Sulhi sen Sınıf 5 te olursan eger aracını sürücüsüz 1000 kg yapabilirsin
tartıda 999 cıkmamalı
ama sınıf 6 da olursan eger
4 noktalı roll cage yaptırmak zorundasın ve anladıgım kadarı ile sınıf 6 daki araclar fabrika kilosunda olucaklar
Printable View
abilerr.bütün sınıflara fabrika ağırlığı %3 toleransla giren araçlar rol bar- rollcage yapmadan girebilir.başka bir anlam çıkıyorsa oraları düzelticem.
sınıf 5 de ise kararsızım önce 850 yazdım sonra 1000 e çıkardım roll barsız bir hafifletmeye izin vereyim mi diye ama derseniz kafa karıştırıyor.%3 toleransı aşan roll barını taksın öyle yapalım sınıf 6 da olduğu gibi yani öyle yapalım.
Tamam da %3 toleransı geçip roll bar takan kişiler içinde bir ağırlık sınırlaması var mı?
yarışan sistemi anlıyor beni anlıyor teşekkür ederim..1-2 saniye değil tam 1 sn oynuyor.onunda büyük bölümü sistemde kaynaklanıyor ankarada yeşil yanınca saymaya başlıyor konyada sen kalkınca sn sayıyor.bunuda federasyona bildirdim.bir çare bulucaz en kötü ankarada sınıflara 1 er sn ekleyeceğiz.
abi zaten benım arabam 1300+ben 110 kg cıktı 30R setup da
şimdi benım standrt aracım 1240 kg %3 1200 kg yapıyo..
demek istediğim su hasan abi bu kg mevzusuna cok dıkkat etmelisiniz..
bu kurallara gore arabasını gunluk kullanpıta drag yapan kısıler draglara katılmaz
bnm anlamadıgım 11 12 sn arası dıyor 11 ın altında yaparsanz ceza alınmasından bahsedıyor
bn mı yanlıs anladım :)
sınıf 1-2-3 ismindende anlaşılacağı üzre street araçlar için % 3 ü aşınca o sınıflarda yarışamıyorsunuz.amaç gözümüz gibi baktığımız caddede bindiğimiz araçlarımızla gelip yarışmak.diğer 3 sınıfda kg sınırlaması yok fakat teknik kontrolün uygun görmediği araç yarışamaz.seri üretim 1200 kg lık bir aracı 1000 kg mın altına zor indirebilirsiniz.tüp şase araçlarla hafif arabalar yapılabilir onlardada taşıyıcı şase ve rollcage zorunlu.sınıf 5 içinde karmaşa çıkacak sınıf gibi yapalım hafifleten rolbarını taksın..
ya hasan abi bende kıyamıorum arabama en fazla 4 tane fiber kapı koltuklarımı söokerım..
yaw kg ye roll bara nıe takılıosunuz. sızle aynı gucte olan arac 850kg olursa roll cageyapar yarısa katılır. ama korkmayın sızle aynı sınıfta olmaz sızden daha ıyı sure yapacagı ıcın.
yukarda bazı arakdaslar benle aynı snaıye yapan subaru benı gecer yazmıs. aynı sure yapan arabalar aynı gıder subaru dıe sızı gecemez. sızden ıyı suresı varsa sızınle aynı grupta olmaz.
bırkere yarısa katılın herseyı daha net anlarsınız. ben gırmıyorum boyle kural olmaz dıyorsunuz ama kuralları daha anlamamıssınız bıle.
14sn cıkan subaru vtec vtec2 aynı kategorıde yarısır. bu sınıf 400 metreyı 13.75 ve 14.25sn arası gecmek zorundadır. bu sure altına dusersenız yada cıakrsanız sn cezası alırsınız. aldtamaya gırer.
bunun dısında 14sn subaru ıle 14sn vtec2 kalkısında subaru 1 gelmez kafayı cıkarır ama vtec 2 yetısır cunku sanıyelerı aynıdır. cıkıs hızları farkldır.
korkmanıza gerek yok.
abı sınıf 5 ve 6 ıcın bence 1000kg olması lazım. roll cage olsun olmasın. cunku roll cage yaptırmadan gelmek ısteyen ler olablır. 1000kg nın altına ınmek ıcın de (ıstısnalar harıc) aracın baz yerlerı kesılıyor.
peki diğer bir sorum da şu alacak mesela seeding te atıyorum vites kaçırdık yada hatalı kalktık tekrar kalkma şansımız var mı yanı 14 sanıyelik bir arabayla olduda 16 sanıye çıkardık yeniden kalkma şansımız var mı?
abii kimsenin önünü kesmeyin adam profili yatırıp aleminyum şaseden karbon fiberden bir araba yapacak engel koymayın yasaklarlar birilerini korurken bu spor gelişemez.bir madde var teknik kontrolün uygun görmediği araç yarışamaz.bu demektir benim tabirimle kamikazeler yarışamaz.sınıf 5 ve 6 pro sınıflar burda engeller olmamalı herkes saniyesine göre yerler buluyor.inşallah seneye sınıf 7 yi ekleriz 10 sn altı diye.gireceğiniz sınıfın alt sınırına toleransıda koyup kilitlenin sizi zorlayan araç geçse bile cezaya girecektir yine geçen siz olacaksınız.kilograma hacime turboya nosa bakmayın.siz 13-14 sn sınıfda istikrarlı 12.75 leri yapıyorsanız sizden korksunlar bu kadar basit.
tabı kı. seedınglerde 1 kere kalkıs ypılmıyor zaten. Hasan abı yazar ama benım bıldıgım 2 ya da 3 kalkıs yapılıyor bırbırıne yakın olan 2 derece ortalaması alınıyor. yanı 1. kalkısınızda hata yapmanız gercek sanıyenızı gostermıyor. dıger kalkıslarınızda bellı olur.
ne kadar detaylı bir işmiş . Amatör gözle işin içinden çıkamadım :)
organizasyonları düzenleyen herkeze şimdiden teşekkürler...
bu tür kurallar ile drag organizasyonları yarışmacıları kendinden soğutuyor gibi çok detay var
biraz daha az detaya inilmesi sanki daha iyi olucak gibi
ya aslında düşüncek olursak alt sınıflar için detay yok gündelik bindiğin aracınla stepne kriko söküp giricen olay bu hangi süreye düşersen orda yarışıcan rakiplerinin hiçbiri sana 10 boy atamaz araçlar arsında max 1 boy anca oluyo çok yakın giriyolar sadece alakasız rakip gibi görünen araçlar gelebiliyo ama yürüyosun
ben her türlü varım :icon_tup:
bu kurallar hem amatörlere hemde pro yapılı araclara hitab edior,
TEK EKSİK;
KURALLARI OKUMADAN YORUM YAPMAYALIM.:soru:
bu arada bu sezonda levin le babam yarışacak 69 yaşında kendisi :)
yanyana kask takacağımız günü sabırsızlıkla bekliorum :icon_tup: