User Tag List

Sayfa 58/71 İlkİlk ... 848565758596068 ... SonSon
1346 sonuçtan 1.084 ile 1.102 arası

Konu: Otomobiller & DIY

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah güzel günlerde kullan, çok mantıklı bir değişim olmuş

170 lik motor da 6 ileri yağlı dsg de gayet iyi motor ve şanzımandır ki bu kmlerde D-N problemi yapmasına şaşırdım bile diyebilirim, tahminimce basit bir şeydir.

Bu kasa CC'yi sonrakinden daha çok beğeniyorum, hele stoplar skyline gibi yanarsa enfes olur

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun abi, benzinli 160lik saatli bomba diye biliyorum. En güzel motor seçeneğini almışsın. Octavia hiç sana göre değildi bence de

_opeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı olsun zaferle aynı fikirdeyim bu arada

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah güzel günlerde kullan, çok mantıklı bir değişim olmuş

170 lik motor da 6 ileri yağlı dsg de gayet iyi motor ve şanzımandır ki bu kmlerde D-N problemi yapmasına şaşırdım bile diyebilirim, tahminimce basit bir şeydir.

Bu kasa CC'yi sonrakinden daha çok beğeniyorum, hele stoplar skyline gibi yanarsa enfes olur
    tarz + donanım + sınıf farkı olarak aradaki farka net şekilde değer. Arabanın sadece modeli eski skodaya göre, kalan her şeyi daha ileride.

Bu sene 4. satış oldu, 2 si aynı araba (RS) buna her türlü 6. aya kadar biniyorum, durduk yere mükellef olmaya gerek yok. 6 Ay içinde de güzel toparlarım bunu ben.

Hoş sonrasında p/f olarak bakınca vag ın premium u olan audi 6 / 8 / falan geçmek lazım, ona da gerek yok gibi.

Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun abi, benzinli 160lik saatli bomba diye biliyorum. En güzel motor seçeneğini almışsın. Octavia hiç sana göre değildi bence de
    Benzinli cc almam kendi adıma çok net bilgi. Sağolasın

Alıntı _opeth Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun zaferle aynı fikirdeyim bu arada
    Sağolasın, sizi tanıştırayım iki mistsubishi sever atlayın gelin garaja yaza doğru.

Değişiklik iyidir geldik 40 yaşına bu heves 5 sene sonra kalır mı, kalsa imkan olur mu, o kadar yaşarmıyız ooo bi ton denklem var. Gün bu gün, beğendik aldık geçtik yarın kim öle kim kala.

_opeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zafer'i tanımıyor olma ihtimalim var mı sence

::ZaFeR:: - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zafer çok ayıp insan dalga geçer mi arkadaşıyla Garaja gelirken sana ceza kesiyorum güzel bi tatlı alıp geleceksin
    Tatlı senin köpeğin olsun abi

deeperblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başkanım yine güzel bir hamle yapmışsın. Eksik gedik her türlü en mükemmel kondisyona gelecektir eminim. Dolu araba keyfi bambaşka oluyor. Güzel günlerde keyifle kullan inşallah...

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada aküsü kaç senelik aracın?

Hem kışa güzel bir hazırlık olur, hem problemin çözümü için ucuzdan başlamak olur diyerek, daha yüksek amperli bir akü takıp şanzımanı gözlemlemeyi tavsiye ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada aküsü kaç senelik aracın?

Hem kışa güzel bir hazırlık olur, hem problemin çözümü için ucuzdan başlamak olur diyerek, daha yüksek amperli bir akü takıp şanzımanı gözlemlemeyi tavsiye ederim
    Sökülen kaç yıllık bilmiyorum. Ama üzerindeki 4 günlük 75ah. Aküyü satışı aldıktan 15 dk sonra değiştim. İnci nin araç marka motor ve modeline göre önerdiği akü ile.

Cca değeri 700 takılanın. Sökülen Akü deki ölçüm 400 cca idi.

@deeperblack Teşekkür ederim. Ben donanım seviyorum kesinlikle bunu anladım. Skodadan sonra bunla dönüş yolunda kurcalarken sağı solu çok keyif aldım
    Konu KÖROĞLU tarafından (04-12-2024 Saat 07:01 ) değiştirilmiştir.

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tüm engellememe rağmen gittin aldın ya neyse sen İstanbul'a geleceksin elbet o araba ile

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KoramiraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tüm engellememe rağmen gittin aldın ya neyse sen İstanbul'a geleceksin elbet o araba ile
    Gelcez gelcez remap için belki seni de alır aytara gideriz şase den sorgulayınca servis yazılım güncelleme çıkıyor. Yaptırayım mı ?

Arabanın şanzıman yağını değiştirdik düzeldi gibi duruyor, kendimce hata verdiği andaki durumları tekrar ettim hiçbir sorun yaşamadım.

