maşallah olucak olucakta artık kurşun mu döktürürsün kursun mu sıkarsın havaya bilemem ama kendini bi okut![]()
burkay arabanın altınıda yıkatsana bı gun lıfte nasılsa cıkıyo ıkıdebırrahat 2 kilo verirsin
![]()
*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...
Hacı valla hem bagajdan hem motordan hem de alt taraftan rahat 5 kilo çıkar ben sana öyle söyleyeyim![]()
Evet arkadaşlar. Gelişmeler var bol bol resimli bu sefer. Araç bende artık. Vizemiz yok şimdilik. Bir süre erteledik. İşlemleri komple bitince sokacağız. Gelelim gelişmelere.
En son şanzımanın üstünde bulunan su tapamız patlamıştı. Ufak bir parça olarak düşünüyorduk ancak kocaman birşey çıktı. Aha da patlak tapa.
Cuma günü Eray Abi'yle gittik tornacıya yeni tapa yaptırdık. Yeni tapamız cıncık gibi ama biraz ağır. Rollde ve yanlarken ağırlık yapar![]()
Tapamız montajlandı. Bir güzel yapıştırıldı orjinal yerine. Mis gibi oldu. Kurudu da bir güzel. 3 saat kadar beklettiBu da arabayı alırken öylesine çekilmiş foto.
Çıktım yola. Eray abiyle vedalaştık. Beykoz'dan çıktım Eray abinin sınırları geçtim artık araba komple ana geçtiÖyle anlaşmıştık
Tem'e çıktım TT Arena'nın orada birde ne göreyim hararet git gide yükseliyor. Kırmızıya gelmeden çektim sağa. Suyumuz bitmiş.
![]()
![]()
Arabada herhangi bir koku(conta kokusu, duman vs.) yok. Alta baktım su da kaçırmıyor. Anlamadım açıkçası. Neyden olabilir derken yanımdaki sudan ekleyip devam ettim ama öyle bir depo var ki içti içti bitiremedi. Çok geçmeden bir daha yükseldi.
Telefonun şarjı azalıyor. Su bitmiş arabada su eksiliyor. Tam her şey üst üste gelirken siteye üye olan arkadaşımız Burak E. 'yi aradım dedim kap 2 bidon su gel yolda kaldımSağolsun hemen geldi.
Su ekleye ekleye devam ettik. Hararet görmedik kesinlikle. Yarıyı az geçince durduk soğuttuk motoru devam ettik. Motordan yana bir sorun yok çok şükür ancak niye hararet yapıyor diye düşündük düşündük bulamadık. Evin önüne geldik şükür. Sağ salim. 3 bidon su yedi namussuz doymadı!![]()
Gece uyku yok tabi. Bu araba niye hararet yükseltiyor???Sabaha kadar düşündüm ve Eray Abi'nin de verdiği akılla radyatörü değiştirmeye karar verdim... Baksanıza abi radyatörün haline.
Devamı var.... Yazıyorum![]()
Cumartesi günü sabah erkenden düştük Maslak'taki BMW parçacısı Hürmak yollarına. Tabi yanımızda sularla birlikte...Tedarikliyiz...
![]()
Yeni radyatörümüz. Yine sevimli kişiliğiyle samimi gülümsemesiyle kuzenim AhmetYılmaz![]()
![]()
Yolda gelirken hiçbir sıkıntı çıkarmadı çok şükür. Ne yükselme ne yolda kalma. Anlamadık hala. Neyse. Hazır sanayideyken şu frenlerimizi de elden geçirelim dedik. ***** zor tutuyor.
El frenimizi de halledelim dedik. Balatalar bitmiş...
Ancak iki işlemi de hallettiremedik maalesef. El freni balatalarımız bitmiş. Değiştirmek gerekiyor ancak zaman yetmedi. Parçacı bulamadık daha doğrusu. Maslak'tan Seyrantepe'ye geçmiştik. Neyse şimdilik sorun yok deyip gittik ANK Amortisör Engin Abi'mizin yanına. Dedik abi arka amortisörlerimiz patlak. Araba deli gibi yaylanıyor. Sağolsun hemen halletti. Sertleştirdik biraz. Yayları değiştirdik. Arkalar taş gibi şimdi. Konfor müthiş![]()
Böyle jant mı olur spor gazetesi?![]()
![]()
Kafadan da bir fotomuz olsun yav...
Eveett.. Sanayide işlemler hallettik. Sağolsun Berkay(berkay_aydın) Burak E. ve AEM(Eray) yalnız bırakmadı bizi...
Dedik Bayrampaşa buluşmasına gitmeden biraz da modifik yapalımNapalım napalım? Stoplarla sinyallere film çekelim. Smoke hesaaabı
Hala hararet normal yalnız
![]()
Yapılırken... Folyocularımız Ahmet ve Berkay görevde![]()
Acıların çocuğu Berkay![]()
Arka taraf bitti...
Öne de artık hırsız gibi gezmeyelim dedik. Taktık plakamızı da. Sisler de takılacak sakin olun![]()
Gittik Bayrampaşa'ya. Carrefour buluşması meşhur.Ancak yolda giderken hiç sorunu olmayan arabada radyatör hortumu patladı. Çok uğraştık ettik ancak tamir edemedik. Kesecek pay kalmamıştı. Herkese oradaki yardımlarından dolayı da teşekkür ediyorum. Mecbur bıraktık arabayı Bayrampaşa'da...
