kusura bakmayın ama çok uç kıyaslamalara giriyorsunuz.. Trafikte hareket yapıyorum demedim farkındaysanız neden abartıyorsunuz bu kadar. Trafiğe kapalı araç geçmeyen yollarda geceleri yapıyorum hareketimi sadece
kusura bakmayın ama çok uç kıyaslamalara giriyorsunuz.. Trafikte hareket yapıyorum demedim farkındaysanız neden abartıyorsunuz bu kadar. Trafiğe kapalı araç geçmeyen yollarda geceleri yapıyorum hareketimi sadece
Yalçın Çağatay ÜVEN
Rover 220 Turbo
Marmara Üniversitesi
meraba çağatay yaşım 17 ağustosta 18 olucam bunu belirteyim dedim ilk olarak geçen sene 9 ay boyunca ehliyetsiz gezdim babamın kenarda duran bir taksi çıkması şahini vardı ha şahin fasa fiso falan diyipte geçme kardeşim 2tanede mercedesimiz var neyse ehliyetsiz yakalanınca babam bana ceza olarak arabayı sattı dikkat edersen arabamı demiyorum çünkü kendim kazanıp çalışmadığım için arabam diyemem hani sen orda atıp tutmuşsun ya arabam falan diye he şimdi ne oldu ne yapıyosun diyiceksin 2010 model e220 cdi kullanıyorum senin gibi hava olsun diye annemim babamın arabalarınıda koymuyorum foruma abilere artislik olsun diye kapalı mekanlarda hareket yapıyorumda yazmıyorum az arabadan anlasan otomatik arabayla 0 çizmek yanlamak falan bunların yapılmıyıcağını yapılırsa kayışı kopartıcağının farklı sorunlar çıkacağının farkında değilsin sanırım yani anlatmak istediğim şu burda çocuk kandırmıyosun kardeşim.
aaah ahh forumdaki insanların bmw leriyle övünen bir grup var buralarda 16 yaşında bmw 25-30 u düşünemiyorum insan doyumsuzdur yok bea bu yeterli dese bile yolda birine geçilir gidip daha iyisini alır sonrası *****...
Konu çok uç noktalara gelmiş. Ortada bir yanlış varsa bizlerin görevi uyarmaktır. Buradaki herkes herşeyi yapıp sonradan hataydı demek birşey ifade etmez. HEVES diye birşey var ki 16-17 yaşlarında araba tutkusu olani araba aşığı olan herkesin içinde olduğu. Bende ehliyetsiz yakalandım kumburgaz yanyolda 860 tl ceza yedim hemde 18 yaşındaydım kurstaydım. Kafamı vurmadım mı vurdum ama olacağı varmış oldu Allah beterinden korusun.16 yaşında birinin araba sahibi olması tamamen maddiyatla alakalıdır. O arabayı da 16 yaşında bireyin altına veriyorsa bütün sorumluluk ebeveynindir. Ebeveyn bunları yaptıysa bizler daha neyin tartışmasını yapıyoruz?
Kardeşim Allah kaza bela göstermesin. İnsana çarpma da ne yaparsan yap. Yayaya çarpmak en en berbat şey olsa gerek. Yaşamadım, yaşamakta istemem. Aracına da maşallah.
App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı
www.instagram.com/kokumerkezi
Yapma abi bee...16 yaşında çocuğun altına araba çekmek çok yanlış bence...Benim trilyonlarımda olsa , ''her türlü'' gücümde olsa , çocuğum çok iyi arabada kullansa , o yaştaki çocuğuma araba almam...En basit açıdan bakacak olursak ergenlik çağı yahu , deli bir anına gelebilir , 2 birayla sarhoş olduğunu ''sanıp'' , çılgınlık yapabilir , olasılık çok yani...Ergenlik çağında kişilik tam oturmadığı için , çocuk kendini ispat edebilmek için hırsını arabadan almaya çalışırken kaza yapabilir vs...birçok risk var...ve en kötüsüde birilerinin hayatına mal olabilir...10 yıl hapise girebilir...Hayatı kararabilir...