Çıkan yağ için usta 100 bin km si var rahat dedi, benim yorumum yağ ömrünü doldurduğu için akışkanlığı azladı, mekatronik pistonları da itmedi bunu hataya düştü.

Deepblue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gelcez gelcez remap için belki seni de alır aytara gideriz şase den sorgulayınca servis yazılım güncelleme çıkıyor. Yaptırayım mı ?

Arabanın şanzıman yağını değiştirdik düzeldi gibi duruyor, kendimce hata verdiği andaki durumları tekrar ettim hiçbir sorun yaşamadım.

Çıkan yağ için usta 100 bin km si var rahat dedi, benim yorumum yağ ömrünü doldurduğu için akışkanlığı azladı, mekatronik pistonları da itmedi bunu hataya düştü.
    O konuda çok detaylı saçmalık arızalar var belli bir süre sonra tekrar edebiliyor umarım sadece yağ çözmüştür.
    MSPORT

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yapması çok mümkün A5 deki olayı anlatmıştım yağ değiştiğinde sorun ortadan kalktı, gideriz sorun değil yahu sen iste yeter ki

O yazılımı araştırdım eğer yapılırsa aracın tüm sihri bozuluyormuş Hileli yazılım olan motormuş sendeki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaan abi bu ne hız skoda sandım konuyu görünce meğersem skoda gitmiş,
    tekrar hayırlı uğurlu olsun,direksiz makineleri oldum olası severim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Deepblue Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O konuda çok detaylı saçmalık arızalar var belli bir süre sonra tekrar edebiliyor umarım sadece yağ çözmüştür.
    Üstadım şuan enteresan şekilde hiçbir sorun yok (Aman olmasın) Tekrar ederse çözüm belli söküyoruz kendimiz yapıyoruz mis gibi

Alıntı KoramiraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yapması çok mümkün A5 deki olayı anlatmıştım yağ değiştiğinde sorun ortadan kalktı, gideriz sorun değil yahu sen iste yeter ki

O yazılımı araştırdım eğer yapılırsa aracın tüm sihri bozuluyormuş Hileli yazılım olan motormuş sendeki
    O zaman bunu geçtik şimdilik. Çok açıldık bu ara 3. gün 20+ oldu parça bakım derken. DP + Remap için 1-2 ay bekleyelim, araştıralım kim yapar kim iyi yapar.

Alıntı MURAT_HLX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaan abi bu ne hız skoda sandım konuyu görünce meğersem skoda gitmiş,
    tekrar hayırlı uğurlu olsun,direksiz makineleri oldum olası severim
    Evet skoda gitti, şanzıman motor kombini iyiydi. Daha dolusu ve daha yakışıklı olana geçtik. CC yi sevdim çok. Malzemeler geliyor ufak ufak tamamladığımda güzel bir DIY günü olacak.

Detayları paylaşacağım elbette.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    14.12.2024 günceli olsun.

Sabah bi heves kalktım CC ye aldığım malzemeleri monte edeyim diye.

Yağ filtresini almamıştım hem onu alayım dedim, hem de soğutma sistemi için LM in radyatör temizleyicisini atayım biraz ısınsın araba dedim çıktım yola.

Filtreyi aldım döndüm, tezgahı kurdum hemen.

Aşağıdaki fotoda görünenleri değiştirmek ve sıvı bakımı yapmaktı hedefim.

Önce fren hidrlik deposundaki eskimiş sıvıyı çekerek başladım işe, eksiği LM dot 4 ile tamamladım.

Sonra şanzımanın üzerindeki yağ soğutucusunu değiştirmek için aküyü, akü altındaki tablayı hava filtre kazanını vs söktüm.

Geçmişte bolca fransız kurcalamış birisi olarak şunu net söyleyebilirim akü kısmı çok sade, RS le kıyaslıyorum bir sürü ekstra vardı o bölge de.

Meslea akü tablası daha iyi bir imalat yapılmış bana göre.

Artık adetten oldu her araba söktüğümde garajdaki eksik ekipmanı tamamlıyorum. Bu seferde bu cıvatayı sökecek uygun malzeme yoktu gittik aldık geldik.

Adını da kimse bilmiyor bunun malzemeci de numune olmasa derdimizi anlatamayacağız.

Yağ soğutucu 3 cıvata ile şanzımana bağlanıyor.

Söküp dışarı aldığım soğutucu, Aracı aldığımda ölçtüğüm -17 derece antifiriz olsa da soğutucu içinden pas benzeri birkaç tortu çıktı.

Değişim işi iy oldu. Yanlız soğutucu ile birlikte oringler gelmedi.

Ben de eskileri kullandım. Sonra arabayı topladım marş yaptım ve her yer şanzıman yağı oldu, ki bu yağı 10 gün önce değiştirmiştim.

Ciddi hayal kırıklığı yaşadım o anda.

İşin kötü tarafı ne kadar yağ aktığını bilmiyorum, nekadar koymam gerekdiğini de bilmiyorum.

