User Tag List

Sayfa 10/11 İlkİlk ... 891011 SonSon
201 sonuçtan 172 ile 190 arası

Konu: Turbo ford ka & du it yorself

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OMTechJr. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sağ ve sol kapıyla arka çamurlukların tam ortasında her iki tarafta da kordonu bozan (aslında kordon yok arabada ama yüzey panellerinin çok düz olduğu yer olduğu için göze çok batan diyeyim) göçük görünüyor. Bu kadar ilgi alaka göstermişken bir de o iki göçüğe el atsanız çok güzel olacağı kanaatindeyim. Geri kalan kısımlar güzel.

CAI için böldüğünüz kabinin altına yer var ise punch ile bir delik açıp aşağıdan temiz hava taşırsanız daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Elinize sağlık, şimdiden hayırlı satışlar.
    Görsel kısımlar konusunda haklısınız, net şekilde aracın bütünselliğine zarar veriyor.

Kaporta aksamına bir harcama yapmak istememekle beraber makul bir ücret talebi olursa yaptırabilirim bu kısımları. Bir göçük işi yapan yer var görüşeyim bakalım.

Yerleşim itibariyle filtrenin altındaki kısım fandan çıkan sıcak hava ile birleşiyor. Oradan bir delik açarsam yine sıcak hava çektirmiş olacağım.

İlk hedef öncelikle çamurluk içinden emiş yapacak şekilde bir sistem geliştirmek, amaç tamamen motor içinde dolanan sıcak havadan filtreyi korumak. Bir iki plan var kafamda deneyeceğim.. Araç şuan bile ilk haline göre oldukça iyileşti sürüş ve ivmelenme esnasında bunu net şekilde hissediyorum.

Satış işi olursa ne ala, olmazsa geliştirerek ilerleriz KA ile. Bi ecumaster r8 bobin güzel bir tesisat ile daha iyi bir yere gelir bana kalsa KA.
    Konu KÖROĞLU tarafından (06-08-2025 Saat 19:57 ) değiştirilmiştir.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Görsel kısımlar konusunda haklısınız, net şekilde aracın bütünselliğine zarar veriyor.

Kaporta aksamına bir harcama yapmak istememekle beraber makul bir ücret talebi olursa yaptırabilirim bu kısımları. Bir göçük işi yapan yer var görüşeyim bakalım.

Yerleşim itibariyle filtrenin altındaki kısım fandan çıkan sıcak hava ile birleşiyor. Oradan bir delik açarsam yine sıcak hava çektirmiş olacağım.

İlk hedef öncelikle çamurluk içinden emiş yapacak şekilde bir sistem geliştirmek, amaç tamamen motor içinde dolanan sıcak havadan filtreyi korumak. Bir iki plan var kafamda deneyeceğim.. Araç şuan bile ilk haline göre oldukça iyileşti sürüş ve ivmelenme esnasında bunu net şekilde hissediyorum.

Satış işi olursa ne ala, olmazsa geliştirerek ilerleriz KA ile. Bi ecumaster r8 bobin güzel bir tesisat ile daha iyi bir yere gelir bana kalsa KA.
    E zaten scooptan hava gelmiyor mu filtreye, intercooler için bir scoop değil diye biliyorum sendeki; o fazlasıyla yeterlidir aslında?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    E zaten scooptan hava gelmiyor mu filtreye, intercooler için bir scoop değil diye biliyorum sendeki; o fazlasıyla yeterlidir aslında?
    Tam turbo battaniyesinin üzerine geliyor scoop'un yeri. Cooler zaten altta açıkta. Klima kullanımı hariç aracın her şeyi şuan tastamam. Klima ile arada durdur soğut devam et şeklindeyiz.

Evet dün güzel bir buluşma yaptık arabacı kardeşlerimle. Bu sefer garaj önü meeting vardı

Jant boyama / far parlatma / araba yıkama.

Sağoslun Emirhan / Samet / Fatih Ka yı bi güzel kırkladılar Kil yaptılar, wax attılar sonra da üşenmeyip bu fotoları çektiler.

Şu karelerin içinde benlik bişi yok, canlarım her şeyi anahtar teslim hallettiler, böylesi de çok güzelmiş

Bu @fthdrn'ın fine tune ile yaptığı foto <3

bu da orj.

@emrhn28 biraderim de çamurlukta bir zift vardı, onu da çıkardı emeğine sağlık.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah tek eksik kalmış street ka ön arka tampon

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok keyifli bir gündü, çok eğlendik. Her şey için teşekkürler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı uqur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maşallah tek eksik kalmış street ka ön arka tampon
    Gören duyan olursa sağda solda, arabanın ederi kadar da fiyatı olmazsa alıp takarız. Çok da güzrl olur.

Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok keyifli bir gündü, çok eğlendik. Her şey için teşekkürler.
    Ayağınıza saÄŸlık 🧿

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gören duyan olursa sağda solda, arabanın ederi kadar da fiyatı olmazsa alıp takarız. Çok da güzrl olur.

Ayağınıza sağlık ��
    yazıyı çözemedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı uqur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yazıyı çözemedim
    aha karakter golü yemişiz,

"gören duyan olursa sağda solda, arabanın ederi kadar da fiyatı olmazsa alıp takarız. Çokta güzel olur" yazının olması gerekeni

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aha karakter golü yemişiz,

"gören duyan olursa sağda solda, arabanın ederi kadar da fiyatı olmazsa alıp takarız. Çokta güzel olur" yazının olması gerekeni
    tamam samanlıkta iğne arama gibi biraz yıllar önce arkadaş yurtdışından getirtmişti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu arkadaki su bidonunu değiştireyim dedim, solidde çizdiğim parçayı da kesip büktüler gittim aldım. Onu da manayla kullanayım dedim.

Aslında parçayı depo ve motor için sabitleme deliklerine göre montaj olacak şekilde tasarladım. Ama o arada yukarıdaki fotolardaki gibi montajı tamamlamıştım zaten.

Bir miktar baly ile, günün en keyifli anı olabilir çaktırmayın bu parçayı halı kapladım, halıyı da eski ama temiz bir arka paspastan yaptım.

Sonra akü kutusunu biraz gevşetip parçayı bidon sığacak kadar ayarlayıp kutunun altına ittirdim ve sıktım.

Sağı solu delmeden depoyu bol sıcak silikonla alttan ve arkadan yapıştırdım.

Bagajın zemin temizliğinide yapıp şöyle derli toplu bir görsel elde ettim.

Pandizotu da takıp son görseli çektim.

Sonra araç üzerindeki çapı ufak olan filtreyi söküp k&n in büyük çaplı filtresini taktım, üzerine alüminyum dan bir parça kestim, sadece çamurluk içinde tekere bakan bir boşluk var oradan hava çeksin diye, bunu denemek için yaptım. Bu kutunun içine de içerideki iat göstergesinin ntc sini sabitledim, bakalım şu alüminyum ile yaptığım kutu daha da işe yarayacak mı. İlk yaptığımda net fark olmuştu zaten, şimdi kapağı kapatınca bakalım neler olacak.

Ayrıca ilana da çıktım sarı site deyiz.

Just a moment...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha büyük k&n filtre ve filtre üzeri kapama işlerinden sonra ancak bu gün çıkarıp arabayı deneyebildim.

Öncelikle sisleme işi net şekilde akıcı trafikte klima üzerinde pozitif katkı sağlıyor bunu 20 km lik bir yolda test ettim. Stabil şekilde 103-104 derecelerde seyir edebiliyoruz.

Sonra hem launch hem de bir hızlanma videosu çekeyim istedim. Aşağıdaki video çıktı ortaya.

2. defa basmak için durduğumda arabadan dumanlar çıkmaya başladı, aha yanıyor diyerek atladım aşağıya. Yanmıyormuş

Meğer nasıl başardıysam hidrolik direksiyon hortumlarından biri delinmiş, delinen yerdende turbonun egsoz çıkışı borusunun üzerindeki amyant üzerine ulaşmış rüzgarın da etkisiyle neyse yanan eden bir şey yok neticede.

2. denemeyi yapamadım haliyle, aşağıdaki videoda vites atarken ayağımı gazdan çekmesen 1-2 saniye daha iyi bir süre gelirdi muhtemelen.

Kadrandan ölçtüğüm kadarıyla 0-180 28 saniye civarı koşuyor. CC ye baktım onla da denemiştim 23 saniye civarı koşmuş o da.

iyi vites atsak hava biraz daha soğuk olsa 25 koştururuz KA ya. Gayet güzel bana kalsa.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Islığı çok tatlı ��

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Islığı çok tatlı ��
    Yazılımdan bi ayar yapılmış, ayağı gazdan çekmeden atınca vitesi güzel bir patlatıyor başarabilirsem çekerim onu da.

Tabi o gün bastık ettik araba hop birader gel sana masraf açayım dedi (Yanmamış olması hala mucize bence)

Biraz uğraşsam da direksiyon hidrolik borusunu söktüm, pompa tam panelin altında kalıyor ve panel kaynaklı parça, 18 lik anahtar maksimum 4mm kadar hareket ediyor 15 dk da falan 1 rekoru ancak söktüm.

Durum bu, egsoz sargısına değmiş ve yanarak delinmiş,

Aklımda burayı kesip araya metal boru girip ek yapmak vardı, ama kazın ayağı öyle değilmiş. Borunun içinde bir metal boru daha varmış.

Hal böyle olunca hidrolik işleri yapan bir yere gittim ve orada boruyu yeniden yaptırdım. 30 dk gibi bir sürede teslim aldım.

Montaj öncesi bir kare çekmişim.

Sonra montajı yaparken bu sefer egsoza uzak geçirebilmek için boruyu yerinde ölçüp biçip dışarıda büktüm ve öyle taktkım.

Üzerimde spiralli bir alüminyum malzeme vardı onu da 2 yerden kelepçe ile sabitledim, egsoza temas zaten yok, ömrü böylece daha uzun olacak.

Şu da aradaki uzaklığı gösteren bir foto olsun, neticede temas sıfır. Aradaki boşluk hortuma zarar vermeyecek kadar makul bence.

Elimde bolca alüminyum kalınca radyatör alt ve üstüne böyle bir çalışma yaptım. Gelen havayı radyatöre yönlendiriyor üst kısım.

Burada da cooler'ın altı ile panel arasını plaka koyarak kapattım, daha etkili bir şekilde havanın cooler dan geçeceğini düşünüyorum.

Tabi bunlar sadece düşünce, ölçümleme şansım yok hissi olarak bir şeyler yakalarsak ancak öyle yorumlayabileceğim.

Netice itibariyle sanayiye az düşerek işimizi çözdük, boru maliyeti 1300 TL oldu, 150 TL ye de direksiyon hidroliği aldım.

Hidrolikle ilgili de komik bir durum var, aldım garaja geldim dökücem, kapağı bi açtım üstünde kapalı olması gereken folyo açık, ürün miktarı tam ama. 2. el direksiyon hidroliği almış oldum sanırım bilmeden

OMTechJr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...

Hidrolikle ilgili de komik bir durum var, aldım garaja geldim dökücem, kapağı bi açtım üstünde kapalı olması gereken folyo açık, ürün miktarı tam ama. 2. el direksiyon hidroliği almış oldum sanırım bilmeden

...
    Acıktıkça ağzına iki tane bonibon atan bakkal misali bi fırt çekmiş parçacı.

Plakayı mıknatıslı yapıp plakalık arkasına punch ile 4-5 tane delik açsanız. Gazlamada ön plakayı çıkarsanız işi bitince de geri taksanız. Asıl verimi öyle alacağınızı düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OMTechJr. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Acıktıkça ağzına iki tane bonibon atan bakkal misali bi fırt çekmiş parçacı.

Plakayı mıknatıslı yapıp plakalık arkasına punch ile 4-5 tane delik açsanız. Gazlamada ön plakayı çıkarsanız işi bitince de geri taksanız. Asıl verimi öyle alacağınızı düşünüyorum.
    Buradan net şekilde verim gelir, çünkü plaka altında kalan alan direkt radyatörlere giden havayı engelliyor. Yapılmaz değil ama plaka araba zaten cooler scoop derken göze batıyor, birde plaka söksersek doğrudan "gel al beni" demiş gibi oluruz polis arkadaşlara. Yormayalım memurları durduk yere

Ha şu olabilir belk, plakayı 2cm öne takarız, arkasını da deleriz oradan yine hava geçer, plaka yokmuş gibi olmasa da faydası olur.

OMTechJr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buradan net şekilde verim gelir, çünkü plaka altında kalan alan direkt radyatörlere giden havayı engelliyor. Yapılmaz değil ama plaka araba zaten cooler scoop derken göze batıyor, birde plaka söksersek doğrudan "gel al beni" demiş gibi oluruz polis arkadaşlara. Yormayalım memurları durduk yere

Ha şu olabilir belk, plakayı 2cm öne takarız, arkasını da deleriz oradan yine hava geçer, plaka yokmuş gibi olmasa da faydası olur.
    Kesinlikle öyle. Radyatöre yaptığınız şekilde sağlı sollu scoop, kollektör yada canard ile oraya yönlendirirseniz her açıdan rahatlatır. Artı direkt akan havayı karşılayıp paraşüt etkisi de yapmaz.

İlk söylediğinize de katılıyorum ama şunu düşünerek yazdım; naçisane tecrübelerimce bu aracı görüp alacak olan polis her türlü alır İnşallah almazlar tabi ama.

GokhanK. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün kartalda migrosun ordan geçerken gördüm. En sağdan ilerliyordun. Canlı daha güzel duruyor bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanK. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dün kartalda migrosun ordan geçerken gördüm. En sağdan ilerliyordun. Canlı daha güzel duruyor bence
    Evet dün güzel bir gezi yaptık, anadolu feneri-şile-darlık tarafına gittik dönüşte de maltepe de mola verip biraz dostlarla sohbet ettik.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adamlar arabalarla Fransız bayrağı yapıyorlar yaa, roll yok mu roll, alıştırdınız o kadar

Minik warm hatch grubunuz çok cezbedici, orta bir yerlere gelirseniz mutlaka haber verin ayarlamaya çalışayım kendimi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler