User Tag List

Sayfa 4/10 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
177 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: 24 AD 632 Alfa Romeo 147 1.9 Jtd Q2

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaptıklarını ve düşündüklerini kaleme alma ve kağıda dökme kabiliyetine bayıldım sanki önceden defalarca eskise yazıp düzeltip kaleme alınmış makale gibi bi anlatım ile yazmışsın çok takdir ettim seni öncelikle bınun için seni tebrik ediyorum bu kadar yalın ve anlaşır bi anlatım olamaz
    Aracına maşallah kazasız belasız
    Ayrıca da plaka ayrı bi güzel ve anlamlı benim için
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 16EC813 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaptıklarını ve düşündüklerini kaleme alma ve kağıda dökme kabiliyetine bayıldım sanki önceden defalarca eskise yazıp düzeltip kaleme alınmış makale gibi bi anlatım ile yazmışsın çok takdir ettim seni öncelikle bınun için seni tebrik ediyorum bu kadar yalın ve anlaşır bi anlatım olamaz
    Aracına maşallah kazasız belasız
    Ayrıca da plaka ayrı bi güzel ve anlamlı benim için
    Abi çok teşekkür ettim. Duymaktan memnun olduğum bi iltifat oldu. Biraz not defteri ayarında kullandım burayı. Öyle ki çok ilgi ve dikkat çeken bir marka model ve motor değil. O yüzden çok yoğun bir konu olmasa da elimizden geleni yaptık yapıyoruz. Ayrı bir günümüz geçmesi diye uğraşıyoruz Ancak her ne kadar onunla içli dışlı olsak da hala bilmediğimiz çok şey var. Haliyle siz gibi büyüklerimizin ve tecrübeli kardeşlerimizin mesajları değerli. Neyse tekrar teşekkürler

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rain man Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi inanır mısın bilmem, hiç alma veya takma niyetimin olmadığı bir parça idi spor yaylar. Hele ki kullandığım yayları düşününce aracı zorlayacağını düşünüp yok ya olmaz dedim. Sonra kanıma giren başka alfisti abilerim oldu, "yol tutuş istiyorsan bunu yapmalısın" diye ortak bir konsensustan gelen görüşler üzerine taktım ama HR de konfor iyiyken araç çok düştü manevi konforum bozuldu aman bir şey olacak diye, eibach da ise az düştü ama taş oldu süspansiyon. Kastırdığı için akslar dahil tüm ön takım etkileniyor bundan tahminen. Ne kadar narin de kullansam ergonomi etkileniyor sonuçta o da sorun tabi. Sonuçta marka model motor adına üretilen parçalar değil mi helezonlar da...Bu kadar karşı durmak gerekir mi gerçekten bazen bilemiyorum bazen de çıkar orjinalleri tak diyorum kendime.

Peki blistein b6 mı b8 mi? Yoksa b4 mü? B4'leri alacağına orjinal amortisör al dediler onu aldık geçti, bilseydim tekrar amortisör işine gireceğim ihtiyaç varken orjinale karar vermezdim. Ayrıca Stok yaylar ile spor amortisörler ne derece başarılı olabilir onlarla da sert olmaz mı?

Squadra alfisti, shop.alfisti takip ettiğim siteler. Hatta alışveriş yaptığım vites topuzuna kadar aldığım yerler. Ama sıkıntı şu ki paypal olmayınca yurtdışı alışverişi yalan oldu. O yüzden tampon ve ızgara işine custom ya da gerçek ustaların çözeceği işlerle karar vereceğim. Ya da vermem gerekiyor.
    Üstad vallahi net söyleyeyim, Alfa'ya Yay tak diyen adamdan uzaklaşırım Öyle bir tavsiye, Alfa kullanıcısına söylenemez-söylenmemeli neyse,
    Bilstein veya KW markalarından alacağın Amortisör veyahut Coil seti ile yol tutuşu artırabilrsin benim bir önceki postta yazmayı unutmuşum. Set al yazmalıydım.
    Paypal ve Gümrük olayları evet insanı zorlamıyor değil...

Yay olayı ; Ralliciler, Toprak rallilerde kullanıyor bizim araçlarımızla alakaları yok
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Trance-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstad vallahi net söyleyeyim, Alfa'ya Yay tak diyen adamdan uzaklaşırım Öyle bir tavsiye, Alfa kullanıcısına söylenemez-söylenmemeli neyse,
    Bilstein veya KW markalarından alacağın Amortisör veyahut Coil seti ile yol tutuşu artırabilrsin benim bir önceki postta yazmayı unutmuşum. Set al yazmalıydım.
    Paypal ve Gümrük olayları evet insanı zorlamıyor değil...

Yay olayı ; Ralliciler, Toprak rallilerde kullanıyor bizim araçlarımızla alakaları yok
    İnsan ilk aracı olunca kendisinden başka herkesi daha tecrübeli görüyor, haliyle kulak veriyor. Alfa romeo kullanan bir kitle yüksek oranda bunu tavsiye ederken artısınin eksisinden daha fazla olacağını söylüyor...sonuç böyle tabi.

Şimdi kafam karıştı yalnız, stok yay ile spor amortisörden verim alınır mı? Ya da coilover mı alınmalı? Elbette para çokomel eğrisi bu iş ama şöyle sorayım; herhangi bi coilover seti sadece spor yay veya sadece spor amortisörden iyidir diyebilir miyiz?

147 156 ve gt için coilover kullanan fikrini alabileceğim tanıdık arkadaşım yok. Haliyle bu konularda atacağım bi sonraki adımı bilmeden atmayı da istemiyorum.

İlk yay konumda "abi motor seçeneğine göre değişmiyor mu bu yaylar sürtme düşme çok olmasın" dediğim öneren kişi "yok yok bir şey olmaz ben istanbulda 3 sene kullandım bi yere sürtmedim" deyip (1.6 TS motor var onda) bana aldırdı. Araba öyle bi düştü ki karter muhafaza plastigim neredeyse her esnemede sürtüyordu amortisörler yeni olmasına rağmen. Sonra çok üzüldüm kardeşim falan.... Baktım olacak gibi değil o yayları sattım bu sefer prokit senin için cuk olur kardeşim dediler. Onda da öyle bi sekme var ki böbrek taşın olsa on dakika anca dayanırsın. Artık sök tak yaptırıp başında beklemekten sıkıldım o yüzden bundan sonra nokta atışı yapmalıyım.

Şimdi arabada asıl konforu sağlayan hangisi bunlardan. Yay mi amortisör mu?

Güzel bi spor amortisör ile stok yaylar nasıl olur son merak ettiğim soru olsun...

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Coil seti ile daha verimli olur. Net söyleyeyim. Fakat, Ayarlanabilir ve güvenilir bir marka olması şartı ile.
    Bilstein,Koni veya KW bu markalar kendini ispatlamış firmalardır. Biraz tuzlu olsada, gayet tatmin edicidir.
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Trance-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Coil seti ile daha verimli olur. Net söyleyeyim. Fakat, Ayarlanabilir ve güvenilir bir marka olması şartı ile.
    Bilstein,Koni veya KW bu markalar kendini ispatlamış firmalardır. Biraz tuzlu olsada, gayet tatmin edicidir.
    O zaman para biriktirip coilover almak en mantıklısı. Ortalama 3 ile 4 bin tl arasına geliyor ekstralar hariç. Ama sonuca değecekse yapılan harcamaların yanında çok göze batmaz benim için.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kalkış yapmayı sevmiyorum ancak sadece ışıklardan sonraki yol daha müsaitti sonlara doğru çıkışlı yol.
    İlk iki vites dişlisini yememek için Max 1 bar basan bi Turbo ve benim ağır vites geçişlerim ile bu kadarı çıkıyor .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese tekrar merhaba. Yaklaşık 15bin km'deki baskı balata volant setimin kaçırma yapması üzerine konu açmıştım, yine buradan tanıştığım değerli 63Owen63 mehmet abimin tavsiyesi ile Ankara'dan performans oto debriyaj şahin ustaya ulaştım. Durumu anlattım ve neticesinde karar verip kendimi ayarlayıp ankaraya gelip kendisi ile tanıştım. Sağolsun gerçek esnaf kavramının hala var olduğunu gösteren nitelikte yaklaşımı ve oluşturduğu güven neticesinde konuştuk karar verdik ve uygulamamızı bitirdik.

