Daha önce anahtar için carbon bir kap getirmiştim ancak kaba durduğu için çıkardım. Eskimiş anahtarı da yeniledim.
İç mekanda gri trimler gözüme hoş gelmiyordu. Onları daha önce foylo kaplamıştım, ancak sonuç hiç iyi değildi. İlk müsaitliğimde onları sökerek siyaha boyattırdım. Çok tozu belli etsede güzel bir hava kattı.
Trimlerden sonra iç mekanda vites topuzumuz eski kalmıştı. Onuda yeniledim. Siyah arasamda sadece carbon bulabildim.
Stopların değişimi sonrası sönük yanmayan ledler güzel bir hava katıyor. Arkadan duruşu çok hoşuma gidiyor.
Gelelim asıl konumuza. Kilometremizin 250 bine gelmesi ile zincir sesimiz sabahları daha da duyulur hale geldi. Daha fazla gecirtirmeden randuvumu alıp aracı Bosch Car servise bıraktım. Motorumuz aşağı indirildi.
Zincir setimiz komple değişiyor. Aynı zamanda yağ pompasınıda kmden ötürü değiştirdim. Problem gördüğümüz yada potansiyeli olan tüm malzemelerimizi yenisi ile değiştiriyoruz. Güncel listemiz, külbütör kapağı, yağ soğutucu, yağ kütüğü, devirdaim, termostat, V kayış, gergileri ve rulmanları, debriyaj setimiz, emme manifoldu contamız vb gördüğümüz tüm eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Aynı zamanda turbomuzda kontrol edildi, bir problem çıkmadı çok şükür.
Araç henüz toplanma aşamasında işlemler sonrası uzun bir süre binmeyi hedefliyorum.