F serisi motorlar bence renonun yaptığı en sağlam ve güzel motorlar.
Maşallah sayılı araçlardan kazasız belasız :)
Printable View
F serisi motorlar bence renonun yaptığı en sağlam ve güzel motorlar.
Maşallah sayılı araçlardan kazasız belasız :)
su varki ide motorlar aslında cok daha verimli motorlardır ornek verecek olursak FSİ teknolojisi
bu teknolojiyle neredeyse aynı sistem ki fsi motorların nasıl verimli oldugunu hepimiz gayet iyi biliyoruz...
Eyvallah.Yüksekken gerçekten iticiydiler..
Allah razı olsun.Yaşayarak öğreneceğiz bizde F serisini
Ahmet o zaman tüm içten yanmalı benzinli motorlar sağlam ve sorunsuz.Hepsinde alınan hava-yakıt karışımı sıkıştırılıp buji aracılığı ile patlatılarak güç elde ediliyor:D
hayırlı olsn bunlar 2.0 150 hp olan modelleri dimi masallah allah kaza bela vermesin
olm fsi, ide, yakıtı direk pistonların tepesine puskurtuyor ve onceki sayfalarda dediğin gibi cok daha farklı bir yakıt pompası kullanılıyor pisonlar dizel pistonu gibi vs
direk pistonun tepesine puskurtulen yakıt cok daha verimli yanıyor ki bu puskurtme cok daha ince bir puskuturme sıradan enjeksiyon sistemleri gibi değil kayıp 0 buda daha fazla verim demek.
aha hızlı fransız geldi şimdi olaya el koyucak rahat ol kanka :D
ide makinesi ile f blockları kıyaslarsak kesinlikle f serisi motorlar ide sadece işletim sistemi olarak verimli olabilr ama biz modifikasyon yönünden bakarsak önü acıklık olarak f serisi motor ide makine mi f7r mı stock dersen kesinlikle f7r...
erenim hayırlı olsun ..çok güzel seçim olmuş..kazasız belasız roller inşallah:))
Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
Filtre egzoz headers ve yazılım ile anca 165-170 hp leri yakalayabilirsin. Ama büyük ihtimal o da yetmeyecektir filtre egzozlu bir RS' e tutunmaya. RS' in ciddi hafiflik ve tork avantajı var.
Benim yazılımlı halimle denemiştim filtre egzozlu bir F7R ile, yaklaşık 8-10 boy civarı bir fark olmuştu. Hatta aynı gece aynı F7R, cai headers ve egzozlu bir Vtec ile 220 lere kadar yanyana yürümüş ancak 220 den sonra Vtec 1 boy kadar öne çıkmıştı.
IDE' ye gelince IDE 2-3 boy daha gerisinden geliyor F7R nin stock' a stockta.
Ama dediğim gibi egzantrik, headers ve yazılm yaparsan o zaman filtre egzozlu bir RS ile belli bir sürate kadar yakın yürürsün.
oo kardeşim süpermis cok beğendim 41 kere maşallah :)
Bende bu arabadan varken chip olayını araştırmıştım. Beyin komple silikon kaplı olduğu için önce silikonun sökülmesi, epromun programlanması ve tekrar silikon kaplanması lazım dediler bende vazgeçmiştim......
Hayırlı olsun aracınız kazasız belasız..
Maşallah kazasız belasız..
Sıkı gidiyor :)
maşallah kazasız belasız
Abi haklısın tabi Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok ancak şu an için madiyatta zaten bana piston alma ne gerek var diyor:) Zamanla inş.
Eyvallah kardeşim.Allah razı olsun:)
Evet aynen dediğin gibi olay.Bu konuda işçiliği 10 numara olan daha önce kendi F7R dahil bir kaç F7R chiplemiş bir arkadaşım var.O halledecek inş.
