yok sinan benimki gizliydi açıkladı artık ;)
Printable View
yaza nitto lazım herkese, kaynak varsa süper olur :)
bende çok takım var abi gel seç :D yaklaşık 56 tane :D pazartesi gel istersen abi
kaynak burdaymış :)
Şimdi konusu açılmışken sorayım.Önlerde 245/40/19 25 et 9.5 ofset jant var arkalarda 295/40/19 25 et 10.5 ofset jant var.Cok zorladıgımda arkalar hafıf surtuyor.Simdi uzmanlık sorusu ; önleri 11 ofset 15 et 20 inç 255 taban gibi düsünün arkaları 12 ofset 20 et 20 inç 325 gibi taban yapsam ne olur ?
Yada onler cok sorun degıl ama arkada 19 veya 20 inç kombinasyonun da bana minimum 325 taban ne önerebilirsiniz ?
gayet iyi
NT05R
Yok mu soruma cevap verecek birileri :)
Bence bahsettiğiniz ET değerleri çok düşük. Eğer tutunmak istiyorsanız 345 taban şart ve ET yi yükseltinki lastikler içeri doğru genişlesin. Söylediğiniz ölçülerle daha beter sürtersiniz ayrıca. Mevcut ölçülerde offset genişletmek isterseniz. Herzaman ET yi de aynı oranda yükseltin.
Sayısal olarak baktığımda,
Önlerde bahsettiğiniz setup a geçerseniz. İç taraf 9 mm genişleyecek,
dış taraf ise 29mm genişleyecekki şu an aracınızın duruşunu bildiğim kadarıyla lastiklerinizi sürtersiniz.
Arkalarda ise iç taraf 14mm genişleyecek,
dış taraf ise 24mm genişleyecekki arka tarafı daha beter sürteceksiniz.
Bana kalırsa olması gereken min setup. Şu an ki setup ınızı limitte kabul ediyorum. İstediğiniz offset değerlerini tutturmak şartıyla;
Önler: 11'' offset +44mm ET olması durumunda dış kısım sabit kalıp iç tarafa doğru 38 mm genişleme olur. BBK ve kollara değme durumunu siz daha iyi bilirsiniz.
Arkalar: 12'' offset +45mm ET olması lazım 1 mm de içeri alıyorumki o bahsettiğiniz sürtme olmasın. Ancak içeri doğru 39 mm genişleme olacağı için kollara değme olasılığı da var.