Bende sıkıntılıydım bu konuda...Banada babam 15 yaşlarındayken öğretti araba sürmeyi , ama sonradan pişman oldu tabiio gece araba kaçırmalarını bende çok yapardım arkadaşlarla , ama pislik benim içimdeydi , yoksa babam 100 bin sefer derdi ehliyetini almadan süremezsin , birine çarpsan hapislere düşersin , hem kendini yakarsın hem bizi yakarsın , kan parası yüzünden evimizden barkımızdan oluruz , parayı kolay kazanmıyoruz vs , bir ton nasihat...haklımıydı %100 haklıydı , ama biz o zamanlar bunu anlamıyorduk , ergendik , kafamızın dikine gidiyorduk , iyi şoförüz diyorduk (daha doğrusu öyle olduğumuzu sanıyorduk) yoksa o yaşta ne gibi bir tecrübemiz olabilirki direksiyon konusunda...Çok şükür , verilmiş çok sadakamız vardıda o zamanlar , arabanın canını almama rağmen kaza yapmamıştım...Babam 18 ime kadar anahtarı saklardı , iyide ediyordu...Çünkü bir insan mankafaysa ne nasihat edersen et anlamaz , illa bir musibet gelirse başına anlar , çok şükür başımıza birşey gelmeden atlattık o çağları...Sonra ehliyetimi alınca , birazda pişip , sakinleştiğime inanınca dizel fiesta çekmişti altıma...
Bence bu çocuğa erken yaşta araba verme işi , az verirsen hırsız , çok verirsen arsız olur deyimiyle bağdaşıyor...En iyisi çocuğa güven verip , tehlikeleri anlatarak , arabaya alıştırmak , kararında davranmak...
Hiç arabayı vermezsen kaçırır gece arabayı , basarda basar , sinirini arabadan alır , çok verirsende çocuk nasıl olsa benim babam ağa diye gezer ki , en kötüsüde bu , artık normal gitmekten sıkılır , yan verir , sınırları zorlar belkide patlayabilir...
Bencede hersey ailede bitiyor , aile buna izin verdiyse başkalarının konuşması pek anlam ifade etmez sen yıne de dıkkat et kardeşim bu yaşlarının kıymetını bıl Ufak yaşta araba sahıbı olmanın tadı emınım ve bıldıgım için söylüyorum hıc bı yaşta yokAracına da Maşallah kazasız belasız
![]()
İKİZLER TGT
yüzüne bakarım, çocuk kılıklı duruyorsa polise ihbar ederimgeçen gün etilerde nispetiye caddesinde bir tane h100 minibüs vardı, kullanan 15 yaşından büyükse bende hiçbirşey bilmiyorum
direk polise aradım, hiç umrumda olmaz. madem trafiğe ehliyetsiz çıkabiliyor- gereken sorumlulukları alacak
![]()
App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı
www.instagram.com/kokumerkezi
degerlı tt uyelerı ben bu konuda aracın elınden alınmasını gerektıgını dusunuyorum neden dersenız her gun yolda babasının aracını kacırıp yanlamaya calısan cocukları goruyorum, genclık atesıydı guzel seyler ama vermemek gerekır ben orta 1 den berı arac kullanıyorum ehlıyetımı alana kadar tek basıma anca acıl durumlarda peder beyın aracını alıp cıkmısımdır normalde verır ama ben ıstemezdım allah korusun bısey gelse basıma ne olurdu ben 17 yasımda golf1 mı almıstım calıstım aldım kendı kazandıgımla curuktu muruktu ama benım aracımdı aldıktan 1 ay sonra kaportaya sokmustum neden kendımı bılıyorum dayanamazdım hep surerdım ehlıyetımı aldım arac bıttı eksıklerı varmı ıllakı var ama en azından kafam rahat allah korusun yolda bı yakınınıza ehlıyetsız bırı gelıp carparsa allah korusun yaralansa daha kotusu olsa gerısını sız dusunun neler olurdu TurboM3 nıcklı abımın dedıgı gıbı bu plakayı ıhbar etmek lazım sımdı anlamaz ama ılerde anlar ne demek ıstedıgımızı ...
Bırakın sorumluluğunu ailesi üstlenmiş zaten. Bizim insanımız ne kadar doğru da olsa yanlış da olsa kendi kararını takip etmek ister, tavsiye vs. sevmez pek.
Sen de çok dikkat et kardeşim, burada nutuk atanların %90ı kullanmıştır ehliyetsiz araç. Fakat kaldırıma çıktım sattım, yanlıyorum gibi kullanılan tabirlerden ötürü biraz tepki olmuş.
Sosyal mesaj verirsiniz yarın gece gidip otobanda tırların önünde 60 km hıza düşer roll başlatırsınız. Bırakın herkes kendi kararını versin ya da sorumluluğunu alsın.
gerçekten 15 16 yaşlarında araba kullanırken yaptığımız şeyin yasak olması bize daha mı çok gaz veriyor nedir arabanın ırzına geçiyordum ralli yaparcasına sokak aralarında 80 90 km hızlara çıkıp el freni çekiyordum ne zaman ehliyet aldım bir akıllı oldum doğru dürüst araba kullanmaz oldum ehliyetinin olması psikolojisi bambaşka bir durum ehliyetsiz araç kullanırken her an bir hata yapma ihtimali içinizde oluyor stresli oluyorsun yaşının gereği bu yüzden kaza yapma ihtimalin çok yüksek sen var gel ne kendi başını ağrıt nede başkasınınkini sakin sakin hafta içi sokak aralarında drif yapmadan geziyorsan gez![]()
keşke arabam diye 1/18 ölçülerinde bişey tanıtsaydın 1/1 bişey değil.. benimde otomobiliniz bölümünde konum var ama bi bak istersen konuya ehliyet geçen tek bir cümle varmı sayfalarda umarım açıklayabilmişimdir bu konunun neden buralara kadar geldiğini.
Bizim toplumda "aman nolcak hevestir yapsın" mantıgı var ve bu çok yanlış.
Ehliyet 18 yaşında alınıyorsa bunun bir sebebi vardır. Ayrıca birçok arkadaşın dediği "sanki hiçbiriniz arabayı kaçırmadınız,ehliyetsiz araba kullanmadınız" kategorisine de bir kez dahi girmedim. Araba kullandım evet ehliyetsiz; yazlıgımızın 3-5 dönümlük bahçesinde; Kendi duvarlarımızın içinde. Bir kez arabayı kaçırmadım. Bir kez de araba alsınlar diye düşünmedim 18 yaşımdan önce. Araba alın dahi demedim. Araba da almadılar. Vermediler de.
Hevestir kullansın,ama çocuga ait araba vermek nedir 16 yaşında? Trafiğe çıkmak nasıl bir saçmalıktır? "1.16yı kaldırıma patlattım sonra sattım" nedir bu yaşta? 8 yaşımdan beri araba kullanınca mı iyi şöför oluyorum?
Konuşmak boş zaten; 16 yaşında cocuguna X-Y-Z marka otomobil alan aile varken...
@Çağatay kardeşim ; Aracının konusnu açıp fotoğraflarını sergile diye var bu bölüm. Herşeyin bir adabı,uslubu vardır. Onu aldım bunu patlattım,bana yetmedi,motor kesmedi,polisleri asarım keserim takmam,2000 motor fena gidiyor gibi kelimeler yerine; bu BMW 3.20 aracımız, ehliyeti alana kadar ufak ufak takılıyorum, ehlliyeti alaacğım güne kadar üç beş modifikasyon yaptım,nasıl olmus yorumlarınızı bekliyorum yazsaydın çok daha az tepki çekerdin.
Kazasız belasız kullan inşallah.
17 yaşımda ehliyetsiz araç kullanmaktan 860 tl ceza yedim bende, bugün iyiki o cezayı yemişim diyorum.
bende senin gibi düşünüp, buradaki yazan abilerin gibi konuşan ailemi dinlemedim. 'ya olursa' sorusunu sormadım kendime. yada kendime olan güvenimle 'birşey olmaz yaa' dedim geçtim.
o ceza belki ehliyetsiz bir can almama engel oldu kim bilir.
belki de başıma zaten gelmeyecekti. ama olsun o ihtimali ortadan kaldırdı mı? kaldırdı. ehliyet alana kadar direksiyona geçmedim, bu bi yasakla değil kendi irademle oldu.
Ve inan bana o ufak ihtimalin ortadan kalkması, senin 2 sene daha dişini sıkmana değer.
Aracını güle güle kullan, beşiktaş baskı app yapıp biraz basarsan daha güzel görünecektirAllah kaza bela vermesin.
Bu sosyal mesajı çok abartanlar var arkasına güvenen alır çatır çatır gezer. Uslubunu adabını bildikten sonra trafikte bir allahın kulu da birşey demez. Ceza konusuna gelirsekte hepsi para ile çözülebilinecek durumlar, yaya ezmediğin sürece. He yaya ezersen de ehliyetine bakmıyorlar hertürlü bir mapus havası koklanıyor. 16. Yaşımda babam ilk arabamı verdi bana, ehliyet alana kadar ne bir polis çevirdi nede birisiyle kavga ettim. Yanlıyım ediym diyorsan başın çok ağrır düzgün kullan hiçbirşey olmaz![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)