Teşekkürler dostum
Eyvallah.Video izlediğin nerdende belli:)
Allah razı olsun
Hayırlı olsun Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin..
bi zilli bi leyla :D sıradakı acaba hovarda falan mı :D
şaka bı tarafada maşallahı var abıcım =) ok gibi duruyor..
kazasız belasız =)
ama biraz yuksek sankı ? =)
hayırlı olsun abi araçta güzelmiş allah kazasız belasız günlerde binmeyi nasip etsin. :icon_tup:
rsi'dan sonra hem hacim hemde valf açısından tatmin edicidir mutlaka sizin için,ama fark ettim ki elden çıkarma konusunda sıkıntı olan renault'ları tercih ediyosunuz :D şaka bi yana 4 cm flanshe oldumu spoon'larla tadından yenmez açıkcası.allah kaza bela vermesin bol bol videolarını görelim inşallah
Zilli faicaydı resmen:D Tavanı yerden 140cm falandı:D Zİlli gitti şimdi bunada leyla dediler öle kaldı:D Yaza doğru basarım Aytuğ arabayı.Kışın bundan ötesi sıkıntı olur
Eyvallah kardeşim.Allah sanada daha iyilerini nasip etsin inşallah
Rsi'dan sonra dediğin gibi kesti beni:D Elden çıkarma konusunda sıkıntılı deniliyor yok parçası pahalı bulunmuyor deniyor ama yaşayınca hepsinin yalan olduğunu görüyor insan.Benim mantığımda araba düzgün orj ve güzel yürüyorsa her türlü satılır:D Allah herkesi kazadan beladan korusun.Teşekkürler...
kanka bunu turbolasan varya tadından yenmez biliyor musun :D
maşallah :)
haa sizin megan megan dediğiniz bu muydu.. ben de diyordum kimde var megane :D
güzel güzel, allah kaza bela vermesin, maşallah :) :)
biraz hafiflik, biraz revizyon, biraz modifiye epey tatminkar olur :)
bi de bu arabaları görünce aklıma hep nejat avcı & megane maxi geliyor.. :)
ne ayarda gidiyor acaba vtec -306-clio arasında bir yerde olsa guzel olur :)
kazasız belasız.
Hepsi olacak inş:) Acele yok çünkü para yok şu sıra:D
Kanka bunu turbolarsak Allah sonumuzu hayır etsin derim:D :D
Teşekkürler :)
Uzaklarda arama oğlum Megane bizde:D Sende artık özüne dönsen fena olmaz hani:) Revizyon başladı biliyorsun hafiflik sökme işleri hiç işime gelmiyor ama mecbur kalacağız gibi.
Aynı spec.lerde olmak kaydı İstanbul'da yürürü ile bilinen vti ve 306 ile denedim.Direndiler ama beceremediler.Megane önde oldu her ikisindede.Bir tanesinde video çektiler ama yayına girmedi:)
hayırlı ugurlu olsun kazasız belesız sürüşler ;)
zevklerimiz cok yakin eren masallah 106 olmamis ama f7r da en az 106 kadar eglenceli makine,bende almadan once bakmistim ama antalya civarinda bulamamistim kafama gore..bence oem stop+jant sonrasinda cok daha can yakici durur allah utandirmasin
istanbula geldigimde pm atarim bi degisiriz arabalari olmazsa :D spoonlarda hos ama damlali 5kol f7r janti bi klasik eminim bigun takicaksin :) varmi bi liste kafanda motor icin yoksa 2.0 fazlasiyla yeterli kaliyormu?yururu nasil f7r larin?birde hep istemisimdir golf 3 gti,306 gti,astra gsi'la bi rolleyip videolarsan cok sevinirim :D :D hergun gazlarken gorunebilen araclar degil f7r lar ***** :p
Ayıpsın al götür kardeşim:D Damlalı 5 kol janta sıcak bakmıyorum:S Gerçi dediğin gibi her yolun sonu oeme dönmek oda ayrı:) Kafamda filtre egzoz yazılım var.Filtre egzoz tamam yazılım için 3 gün önce chip değişti(pazar) ancak yazılım yapılmadı.Şu an kendi yazılımı var.Amaç OBD'den direk yazılabilir hale getirmek arabayı.Triger vs ağır bakımları halledeyim ayarı çeker gideriz:D Golf 3 gti bulmak zor roll için ancak piyasada 306 ve Astra var.İşler bitsin deneriz videoları herkes izler:)
F7R zaten az gazlayanına denk gelmek ise dediğin gibi zor
İyi günlerde kullanman dileğiyle.Bence clio rs den daha güven verici bi motoru var aracının hp olarak olmasada sağlamlık olarak çok iyi...