User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
93 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Grii Style Manta B ;)

Type-Rdinc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    masallah abi cok buyuk emek veriyosun araca. stoplar için bence orjinal stoplarını daha homojen bi ışık içinin revize etsen mukemmel olur. bide kelebek camlarının vidaları cok ucuz kaçmış sanki gelişiguzel yapılmış gibi. siyah renk olsalar daha guzel olur gibi geldi. onu dısında mukemmel ilerliyor bence
    Alıntı i-vtec07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben böyle bi camera açısı görmedim ..
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hava parcali bulutlu, balkanlardan gelen soguk hava dalgasi net olarak gozukuyor.

grii_35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilaloztkr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    keyifle okudum,muhteşem bir emek var,az daha zorlasanız aracı baştan imal edebilirsiniz. bu arada yanlış mı gördüm yoksa kontrol kartı için delikli pertinaks mı kullandınız?
    Nasipse bidahaki sefere tamamen tubular frame bir kasa üzerine eğlencelik bişeyler yapabilirim. Nede olsa bu bittikten sorna yeni bir hobi aracına başlamam gerekicek Ayrıca doğru gördünüz kart için epoxy delikli pertinaks kullandım ve lehim ile yolları yaptım. Kesit akım taşıma kapasitesi en ince hatta bile yaklaşık 35 Amper.

Alıntı coder Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kontrol kartını fark ettiğim kadarı ile analog olarak dizayn etmişsiniz yani bir mikroişlemci göremedim. Bu kart kontrol olarak hangi içerikleri barındırıyor? Ayrıca microişlemci kullanılarak gerekli kodlar ile sanırım çok rahat motoru soğutma, sıvı seviyeleri vs. vs. görebilirsiniz sanırım.
    İyi çalışmalar.
    Evet tamamen analog. Aslında kontrol kartı demek çokta doğru olmaz daha çok bir buffer kartı. Giriş tamamen düşük akım bu sayede kontrol amaçlı istediğim şekilde sistemde değişiklik yapabilirim. Diğer yandan devirdaim pompası ve fan ile ilgili olarak ayrıbir kontrol devresi hazırladım. Fan ve devirdaim sistemi için ayrı ayrı sıcaklığa bağlı hız kontrolü yapıyorum ve +/- 3 derece ile motor sıcakığını istediğim değerde tutabiliyorum bu sayede termostatı da tamamen iptal ettim. diğer yandan aurdino ile ufak tefek birkaç deneme yapıyorum ama açıkçası daha çok kara düzen bir sistem istiyorum. Benzin ve ateşleme varsa araba çalışsın yeter

Alıntı Type-Rdinc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    masallah abi cok buyuk emek veriyosun araca. stoplar için bence orjinal stoplarını daha homojen bi ışık içinin revize etsen mukemmel olur. bide kelebek camlarının vidaları cok ucuz kaçmış sanki gelişiguzel yapılmış gibi. siyah renk olsalar daha guzel olur gibi geldi. onu dısında mukemmel ilerliyor bence
    O fotoğraftan sonra orjinal stoplara kırmızı flim çektim ve çift duyluya çevirdim şimdilik öyle devam etmeyi düşünüyorum. Diğer yaptıklarımı ise belki tamamen RGB yapıp tamamen renk değiştiren bir stop sistemi yapabilirim. Cam perçinlerine gelince açıkçası biraz aceleye geldi diğer tarafı takmadım zaten bu şekilde nasıl görüneceğini merak ediyordum dediğiniz gibi biraz sırıtıyor belki onlarıda siyah yapabilirim.

zıpzıp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hay arkadaş bitirdi beni makina ) Ama böyle hiç hoş olmadı yarım kaldık resmen elinize emeginize saglık... 41 Kere maşallah
    JoYTeaM

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zıpzıp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hay arkadaş bitirdi beni makina ) Ama böyle hiç hoş olmadı yarım kaldık resmen elinize emeginize saglık... 41 Kere maşallah
    Teşekkür ederim. Ama inanın bende yarım kalıyorum. Projenin hızı tamamen duygusal Bide çoğu şeyi kendi imkanlarımla yapmaya çalışınca süreç biraz daha uzuyor ama olsun böylesi ayrı bir zevk günlerce uğraştığınız yapboz yada maket gibi oluyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı grii_35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nasipse bidahaki sefere tamamen tubular frame bir kasa üzerine eğlencelik bişeyler yapabilirim. Nede olsa bu bittikten sorna yeni bir hobi aracına başlamam gerekicek Ayrıca doğru gördünüz kart için epoxy delikli pertinaks kullandım ve lehim ile yolları yaptım. Kesit akım taşıma kapasitesi en ince hatta bile yaklaşık 35 Amper.
    keşke baskı devre kartı hazırlatıp,maskeli bir kart hazırlasaydınız,ilerde oksitlenme vb sorunların önüne geçmiş olurdunuz,bu arada sağlam lehim harcamışsınız o yolları yapmak için
    İKİ KAPILI BİR HONDA, GİDİYORUM GÜNDÜZ GECE…

DejaVu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hadi bakalım hayırlısı olsun yazın görüşürük artık
    ARZUM DESIGN TUNING STORE

zıpzıp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı grii_35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim. Ama inanın bende yarım kalıyorum. Projenin hızı tamamen duygusal Bide çoğu şeyi kendi imkanlarımla yapmaya çalışınca süreç biraz daha uzuyor ama olsun böylesi ayrı bir zevk günlerce uğraştığınız yapboz yada maket gibi oluyor
    Devamını sabırla merakla bekliyoruz
    JoYTeaM

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Proje mükemmel ilerliyor maşallah efsane bir manta olacak belli.Devirdaim pompasını elektrikliye çevirmenizdeki kasıt nedir ?
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

andromedia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

öncelikle tam hayalimdeki şeyi yapıyorsun kıskanmamak elde degil. bilgi birikimine hayran kaldım. o parça yok mu ya da olmuyormu cat te çizer tornadan cıkartırız bir sol salıncak için yaptıgım arastırmaya bakınca helal diyorum.

bu arada stop olayı super olmus bence nasıl yaptın acıklarmısın benım sol stop hafiften kırık,(solda bisi var herhalde ) yapablirsem bende uygulamak ısterım hele ki stoplar için led projesi benim kafamdada varken
    Do or Not !! There is no try !!

kurtlukaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah çok güzel olmuş elinize sağlık çok heyecan veriyor yaptığınız işlemler

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bence orjinal stop tercih etmelisiniz
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mükemmel bir proje olmuş elinize emeğinize sağlık çok güzel duruyor.Roll cage sıkıntı olmayacak mı muayenede?
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

chatlaxs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sahibindende gezerken denk geldi konu aklıma geldi yazayım dedim

Klasik Opellere hertürlü çıkma ve yeni yedekparça temin edilir. yazmış ilanlarındada var , parça lazımsa bakabilirsiniz

http://birolozbekyedekparca.sahibind...=storeShowcase
    Trafik & Kasko Sigorta işleri Yapılır

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emeğiniz muhteşem Herşey süper olmuş elinize sağlık bitmiş halini bekliyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Proje mükemmel ilerliyor maşallah efsane bir manta olacak belli.Devirdaim pompasını elektrikliye çevirmenizdeki kasıt nedir ?
    Motor sıcaklığını istediğim sıcaklıkta stabil tutabilmek için ve ayrıca devirdaim hızının motor devrinden bağımsız olarak gerekirse araç durduğunda dahi soğutmaya devam edip hararet sıkıntısını ortadan kaldırmak. Tabi buna ek olarak 1-2hp lik bir kazançta sağlıyacak.

Alıntı andromedia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

öncelikle tam hayalimdeki şeyi yapıyorsun kıskanmamak elde degil. bilgi birikimine hayran kaldım. o parça yok mu ya da olmuyormu cat te çizer tornadan cıkartırız bir sol salıncak için yaptıgım arastırmaya bakınca helal diyorum.

bu arada stop olayı super olmus bence nasıl yaptın acıklarmısın benım sol stop hafiften kırık,(solda bisi var herhalde ) yapablirsem bende uygulamak ısterım hele ki stoplar için led projesi benim kafamdada varken
    stop ile ilgili öncelikle orjinal stoplardan kalıp aldım. Sonrasında kalıp yüzeyindeki orjinal stoptan gelen yazı ve amblemleri macun ile doldurup zımpara ve cila ile parlattım. Daha sonra o kalıplardan parçalar ürettim. Buraya kadar herşey standart prosedür Bu aşamadan sonra iş biraz daha sabır ve malzeme bilgisi gerektiriyor. Bu aşamadan sonra stoplarda istediğim görüntüde parçaları kestim. Ardından UV ve plastifiyen katkılı akrilik reçine ile çok düşük cobalt ve mek oranları ile karıştırıp hazırladım. Kesilmiş parçayı tekrar kalıba yerleştirip kesik kısımların içlerini doldurarak ve ilk 4-5 saat boyunca düzgün bir dağılım için kalıbı malzemenin azaldığı kısıma doğru yatırarak jelleşmesini bekledikten sonra donmaya bıraktım. Reçineye kesinlikle herhangi bir elyaf yada farklı bir malzeme takviyesi yapmadığımız için eğer reaksiyonu hızlı tutarsak aşırı hararetten çatlama yapacaktır bu sebeple reaksiyonu yavaş tutup çatlamayı engelledim. Malzeme tamamen donduktan sonra tekar en başa dönüp bitmiş parçalarımızı iç kısımdan ve dış kısımdan zımpara ve pasta ile parlatarak cam görünümüne yaklaştırdım. Aslında anlattığım kadar uzun değil ama biraz sabır istiyo

Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mükemmel bir proje olmuş elinize emeğinize sağlık çok güzel duruyor.Roll cage sıkıntı olmayacak mı muayenede?
    Normal binek araçlarda kesinlikle sıkıntı olacaktır. Fakat araç TOSFED kayıtlı yarış aracı olduğu için bu konuda herhangi bir problem yaşanmıyor muayenede. Buna karşılık trafik polisleri ise yolda gördüğünde sıkıntı çıkartabiliyor

Alıntı chatlaxs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sahibindende gezerken denk geldi konu aklıma geldi yazayım dedim

Klasik Opellere hertürlü çıkma ve yeni yedekparça temin edilir. yazmış ilanlarındada var , parça lazımsa bakabilirsiniz

http://birolozbekyedekparca.sahibind...=storeShowcase
    İlginiz için teşekkür ederim. Birol abi bizim araçlar için bulunması zor parçalar bulabiliyor. Diğer taraftan fiyatları piyasanın biraz üstünde. Nitekim bu sebeple direksiyon göbeğini kendim yaptım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haftasonu fırsat bulup arkadaşımla beraber eksikleri halletmeye başladık aydınlatma grubu elektrik bağlantıları ve camları taktık

Sonrasın bagaj ve kaput kilidini takıcaktık ki düşündümde ne gerek var mandallı sistem yapayım dedim. Ama gel gelelim orjinal kaput ve bagajı delmeye kıyamadım ve bugün fiberden kaput ve bagaj kapağı yapmaya karar verdim

öğlen kaputu ve bagaj kapağını söktüm sonrasında kalıp ayırıcı ile ön hazırlığı yaptım ve jelkotunu sürdüm birazdanda işlemesini yapıcam bir terslik olmazsa yarına kalıbım hazır olucak sonrasında istediğim gibi delip yenisini yapabilirim Nede olsa artık kalıbım olucak Diğer aşamalarında fotoğraflarını en kısa zamanda yükliycem. Şimdilik benden bukadar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elimi biraz çabuk tuttum ve kalıbın işlemesini tamamladım artık sadece federleri atıp kalıbın kenarlarını traşlaması ve yeni bagaj ve kaput üretmek kaldı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam ne isle mesgulsunuz eliniz çok yatkın ve malzeme bilginiz muazzam
    Alıntı MiaMi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Köfrezde klima açık drag yapan ankaradan dönerken 290 + da motorcunun yanına gelip sigara yakan kaç kişi kaldı kardeşim

VETTE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emeğinize sağlık kesenize bereket.
    proje gerçekten başarılı.
    Eski bir Opelci olarak naçizhane fikrim bir tane de stock toplanan ve o ilk günlerdeki gibi kare farlarıyla kalan bir manta GT/E görmeyi çok isterim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)