Sakarya da bir motul bayisini aradım 1 lt dtcf için 500 TL fiyat verdi. Cumartesi dükkan kapama saati fiyatıydı sanırım bu

İnternetin gözünü seveyim 1390 TL ye ayağıma kadar 5 LT si gelecek. Esnaf kazansın istiyoruz ama gözümüzün içine bakarken kazıklama çabalarına da katlanamıyorum. Yatsın araba 1 hafta gerekirse.

Neyse sonra gittim oringleri de buldum sanayide, 5 TL lik oring için tekrar sök tak yapacağıma mı yanayım sabah beri uğraştım soğukta ona mı yanayım bilemedim

Neyse olacağı varmış oldu. Önümüze bakalım devam edelim.

Oringler aşağıdaki 2 deliğe takılıyor. Eskileri kullanmak hataydı kabul ediyorum. Ama febi nasıl bunları göndermez onu aklım almıyor.

Yağı LM 4200 ve yağ filtresini mahle kullandım, mazot filtresini de yine mahle ile değiştirdim.

Hatta mazot filtre üzerindeki torx cıvataların ağızları dağılmıştı garajda bu ölçü de allen baş cıvatalar buldum onları taktım.

Torx alıp değiştireceğim pazartesi günü.

Arabanın mazot filtresini değiştirmek çok kolay, PSA nın dizel motorlarında bu işlem daha uzun ve meşakkatli. Özellikle c1 ve c2 de yerleri çok ters.

Yağ dolum kapağını ve yağ filtre kapağını temizlemeden takmıyoruz tabiki.

Araba ara sıra motor arıza ışığı yakıyordu, hata koduna baktığımda coolant sensor 2 hatası diyordu.

Araştırdığımda birkaç farklı arızanın buna sebep olabileceğini gördüm.

İhtimallerden 1 tanesi de müşür üzerineydi, bunu kontrol edeyim derken muhtemel suçluyu bulmuş oldum.

Daha önce soketi değişmiş bu müşürün. Tabi değişirken klasik dola bantla gittiğ yere kadar modunda takılmış yapan usta.

Lehim + makaron ile bunu düzelttim.

Hazır sökmüşken müşürün ucunu 2000k zımpara ile temizledim. Aracı test edecek kadar çalıştıramadığım için şuan net bilgi veremiyorum ama coolant sensör hatası almayacağım diye düşünüyorum.

Esnafa yine kızıyorum, oring almaya gittim ölçtü 1 tane verdi. Dedim 4 tane alabilir miyim. 4 tane verdi aldım geldim, yerine takmayı denedim 2 tanesini büyük vermiş.

5 TL lik oring için git 10km yol yap şimdi. Neyse ki 2 tanesi doğru bunlar işimizi görecek.

Son durum bu, içeride ne kadar yağ kaldığı belli olmayan bir DSG ile başbaşayım Çözümü şu, yağ filtresinin kapağını açıp üstten dolum yapılabiliyor.

Araç düz zemindeyken alttan tapayı sökeceğim yağı dışarı alacağım. Sonra 4.6 LT yeni yağ koyup üstten işi tamamlayacağım.

Kaynak olarak güzel bir site: How to DIY DSG transmission fluid change on VW TDI or Audi TDI

Bu arada araştırmalarım sonucu net şekilde emin oldum ki 4.5 lt yağ yetiyor. Filtre içinde 01. LT = 4.6 LT üstten dolum DSG yağ değişimi için ok dir.

Boşu boşuna geçen kafta 5.5k ödemişim üzüldüm.

Taşırma kabı değişimi ve lm kfs 13 ün güzel rengi ile son durum güzel oldu. Eski kap sararmış ve kötü görünüyordu.

Ne öğrendik peki bu gün ? Söktüğün oringleri yeniden kullanma, üşenme git bul al yenisini tak.
    Konu KÖROĞLU tarafından (15-12-2024 Saat 08:06 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elinize sağlık. Su kabı kapaksız gelir genelde, eski kapağı kullanırsınız. Kapaklı geldiyse ve yeni kapak taktıysanız eski orijinal kapağı atmayın. Yan sanayi kapaklara güven olmaz, ilk günden basınç tutmayanları gördüm.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı livaneli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elinize sağlık. Su kabı kapaksız gelir genelde, eski kapağı kullanırsınız. Kapaklı geldiyse ve yeni kapak taktıysanız eski orijinal kapağı atmayın. Yan sanayi kapaklara güven olmaz, ilk günden basınç tutmayanları gördüm.
    Kapaklı geldi aslında, kale nin ürünlerini kullanıyorum sorun yaşamadım şimdiye kadar. Üzerinden çıkan siyah kapak kenarda duruyor, kabı atsam da kapağı atmayı düşünmüyorum.

Mavi (yeni) yi deneyelim bakalım bir sorun yaşatırsa siyaha döneriz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kapaklardaki renk farkı farklı basınçlarda açtıklarına işaret olabilir, bir bilene sormak lazım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler