Sadece sana değil bu post yanlış anlama, genel olarak yazmak istedim.
Çıkartıp kimseye 5000 lira verip arabamı boya demedim. Dememde. İşin içinde başka faktörler var.
Arabanın boyanması yaklaşık 2 ayda tamamlanıcak. Otomobil konusunda hiç bir işe araştırmadan etmeden girmedim. Boya içinde aynısı geçerli. 2010 Mayıstan beri araba boyatmayı düşünüyorum. Neyin ne şekilde yapılacağını, ne kadar kurutulucağını, neyin yenileneceğini kafamda kafamda kararlaştırdım. en az kendim kadar kıl bir boyacı buldum ve başladık. Kaporta-Boya aşamasından en az 150-200 tane resim var. Arabanın üzerinde el değmemiş 1 civata kalmadı.
Kaporta ve boya dışında ;
0 korna taktım
yağ soğtucuyu söktüm temizledim boyadım.
ön davlumbazları 0 aldım.
ön çamurlukların içini temizledim. Pütür attım.
Panjuru zımparaladım, plastixle geçtim.
Yan cam sıyırıcı fitilleri temizledim, kadifelerini yeniledim, klipslerini değiştirdim, esnek plastik boyasıyla boyadım.
Silecek kollarını zımparaladım, boyadım, vernik attım.
yan çıtaları 0 aldım.
depo kapağını 0 aldım.
kapı üstü trimleri temizledim pasta geçtim, nxt attım.
Aynaları dağıttım, iç plastiklerini boyadım, içini temizledim-yağladım. dışını pasta-nxt geçtim, camları değiştirdim.
Kapı kilitlerini ve egzozu metal parlatıcıyla temizledim. Egzozun arka yüzünü mat siyaha boyadım.
Arabanın üstündeki bütün ampulleri değiştirdim, paslı duyları yeniledim. Arkalara yeni tesisat çektim.
Stopların etrafındaki trimleri boyadım. Stopları temizledim, pasta-nxt styla parlattım.
Arka plakalığı parlattım, ayrılan fitilini yapıştırdım.
Arkaya Autobots logosu aldım.
Ön cam 0 aldım.
Arka çamurluk içlerinden yılların çamurunu çıkardım. Kampanaları boyadım.
Arka davlumbazları 0 aldım.
Ön arka 16 tane davlumbaz civatalarını 0 aldım.
Kapı üstü trimlerini 0 aldım.
C sütunu trimlerini parlattım lastiklerini değiştirdim.
Arka tamponu 0 alıcam,
Sağ stobu 0 alıcam.
Ön farları 0 alıcam.
Ön tampon sinyallerini 0 alıcam.
Menteşeler ayarlanıcak, Bağlantı yerleri ve kaportadaki tüm vidalar polisaja gidicek.
0 bijonlar.
Jantlar boyanıcak.
Tüm camlara seryum oksit ile pasta geçicem.
Ön silecek panelini söktüm temizledim, ilk günkü rengine kavuştu.
Tavan döşemesi antrasite çevrilicek. Aynalar, tutacaklar tavan lambası boyanıcak.
Rezonans yalıtımı yapılıcak.
Ön-Arka cam fitilleri 0 alınıcak.
0 ön plakalık takılıcak.
Ön tampon Autokingde boyanıcak.
Bir bu kadar daha yapılan yada yapılacak listesi var. Bunları benim kafamı takmayacağım şekilde bir bir yapıcak bir servis, atölye usta varsa, 5 değil 10 bin tlde veririm bir dahaki sefere. Keşke iş arabayı boyamakla bitse.
Bu arada yorum yapan herkese kocaman teşekkür ederim, dediğim gibi fiyat boyacımla benim aramda![]()
maşallah dostum , biliyosun zaten arabana imrenerek bakiyorum desem yeridir , hele hele su yukarda oluşturdugun listeden sonra seni tekrardan tebrik edip sırtını sıvazlamak istedim bi anda=)
tekrardan maşallah
MAŞALLAHHHHH... yeni aracımın rengini çevirticem inşallah, bu kadar detaylı çalışan bir yeri üdşünmemek elde değilparanın hakkını verdin diyorsan vermiştir kardeşim ve rahattır için hiç sıkıntı olmasın içinde.
Masallah iyi olmus
Benim anlamadıgım bu arabayı komple cizmemisler miydi?
Ben kaskodan boyandı sanıyorum, kasko yok muydu?
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
sayfanın ilk posttaki son cümlelere bakıyormbide sondan 2-3 sayfa okuyorm maşallah batu allh gönlüne göre versin dahada iyilerin yaparsın inş.
coroola117den alıntı
Sizler kadar büyük projeler yapamasamda, zaman ve para el verdiği sürece devam edicem, ciddi planlarım var. arabamın üzerindeki neredeyse herşeyi ben yaptım. Böyle de devam etmek istiyorum. Arabanın yürürü şimdilik gayet iyi. Orjinalinde de 114 hp lik versiyon olduğundan, şu anda 130 hp civarı olduğunu tahmin ediyorm. İnşallah daha büyük upgradelerle tekrar burda olurum. Teşekkürler.
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
içine sindiyse problem yok. yakından da görürüz inş. bi gün. corollanın bu kasasına zaten hastayım renk olarak da zafım var bu renge, dediğim gibi özel olarak görmeye bile gelebilirim.
Panjuru zımparaladım, plastixle geçtim.
bu işlem nasi oluyo.plastix dedign boya tarzi bişymi.
Bnm lipte 1-2 tane cizik var temizlemek istiyorm zimpra yapsam cizer iyicene plastigi.boya atsamda bu sfer plastik goruntusu gidecek olede istemiyorm :S
edit: biraz araştirdm bnm istedgm şeyle pek alakasi yokmus snairim malzemenin.
Foto Bekliyoruz![]()
yaa arkadaş oku oku bitmiyomaşallah..renk konusunda rengi çok güzel fakat o kadar renk değiştirip proje yapan arkadaşlar vardı tavsiyelere de bakıyorum kimse neden kahverengi düşünmüyor kötü mü acaba
alman kahverengi hafif simli
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)