@
Deniz. 'in yazılımını yaptığı, charger pipe kitli , dumpvalve'li F20 116i , arkadaşımın arabasını dün kullandım. Araba downpipesız şekilde gayet stabil ve kadranı indire indire hızlanıyordu çok hoşuma gitti. Benim araba bu kadar gitmiyor dedim, bu sefer F20 sahibi arkadaşım benim arabayı aldı biraz kullandık.
O esnada obd'den carscanner'a bağladık. Pro sürüm olduğu için tüm sensörleri okuyabiliyoruz, araç çok yüksek EGT derecelerinde çalışıyor onu anladık.
Comfort- Sport mod'da sabit 110-120 giderken bile 850-950 bandında geziniyor , eco proda ise sabit sürüşte 780-820'lere düşebiliyor. Yazılımı yapan firmaya yazdım hemen, muhtemelen egzos dolmuştur dedi, aynı şeyi düşünmüştük. Bu yüksek EGT 'ye rağmen , yağ ısısı 93-98 arası, soğutma sıvısı 92-105 arası geziniyor , bunlar oldukça sağlıklı gözüküyor.
Sonradan aklıma geldi, ben bu aracı aldığımda muayenesi henüz 10 gün önce yapılmıştıç
Aracın 265 hp yazılım + şanzıman yazılımı + kataliktik konvertör iptali , muayene öncesi orijinal katalitik takılarak orjinale çevrilmiş muhtemelen ve sonrasında araç otokoç'a bırakılacağı için downpipe'ı geri takılmamış. O yüzden içeride oluşan yüksek güç, yüksek egt'yi beraberinde getiriyor.
@
Dragger senin egt nerelerde geziniyor bir aydınlatabilir misin? diğer yazılımlı N20 kullanıcılarından da bilgi almak isterim.