User Tag List

Sayfa 2/11 İlkİlk 1234 ... SonSon
200 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Turbo ford ka & du it yorself

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 8.000rpm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 saate alırız gelişmeleri
    12 saat gecikmeyle olsa da yazalım. Bu gün ofiste çalışmadım ama sabahtan akşama kadar KA ile uğraştım.

Baya iş başardım bu gün gerçekten.

Önce kargo görevlisi gibi gittim şirkete varan fren yağı ve motor yağını aldım. Sonra sanayiye düşüp parça bulmaya çalıştık.

Yağ filtresi uzun tip + fren merkezleri + balatalar + toz kapakları derken saat 11 e geldi hepsini toparlamam.

Sonra döndüm ve başladık (Kayahan şarkısı gibi oldu biraz)

Önce soluğu ford parçacısında aldık merkezleri toz kapaklarını ve filtreyi buradan aldım.

Sonra balata için 2 -3 dükkan gezdim ama yoktu. Onu da parçacı akraba vasıtası ile bulduk toptancıdan aldık.

Lazım olan olursa valeo kodu KA için uyumlu, aldık taktık.

Toz kapakları, bunları delmişler, sonra arkasına sıvı conta basmışlar. En azından sıvı conta içine toz su girmesini engellemiş. Biz sıfırlayalım.

Tabi bunlar al tak şekilde olmadı, çaplarını daraltmam gerekti onu da tezgah üstü zımpara makinası ile hallettim.

Malzemeler tamam olunca bi toplu foto almasak olmazdı.

İlk defa kampana fren ile haşır neşir oluyorum, değişik bir sistem diske göre çok teferruatlı sevmedim. Çözüm ama boşa vakit kaybı.

Örnek olarak sökmediğim balata takımına bakarak yeni balatalar ile topladım.

Bu aşağıdaki arkadaş cırcır denen parça, sabit yuvarlak bir tırtıklı yüzeye basan bir zamazingo, yaptığı iş çok küçük mesafeler ile balata eskidikçe kendini kurması.

Mantığı güzel aslında ama ben bu sistemi genel olarak sevmedim.

Bunun önemli kısmı kampanayı takmadan deneyeyim diye frene basarsanız ben gibi tekrar kurmak için uğraşırsınız

Bu kısım arızalanıyormuş kronik, aslında arızalanacak bir şeyi yok, tel fırça ile temizledim sıfır gibi oldu. 2 tanesi 550 TL almaya kalksan, boşa masraf.

Şu da paslanmış hali, kendini kurması için hareket etmesi lazım pas yüzünden hareket etmeyince hemen bozuldu diyip atıyorlar çöpe.

Kampana içi rulmanları da değişecektim, baktım içinden SKF çıktı ses etmedim güzelce temizledim gresledim ve taktım. Göbek somunu 32mm lokma ile sıkılıyor.

Kitap 230 nm ile sık diyor, bendeki tork anahtarı 200nm kadar olunca 30 nm lik kısım için kol tık dedikten sonra iman power ile devam ettim.

Sonra frenleri monte ettim ama tek başıma havasını alamıyorum, hemen çırağı aradım (Hatun) dedim gel yardım lazım geldi sağolsun birlikte fren hava işini de çözdük.

1 LT ATE Type 200 Dot 4 ü tastamam harcadık. Çıkan yağ 4 tekerden de tertemiz bir şekilde tahliye oldu.

Bu arada arka kampana toz kapaklarını oturttuktan sonra etrafından turuncu sıvı conta ile tekrar bir geçtim. Rulmanlarımız bozulmasın duruk yere.

Yağ olarak 5w50 tercih ettim. Motul alacaktım ama buradaki satıcısının tavrını sevmiyorum, bişi soruyosun başka bir cevap veriyor. Netten den sahte olmasını göze alamadım.

Dist. den siparişle LM aldım. Yağ filtresi gereksiz pahalı (400TL) ama otosan ve uzun tip olsun istedim. Antifiriz başka marka (Passat cc hariç) kullanmıyorum o da total glacelf.

Sonra yağ vs bakım işleri bittikten sonra arabayı çalıştırdım, akan kokan bir yer olmayınca büyük gelmesine rağmen taktığım OZ kapak stcikerlarını FORD olanlar ile değiştirdim. Ford olanlar göbek kapağı içine tam oldu.

Tabi içini de bir süpürdüm, istediğim şekilde bir temizlik yapamasam da üstten bir süpürme bile iyi hale getirdi arabayı.

Bagaj çok güzel düzenlenmiş, akü kutusu güzel duruyor. Kendinden amfili bi sub koymuşlar önlerde de 2 tane 5x7 oval pioneer var, keyifli ses çalıyor.

Ka nın klasiği koltuklar süngerden çıkar, bi müsait zamanda bunları süngere geri yapıştıracağım, önceki ka da yapmıştım.

hah fotosunu da buldum,

kumaş zamanla şu süngerden ayrılıyor üstteki gibi,

Anılar, Siyak KA ve Mondeo

Tavanda koltuk bezi kurutma

ve olması gereken formu tam olarak budur,

Önden bir kare çekeyim dedim ama elimin ayarını seveyim, foto olmamış

Frenlerle ilgili pedal hissi hayal ettiğim gibi olmadı. Ama durmakla iligili bakarsak olaya kesinlikle yol kat ettik.

Buraya bir edit: His daha iyi şuan, @drago nun önerisi ile fren alıştırması yaptık.

Hatta denemek için 2 farklı tur attım araçla. İlk tur da süngerimsi his ve pedalın en dipte tutması durumu vardı, memnun etmedi açıkçası.

2. tur çıkıp dolaştığımda daha iyi bir pedal hissi ve durma performansı var gibi geldi. Çok subjektif bir konu bu his anlatma kısmı o yüzden kafa karıştırmadan daha iyi durduğumuzu bildireyim.

Sonra yıkadım kuruladım çıktım gezdim, park ettikten sonra dönüp bakınca gerçekten haylaz bir çocuk gibi duruyor.

Bakımlık bir işimiz kalmadı, belki bir cam filmi deneyebilirim.
    Konu KÖROĞLU tarafından (20-05-2025 Saat 07:15 ) değiştirilmiştir.

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah
    Kendi yaptığın iş gibisi yoktur,frenler balatalar alışınca daha iyi tutar zamanla yıllar önce ford ka nın volkan ışığın eğitim araçlarına binme fırsatım olmuştu tam şaka makinası idi üzerindeki coiller ralli de kullanılan en iyi coillerdi,çin seddi modeli kasislerden uçarak geçiyordum. Sizin arabayada güzel bi coil takarak sürüşü daha iyi hale getirebilirsiniz.
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turboman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah
    Kendi yaptığın iş gibisi yoktur,frenler balatalar alışınca daha iyi tutar zamanla yıllar önce ford ka nın volkan ışığın eğitim araçlarına binme fırsatım olmuştu tam şaka makinası idi üzerindeki coiller ralli de kullanılan en iyi coillerdi,çin seddi modeli kasislerden uçarak geçiyordum. Sizin arabayada güzel bi coil takarak sürüşü daha iyi hale getirebilirsiniz.
    merdiven altı olmayan bir coil varsa TR de araca uygun değerlendirebilirim kesinlikle.

Ama arabanın önce jant ve lastiğe ihtiyacı var. Şuan görsel ne kadar güzel olsa da arka lastik dotları 2015.

Güzel hamurlu 195 45 15 ebatlı bir jant lastik kombini ile çok daha keyifli olur bence bu araç.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=KÖROĞLU;8807681]

Hatta denemek için 2 farklı tur attım araçla. İlk tur da süngerimsi his ve pedalın en dipte tutması durumu vardı, memnun etmedi açıkçası.

Bedding ve rodaj diyorum, negatife düşmeee
    Konu drago tarafından (20-05-2025 Saat 20:50 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bedding ve rodaj diyorum, negatife düşmeee
    Öncelikle yataklama , sonrasında hortumların kontrolü (zamanla balona dönüşüyor) ve varsa çelik hortumlarla değişim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı livaneli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle yataklama , sonrasında hortumların kontrolü (zamanla balona dönüşüyor) ve varsa çelik hortumlarla değişim.
    Bedding işini sabah yaptım, hortumları sıfırladım. Ama çelik hortum yaptıracağım böyle biraz binelim. + olarak fren hissi bu sabah daha iyiydi, şu yataklama / bedding den sonra daha da iyi olacak muhtemelen.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ağırlık öne bindiği için iyi frenin önde olması daha elzem. Şöyle düşün meg2rs de önde brembo vardı arkada öne göre çok basit bir disk ve kaliper vardı.

Ka için arka disk geliştirmesi yapılabilir mi bence evet, ama bu sefer fren merkezi ihtiyacı doğacak bence.
    Bu şekilde bir test etmek istiyorum öncelikle, ki yeteceğini dair de güçlü bir inancım var bakalım bu gün montajı bitirebilirsem test edeceğim.
    Yorumlarım akşama fren hissini.
    Doğru dersin. Kafa gitti. Önleri arkaya takip ön modifiyeyi korumak en makulu olabilir.

Halihazırda frenleri sıfırlayıp "ya bu sanki eskiden daha iyi tutuyordu" demeyen adam görmedim. Zamanla iyileşecektir. Hatta biraz zımpara yapabilirsin.
    "...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."

cosworth43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten zıpır bir araçtı artık durmayı bilecek gibi gözüküyor. Eline sağlık abi yeni konuya destek için ben de bir mesaj bırakayım. Ufak dokunuşlarla çok daha keyifli olacaktır ��

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi hayırlı olsun, hızına yetişemiyoruz valla

Araba acaip zıpır duruyor, çok beğendim. Bence senin jant için ilacın speedline, çok yakışır bence. Replikası da orjinali de bulunabilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cosworth43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zaten zıpır bir araçtı artık durmayı bilecek gibi gözüküyor. Eline sağlık abi yeni konuya destek için ben de bir mesaj bırakayım. Ufak dokunuşlarla çok daha keyifli olacaktır ��
    İlk hissiyata göre durma konusunda şuan çok daha iyi, sabırsızım ben biraz Eğlenmek için alınan bir araçtı, oyalıyor bizi gayet bu aralar.

İş çıkışı modifiyesinde bu akşam

Arka camları söktüm elimde kalan filmleri değerlendirdim. Güzel oldu gibi.

şimdi camları söktüm, bu soru geldi neden camları söktüm. Anlatayım, öncelikle benim el yeteneğim bu cama üzerinde film yapmaya yetmiyor.

Cam filmi çekme işi beni en çok zorlayan işlerden bir tanesi kesinlikle. Bu aletin arka camları malumunuz kelebek (Atla ilgisi yok )

böyle olunca camın geniş kısmında 2 tane bağlantı yeri dar kısmında da aralık kalmasını sağlayan mekanizma var.

Total 3 yuvarlak yer yani. Bu 3 yuvarlak kısımdan geniş kısımdaki 2 tane yer tamamen çıkıyor. Fakat aralık kalmayı ve kitlenmeyi sağlayan kısım çıkmıyor.

Cam denen mazleme de inanılmaz hassas geçmişte RS in ön camını c5 in de arka camını kırmışlığım var. Bu yüzden bu çıkmayan parçayı sökmeye çok zorlamadım.

1 TL ile hizalayıp az daha geniş olacak şekilde kestim, bu delik kısmı tamamladıktan sonra yanlarda kalan fazlalıkları kestim. Elinizde bir led olup camın altına koyarsanız siyah çerçeve kısmı netleşecek ve camın içindeki fazlalıkları çok kolay kesebileceksiniz. Ben de bunu bi arabama film yaptırırken görüp kopyaladım kendime

film ve montaj tamam. Yapacak olursanız camı mutlaka sökmeden önce dıştan bant ile sabitleyin, söktüğünüz anda tak diye düşüp kırılmasın.

Arka camda film vardı, güzel oldu böylece.

Tam olarak sabitleme kısmından bahsettiğim durum budur.

Bu tarafın filmi de tamam,

Bu akşamlık da bu kadar, yarın önlere devam edeceğim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Filmler çok iyi olmuş. Cuk oturmuş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ardicli2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Filmler çok iyi olmuş. Cuk oturmuş.
    Bu akşam ön kapıların camlarını yapmayı planlıyorum, zeminde ekstra bir parça olmadığından düz alanda çalışmak daha kolay.

Sonrada 2 cam arası kalan parçayı da siyah parlak folyo kaplayıp bir bütünsellik oluşturmaya çalışacağım. Bakalım nasıl olacak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün akşam ön cam filmlerini yapacaktım ama yapamadım

PC ye innovate'in programını indirip araç içi göstergeleri programladım. (Çok havalı oldu 2 tuşa bastık aslında)

Basınç göstergesi PSI iken onu BAR olarak değiştirdim. Göstergeler 2 veri gösteriyor, mesela yağ basıncı aynı zamanda yağ sıcaklığını da gösteriyor.

PC programı size göstergenin etrafındaki yeşil sarı turuncu ve kırmızı alanlardaki değerleri ayarlayabilme serbestisi sunuyor.

Atıyorum yağ sıcaklığı 100 olduğunda alarm çal diyebiliyorsunuz ve yine atıyorum yağ sıcaklığı 90 iken turuncu 110 iken kırmızı led yansın diyebiliyorsunuz. Güzel icat kesinlikle.

Arkadan öne doğru karartma yaparak ilerliyorum desem yalan olmaz. Arka cam filmi vardı, arka yanları ben yaptım, sonra önlere geçmeden dedim şu kapının kaporta rengi boyalı olan kısmına taaaa mondeo mk3 (2021 yılı) den kalan bir folyom vardı onu uyguladım. Hatta yetinmedim yandan bakınca kapı iç direği de mavi duruyordu oraya da 4 cmlik bir folyo çekip nereden bakarsan bak dümdüz ilerleyen bir hat oluşturdum yan görünüşte.

