millet elindeki arabayı ne yapacak satsa satamaz mecburen SS gelecek piste diye politika çizdiler demek ki. Buğra yı ayrı severim kardeşimden öte canım gibidir o da her seferinde lan sen bilion mu bi org da kaç kişi çalışıo dio ama şu var. O insanlar o org a özel 1 kerelik çalışmıyor. Pistin zaten normal çalışanılar. Diğerlerinin masrafı içinde dünya kadar sponsorluk vs var. Oradan çıkıyor. Catering firması bile 1 döner kolaya 20 lira kesiyor.
Düşük hacim ve hple girenler olacaksa ben gelirim cumartesi sabah seansına
1- Fiat 500 1.2 Dualogic / 68 HP
:) :)
"Sen gelme ulan ayı" demisler :) artik kime bilmiyorum :D
sezonun başladığına üzüleceğimi hiç tahmin etmezdim, fiyatların değişeceğini ümit ediyorum.
İsterse altında 10 milyon dolarlık araba olsun kimsenin pistin 20 dakikasına 2000 TL verecek kadar şuursuz olduğunu sanmıyorum. İnsanın parası arttıkça enayileşecek diye bir durum yok. 2000TLye 1 saat gazlanacaksa (ve 250yle giderken önüne 150yle giden araç çıkmayacaksa) ancak kabul edilebilir SSler için. Yoksa insanların dediği gibi bilet alıp yurt dışına gidip piste girersin, daha ucuza gelir...
Önceki postlarda 997TT yazmış ama emin olmak için soruyorum,ruhsatta yazan orjinal güce göre mi uygulanacak fiyatlar?
Evet, gelen mail şu şekilde:
"Katılımcılar kayıt odasında, seansa katılacakları aracın ruhsatını ibraz etmekle yükümlüdürler. Ruhsatı ve geçerli trafik muayenesi olmayan otomobillerin etkinliğe katılımı mümkün değildir. Internet üzerinden gerçekleştirilmiş satış işlemlerinde kayıt odasında ruhsat üzerinde otomobilin beygir gücü kontrolü gerçekleştirilecektir. Ruhsatında beygir gücü belirtilmemiş otomobillerin fabrika verileri baz alınacaktır."
Bajaj quteyle girsek hangi kategorideyiz ben tam anlamadım şimdi :hihih:
Herkes eleştiride bulunmuş ama kimsenin laferrarinin taksitlerinden haberi yok sanırım :D
Bu fiyatlar ile ancak karşı otoparkta araba çevirmeye çalışanları çekerler. Onlarında hp gücü uyduğundan, fiyatta ucuz bol bol girerler.
Şaka gibi hakikaten, pist günlerinin başladığı günden beri çok güzel bir çizgide ilerledi. İnsanlara bu kültürü aşıladı, insanlar otomobillerini piste yönelik modifiye etmeye başladılar ama gel görki rüya bitti gerçekler çıktı ortaya.
Artık bomboş pistte takılırlar, ne diyelim. Bu kadar büyük bir şirketi/pisti yöneten kişilerin böyle kararlar alması akla mantığa sığmıyor.
Fiyatları deli gibi şişirmeseydin, pist günleriyle birlikte başlattığın cup organizasyonları da birlikte olsaydı herkes müthiş güzel haftasonları geçirir, sende seyirci çekmiş olurdun. Artık cliolar bomboş tribünlere döner pistte.