herşey beygir demek yani
Ferrari ile vtec konusundan sonra evrim tamamlandi ve vtec ile f1 motoruda kiyaslandi olay burda bitmistir....
haha nerelere cektiniz 2 dkda gorende beni vtec mania zanneder
elbette biz yapsak 1.6 dan o kadar guc cıkarsak dayanıklılık sorunları yasarız ona diyecek biseyim yok.
ben kendi dusuncemi soyledim niye bu kadar icerlediniz anlamıyorum
F1 i uzun yıllardır takip eden biri olarak f1 de hersey tabiki beygir değil airodinamiği var aktarması var pilotajı var var oglu var ama kim ne derse desin yeni nesil motorlar ulasılabilirlik konusunda N/a motorlara kıyasla cok daha basit. B.aktepenin dediği gibi f1 motorları artık halk tipine inmiş durumda.
Polo gti 2.43.85 best
Octavia vRS 2.38.40 best
Polo gti 56.8 best ''korfez''
Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
Bulut Elektrik
Bosphorus Innovations - Water/ Methanol Injection Kits
http://tr.bosphorusinnovations.com/
facebook.com/BosphorusInnovations
instagram.com/bosphorus_innovations/
80lerdeki motorlarda 1.5lt civarıydı ne sıradanlığı delmisiniz4 5 bar basıyorlardı iki turda lastik eskitebiliyorlardı kim basıyor şu an bu basınçları bu güçleri yol otomobiliyle almak zor kullandıkları materyaller falan farklıydı, yine farklı olur sanırım
körler sağırlar
benim halk tipinden kastım açıkçası,yarışan firmaların f1 de kazandıkları başarıları ürünlerine yansıtırken bu teknolojiden yararlandığını belirtmesi gibiydi. birde yazıda okuduğum bu kural değişimini volkswagen ın yakın takip etmesi mesela. hacim uygulamasının 4 silindir uygulamasının tek avantajı pazarlama olucaktır üretici firmalar için. yoksa söylemek istediğim basite indirgemek değildi kesinlikle.
Failure is not an option.
4silindiri bilmem ama yakin zamanda bmw ve vw 3silindir turbo motor secenekleri cikaricak![]()
Experience is what you get when you don't get what you want.
Vtec tarzı teknolojiler yasaklanmadan önce kullanılıyordu zaten FIA bazı serilerde yasaklayana kadar.. komple INDY CAR serisi motorları hondanın..F3 serisinde de benzer bir durum var..dayanıklılıkda sıkıntı yok..ve evet bu teknoloji sayesinde atmosferk güçlü ve dayanıklı seri üretim otomobillerinde kullanabilecek motorlara sahibiz.. honda motor company olduğundanSenna zamanında bir çok takım Honda motoru kullanıyordu tabi VTEC yoktu.. olmasının bir anlamı da yok zaten v6 twin turbo 1.5 litre 1500 hp
vtec açsa nolur biliyor musun alt devirler ölü olsa falan
b16 örneği çok saçmaydı tabi haklısın ben öyle dip not ekleyeyim dedim
piston kolları bacağım kadar
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)