bu arabayı yapan insanmıdır derim hep iyi günlerde kullanın çok çok beğendiğim bir araçtır. MaşALLAH
bu arabayı yapan insanmıdır derim hep iyi günlerde kullanın çok çok beğendiğim bir araçtır. MaşALLAH
TypeR'i duzde gecme sansi yok,o ciddi hizli. Biraz yol tutus biraz pilotluk ile sure yapacagim...
Guclu olmak ayri,piste uygun olmasi ayri. TppeR bu modeliyle nihayet pist odakli otomobil uretti ama megane uzun zamandir pistte. Aklimdaydi aldim,kimbilir,honda sahibi arkadaslarimiz bol bol piste girerde bizlere araci tanitirlar. Almamiza vesile olurlar...
Tesekkur ederim,amin....
Şase rijitliği amortisör kilit motor uyumu en üst düzey hothatch bu yüzden çıktığından beri dünyada pistlerde gücüne göre inanılmaz işler başarıyor. Murat abiynin aldığı cup premium diye geçen model 265trophy nin lüks versiyonu (donanımlısı) diyebiliriz. Aynı kilit ve yürüyen var şanzıman aynı sayılır motorda birkaç yer revizeli emme manifoldu gibi. Kötü denebilecek tek noktası görece yavaş sınıfında. Yazılım egzos cooler filtrelisi ortalama stok type r kadar falan hızlanıyor. Yolda 320 hp ama pist için 300 hp stabil olan bir ayar oldukça keyifli hale getirecek aracı. İlk seansların günahı olmaz ama araç rekoru kırabilecek potansiyele sahip bize göre. Baybars abi çok karşı çıktı type r al dedi ben ikisiylede kırarsın dedim geri kalan birkaç arkadaş rs iyi rs iyi dedi (bu grubun başı Kelalper dir açıklıyorum)Murat abi sordu ne yapalım diye al gitsin herşey hız değil dedim dedikten 24 saat sonra araç bize bırakılmış Murat abi tatiline devam eder vaziyetteydi
![]()
Asagi yukari zeki aciklamis durumu.
Onceleri tayyar al diyordu,isinma icin sunlari bunlari yapariz. Sonra biri gruba bu megani atti,ne yapalim diye konusurken toplum baskisiyla bir bakmisim araci almisim. Benim diger grup rwd ci ancak pistlerde renault a asina olduklari icin oradan da megane baskisi ile almis bulundum...
Bende merakla videolarimi izlemek istiyorum
İnsallah bu hafta hayirli haber alirim...
O konuda Candanla Kelalper daha bilgili ama bildiğim kadarıyla şasi hariç herşey normal bir megane coupeden farklı. Optimum olma konusunda bana göre tam doğru değil type r ve cupra daha başarılı geliyor ama rs gittiğinin çok üstünde yol tutuyor ve duruyor bu da onu daha eğlenceli yapıyor.
Megane ın en büyük avantajı virajlarda yol tutuşu ve kıvraklığı. Bunun dışında turbo çok düşük devirlerde dolduğu için de viraj çıkışında turbolag yaşatmaması. Evet diğerleri kadar düzde hızlı değil ancak viraj içi dengesi diğerlerine göre daha üstün. Ne anlamda derseniz arabanın arkasını arkadan iter gibi kullanabiliyorsunuz liftoff a çok iyi cevap veriyor. Megane 2 rs te de bu şekildeydi. Bunun gibi kilit yoktu ama yay vs takmadığınız sürece direksiyon tepkisi çok iyiydi. Bu onun bir tık iyisi. Evet 8. virajdan type r kadar hızlı çıkamaz ama diğer virajlarda ciddi avantaj sağlar. Ben özellikle 3-4-5 9-10 ve 12-13-14 kombinlerinde diğer önder çekerlere göre daha avantajlı olcağını düşünüyorum. Kısa ve dar virajlar bu araba için çok uygun. 2 ve 10-12 arası güçten dolayı zorlanabilir ama o da yazılım ile hallolur.
IN BOOST WE TRUST
3:45 'ten itibaren izlemenizi tavsiye ederim. Aracın oversteer karakterini çok net bir şekilde görebiliyoruz. Tamam artık burada önden kayacak dediğim yerde bile arkadan kaydı, yuh artık dedim. Gerçekten çok tatlı dönüyor virajları.
"life is too short to drive boring cars"
Kastettiğim şey burada okuduğum veya aklımda kaldığı kadarıyla sadece stage 1 veya 2 gibi müdahalelerin yapılabildiği hatta henk miydi neydi işte onun yazılımının mümkün olduğu cupra vs'de olduğu gibi absürd güçlere izin vermediği idi. En azından orjinal ecu üzerinden konuşuyorum.
Takip ettiğim kadarıyla bilginiz olduğu muhakkak..aşağılama veya hor görme amacıyla değil öğrenmek maksadıyla sorduğum soruya nasıl kısıtlı imiş söyle bakalım demeniz yanlış anladığınızı gösterir....
Aksine güçten çok aerodinamisi ve yol tutuşu ile keyif verip başarılar kazandığı bilinen bi modeli sadece gıpta ile iyi niyetle takip ve merak ederim. Gereksiz gergin cevaplar üzer beni yaşınızdan dolayı alper abi.
Orijinal ecu dan ziyade, orijinal turbo boyutundan kaynaklı bir durum o. Bir de gt30/35 gibi turbolar için yeterli alan yok motor içerisinde diye biliyorum ben ki gerekte yok pek.
Megane ı alanların dışarıda genel amaçları pist kovalamak, adamlar maksimum hybrid turbo yapıp 350-360hp seviyesinde bırakıyorlar benim gördüğüm kadarıyla.![]()
Megane'in gucu dusuk ama keyif katsayisi cok yuksek.
İst park gibi guc isteyen pistlerde de belkj rekor kiramayabilir ama emin olun hem guvenilir hemde sinirlerinizi alicaktir...
Cok fazla modifiyeyide sevmiyorum,oyuzden boyle guzel![]()
Bugün biraz test etme fırsatım oldu aracı. İnanılmaz hisli bir araba kilidin çalışması falan tek kelimeyle "efsane". İst park için gücü ne derece yeterli bilemem ama dandik asfaltta bu kadar iyi yönlenebilen bir araç olduğuna hala inanamıyorumarkası çok fazla gelme eğilimli tecrübeli kullanıcı olmazsa direksiyonda manasız şakalar yapabilir biraz arkaya kamber vermekte fayda var hatta yol kullanımı için
uzun ve hızlı virajlarda yolun her tepkisini hissettiriyor içeride arkada oturdum bir süre o kadar içeri yansıtıyorki yolu bazen ürkütücü. GT3 ün bile direksiyonunun bu kadar hisli olduğuna inanmıyorum ne dersin Murat abi?
GT3'un direksiyonu ve hissi muhtesem. Cupra'dan sonra RS sana cok iyi gelmis. Demekki gt3'u kullansan hic bir aracdan zevk almazsin...
RS ve ozellikle Cup saseli olanlar suan ki rakiplerinden cokk eglenceli ve stabil. İst park gibi pistlerde tek eksigi guc. Ama seans sonunda pitte guleryuzlu birini gorurseniz anlayin ki rs'den inmistir... Su yazilim olayini da hakkiyla yaparsak ben baska birsey istemiyorum,yeterli bana.
Hedefim 2:25 Ozgur,en bastan soylemistim. Sonra ilerisine bakicagiz
Hafifletme vs dusunmuyorum. Arac orjinal kalsin,zaten kac tane var ki makyajli Cup?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)