Sadece cam filmi olan foto,

Bu sefer folyo işini iyi kıvırdım gerçekten, tek seferde malzeme ziyan etmeden işi hallettim. Kendime

Potluk falan da kalmadı

Filmli halini sevdim ben, önleride yapınca güzel bir görseli olacak bence.

Şurada alttaki aralık görünen mavi kısma çektim o 4cm lik folyoyu,

Ön cam işlerini de yapınca güzel olacak. Ha bir de direksiyon altı piggyback ecu tesisatı çok dallanıp budaklanmış oraya da el atacağım.

Zira ecu gaz pedalı yanına terk edilmiş şekilde dışarıdan gözle görülür bir halde duruyor, araç içinde kablo görünmesini hiç sevmiyorum.

Bir de güzel bir ayak aydınlatma yapayım istiyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi hayırlı olsun, hızına yetişemiyoruz valla

Araba acaip zıpır duruyor, çok beğendim. Bence senin jant için ilacın speedline, çok yakışır bence. Replikası da orjinali de bulunabilir

Bizden hızlısı henüz varolmadı gibi iddialı bir giriş yapmayı çok isterdim ama sağlam linç yeriz

Alım satım konusunda ise galerici esnaflarıyla bir yarış halinde olduğumuz söylenebilir

Mesajını ancak gördüm şimdi dönebiliyorum,

bu ton jant + araç rengi subaruya özenme gibi olabilir gibi geliyor. Jantın modeli de güzelmiş aslında. Ama bizim alacağımız jant belli, sadece uygun koşulların oluşmasını bekliyorum. Zira aracın %12 si kadar bir bedeli aracı aldıktan sonraki ilk 10 gün içinde harcayınca dedim az sakin

Bir taraftan da her şeyi bi anda yapınca (Yaptımığız da bişi yok bakma millet sadece forged kol piston turbo vs alıyor KA nın ederi kadar para ödüyor) para çokomel ve bütçe eğrimizde nahoş saplamar baş göstermeye başladı, biraz bütçe işlerini düzene sokalım ilk iş jant lastik, sonra bi koltuk almak istiyorum.

Burası 50k gibi min bir yekün tutuyor o da şuan için gözden çıkarmayı düşündüğüm bir meblağ değil.

Ha jant diyorduk konuya geri dönersek, takacağımız jant budur

videosunu da buldum

Konu KÖROĞLU tarafından (22-05-2025 Saat 14:44 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayret bişeysin ama harika bişeysin.
    21`BMW G80 M3 Comp. & 09`Renault Megane 2 RS Phase-2

Deepblue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yine cips kolalık konu geldi yerimizi aldık da youtube linki patlak galiba videoya erişilmiyor.
    MSPORT

EnesPolatdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla her postta vay spor gazetesi adama bak neler yapıyor dedirtiyorsun abi. Jant konusunda speedline'a katılıyorum ama renk silver yahut beyaz olabilir. Beyaz olursa daha forda yaraşır bir seçim olur gibi geliyor bana. Hatta beyaz olursa yine speedline (2000ler hothatchlerine en cok yakışan jantları bence bu firma üretiyor.)
    CORSE 2110 modeli veya 2120 olabilir.

CORSE 2120
    https://burakjant.com/wp-content/upl.../IMG_0186.jpeg

CORSE 2110
    https://burakjant.com/wp-content/upl.../IMG_2680.jpeg
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kalipson Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayret bişeysin ama harika bişeysin.
    Fenasın başa belasın, "mog" u al gel bişi denicem senle Nekadar turuncu varsa alayına hahaha

Alıntı Deepblue Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yine cips kolalık konu geldi yerimizi aldık da youtube linki patlak galiba videoya erişilmiyor.
    Linki revize ettim, kopyalayınca tarayıcıda açıyor ama, video içinden alıp ekledim.

Alıntı EnesPolatdemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla her postta vay spor gazetesi adama bak neler yapıyor dedirtiyorsun abi. Jant konusunda speedline'a katılıyorum ama renk silver yahut beyaz olabilir. Beyaz olursa daha forda yaraşır bir seçim olur gibi geliyor bana. Hatta beyaz olursa yine speedline (2000ler hothatchlerine en cok yakışan jantları bence bu firma üretiyor.)

CORSE 2120

CORSE 2110
    Elimizin becerisi yettiği kadar yapıyoruz, öğreniyoruz, geliştiriyoruz diyelim. İstedikten sonra ekipman ve malzeme varsa ilgisi olan herkes yapar bence. Mesele bu işler için bu kadar zaman ayırmaya gönlün var mı ? %99 cevap yok çıkacak

2110 müthiş bir jant.

Eski arabamda benzeri vardı, çok güzeldi cidden. Beyaz jantı temizlemek ise zulüm..Güzelliğin bedeli var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EnesPolatdemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

CORSE 2120

CORSE 2110
    2110 a yükseldim baya

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler