Eveet serüven devam ediyor ama hiç ummadığım bir şekilde.
Benim gizli kalmış bir kuzenim varmışYıllar yıllar sonra kardeşim ile instadan ekleşmişler. Bir gün iş yerine geldi kardeşimle beraber, iş yerini gezdiler falan sonra geldi bana dediğiki o Mustang'i yapalım. Kendisinin detailing dükkanı var.
Ben tamam falan dedim ama üstüne çok düşmedim çünkü vakitim yok.
Başka bir gün yine geldi ve dediki yapalımBiz kendimize Felicia pickup yaptık, Golf 3 yaptık anlattı. Ben yine çok üstünde durmadım, iş yerinden vinçle indir onların dükkana gönder falan gözümde büyüdü. Sonra tekrar geldi, bu sefer kendi projelerini yaptığı arkadaşı ile beraber. Dediler biz buna başlıcaz, ne parçalar var. Parçaları gösterdim, istediğiniz gibi yapabilirsiniz, bende elimden geldiğince destek vercem. Ayrıca iş yerinden götürmeyeceğiz, burda yapıcaz. Freze, kaynak ve ekstra insan gücü işe yarar. Bu arabayı burda bitircez dediler. Tamam dedim, evlere dağıldık.
2 gün sonra geldiler, ben iş yerinden erken çıkmıştım. İşe başlıcaklarını hiç düşünmemiştim. Arabayı biraz inceler eve giderler diye düşünüyordum. Sonraki akşam instada gezinirken keşfette önüme video düştü, benim arabanın videosuDifferansiyeli yere almışlar. Hemen yazdım, dedim siz ne yapıyorsunuz, valla helal olsun falan. O an gerçekten şok olmuştum. Sabahına gittim arabanın yanına, gerçekten sökmeye başlamışlar video ai değilmiş.
Bende oturdum Amerika siparişleri vermeye başladım, madem giriyoruz devam edelim diye. Pat sonraki gün yine geldiler, bende takıldım yanlarında içini falan söktüler.
Sökme zamanı by Fatih Obuz, on Flickr
İç trim by Fatih Obuz, on Flickr
İç trim by Fatih Obuz, on Flickr
Ben geçen Ctesi evde çocuklarlayım akşam videoyu gördüm içini zımpara ve temizlemişler. Olay o kadar hızlı gelişiyorki 2 aya muaneye sokalım falan konuşuluyor. Bugün yine araç başında uğraşıyorduk.
Yaptıkları işleri kısa kısa çekip kendi sayfasında paylaşıyor, buraya koyuyorum linkleri. Ben yapılanlara yetişemiyorum, fotoğraflıyamıyorum.
https://www.instagram.com/p/DSu4vpLjG6y/
https://www.instagram.com/p/DS7mWqFDL-W/
https://www.instagram.com/p/DTDN5N1jGJH/
Şuan arkada differansiyel sökük. İçi komple sökük. Kuzen (Buğra)nin arkadaşı Orhun komple elektrik tesisatını yeniliyecem dedi.
Ben arabamın bagajında radyatör, klima radyatörü, kalarifer peteği falan var. Yarın Bostancı sanayiye gidip bi onlar göstercem, yenisini alıcam veya tamir ettiricem. Klima radyotörü kesin kırık çatlak ama diğerlerinide kontrol ettirelim dedik.
Aracın içini komple siyah yapama kararı aldık ve döşemecilere fiyat sorduk. Fiyat yüksek gelince 2 tane 2.el Sparco koltuk aldık. Bugün sürücü koltuğunun raylarını Sparcoya geçirdik ama yüksek oldu. Yolcu koltuğu elektrikli değil, o yüzden onun rayı daha alçak olabilir. Yarın onu takıp birde deneyeceğiz. Geri kalan parçaları Buğra boyayacak.
Bugün eskiden beri hep aracın üstünde birlikte çalıştığımız Gökhan'la subframe connector adını verdikleri 2 parçayı arabaya kaynakladık. Bu parçalar şaseyi tamamlıyor. Aracın önünden arkasına uzanıyor. Parça güzel oturdu ama frezede biraz modifiye etmek gerekti.
20260106_164628 by Fatih Obuz, on Flickr
20260106_162028 by Fatih Obuz, on Flickr
Eyli keyif kaynakçı by Fatih Obuz, on Flickr
Proje bir anda çok hızlandı. Aralık son haftasında başladı, yaza kalmadan bitebilir bir hızla şimdi.
Bizim elimizde çok parça takılacak. Differansiye açılacak 3,73dişli, diferansiyelin balataları, arka alt ve üst denge kolları, arka coilover, ön salıncak yolda geliyor, ön tarafta bump steer kit, viraj demiri burcu, viraj demiri ile alakalı başka parça (Front Sway Bar End Link)
Ön farları, cai ve 75mm gaz kelebeği sipariş ettim. Orjinalı 56mm olması lazım gaz kelebeğinin vee bir sürü ıvır zıvır restarasyon parçası. Şubat'a kadar Tr'ye gelir diye umuyorum.
En önemlisi ön salıncakların gelmesi, o gelince aracı tekrar tekerlerklerinin üstüne indirebiliriz.
Şimdiki son hali bu şekilde. Kalorifer kazanı falan herşey söküldü. Aslında klima çalışmıyor ama kalorifer çalışıyordu. Bu kadar sökmüşken bakım yapıp temizleyelim dediler. Zor oldu ama söküldü.
Orhun Kalorifer Kazanı ile by Fatih Obuz, on Flickr
Sökük by Fatih Obuz, on Flickr

Yıllar yıllar sonra kardeşim ile instadan ekleşmişler. Bir gün iş yerine geldi kardeşimle beraber, iş yerini gezdiler falan sonra geldi bana dediğiki o Mustang'i yapalım. Kendisinin detailing dükkanı var.
Differansiyeli yere almışlar. Hemen yazdım, dedim siz ne yapıyorsunuz, valla helal olsun falan. O an gerçekten şok olmuştum. Sabahına gittim arabanın yanına, gerçekten sökmeye başlamışlar video ai değilmiş.

Alıntı