Tekrardan merhaba arkadaşlar iç mekan yenileme ile ilgili çalışmaları birkaç aydır farklı bir forumda düzenli olarak paylaşıyordum. Burdada paylaşım bekleyenler varmış bol fotoğraflarla bir güncelleme yapayım
öncelikle başlamadan
Aracın aldğımdaki ilk hali
Motorun ilk hali
İç mekanın ilk halinin fotoğrafını bulamadım ama tarif etmek gerekirse koltuklarda bej rengi bir kılıf vardı onları söktüm. Birde momo direksiyon yerine lada direksiyonu vardı
Bu fotoğrafta çatlamış ve sıcaktan yamulmuş torpidoyu ve eski kapı döşemelerini görebilirsiniz.
Öncelikte torpidonun üstündeki çatlak kısmın sıfırını ve samara euro 3 kapı döşemelerini aldım
torpidonun üst kısmını sökebilmek için komple torpidoyu indirmek gerekiyordu abimle beraber sökme işlemlerine başladık
(bu fotoğrafta yeni kapı döşemelerini görebilirsiniz. Nasıl göründüğünü merak ettiğimiz için önceden takmıştık)
Torpidoyu parçalarına ayırdık, yamulan klima ızgaralarını yenileriyle değiştirmek için söktük, çatlayan üst kısmı söktük. Geride torpidonun iskeleti kaldı. İskeletin üzerinde de sıcaktan yamulmalar vardı, ısı tabancasıyla düzeltirim diye düşündüm ama işe yaramadı. Kısaca yeni veya çıkma bir torpido iskeletine ihtiyacım vardı.
Sıfır torpido iskeletini sipariş verdik
Kargo beklerken bir yandan sökülen parçaların detay işlemleri
Bu sırada koltuk kızaklarındaki bir problemden ötürü tamir amaçlı koltukları söktük
Hazır koltukları sökmüşken taban halısınıda çıkartıp temizleyelim dedik
Kötü kokan taban halısını kaldırınca acı gerçeklerle karşılaştık
tabandaki yalıtım malzemesi taban sacındaki çürümelerden dolayı nemlenmiş küflenmiş gerçekten kötü kokuyordu
Bu manzarayı görünce planlar değişti tabikiarabayı buraya kadar soymuşken toplayıp yolumuza devam edemezdik
Aracın içini komple temizleyip tabandaki çürükler için kaportacıya vermeye karar verdik.
Tabandaki nemden özelliğini yitirmiş zift gibi malzemeyi kazımakla işe başladık. Araç 92 den beri hiç çürük tamiri görmemişti
Temizledikçe çürükler meydana çıkıyordu
Kapı döşemeleride söküldü, bagaj soyuldu, sanayiye gitmek için hazır.
Bu arada kargolar gelmeye devam ediyor yalıtım malzemeleri, pütür spreyi, çinko sprey, pas önleyici astar, mum spreyi, kırmızı boya
Sanayi günü
Arkada amortisör kulelerindede ufaktan çürüme vardı onunda çaresine bakılacak
Çalışmalara başlandı
Sürücü tarafındaki çürüğün tamiri
Sağ tarafın sacını komple değiştirdik 1.5 mm sac kaynatıldı
Son olarak kuleleride hallettik, sanayideki işimiz bitti
Yeniden garajın yolunu tuttuk
![]()