Baskı ve volant üzerinde değişikliğe gidildi balataya 3 yaprak bronz 3 yaprak kevlar çakıldı. Sonuç gerçekten merak uyandırıcı.

Ayrıca ne yazık ki aldığımız çıkma sanzuman açılıp bakılmasina rağmen dişli kırılmasına karşı koyamamıştı, sağolsun Alfinden şükrü ustamız tekrar duruma el attı bu sefer gerçekten iyi durumda 50binde bi araçtan ayrılan sanzuman ile yaramıza derman oldu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşlemler sonrası ıntercooler yeniden montajını yapacağız tamponun tam oturmama sorunu için.

Geçenlerde siyah mat plastidip olan jantlarımızı gunmetal gri artı Metalizer ve marşpiyel ucunu kapı kolları ile ayna kapakları uyumu açısından griye boyadık.

Hazır ankara'da iken bi dynoya çıkma niyetimiz de var elimizde ne olduğunu görmek için.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sondan bir önceki foto zalım olmuş
    güle güle kullan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı wolkanku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sondan bir önceki foto zalım olmuş
    güle güle kullan
    Hahaha eyvallah abi. Idolsun siyahta. Her ne kadar stromboli olsan da artık.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese selam. Bezmiş olduğumuz orjinal baskı balata meğerse bizi hiç aktarmıyormuş. Bugün aracı yürüyüşe çıkardık. Yaklaşık iki senedir kullanıyorum. Modifikasyon öncesi sonrası bir ton işlem vs yaptım, her işlem için ayrı vakit nakit ve istekle kovalayıp büyük bir keyifle arzuladım. Ama içlerinden en memnun bırakanlarından birisi bu oldu.

Orjinal şekilde 15k km önce takılan debriyaj ilk takıldığı anda dahi bunun yüzde 50si kadar değilmiş.

İşçilik, özen, ilgi alaka, dikkat, sunum, dostane ilişkiler... Güvendiğim bir abimin tavsiyesi üzerine gittiğim şahin ustanin reklamını yapmıyorum, bu tarz işlerde sıkıntı yaşayan herkesin bir konuşmasını isterim aklında bulunsun isterim. Bu zamanda böylelerini bulmak zor kaybetmek kolay... Gerçekten yazmadan edemedim. Diyecek söz de bulamıyorum...

Yarın işlerim yetişirse gitmeden önce aracımi mustang dynoda görmek istiyorum. Tavsiye edeceğiniz bir yer var mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tekrar merhaba. Burayı günlük tadında kullanıp yazmayı seviyorum.

Sağolsun ismini vermek istemediğim bilinen bir ustanın özensiz yaptığı bir işlem sonucu boşta kalan, yere sürten ve yırtılan hava filtresi hortumumuzdan (yapılırken de usta bak ben uzaktayım o hortum yere sürtmez mi, kıvrımını başka yere mi verseydik, kısaltsa mıydık demiş olmama rağmen) içeri kaçan toz toprak kum vs turbonun pervanelerini bozmuş. Manifold contasından kaçırdığı sırada sökerken denk geldik, haliyle 6 aylık turbomuz tekrar revize edildi. Her şerde bir hayır vardık diyerek eyvallah dedik. Güvendiğim bir ustada tüm hortum, keçe vs gözümüze yetersiz veya kendini bırakacakmış gibi gelen bağlantı hortumları düzgün şekilde sıfırladık yeniledik.

Aracı çıkardığımızın 2. gününde zaten fazlasıyla titreme yapan ve kendisini bırakacağını belirten aks bunu artık kaçınılmaz sona getirince aracı mecburen aks üretimi için çektirdik. İlk yapılan aksın testten geçmemesi üzerine tekrar ikincisi yapıldı, daha farklı malzemelerden üretildi. Yaklaşık 3 hafta süren bu işlemler sonunda aracı geçen hafta gidip aldım.

Bitmiş olan yazlıklarımızı da attık, artık yeni sezona pilot sport 4 veya contipremium contact 6 ile devam edeceğiz. Şimdilik kışlık niyeti ile kullandığımız crossclimate'lar ile rahat rahat geziyor. Isınınca hiç yol tutmayan bir lastik, her ne kadar 4 mevsim dese ve ben kışın kullansam da (zorunluluktan almıştım zorlu kış koşulları hariç pek memnun değilim konforu dışında).

Küçük bir hızlanma videosu çektim. Aksiyon kamerasının montajını da yapabilirsem ufak bir parkur videosu çekip yüklemek istiyorum.

VİDEO

Alfa romeo 147 1.9 jtd q2 80-180 hızlanma - YouTube

Amazon.de'den Brembo disk ate balata siparişi verdim onlar yolda.

Ayrıca Eibach prokitlerin orjinal amortisörlerle şok sönümleme yeteneğinin başarısız olduğunu daha önce yazmıştım. Coilover veya spor amortisör işine girecektim. Seçeneğimi coilover'dan yana kullandım. Geçen ay Christmas dolayısıyla yakaladığım D2 racing'in yükseklik ve sertlik ayarlı amortisölerini siparişe geçtim. Geçtiğimiz pazartesi tatlı bir gümrük vergisini de ödedim, Bu hafta elimde olur tahminen. Onları da yazlık setup'a geçtiğimde takmayı planlıyorum.

Ürün bu:

Street Coilover Kit (147 6CYL) - Coilovers | D2racingsport.eu

Yapılacaklar;

-Intercooler montajından sonra ön tampon kastırmasından dolayı oluşan kötü ızgarasız görüntüyü ortadan kaldırmak

-Mini göçüklerin giderilmesi ardından nano korum ve ufak kozmetik değişiklikler

-Cam filmlerinin yenilenmesi

-Mevsimi yaklaşırken iyi bir lastik belirlenmesi (son ana kadar daha hafif bir jant alma amacıyla bekleyeceğim, duruma göre eğer denk gelirse 5x98 orjinal alfa romeo 18 " jantı ya da 5x100 18 " oz (vittoria, superturismo, ultraleggera) veya bbs ch orjinal jant alıp bir tık değiştirebilirim görüntüyü.

-Her ne kadar viraj demir çubuklarını 1.5 yıl önce orjinaller ile değişmiş olsam da daha iyi hedefleme amaçlı Eibach anti sway bar kit

-Strongflex'in ön süspansiyon burç kiti yapılacaklar listemizde.

-Ultra racing 4 nokta alt kule gergisi (üst var) ayrıca denk gelirse arka gergi,

Açıkçası kozmetik değişiklikler harici güvenli ve keyifli bir şekilde yüklenebilecekler listemizde başka bir şey kalmadı

Yapılacak listemde geriye kalan şeyler olur da daha merkezi ve yolları güzel olan bir şehre geçecek olursam olacaklar. Köstebek çukurlu, eğrili yükseltili yollarda tamamen taş gibi bir arabayla gezmek istemiyorum.
    Konu rain man tarafından (24-12-2016 Saat 19:21 ) değiştirilmiştir.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi yürüyor maşallah. Keyifli olduğunu tahmin edebiliyorum
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi yürüyor maşallah. Keyifli olduğunu tahmin edebiliyorum
    Eyvallah kardeşim Güzel gidiyorlar, bir de yol tutuşlarını sen benden daha iyi bilirsin. Keyif veriyor cidden.

CVK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Youtube kapatmışlar heralde yine VPN falan da fayda etmedi izleyemedim vidyoyu.

Maşallah aracına keyifli sürüşler...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CVK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Youtube kapatmışlar heralde yine VPN falan da fayda etmedi izleyemedim vidyoyu.

Maşallah aracına keyifli sürüşler...
    Teşekkürler sağolun Evet Vpn'siz girilmiyor youtube'a.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ssamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallahı var. Bi çok araca şaka yapıyosunuzdur yolda.
    -2006 Kia Cerato 1.5 Crdi-

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler