Bu Proje'de Hayallerimi görüyorum . İlk marş vede yürür videolarını heyecanla bekliyorum. Allah Kazadan ,Beladan,Nazardan korusun . . . Tekerlerin düz bassın .![]()
Bu Proje'de Hayallerimi görüyorum . İlk marş vede yürür videolarını heyecanla bekliyorum. Allah Kazadan ,Beladan,Nazardan korusun . . . Tekerlerin düz bassın .![]()
Turbo yağ girişini herkes motorun önünden çekiyor. benimki motorun arkasından gidiyo. her ikisinin de artısı ve eksisi yok gibi ama sizin düşündüğünüz bi sebep varmı kayda değer ??
TURBOSUZ ARABA İSTEMİYORUZ
egzozcuya indikkk..
aracın üzerindeki egzoz bu
tek çıkışlıydı ben üzerinde biraz çalıştım bu hale soktum
bittikten sonraki fotolarıda var ama çok bulanık çekmişim kaydırmısım filan o yüzden onları koymuyorum![]()
Yıllar sonra bu türde araçları yeniden görmek bana eskileri hatırlattı. Yaklaşık 30 sene önceyi.
Pistonlar ve kollar için neden orijinal parçalarını kullanmadınız. zaten bu motora uyan pistonlar ve kollar var fiat ve lancia gurubunda bulmak mümkün. Uno turbo egzantrigine gelince, orijinal motorun üzerindeki egzantrikten gözle görülür bir farkı varmı?? Uno turbo 100 hp lik bir arabaydı. Çok da hızlı giden bir araba olarak düşünmeyin.
Diferansiyelden önce şanzımana ne yapacaksınız. Eğer bahsedilen güçler çıkarsa grup dişlisi ile kırılmalar başlar. hadi bunlar kırılmadı diyelim tandır kolları kopar. bunlara ve arka koltuğun oradaki şase bağlantılarını yapmanız gerekir.
Hararet için ise radyatörü değiştirmek gerekir. Otoyola girdiğinizde çıkışa kadar tam gaz gitmenize faydası olur.
Bunları birde yıpranmış araca yaptığınızı düşünerek kasayıda biraz elden geçiriniz derim.
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
piston olarak fiat lancia grubunu hiç araştırmadım hangisi oluyo acaba? uno turbo egzantirigi oem egzantrik degil tabiki gözle bile görüyosun aradaki farkları.. şanzıman şu an için orjinal kalıcak bakalım sorun çıkarırsa bi çaresine bakıcaz.. radyatör 3 lü süper sogutmada pek sıkıntı yaşıcağımı sanmıyorum..
arac 2001 yılından beri bizde ilk sahibinden alındı 2011 e kadar dedem kullandı bana gelene kadar patinaj bile çekmemiştir yani altında çürük yok kazası sadece arkadan var biri gelip vurdu 2 parça degisen var yani kasa pek yıpranmış degil elden geçirilcek bişey göremiyorumdefransiyeli takarken tüm gergi kollarını sıfırlıcam zaten birde kovanın üzerinde ayrı bi gergiler var onlarıda custom yapıp kasaya montajlıcam. mirafiorilerde de aynı sistem var
155Q4, Lancia delta HF, Lancia delta HF İntegrale, Fiat chroma Turbo ie, ............
konuyu takip edenler daha da ilave ederler diye tahmin ediyorum. bu arabalar sizin işinizi görür.
Radyatör için zaten başka seçenek yok.
Kasa takviyesini unutmayın derim. Özellikle kolların kasaya bağlandığı yerler ve arka koltuğun altı. Gene sizin bileceğiniz işi ama yapmakta fayda var. En eğlenceli zamanda tamiratla uğraşmazsınız.
Benzin hortumları ne oldu. Benzin Pompası bagajdamı yoksa kaput içindemi??
Araba tamamlanınca bir ölçüm yaparsanız bende merağımı gideririm
Kolay gelsin.
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
dediğin araçların hepsinin üstündeki piston capı 84.00 std ile baslar 84.60 ile biter hf grubunda bu 84.80 ila olabilmekte slx,tempra tipo brava marea,fiat 128 ve x1/9 86.00 ve 87.00ye kadar honlanabilmekte,bunlarda benden olsunygt anladın sen
o pistonlarla bizim çaplar uymuyo malesef.. kasaya takviye yapıcaz evet defransiyeli takarken aklımda o.. benzin pompası kaput içinde ortumların hepsi degisti 28 bar a dayanıklı hortumla sıfırladık tesisatı.. tesekkürler..
sagol abi anladımşu x1/9 parçalarını bi çözsek offf
![]()
Abi seninki gibi deilde turboyu direk orjinal stock motora yüklesek enjeksiyonsuz piç motor denilen türden enjeksiyona bulaşmadan maliyet ne kadar olur bide bu dediğim iş için internette tonlarca turbo kit war 500 ile 1500 arasında bunlardan verim alınırmı acaba ?
yiğitcim şanzumanında vitesden atma cartlama gibi problemlerin yoksa 1.0 1.3 bara kadar şanzumanda sıkıntı çekmezsin uno turbo egzantriğine gelirsek turbon biraz büyük olduğu için oem egzantriğe bakarak daha erken gelcek ve üstlerin daha dolu olcak , gergi kollarını slx yapmayı unutmaustalara selamlar
Proje güzel gidiyor masallah,inş istediginiz gibi olur.
çok güzel araba çıktı valla bu konudan eline saglık. Dışı olabildigince stock olsun yolda kalp kırsın![]()
Yüce F.U
PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)