User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
43 sonuçtan 39 ile 43 arası

Konu: BMW E30 3.16i 1990

Oguzhan.Ozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun, sabır işi biraz.
    Yıl 2012-13 olması lazım henüz 18 yaşında ergen BMW sevdalısıyız, şimdilerde görüşmesekte o zaman ki bir arkadaşla e30 toplamaya başladık, tabi parça boldu o zamanlar hatasız çatlaksız göğüsler, orta konsollar, m50b25 motorlar, kusursuz m1 direksiyonlar, arabaya o zaman için hatırı sayılır paralar harcandı, o Allahın cezası göstergenin çalışmaması ve bizim ultra cahillik dönenimiz nedeniyle biz arabayla yılbaşı gecesi aralıksız sabaha kadar gazladık, en son sabah kaputu açamamıştık teli kopmuş bir şekilde açtığımızda üst su hortumunun üstten yırtıldığını, arabanın susuz kaldığını, karterin nar gibi kızarıp soğuduğunu ve yağın katran haline geldiğini sadece contanın yanmış olduğunu gördük buda böyle bir anımdır.

Sizin göstergeyi görünce aklıma geldi, o araçta 90 Model bir m40'tı orijinal motorunu kırmak için çaba göstermiş ve yatak sardırıp sevinmiştik hep merak ediyorduk yatak nasıl sarar diye

*** Km sayacı için diferansiyel soketini ve tesisatını kontrol ettiniz mi ?
    e46 '99 3.20i X, e36 '93 Coupe 3.0 X, e36 '96 Coupe 3.20i X, e46 '01 3.30ci X, e46 '03 3.30ci X
    E46 2003 3.30Cİ X , e92 Coupe 3.20d 2012 X , 2014 F10 5.20i XX

anilatasy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jön Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eski ile uğraşmak mutlu olmak kadar güzel birşey yok 97 Şahin ile sizinki kadar olmasa da mutlu olmaya çalışıyorum.
    İyi günlerde kullanın çok iyi ilerliyorsunuz.
    Çok teşekkür ederim, önemli olan ne boyutta ve ne ile uğraştığımız değil, ondan aldığımız keyif. Gönlünüze göre uğraşlarınız olmasını dilerim.

Alıntı Oguzhan.Ozturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun, sabır işi biraz.
    Yıl 2012-13 olması lazım henüz 18 yaşında ergen BMW sevdalısıyız, şimdilerde görüşmesekte o zaman ki bir arkadaşla e30 toplamaya başladık, tabi parça boldu o zamanlar hatasız çatlaksız göğüsler, orta konsollar, m50b25 motorlar, kusursuz m1 direksiyonlar, arabaya o zaman için hatırı sayılır paralar harcandı, o Allahın cezası göstergenin çalışmaması ve bizim ultra cahillik dönenimiz nedeniyle biz arabayla yılbaşı gecesi aralıksız sabaha kadar gazladık, en son sabah kaputu açamamıştık teli kopmuş bir şekilde açtığımızda üst su hortumunun üstten yırtıldığını, arabanın susuz kaldığını, karterin nar gibi kızarıp soğuduğunu ve yağın katran haline geldiğini sadece contanın yanmış olduğunu gördük buda böyle bir anımdır.

Sizin göstergeyi görünce aklıma geldi, o araçta 90 Model bir m40'tı orijinal motorunu kırmak için çaba göstermiş ve yatak sardırıp sevinmiştik hep merak ediyorduk yatak nasıl sarar diye

*** Km sayacı için diferansiyel soketini ve tesisatını kontrol ettiniz mi ?
    Evet baya bir sabır işi bu piyasada Valla o kadar hırpalayıcı olmuyorum diye düşünüyorum, arada ufak tefek eğlendiriyor beni ama çokta kasmıyoruz durumu ortada ihtiyarın.
    Hız okuyucu ve km sayacı 1 tane difransiyelin üzerinde o da sağlam. Zaten hız çalıştığı için ihtimal vermedim ama yine de kontrol ettim. Yeni post ile çalışan bir km sayacımız olacak
    Skoda Octavia 1.6 Glx A4 2000
    Skoda Fabia 1.4 6Y 2001
    Chevrolet Cruze 1.6 WTCC Edition 2012
    BMW 3.16i E30 1990
    BMW F800GS 0K51 2025

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

27.11.2025 - 20:55

Gösterge için eksikleri tespit edip sipariş verdikten sonra tekrar tezgahı kurduk. Evin ortasında yemek masasında canımızı riske atarak bu işleri yapıyoruz ancak yapcak bir şey yok

27.11.2025 - 22:15

Yeni aldığım gösterge için; dişli tamir seti, CR2 pil, 2721mf ampül, dipsiz t10 gösterge ampülü ve bol yedekli çıkma orjinal t10 gösterge ampül duyu aldım. Hemen bunların montajı için kolları sıvadık. Yeni aldığımız gösterge hiç kurcalanmamış ve bakımsız kalması dışında kondisyonu çok iyi. Tüm değişecek parçalarını değiştirip ibrelerini kalibre edip göstergeyi topladım. Deneme sürüşünde çoğu ibre çalışmıyordu ancak SI Board dedikleri kartın pilleri olmadığında da gösterge sağlıklı çalışmadığı için tamamını toplayıp tekrar deneme kararı aldım.

