SON DAKİKA HABERİ: Maliye Bakanı Naci Ağbal, binek otomobil MTV’sinin 2018’de yüzde 40 artacağını açıkladı.
Son dakika haberi... Ağbal: MTV yuzde 40 artacak | NTV
Hayırlı uğurlu olsun. Yakında vergisini ödeyene araba bedava diyecekler heralde...
Printable View
SON DAKİKA HABERİ: Maliye Bakanı Naci Ağbal, binek otomobil MTV’sinin 2018’de yüzde 40 artacağını açıkladı.
Son dakika haberi... Ağbal: MTV yuzde 40 artacak | NTV
Hayırlı uğurlu olsun. Yakında vergisini ödeyene araba bedava diyecekler heralde...
Yav bunlar şaşırmışlar.
Adamlar o kadar yol yaptı ne için araba satıp vergi toplamak için inceyi kest
1.0-1.2-1.3-1.6 land roverlar bile 2.0 satiliyor ulkede :) 2.0 ustunde arac yok gibi birsey. Buda ciddi bir gelir kaybi devlet icin. Ekonominin durumu da belli. Bir yerlerden para toplamak lazim. Vuralim vergiye
"Bizimki binek değil ki hehe..." diyenleri görür gibiyim.
E çok normal dağa taşa heryere inşaat yapıldı binalar,siteler,villalar dikildi.Cebinde 10milyar olan adam daahi gitti toplu taşıma ile neredeyse aynı masrafa geliyor diye araba satın aldı.Şimdi hem toplu taşıma da kaos yaratılcak,hem millet araba yerine ve yatırım yapcak..Çok mantıklı ,alkışlıyorum..
Nereye uzanıyoruz?
nabız yoklaması tepki ölçme durumu...
ananın mı artsın anonim evladı adi bunlar ya
yok alüminyumm!!!
Cidden çok komik bir ülkeyiz yahu. Ama asıl sorun dışarıdan bakıp gülemiyoruz komedinin içindeyiz.
Hani bi kulak arkası kalmıştı diyoruz ya
Adamlar kulak arkasına konan sigarının kağıdına bile ötv alacaklarmış böyle yaratıcı vergi sistemine hayran kalmamak ne mümkün..
Neyse bence az sabit vergiye geçip her türlü araçtan 5000 TL almaları lazım 1.6-2.0 3.0 fix menü gibi
Köprülerde fix git gel 30 TL olmalı otobanlarda fix 50 TL
Milletin uyanması için yeter aq. demesi için ne lazım bilemedim ama ondan lazım işte..
Bu adamların sempatizanı olanlar bu konu içinde utanıp sıkılmadan ağlayacaklar mı acaba..
Vergi artışının olup olmayacağı belli değil.. Her zaman aynı taktik..
Ortaya bir laf atılıyor,
İhtimal 1 - Bakıldı insanlardan homurtular yükseliyor, o operasyonu yapmıyorlar. Daha sonra bunu da kullanıyorlar, bakın böyle bişey yapmadık uygulamadık sizi düşünüyoruz vsvs.. Oluşmamış bir eylemin oluşmasına izin vermemekten prim yapılıyor. Alkış kıyamet.. (İyi de o eylemi oluşturacak olan da sizdiniz?)
İhtimal 2 - İnsanların umrunda değil, koy sırtına rahvan gitsin edasıyla zam yapıştırılır, gelsin paralar.
Her iki türlü de kardalar yani..
Bu taktik hep uygulanıyor, her seferinde de aynı şekilde davranılıyor. Hiç bir zaman da ters tepmiyor.
S400 ler için para lazım.. Aşağıda devlet kuruluyor totomuzu sağlama almamız gerek abi..
Ya gülüyorum artık napayım.. :)
Haram zıkkım olsun. Bu kadar adilik olmaz. İnsanı zorla küfürbaz yapıyorlar.
akepelileri ringe davet ediyoruz
Konuyu açmaya geldimcilerdenim :) sadece takip ediyorum
Bunlar sanirim 2019 da kazanamayacaklarini anladılar. Ne gelirse kar dır olacak galiba
bunlara oy verenler hala ekonomi çok iyi eskiden çok kötüydü diye ortalıkta gezdikçe biz daha böyle mikilmeye mahkumuz maalesef.
niye şaşırıyorsunuzki bende bunu anlamıyorum. bu ülkenin sabit adam gibi tek geliri benzin ve arabalar.. ekonominin hali ortada ben hiç şaşırmadım .. zaten son 10 yıldır düzenli bir araba alımına teşvikde var yollar köprüler her şey lastik benzin araba üstüne kurgulu..
bir yandan leasing renta car filo araçlarına ulaşım çok kolaylaşdı insanlar artık bedavaya son model hatta premium araçlara biner oldular.. 3 bin tl maaş alan adam 200 bin liralık arabaya biniyor..
devlet şimdi burdan biraz para almış çokmu.. bu işi bu noktaya getirmiş devletse bunun ekmeğinide yiyicek ..
ben çok mantıklı bulmassam bir işi kafama yatmassa muhalifimdir hep mantığımla hareket ederim ama bu konuda devletin yanındayım çok doğru iş yapıyorlar gayet mantıklı..
iki senede bir sıfır araba alıp eskidi diye değiştiren 50-60 bin kmleri hurda çöp olarak gören bir ülkeyiz .. bu kadar yoğun bir sirkülasyon var arabalarda haliyle devlette bu sirkülasyondan payını alıcak bence çok doğal .. sorun devlette değil sorun bizlerde..
Bunlara oy veren bunları savunanlar benim düşmanımdır arkadaş , direk dalarım artık ! ne bu yaa ALLAH BİN BELASINI VERSİN TOPUNUN
Aradan çok zaman geçmedi haberi aradımda bulamadım gazetecinin biri maliye bakanı'mı ekonomi bakanımı hatırlamıyorum tam şu soruyu sordu fakirler için zaruri ihtiyaçlardan ekmek,kira,elektrik,prinç,un,et vb. ürünlerde vergi indirimi olurmu diye soru sordu bakanın gözler faltaşı gibi açıldı öyle birşey gündemimizde yok !! dedi ve gitti.. Ekmekten vergi alınıyor arkadaşlar bu memlekette tamam alın arabadanda vergi alın eyvallah ben bekarım ama 2 çocuğu olup 2000 tl maaş alıp onla hem kira ödeyim çocuk okutup ev geçindiren adamlar var, yazıktır günahtır Allah' sız kitapsızlar.... Gidin iman tazeleyin yönetmeyin bu ülkeyi kansızlar, hainler, karış karış satılmadık kurum yer bırakmadınız, dış politikanız kokuşmuş, borçlandırmadığın borçsuz vatandaşın kalmamış, ülkende ulaşım, iletişim, radyo tv sağlayıcılarını denetleyemez hepsinin şarlatanlıklarına musaade eder olmuşsun (türktelekom akk, internet yavaşlığı vb.), Adalet sistemin çökmüş, Eğitim sistemin çürümüş... Allah en çokta dxvlet bahçecinin belasını versin koltuk sevdalısı yalaka pez.... Muhsin yazıcıoğlu onun yüzünden ölmüştür kapalı kapılar ardında koltukta kalmak için yakmıştır onu adi mhp den soğuttu ortada parti bırakmadı bu adam olmasaydı mhp nin başında bu müslüman ayağına yatan dolandırıcılar bu kadar kolay at koşturamazdı, kk den bahsetmiyorum bile kaypak şerefsiz.
Ksr bakmayın biraz stres atmam lazımdı..
Hiç sinirlenmeyin, deveye diken insana ..ken yaranır. adamlar da yaranmak için kuru kuru s..yolar..
Pes..
Almanya ağustos araç satış sayısı 282 bin !! Fransa 133 bin ingiltere 95 bin italya 94 bin ispanya 86 bin..
Türkiye 72 bin
Siz hiç ulan bunlar çok araba alıyo dayayalım vergiyi diye haber gördünüzmü duydunuzmu yurtdışında ?
Sorun tamamen devlettedir aksi düşünülemez iddia edilemez bile..
bu topluma tüketim ego sunu enjekte ettiler .. iphone 8 çıkdı hemen 7 mi satıyım üstüne 2-3 bin ekliyim alıyım..
falanca markanın makyajlı kasası çıktı ne farkı var farlar ledli abicim gidiyor geliyor ışıklar manyaakk onun dışında bir fark varmı yok her şeyi aynı motor şanzıman v.b ama ışıkları bir görmelisin şahanee hemen satıp üstüne 20-30 bin ekleyip yenisini alıyım..
bu hale geldik iki parça led bir parça lcd ekrana tomarla para harcıyoruz.. işlevsel olarak fark varmı mühendislik olarak temelde yok.. satılan tamamen afilli yanarlı dönerli şekil artık ..
Adamlarda bunu görüyor biliyor buralardan para alıyorlar zam yapıyorlar bu kadar basit..
gelişmiş ülkelerde millet bir araba aldımı 10 yıl sürüp satıyor yenisini alıyor .. telefon aldımı çoğu bilinçli tüketici bozulana kadar yada teknolojik vadesini doldurana kadar kullanıp yenisini alıyor..
neyse kime neye yazıyorsam bende yarın falanca modelin makyajlısı çıkmış egzosundan müzik çalıyormuş deseler millet koşa koşa elindeki aynı modeli satar üstüne 20-30 ekler onu alır :)) o özelliğide hiç kullanmaz oda ayrı sağa sola hava atar işte egzosundada müzik varmışda ben hiç denemedim .. :)))
Bu saatten sonra azdan az çoktan çok gider. Size boyun eğen sizin gibi olsun. Almıyorum la yeni araba falan. Nah alırsınız fazla vergiyi.
(Ailedeki en genç araç 2005 model).
*hatırlatma: Süleyman'a kalmamış, size hiç kalmayacak.
Trumpin kestigi haraci bir yerden cikarmalari lazim.
Arabamiz 1999 model hicte ezilip buzulmuyoruz. Almayin kardesim vermeyin kici kirik megane a fluence leona vs 100tl.
o ülkelerin yetmiş bin yerden geliri var bizle kıyaslamayın hiç ..
bizde sağlam tek gelir benzin asfalt lastik araba yol köprü.. yani araba ve paralelindeki tüm unsurlar..
eğer gelir skalanızda en büyük pastadaki dilim buysa tabiki burdan payınızı alıcağınız mevlayı fazlalaştırmaya bakarsınız..
Nüfus sayısına bakıyorum :
Almanya : 82 milyon
Fransa : 66 milyon
İtalya : 60 milyon
İngiltere : 53 milyon
İspanya : 46 milyon
Kaldı ki yeni araçların kullanım süreleri de gelişmiş ülkelerde düşüyor. Adamlar araçları hurdaya ayırırken bizde 20 yaşında milyon km yapmış. 10 defa pertten toplanmış araçlar var piyasada. Araçların kesinlikle değişmesi gerekiyor.
Dezavantajımız kendi aracımızı üretmiyoruz. Aldığımız her araçta dışarı paramız gidiyor.
b sınıfı araçlar 80.000 kapısına dayanmıştı zaten artık c sınıfı yada d sınıfı alcak insanlara allah sabır versin :(
Bir aydir Tr deyim, kullandigim arac sagi solu cizik icinde 1999 audi a4 . Allahima bin sukur maddi imkanim var babama en guzelini alabilecek ama neden birilerinin cebini doldurayimki ? Yani cokmu gerekli led li megane yada navigasyonlu leon? 1999 model araba kullaniyorum/z diye vale vs gereken yerlerde ki uc gun once basima geldi yuzune pek bakilmiyor ama o benim ayibim degil . Keske aldigimiz x bir urune istenen para mantik dahilinde olsa ama maalesef degil. Asagi yukari herkesin oyle yda boyle bir arabasi Zaten var . Sahip cikin elinizdekine, iscilik Ucuz gerekirse restore edin arcinizi ama yinede bu serefsizlere para yedirmeyin.
Vergi indirimi yalan. Devlet yapsa bile firmalar hemen zam yapıyor. Yakın zamanda mobilya aldım oradan biliyorum. Normal vergili fiyat listesi ile vergi indirimli fiyat listesi arasında fiyat farkı yok denecek kadar azdı.
Vergi indirimi firmalara kar yazıyor direkt.
Bir de şu var,
Ülkemizde ne yol yol gibi ne trafik trafik gibi ne şöför şöför gibi ne de bakım bakım gibi.
İstesen de bir arabayı 10-15 yıldan fazla kullanamıyorsun. Ya pert olur, ya bakımsızlıktan arıza yapmaktan başını alamaz ya çok yakar ekonomik değildir vs. vs.
Hani şartlar kötü olur eyvallah ta ülkemizin maşallahı var. Herşey aleyhimize...