wolkanku Nickli Üyeden Alıntı
yağ sıcaklığının önüne geçmek için daha kalın yağ mı kullandınız ?
motul'ün sitesinde 5-30 da veriyor 5-40 da veriyor n20 motor için. ben de kararsızım o noktada. 5-30 bana göre çok ince bir yağ, zaten sıcak motoru stop edip yağ kapağını açınca anıda buharlaştığı gözle görülebiliyor. eğer 5-40 molygen daha düşük sıcaklıkta çalışmaya izin veriyorsa çok iyi, bakımda ona geçerim ben de.
ayvalık yolunda obd açık kontrol ederek gittim, yağ sıcaklığı 109-110 derece , coolant 105-110 derece , intake temp 36-39 derece olarak seyretti genel olarak.
Bana göre coolant sıcaklığı 90 derecede sabit olmalı, 110 derece gibi sıcaklıklar motor içi contalar için zararlı, zaten genel olarak n20 kroniği külbütör contasından yağ kaçakları oluyor.
5-40 yağ ile yağ sıcaklığı düşürüp, Antifrizden gerekli miktarda çekip Motul Mocool ekleyerek motor suyu sıcaklığını düşürmek motor sağlığı açısından iyi olabilir.
N13 motor kullanan arkadaşım, Mocool ile ısıyı çok düşürdüğünü ve fayda gördüğünü söyledi. Bazı kullanıcılar da hiç bir fark görmediğini söylüyor, kafamı karıştıyor. Kesin fayda sağlayacaksa bugün koymak isterim :)