vay bee.. çok iyiymiş gerçekten çok hoşuma gitti :) sende güle güle kullan
Printable View
kazasız belasız. güle güle kullan.
TCT Kerem bahsetmişti. Tuhaf bir reno var full elektronik diye. Enteresan bir araçmış. Güle güle kullan. Sadece gösterge paneli ve içerisimi elektronik. Motor beyini (ECU) felan ne durumda. Diğer R11'ler ile aynımı.
ilgincmiş baya :) ön tarafı orjinal haline dönüştürebilcek parcaları temin eder ve daha orjinal bi jant ile cok daha şık durucagı kesin. kazasız belasız inşalla :)
Çok değişik bir araç yahu :D Bittim bende çok çok farklı bir alet,kimsede yoktur bundan :D
Bu arada sarı bir tane aynı kasa turbo R11 var,beyaz jantlı,dergide görmüştüm..O da elektronik mi acaba aracı mutlaka bilen vardır...
Edit : Bahsettiğim araç 34 CUF 98 :
http://img529.imageshack.us/img529/9621/1007684lc3.jpg
http://img299.imageshack.us/img299/8800/sotevc4.jpg
Şuna bittim bu arada :
http://farm4.static.flickr.com/3411/...fe27c06087.jpg
tırt....
:D ah ah ah ah
maşallah kardeşim ;)
Bu çok iyi yaa canım çekti eskicimiyim neyim anlamadım gitti çok güzel yaa ne varsa eskide var :)
Doğru üstekki araç Zender bodykitli...
Güzel ve özel bir otomobil, ülkemizde az olmasıda etkili tabi bu özelliğe
maşallah...
Bu orj
http://i86.photobucket.com/albums/k1...g?t=1239578129
11 TXE uzun süre kullanmış biri olarak, 1.7 makinanın benzin tüketimi bazen acayip yüksek olabiliyor, piyasakilerin %99 unun LPG li olmasının en büyük sebebide bu... LPG üzerinden çalışmanı öneririm, Eğer benzine çevireceksen bütün benzin sistemini ve makanik benzin pompasını elden geçir, aksi halde uzun süre kullanılmayan sistemin içleri zamanla kuruyup çürüyor, her yerden şarıl şarıl benzin akıyor :) Ben aldığım 1. haftadan itibaren 2 sene boyunca hiç benzin koymadım :)
LPG kullanımda subap lastikleri çabuk cortlar, gazı bırakıp komprasyona düşürüp tekrar gaz verdiğinde mavi duman atar oradan anlarsın...
Şanızman eğer TXE modelleri ile aynı ise ki aynıdır... Bazen sert kullanıma gemeyip 2. ya da 3. viteslerden atma yapıyor, 3 sene önce 500YTL gibi bir fiyata mal oluyordu. Dişliler değişiyor çünkü...Olmaması için vites geçişlerinde çok cırtlatmamak lazım.
Bunlar dışında sorun yaşamadım, yaşaynda pek görmedim, Çok seyrek rastlanan, su tapaları bazen atar çok sıkışırsa su ısınıp, kolaylıkla hallediliyor...
Modifiye konusunda, eksoz yapıp bitane filtre takabilirsin karbüratörün tepesine, gerisi için Türkiyede pek alternatif yok, Piyasadaki markasız, dereceli diye satılan egzantriklerden uzak dur, bozmaktan başka bişeye yaramıyor :)
90lı yıllardaki renault ralli takımının beyaz-sarı-siyah ralli araçları gibi yapmalısın bence...
:)
resim bulursam atarım :)
güzelmis :)
bu orj. ama 4 kapısı. bende bundan 3 yıl önce flashS vardı ve ondan öncesinde de 98 model Rn R9. o yüzden nasıl olduklarını biliyorum ;) flashs i toplarken yeterli bilgiyi edindim. bunların hastalığı olan karb. altındaki fiber contadan kaynaklanıyor. solex karb. kullanıldığı için parçası çok fazla bulunmuyor ve r9 lardaki gibi verimli çalışmıyor ( bana göre) egzantrik konusunda şunu söyleyebilirim; yıllar öncesi r9 a yaptırmıştım ve kalkışlarda çok sıkı gidiodu. autodromda corolla vvti ile kafa kafaya yürüyordum. haa ama buna gelince öle egzoz filtre olayı yapmaktansa ya hiç yapmam ya da yaptımmı turbosuna girerim.
bu da Volvo 480 in üstündeki motor. Flash ile aynı..
Genel Bilgiler
Marka Volvo
Model 480 Turbo
Üretim Yılı 1988
Ülke
Tasarımcı
Üretim Adedi
Model Kodu
Model Ailesi
Karoser ve Boyutlar
Karoser Tipi 2+2 FHC
Kapı Sayısı 3
Dingil Mesafesi 2502 mm (98.5 in)
Ön İz Genişliği
Arka İz Genişliği
Uzunluk 4257 mm (167.6 in)
Genişlik 1709 mm (67.3 in)
Yükseklik 1316 mm (51.8 in)
Yerden Yükseklik
Uzunluk / Dingil Mesafesi Oranı 1.7
Ağırlık 1040 kg (2290.7 lb)
Ağırlık Dağılımı (ön/arka)
Yakıt Kapasitesi
Aerodinamik
Hava Sürtünme Katsayısı
Ön Kesit Alanı
Cx
Motor Özellikleri
Motor Üreticisi Renault
Motor Yeri Ön
Motor Yerleşimi Enlemesine
Motor Yapısı
Soğutma Türü Su
Motor Tipi SOHC
Silindir Sayısı ve Yerleşimi S-4
Silindir Başına Subap Sayısı 2 (Toplam 8 Adet)
Motor Hacmi 1721 cc (105.02 cu in)
Çap 81 mm (3.19 in)
Strok 83.5 mm (3.29 in)
Çap / Strok Oranı 0.97
Silindir Başına Düşen Hacim 430.25 cc/silindir (26.26 cu in/silindir)
Krank Ana Yatak Sayısı
Sıkıştırma Oranı 8.1 : 1
Yakıt Besleme Tipi Renix fuel inj.
Hava Besleme Türü Turbo
Kompresör Tipi
İntercooler Türü
Katalitik Konvertör Var
Maksimum Motor Gücü 120 HP (89.5 kW)
Maksimum Güç Devri 5400 d/d
Maksimum Tork 175 N.m (129.2 lb.ft , 17.8 kg.m)
Maksimum Tork Devri 3300 d/d
Maksimum Güç Devrinde Tork 158.2 N.m (5400 d/d)
Güç / Ağırlık Oranı 115.4 HP/ton (86 W/kg)
Güç / Motor Hacmi Oranı 69.7 HP/litre (52 kW/litre)
CO2 Emisyonu
Yakıt Tüketimi
Performans
0 - 80 km/h
0 - 60 mph 8.6 s
0 - 100 km/h
0 - 160 km/h
80 - 120 km/h (son viteste)
0 - 400 m Hızlanma 16.6 s
0 - 1000 m Hızlanma
Son Sürat 200 km/h (124.3 mph)
Şanzıman ve Aktarma
Şanzıman Türü 5M
Son Vites Dişlisi Oranı
Son Dişli Oranı
Aktarma FWD (Önden Çekiş)
Kullanım, Yürüyen Aksam ve Frenler
Direksiyon Türü
Direksiyon Turu
Dönüş Çapı
Süspansiyon (ön) I.MS.LW.CS.ARB.
Süspansiyon (arka) BA.WL.PR.CS.ARB.
Maaşallah çok güzel bi araba , ilanını bende görmüştüm , alınabilitesi olan bi arabaydı , hayırlı olsun , çok goş ve farklı , bide zender body kit olsa çok daha şık olur