Merhaba arkadaşlar,
1985 model mercedes benz 190e 2.3 16V aracım var ve son bir kaç gündür sabahları calıstırınca arabayı ayagımı gazdan cekmeye göreyim, stop ediyor. tekrar calıstırıyorum devam ediyorum 80 dereceye varsa bile motor ısısı aynı şeyi tekrarlıyor, ancak 80i biraz gecince bir nebze normale dönüyor, o da gazdan ayağımı çektiğimde rolanti nerdeyse sıfırlara iniyorda zar zor kendini kurtarıyor gibi oluyor..
Araç mekanik enjektör sistemli bir araç ve enjektör karbüratör işi yapan bir ustaya götürdüm, açıldı temizlendi edildi, rolanti valfini de değiştirdik denedik.. ı ıh, sonuc yine aynı.. motor sogukken aynı durum devam ediyor, ısındığında da yine aynı durum, yani tam stop etmeye yakın devir yükseliyor 900-1000 civarına.
Emme manifoldunu sökmek ciddi zahmet bu aracta ki bunu en son çare olarak düşünüyoruz ama, civataları felan kontrol edildi, hani pek kaçıracak gibi durmuyor, vakuma bağlı hortumlar tek tek kontrol edildi onlarda sapa sağlam..
ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, eğer fikirlerinizi benimle paylaşırsanız bir şekilde yeni bir yol izleyebilirim.
Teşekkürler..