Cuma-Cumartesi yapılanlar bu kadar. Gelelim Pazar'a....![]()
Sabah erkenden düştük yollara... Pazar Pazar bor nereden bulacağız derken gittik Aksaray'da parçacı aramaya. Neyse ki ilk girdiğimiz parçacıda bulduk patlak olan boruyu. Renault parçacısıydı yalnızAklınızda bulunsun. Radyatör hortumu Renault 12'nin alt hortumuyla aynı hortum. Aha da ispatı
![]()
Cumartesi gecesi biraz aliminyum bantlamıştık boruyu tutsun diye ama yemedi![]()
Acil yor yardımcımız Kimo!Lastik izlerine dikkat yalnız.
Kimo(Ahmet'ti şoför)
![]()
Taktık borumuzu. Sorunsuz. Geldik evin oraya. Yine hararet yok. Isınma yok. Anlamadık...
Arabada M5 kapı eşikleri çıktı bu aradaSöylemeyi unuttum
![]()
Gelelim evin önünde yapılan işlemlereee... Sarı sinyallerimizi beyazla değiştik.
Kafamda en büyük sorunlardan biri olan bagaj amortisörlerini değiştirdik... Yine Berkay bizimle...![]()
Bagajı komple soyduk. Pislik demeye bin şahit lazım. Resmen çöplük... Halledeceğiz. Biraz zaman![]()
Gelelim zurnanın zort dediği konsoldaki en iğrenç yerin değişimineee... Kontrol paneli değişimi.. Çok uğraştık ama değdi bence..
Sonunda söktük...
Olmazsa olmaz saatimiz![]()
Hoooppp... Sürpriiizzz.. Soketler uymuyorTam da tahmin ettiğim gibi. Ne güzel...
Neyse sorun yok devam... İki paneldeki kontrol kısımlarını değiştireceğiz. Önü yenisinden arkası eskisinden olacakYapacak bir şey yok valla. Temizledik eski kısımları bir güzel...
Böyle bir pislik te yok yalnız![]()
Ve bitti çok şükür. Sorunsuz görünüyoruz artık. Sadece teyibi tam oturtmam lazım. Onu da yapacaktım da çok yordu bu değişimHalledeceğim...
Hazır elimiz değmişken direksiyonu da halledelim dedik... Değiştirdik. Artık M1'izYalnız ayarı tam yapamadık galiba
Not: görünen bacaklar Ahmet'in bacakları
![]()
Yanlamaya hazırızOrada gördüğünüz dikiz aynası evet. Cam değişti ya ondan duruyor. Takılacak.
4 bir koldan toparladık sağı solu... Ve bitirdik...
Bu haftalık bu kadar. Sıradaki işlemler sırasıyla şöyle:
1-Şu hararet olayını çözmem lazım. En acilinden.
2-Kilitler tutmuyor. Halledeceğiz.
3-Camların tümü ayarsız. Ayar yapılacak.
4-En önemli sorunlardan biri. İç döşeme. En önemli sorun bu.
5-Kaportadaki çizikler..
Herkese yardımlarından dolayı çok ama çok teşekkür ederim. Berkay, Ahmet, Mahmut, Emirhan, Yiğit, Oğuzhan, Burak... Sağolun varolun...
Valla kardeşim senin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir heralde![]()
![]()
Golf MK3 Sport - SATILDI.
Jetta MK3 1.9 TD- SATILDI.
Golf MK2 GTD...
-Ne Mutlu Türküm Diyene...
K.Atatürk.
Daha vites körüğüne gelene kadar ne yerler var...Sağolasın yavrum. Bitireceğim... Ant içtim. Yemin ettim
Hemşo büyük ihtimal saçma sapan bir sorun da anlamadık işte. Bakalım bu hafta halledeceğiz... Bir yapıp bir yapmaması saçma işte. İşi o bozuyor. Ya müşür ya da hava var.
Buna da şükür diyelim ya. Daha beterleri de vardır elbet![]()
Kardeşim işlerimden dolayı bu sıkıntılı dönemde yanında olamadım kusuruma bakma. Gece çalışmak pazar günü çalışmak böyle vuruyor adamı. Ağzım açık okudum hepsini yani çok sabırlısın be yavru harbiden bundan sonra inşallah güler yüzün biraz emeğinize sağlık.
App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı
www.instagram.com/kokumerkezi
Allah beterinden korusun kardeşim![]()
Golf MK3 Sport - SATILDI.
Jetta MK3 1.9 TD- SATILDI.
Golf MK2 GTD...
-Ne Mutlu Türküm Diyene...
K.Atatürk.
kardeşim sabrına hayranıminş. istediğin gibi olur. radyatör değiştikten sonra hararet yükseldi mi?
Abi sağol ya. Sabrı öğretti bana bu arabaRadyatör değiştikten sonra yine yükseldi. Ancak işin ilginç yanı ne bir duman atma ne de motorda bir koku falan yok. İşin aksi tarafı hararet yükseldiğinde motorun üst bloğu ve radyatör de öyle hararet yapmış araba gibi sımsıcak değil.
![]()
Elektirikle alakalı bir sorun olabilir bilgin olsun bizim arabada öle olmuştu maşallahı var aracınkurşun dökme şart
![]()
R.E.S
şu arabayı geçen ay alsaydın benden bitmişti burkayhaybeye yatırdık len ne güzel oluyo bak... torpidonda hazır çiçek gibi tertemiz gel veriyim bi akşam
![]()
Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
Dr. Ecu
Arabayı aldığımda Beykoz Opet'te 3 sefer yıkattım. Farlarını ovaladım ovaladım lastiklerine su çırptım ama içerde bişiler var demek kiElektrik tavsiyesini dinleyeceğim...
Ya sorma sorma![]()
Bana bir torpido ve 2 tane koltuk paketlesene abi
Akşam alırım belki ararım yine seni...
İşinize karışmak gibi olmasın ama fan müşürü bozuk olsa yada termostad da bı sıkıntı olusup da fanı acmama gıbı bı problem olabılır mı hararetle ilgili bi kere benım de basıma gelmıstı cunku.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)