23.04.2012-ızmıt korfez pıstı
Oncesinde arabamda (Golf R) olusan tum aksiliklere ragmen bugun bir grup arkadasla Izmit Korfez Pistinde araclarimizi denedik. Bu sayede bende ilk gercek pist deneyimimi elde etmis oldum;)... Etkinlige gec kalmamdan dolayi pisti cok ii tecrube edemedim, nede olsa ilk kez Korfez Pistine cikiyorum. En ii surem 57.52 civari birsey oldu, resimlerini yukliycem umarsam basarabilirsem:P... Kendim ve arabamin limitlerini ogrenmek deneyimlemek anlaminda cidden tartisilmaz anlamda yardimci oldu bu etkinlik bana!! HERKESE SIDDETLE TAVSIYE EDERIM ARABANIN NE OLDUGU ONEMLI DEGIL ONEMLI OLAN BU TECRUBEYI EDINMEK;):)!!!!!!!!
Araba ile ilgili fikirlerime gelirsek:
-ALLAHIM neden 4 ceker sistemi bu kadar agir olmak zorunda!!!!!!! Neden bu Golf Rlar bu kadar agir!!! Bunu piste cikinca (rollarda dahil) cok ii anliyorsunuz, agirlik guc orantisi cooookkk onemli!! bunu bugun bir daha anladim... Balatalar cok fazla sismiyor etmiyor ama agrlik yzunden ciddi anlamda yoruluyor cok zorlandiginda...
-Son kotu olumsuz yorumumda gene HALDEX`e olucak!! Cok zorlandiginda arac onden kaymaya o kadar megilliki cogu virajin apexini bile kaciriyorsunuz!!! cok sacma sapan onden kaymaya megilleri var aracin!! Umarim bir sonraki R da bu sorunu giderirler, yazik gunah yani boyle bir arabaya boyle bir sistem koymak.
-DSG inanilmaz ii calisiyor, cidden cok memnun kaldim, inanilmaz hizli, inanilmaz sarsintisiz, inanilmaz hizli sekilde vites dusuyor DSG cidden cok guzel ben cokkk memnun kaldim:D... Ne gec kaliyor, ne gereksiz hatali vites atiyor cok cokk ii!!...
-Aracin tum sistemleri (esp vs) kapali gozukuyor olmasina ragmen aracin guvenligi cook ii, pist asiri kumluydu ve aracin kumda vsde kaymamasi kontrolunu kaybetmemesi icin o kadar cok ugrasiyor ve bunu o kadarda ii basariyorki cidden hayran kaldim arabama bir daha asik oldum:D:D Onden kayma disindaki herseyde aracin sistemi harika calisiyor!! Sistemlerin tamamen kapanabilmeside cok guzel olurdu, bu kadar korumaci olmasina ne gerek var digebilirsiniz ama bu korumacilik kesinlikle eglenmeyi engelleyici bir koruma degil!!!
-Eglenmeyi kisitlayan tek sistem ne yazikki Haldex`in onden kaymaya megilli olmasi her turlu zorlamada!!
-Arabann suspansiyonlari, dengesi, savrulmasi, tutunmasi cokk cokk ii(onden kayma disinda)
-Son olarak, aracin uzerinde agirlik ve virajlari daha ii alabilme kabiliyeti uzerine bir takim gelistirmeler yapildigi surece cokk keyifli ve basarili bir pist araci olacagina inaniyorum!!...
Tekrar soyluyorum, herkese tavsiye ediyorum pist etkinligine katilip hem arabalarinin hemde kendilerinin limitlerini tecrube edinmelerini!!!!!! Cidden cok faydasi var!!!!
Teaser tadinda ufak bir video paylasiyorum geriside aktarabilirsem gelicek umarsam:D...
GOLF R KALKIS-23.04.2012 IZMIT KORFEZ PISTI - YouTube
Etkinlige katilan arkadaslarda bu baslik altinda videolarini resimlerini deneyimlerini paylasirsa cok sevinirim;)...