27.11.2025 - 22:32

İki göstergeyi de toplu bir şekilde yan yana koyduk. Hedefim yeni göstergeyi takmak ve devir saatini vs tamamen çalıştırmak.

27.11.2025 - 23:14

Deneme sürüşü için göstergeyi takarken devir saatinin ibresi kırıldı. Zaten kırıktı yapıştırmıştım tekrar kırıldı. Moral bozmak yok diyip topladım ve aydınlatma, göstergeler, ikaz lambaları hepsi çok güzel görünüyordu. Test sürüşünde benzin göstergesi, hız göstergesi, hararet göstergesi sorunsuz çalıştı. Ve nihayet beklenen sonuç km sayacı da sonunda tıkır tıkır sayıyordu. Sadece devir göstergesi çalışmıyordu. Garaja dönüp gelince bir kontrol ettim ve devir krank sensörüyle beraber gelen bir soket motorda boşta. 2-3 tane daha soket boşta duruyor ne olduğu belirsiz. Bence devir saymaması bu soketler ile alakalı ama arabanın krank devir sensörünü okumadan sağlıklı çalışmaması lazım bu da ayrı bir tezatlık. Göstergeyi son kez alıp ibresini tamir edip arabaya taktım. İlk hedefim devir göstergesini, tesisatı elden geçirip düzeltip çalıştırmak. Çalıştıramazsam saati takıp gösterge konusunu kapatacağım. E30 için saatli göstergeden; devir saatli göstegeye dönüşüm konusunda tecrübesi olan varsa desteklerinizi beklerim. Zira eksiğin ne olduğu hakkında şuan hiçbir fikrim yok. Olmayan bir iş ise boşa kürek çekmek istemiyorum bu konuda.
    Skoda Fabia 1.4 6Y 2001
    BMW 3.16i E30 1990
    BMW F800GS 0K51 2025

OMTechJr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel ilerlemeler olmuş. Elinize emeğinize sağlık. Kaporta boyaya girmek gibi bir düşünceniz olacak mı? Baba oğul girseniz çıkarız bu işin içinden diyor musunuz inşallahsa

Kadran ile ilgili olarak iki kadranın sağ alt tarafından çiplerin (hız entegreleri) üzerinde yazan seri numaralar aynı mı? Değil ise orijinalden devir saatli olan kadranın sağ altındaki çipi, topladığınız kadrana takarak dener misiniz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OMTechJr. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel ilerlemeler olmuş. Elinize emeğinize sağlık. Kaporta boyaya girmek gibi bir düşünceniz olacak mı? Baba oğul girseniz çıkarız bu işin içinden diyor musunuz inşallahsa

Kadran ile ilgili olarak iki kadranın sağ alt tarafından çiplerin (hız entegreleri) üzerinde yazan seri numaralar aynı mı? Değil ise orijinalden devir saatli olan kadranın sağ altındaki çipi, topladığınız kadrana takarak dener misiniz?
    İksinin çipide aynı, ikiside 316'ya ait 4 silindir çipi. Kodları vs aynı ancak dediğiniz gibi her ihtimale karşı iki çipide denedim. Değişen bir şey olmadı. Komple motor tesisatını dışarı alma kararı verdim. Çok fazla boşta soket kablo var hepsini toparlayacağım ve tekrar montaj yapacağım. 1 hafta kadar ara verdik seyahatteydim yeni döndüm, bu haftasonu başlayacağım kısmetse.

Kaporta boya için açıkcası çok kararsızım. Yani komple soyması, saca indirmesi, taban çürüklerinin tamiri bizim için okey ama kaportanın düzeltilmesi kısmı malesef yapabileceğimiz bir şey değil gibi geliyor bana. Sac düzeltmek çok ayrı bir ustalık ki öncesinde çok macun basmışlar büyük ihtimalle baya düzeltmeye ihtiyaç var. Yapacak usta bulabilir miyim bu kısmı bilmiyorum. İlave olarak komple saca kadar soyup toplamak bu araç için maddi olarak değer mi o da kafamda soru işareti. Belki coupe veya 6 silindir ruhsatlı olsa bu maliyete göz yumulur ama bu araba için kafam çok karışık. Diğer arabamında ufak tefek boya işleri var, şuanlık yılbaşında ön tamponu söküp tamir edip boyatmayı düşünüyorum. Gerisini ben de kestiremiyorum açıkcası
    Skoda Fabia 1.4 6Y 2001
    BMW 3.16i E30 1990
    BMW F800GS 0K51 2025

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler