Bu güçteki bir araca 195 taban ufak kalmamış mı sizce 205 ya da 215 e çıksanız daha güzel olmaz mıydı ? :)
Printable View
Bu güçteki bir araca 195 taban ufak kalmamış mı sizce 205 ya da 215 e çıksanız daha güzel olmaz mıydı ? :)
zaten borularla intercooler girişi capları farklı. Cooler'ın giriş ve çıkışlarını genişletmeyi düşündüm, o da sadece silikonlar dayanmayıp atar mı diye. İki farklı çapı sabitlemek daha zor olur. Kullandığımdan beri, hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ama bu yine de sıcak havada deneyip, hava sıcaklığına dikkat edicem. Uyarın için tekrar teşekkürler.
Bu arada eğer ki Cooler sadece bir "düz borudan" ibaretse, giriş çıkış çaplarını değiştirmem ne gibi artısı olacak? Havanın daha rahat girmesi ve çıkması mı? Soğutmaya ne gibi artısı var?:soru:
güle güle kullan. Aracını denem şansın oldumu hiç?
400 hplerde 195-45 veya 205-40 cok ufak kalacak lastikler bana göre.. frenlerde bir değişiklik yapacağınızı söylemişsiniz.. frenlerle beraber 215-45-16 lastiklerle beraber cok daha iyi bir duruş ve tutunma elde edersiniz bana göre..
si'ın lanet 3-4 vitesleri ne hale geldi acaba ben de bunu cok merak ettim :) o uzunluk avantaj olsa gerek :) deneme şansınız oldu mu ? ara hızlanma top speed falan ?
kazasız belasız.. maşallah..
Teşekkürler;
suan zaten 400 hp değil, henüz! :) Bu zamanı bu lastiklerle değerlendirmek istedim. :) Şuan ki güce "yeterli" geliyor.
Viteslere gelince, 3.ve 4. de torku çok iyi hissedebiliyorsun. Özellikle 4 bitmek bilmiyor. Ama tabii ki diğer viteslere göre. Genelde de 200 civarında 5 e atıyorum. 5'de de fazla zorlamamaya çalışıyorum ve 260-270 gibi bi hıza rahatlıkla ulaştım diyebilirim. Bi daha ki sefere video yapmaya çalışırım.:)
iyibir cooler düz borudan ibaret değil içindeki sogutucu borulardada zikzak petekler vardır havayı bölerek soğutur turbodan colere giden 50 veya 60 olsada olur cıkıştan emme manifolduna giden boruyu 70 yapınca rahatlamayı farkedeceksin şimdilik kullan istersen daha sonra güzelbi cooler alırsın :)
Kaan su pwm hakkinda biraz bilgi versene nasil bisey bu?
Neptune e ait bir Boost selenoidi. Vites ve devre göre boostunu ayarlamaya yarıyor. Birden Boostun gelip sarmanı engelleyebiliyorsun, kademe şeklinde artış yaptığında. Özdin abiyle kafa kafaya verdik, cillop gibi de oldu. Galiba ilk olarak uygulandı diye biliyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.:o
niye ilk olarak uygulansın ki? genelde olan birşey zaten
Neptune un özelliklerini biliyorum, ve nasıl yapıldığını da. Diğer Aftermarket ECU larda da olduğunu biliyorum. Hangi araçta Neptune ve PWM ile uygulandı, çok merak ediyorum? Bildiğim kadarıyla uygulanmak istenmiş ancak başarılı olunamamıştı. Bu sebeple (başarıyla) uygulanan ilk dedim. İlk değilse de, verdiğim yanlış bilgi için herkesten özür dilerim. :)
Videolar eklendi arkadaşlar.
İlk video'da launch biraz kısa, çekime biraz geç başlamışız :)