User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
40 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: BMW F20 116d ED

Backstage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zincir degisimimiz tamamlandi. Islem sonrasi yasadigim birkac sikintidan dolayi biraz sogumustum ancak cok sukur simdi saglikli bir sekilde yollardayiz. Sikintilara gelirsek, is saatim dolayisiyla araci servisten mesai bitiminde alabildim. Almadan oncede mars motorunda sikinti oldugunu belirttiler. Bende bakilmasini istemedim cunku bundan once boyle bir problemim yoktu. Araci alip yola cikarken 3 defa mars basmadi arac. Devaminda mars aldi ve yola ciktim. Ancak araba turbo yokmuscasina gidiyordu. Serviste kapandigi icin geri donmedim, dogru sanayiye yol aldim. Kaputu actiigimizda turbo basinc sensorunun soketinin takili olmadigini gorduk. Taktigimizda aracin gidisi toparladi hicbir sikinti gormedim. Islerim dolayisiyla 1 hafta kadar kullandim. Ancak mars problemi devam ediyordu. En erken 3. seferde mars aliyordu arac. Servisi aradigimda biz size marsta sikinti oldugunu belirttik cevabini aldim. Bize yine sanayi yolu gozuktu. Araci lifte alip muhafazayi soktugumuzde mars motorunu tutan 3 civatadan biri paketli biri bosta birininde hic olmadigini gorduk. Mars motoru montajlanmamis sadece yerine konulmus. Taktiktan sonra tum problemimiz bitti. Tabiki servistende bir karsilik bulamadim. Kisacasi hersey faturali kayitli olsun kafamiz rahat olsun dedigimiz Bosch Car Servisten yine sanayiye donmus olduk. Cok sukur zincir vs tarafinda bir sikinti yasamadim. Islem sonrasi 4bin km yol yaptim. Motorumuz gayet stabil calismakta. Servisten ciktiktan 15 dk sonra gordugumuz soket:

Ne hikmetse islemlerden sonraki ilk yagmurda sol farim su aldi. Kontrol ettigimde hem far kapagi hemde davlumbaz kapagi yerinde yoktu.

Far camlarim cok iyi kondusyonda degildi. Onlarda aradan ciksin dedim ve araci farciya biraktim.

Farlarimiz sifirlandi.

Sira frenlere gelmisti. Disklerim iyi durumda degildi. Frende titresim oldukca fazlaydi. Uygun fiyatli bulunca 4 disk 4 balata degistirmek istedim. On arka disklerimiz Bosch, on balatalar BMW arka balatalar Ferodo olacak sekilde guzel bir kombinasyon oldu. Hepsini sifirlamisken hidroligimizide degistirip fren meselesinide bir sureligine kapattik.

Frenlerimiz, motor agir bakimlarimiz tamamlandi. Cok sukur Egr haric problemsiz gezmekteyiz. Arada egr ariza yakmakta. Gonlumden gecen bir downpipe alip egr, dpf iptali yapmak. Bunu yaparken belki soft bir yazilim yapabilirim. Gorsel olarakta, krom cerceveli bobreklere donmeyi dusunuyorum. Son olarakta jantlarimizi boyayip gorsel hedefime ulasmayi dusunuyorum.

oztk24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah düzgün insanlarla karşılaştırsın, arabaya maşallah.

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yapılanlar çok güzel. Bosch car servis ten de uzak durmak lazım ama anlaşılan.

Disk balata değişimi sonrası nasıl araç ? Özellikle disk performansını merak ediyorum. OEM logolu olmayan disklerden yana hep negatif yorumlar geliyor

Deepblue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anlamadığım bu herifler arabayı bitirdikten sonra motor kontrol test sürüşü vs. yapmıyorlar mı marka zedelemek için 2-3 tane böyle bilinçsiz insanların olması yeterli yazıık..
    MSPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oztk24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah düzgün insanlarla karşılaştırsın, arabaya maşallah.
    Amin hocam. Çok teşekkürler.

Alıntı cnzdmr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yapılanlar çok güzel. Bosch car servis ten de uzak durmak lazım ama anlaşılan.

Disk balata değişimi sonrası nasıl araç ? Özellikle disk performansını merak ediyorum. OEM logolu olmayan disklerden yana hep negatif yorumlar geliyor
    Kişisel olarak ben uzak duracağım. Kurumsal yapıya yakışır bir yaklaşım göremedim.

Disk lere gelince, ben aldığımda iyi durumda değildi o yüzden net bir yorum yapamayacağım. Ancak şuana kadar takılan malzemelerden olumsuz bir durum yaşamadım. Geçen hafta bir uzun yol yaptım performans anlamında oldukça yeterliydi. Bence logolu ürünlere kıyasla fiyat farkını düşününce çok mantıklı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Deepblue Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anlamadığım bu herifler arabayı bitirdikten sonra motor kontrol test sürüşü vs. yapmıyorlar mı marka zedelemek için 2-3 tane böyle bilinçsiz insanların olması yeterli yazıık..
    Kesinlikle hem fikirim. Sözde arkadaşlar 20 km yol testi yapmışlar. Bir usta bu araçta bir sıkıntı var demez mi? Olumsuz referans için dediğiniz gibi bir kişi bile yetebiliyor.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    EGR için ücretsiz servis aksiyonu olması lazım

Hatta bu bilgi daha trde duyurulmamışken şase numarasını BMW Türkiye websitesine yazınca çağırma çıkmamıştı benim araca

Yeni Zelanda BMW sitesine yazınca çıkmıştı

Özgörkey getirin aksiyona bakalım dediler, götürdüm sizinkine gerek yokmuş dediler

Hatta aracı sattıktan sonra bir kaç kez daha arandım, ben de yeni sahibini bulun ona söyleyin dedim

Muhtemelen bir yerlerde bu aracın eski sahibine ulaşmışlardır, yakın zamanda yetkili servisten bilgi almanızı tavsiye ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzun zamandır aklımda olan krom ızgaraları taktım. Kişisel fikrim siyahlara göre çok yakıştığını düşünüyorum.

Uludağa kar yağmasıyla kaşıntı tuttu 17 jant alarak kışlıkları taktırdım. Jantlar Style 394 Gt 3 serisi jantları. Sıra kara adım atmakta.

Deepblue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Izgaralar çok iyi olmuş, pekte eksik birşey kalmamış gibi tekrar MaşAllah.
    MSPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Deepblue Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Izgaralar çok iyi olmuş, pekte eksik birşey kalmamış gibi tekrar MaşAllah.
    Çok teşekkürler. Ayrı bir hava kattığını düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2020 model lastiklerle çok düz gidemesede bizi otellere kadar çok büyük bir keyifle çıkardı. Ciddi kar vardı çok şükür kalmadan, kazasız belasız gezdik. Bu keyiften sonra arabaya dahada bağlandım.

MehmetBora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tebrikler, upgradeleriniz çok keyifli olmuş. Araç gayet toplu ve güzel görünüyor. F20'ye merak saldığım şu sıralar konuyu görüp bakmadan geçemedim. Arka tamponunuz çok gözüme batıyor. Zımpara ve polisajla pürüzsüz hale gelecektir. Bende makyajlı 2016 2017 116D Joy Plus'lara bakıyorum.
    BoraAutoWorks | Professional Detailing Garage | @boraautoworks

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tam kıvamında olmuş. Tamponla kaput arasındaki boşluk gözümü tırmaladı sadece. Tampon ayarı grekli sanki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MehmetBora Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tebrikler, upgradeleriniz çok keyifli olmuş. Araç gayet toplu ve güzel görünüyor. F20'ye merak saldığım şu sıralar konuyu görüp bakmadan geçemedim. Arka tamponunuz çok gözüme batıyor. Zımpara ve polisajla pürüzsüz hale gelecektir. Bende makyajlı 2016 2017 116D Joy Plus'lara bakıyorum.
    Çok teşekkürler. Arka tampon için haklısınız. Aracın genelininde iyi bir polisaja ihtiyacı var. Artık havaların biraz daha düzelmesini bekliyorum. Polisaj+Yazlık jantların boyanması ile istediğim kıvama gelecek. Mantıklı seçim, sizin içinde hayırlısı olsun.

Alıntı gokhan g. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tam kıvamında olmuş. Tamponla kaput arasındaki boşluk gözümü tırmaladı sadece. Tampon ayarı grekli sanki
    Çok teşekkürler. Aslında kafa ayarı tam istediğim kıvamda olmuştu. Maalesef farcıya gidene kadar. Farcı sağolsun gelişi güzel tutturmuş. 135i sis farı kapağı almayı düşünüyorum. Getirtebilirsem yeniden bir kafa ayarı yapacağım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Egr son dönemde çok fazla sıkıntı çıkarmaya başladı. Özellikle düşük devirlerde ciddi silkeleme yapıyordu. Zaten iptal etmek istiyordum benim içinde fırsat oldu. Egr iptali ile soft bir yazılımda yapıldı. Önceliğim alt devirlerin canlanmasıydı ve oldukça memnun kaldım. Performans olarak çok ciddi bir gelişme olsa bile beni memnun eden öncekine göre 1 vites yüksek şekilde gidebilmem oldu. Bu sayede yakıt tüketimim sakin kullanımda oldukça düştü.

Ev iş güzergahımda günlük kullandığım yolda deneme fırsatım oldu. Bu güzergahta istediğim kadar dikkat etsemde 4-4,5 litrenin altına düşemiyordum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eklemeyi unutmuşum. Yazlık jantlarımı takmadan önce boyamak istiyorum. Yine gri olacak şekilde renk kodu tavsiyelerine açığım.

EnesPolatdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Backstage Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eklemeyi unutmuşum. Yazlık jantlarımı takmadan önce boyamak istiyorum. Yine gri olacak şekilde renk kodu tavsiyelerine açığım.
    Abi her şey çok güzel olmuş maşallah. Konuyu okurken jant tavsiyesi keşke verebilseydim diye içime oturdu ama konu şükür yeniymiş. BMW'nin oem renklerinden frozen gold ve kırmızı kombosu müthiş olur. Böyle hafif goldumsu renk jant ve kırmızı ben çok yakıştırıyorum

bunun gibi
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EnesPolatdemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi her şey çok güzel olmuş maşallah. Konuyu okurken jant tavsiyesi keşke verebilseydim diye içime oturdu ama konu şükür yeniymiş. BMW'nin oem renklerinden frozen gold ve kırmızı kombosu müthiş olur. Böyle hafif goldumsu renk jant ve kırmızı ben çok yakıştırıyorum

bunun gibi
    Müthiş renk ve model ancak daha agresif M modellere uygun olacağını düşünüyorum. Ben yine parlak gri tonlarından devam edeceğim gibi duruyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazılım sonrası Egr den yine silkeleme problemi yaşadım. Mekanik körlemek şart oldu. Sanayide birkaç ustaya gitsemdr sağolsunlar 1 saatlik işe bırak yarın al dedikleri için iş başa düştü. Ön tarafı dağıtıp işe koyuldum. Motor çok kirli farkındayım en kısa sürede temizliğe girişeceğim.

Uygun ölçülerde kapalı conta kestirip körledim. Çok şükür bir daha problem yaşamadım. Yakıtta 1 litreye yakın düşüş oldu 1 depo test ettim. Bu arada Audi Q5 2.0 Tdi 190 roll ile deneme şansımız oldu. 50-60 km lerde bastığımızda hep önde götürdü bizimki. Performans açısından oldukça tatmin ediyor. Bu zamana kadar bu işlemleri yapmadığıma pişmanım.

F20 mizin yanına birde kardeş geldi. Aslında bu aracı alma niyetim eşiminde kullanmayı öğrenmesiydi. Manuel de öğrenmesini istiyordum ancak maalesef yol katedemedik. Otomatik araç şart oldu. Uygun bütçeli masraf açarsa çok üzmeyecek bir araç arayışındayım ve bugün nasip oldu. Aracımız 1.4 ecotec motor tam otomatik şanzımanlı bir Corsa C. Oldukça ilgi istiyor ancak yürürü ve kasa kondisyonu iyi durumda. Daha öncede aynı aracın manueline sahip olduğum için dilinden anlıyorum. Banada ufak tefek işlerini halletmem için meşgale olacak. İlk sürüşteki eksiklerini tespit edip sipariş verdim. Bayram sonrası kapsamlı bir bakıma sokacağım. Devamında yeni far tampon ile görselini toparlamayı düşünüyorum. Son olarakta üstündekileri kışlığa bırakıp yazlık jant almayı hedefliyorum.

Konu Backstage tarafından (19-03-2025 Saat 20:26 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler