Bende düşünüyorum abi bu modeli 125 s di sanırım model ismi sanırım siz memnunsunuz ?
Printable View
Selamlar, bu enjeksiyonlu 50cc modellerde hacim büyütülemiyor mu? Örnek olarak Mondial Wing çok güzel duruyor, ama hiç 80cc göremedim satılıklarda
3 aydır yamaha neo's4 kullanıyorum kit aldım düzde 77 görüyor , büyük teker disk fren dengeli yapısı var.
benzin zamlarından sonra motorla gezmek şart oldu
Daha önce motor kullandıysanız banko 80lik alın, ben yeni başladım sürmeye, bana bile aşırı hantal geliyor 50lik. :D
50cc motorların yakıt tüketimi biraz fazla ilk aldığınız zaman hüsrana düşmeyin. 80cc çevirebiliyorsunuz, çevirme durumunda belli bir kullanım sonrası kayış kopabilir, yolda bırakabilir sizi. ben 80cc olup 3000 km ye kayış koparmadan gelen motor görmedim şu an. çok nazik kullanılması gerekiyor.
ne güzel konu olmuş , ilk niyetlendip konu açtığım haftalar sonra hiç bakmamıştım :) bi ara gaza gelip ciddi araştırmıştım , hatta ertesi gün alıcaktım , bi tane mat siyah blueberry.Sonra ıslakta kayıp düşme videolarını izleyince vazgeçtim.Hala aklımdadır.
Tipini en çok beğendiğim model volta nın vs4ü. Birebir aynı kalıpla 50lik 80 lik bi motor çıkarıldımı benim takip etmediğim süreçte?
https://iet-cdn-003.akinsofteticaret...humb_vs4_9.jpg
Fabrika çıkışı lastikler bildiğiniz naylon, kuruda bile tutunmuyor. Anlas yada michelin alınınca epey farkettiğini söylemişlerdi.
Valla düşmeyen motorcu yoktur, henüz düşmemiş vardır diyebilirim. :D
Ama motor çok farklı, çok keyifli.. Ben karda da kullanmış biri olarak, dikkat ettikten sonra çok fazla sorun yaşamayacağınız yönünde.
Revival 50lerde özellikle kayış koparması kronik, size denk gelmemiş olması sevindirici ;)
Yuki Casper'ı 2 hafta önce satmıştım. Ama tekrardan ihitiyacım olunca, bugün Mondial Wing aldım bakalım ne farkedecek?
Casper'dan sonra Wing aldım. İlk izlenimleri daha rahat ve az yakması, ama max hız 64 km/h
https://cdn.otopark.com/2021/11/5389...a3f5fb7e60.jpg
https://cdn.otopark.com/2021/11/5389...20b8efd094.jpg
Biz 170 kilo olarak Beşiktaş yıldız yokuşunu çıktık ki 70 kilo olarak sağlıklı bir today le heryere rahatlıkla çıkılır
Merhaba, bende 50 cc motorsiklet alma arifesindeyim. Bir kaç gündür bakınıyorum çoğu aynı hemen hemen ama çok farklı söylemler var aklım allak bullak oldu. Revival düşünüyordum aslında hem gerektiğinde 2 kişilik kullanım için selesi uygun hem piyasası parçası servisi hareketli. Yinede tam karar veremedim. Jant-Denge unsuru önemli deniliyor jantın büyük olması denge ve yol tutuşu için artı özellik deniyor lastiklerde iyi olunca tabi. Aklımda Revival var, Küba Blueberry , altai misk var, trodon var. Bunlardan hangisini tavsiye edersiniz yada bunların dışında önereceğiniz model var mıdır? ( İkinci el alacam bütçem 9500 tl ortalama )
valla döndüm dolaştım muhtemelen cc yükseltip linkteki motora bakacağım
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...6406342/detay/
elcik koruması ve büyük bir camı standart olması; kymco kalitesi, abs olması, büyük tekerlek olması ve sepetin standart olması bana avantajlı geldi.
cc önemli değilse 110luk honda dio ya bak, en azından honda kalitesi, 2.elde de üzmez
honda dio - Google Arama
attığım ilan 5000TL koydu. sanırım ikinci ele geri döneceğim. bakalım. halen para bekliyorum
iyi günler 185 boy 105 kilonun altında ufacık kalmayacak bir 50 lik mevcut mudur? Modeller çok fazla kafam allak bullak oldu
Ani bir satın alma işlemi ile kuba blueberry aldım.
İlk izlenimim mondial 50 znu ya göre çok daha sessiz, dengeli ve titreşimsiz olması.
Sorular:
1. Motor yağı kaç km de değişmeli ve yağ ne alalım. (@mikelazi abim 10w40 alıyorum dedi)
2. Alet 2000 km de şuan. Yağ filtre bakımı yapmak lazım mı.
3. Bakım aralıkları ne bu aletlerin.
4. Lastikleri değiştirmek lazım mı?
Kullanım amacı sadece güneşli ve sıcak havalarda işe gitmek sağa sola dolanmak şehir içi.
Selam abi, hayırlı olsun. 2020 mi aldın 2021 mi?
Lastikleri banko değiştir, bildiğin naylon. Anlas ya da michelin alabilirsin.
Yağ olarak 10/40 motul kullanabilirsin, kayış 80liklerde kopuyor diyorlar. Bando marka kayış tavsiye ediyorlar.
Servis 1500-2000 arası yağ değişin dedi ben alırken.
Civatalara dikkat, yüksek hızlarda çok fazla gevşiyor demişlerdi.
benim daha 100kmde bunların hiç birini yapmadım ama sırayla ben de yapacağım :D
2021 ağustos çıkışlı alet, 5 aylık sayılır. Aldığım arkadaşın araç ehliyeti de yokmuş çok sıkıştırıyorlar burada dedi ondan binemiyorum artık.
Lastik işi aklımda. Yağ da 10w40 motul alıyorum. Kayış ile ilgili fikrim yok ama @mikelazi reis den destek alırız o anlatır bize doğrusunu.
şuan tam demek ki yağ değişim km sinde alet, ilk bakımını yapayım madem.
:) 2021 de de pro olmayanlar ki bendeki gibi, ekran yok, klasik gösterge. Ki böyle daha iyi bence digital zımbırtı bozulduğunda maliyetli olur. Tel kopsa da değiştirilir sanırım.
Pro da + olarak farklı renk sele + digital gösterge var. Bunlar bende yok, benim için de büyük fark oluşturan ekler değil.
hayırlı olsun hocu. ben de pcx veya tricity'ye kaydım bakalım