User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
74 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Açıköğretim mi ? Askerlik mi ?

VteC_MaNiaC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YavuzNaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neden yeni nesili askerlikten soğutuyorsunuz, nedir yani banane memleketi benmi kurtarcam havaları, amacım polemik yaratmak değilde, bir yerimiz eksilmedi çok şükür.
    bence hiç alakası yok ... insanlar menfaatlerini korumak durumunda.. imkan varken neden 15 ay yerine 6 ay yapılmasınki ? askerlikten kaçan yok göçen yok fakat 15 ay askerlik gerçekten zor bir zanaat ...herkesin harcı olmayan bir durum...

ayrıca bilinen bir gerçek varki uzun dönem askerlere her zaman için biraz daha fazla yükleniyorlar..

bence askere şimdi gitmen yerine eğitimini 4 yıla tamamlayıp yedek subay adayı olarak gitmende fayda var .. okursan hayatının 9 ayı sana kalır..

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coderz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bedelli çıkacak yakında ben şahsen onu bekliyip bedeli ni verip gidicem.
    bedelli çıkarsa herkese değil belli bir yaş grubu (orn 30 ve yukarı) ve durumdakilere çıkıcak

işin ozeti hiç bekleme derim

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VteC_MaNiaC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence hiç alakası yok ... insanlar menfaatlerini korumak durumunda.. imkan varken neden 15 ay yerine 6 ay yapılmasınki ? askerlikten kaçan yok göçen yok fakat 15 ay askerlik gerçekten zor bir zanaat ...herkesin harcı olmayan bir durum...

ayrıca bilinen bir gerçek varki uzun dönem askerlere her zaman için biraz daha fazla yükleniyorlar..

bence askere şimdi gitmen yerine eğitimini 4 yıla tamamlayıp yedek subay adayı olarak gitmende fayda var .. okursan hayatının 9 ayı sana kalır..
    Bu düşünceye sahip insanlardan bunu beklemek yersiz olur tabi, doğru söylemişsin zor zanaat herkeze göre değil

Bişey daha var sözüm meclisten dışarı, lafa gelince terör konuları altında hepimiz askeriz savaş çıksın gideriz gibi laflarla safsata yapanlarmı gidecek en önde 15 ay zor geliyor be savaş çıksa ne olur azçok belli
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    158 gun askerlık yaptım 159 deselerdı kafama sıkardım...uzun donem nasıl bı duygu dusunemıyorum...

hasan çağri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde kasım sonu tecilim bitiyordu. Yaş 27 (üniyi 6.5 yılda bitirdim 4 yıllık) baktım ortam karışıktezisz yüksek lisansa başvurdum 3 yıl daha aldım tecili

Bu arada makine mühendisiyim ve bütün dönem arkadaşlarım uzun gitti 3 tanesi hariç. Paşa gibi astek olarak yaptılar maaşlarını aldılar. Eğitimi gene ağır oluyormuş 3 ay ama sonra fiziken rahat zihnen yorucu oluyormuş.

Ha 3 yıl sonra durum daha iyi olur mu bilinmez ama en azından şu sıralarda gidip hem ailemi tedirgin etmek istemedim, hemde ne yalan söyliyim maçam yemedi

Ne tekim 4 yıla tamamlamak en iyisi... Açıkçası önümüzdeki üç yıl içerisinde yurt dışında çalışma durumumda olacak o kapıyıda zorlayacağım...

Kimse kusuruma bakmasın ama herkesin fikri kendine. Ben uzatabildiğim kadar uzatıcam belki gitmeyeceğim. Vatan bizim, toprak bizim ama başkalarının menfaatleri için vatani görevde ölmek, gazi olmak mertebesi yüksek olsa dahi mantıklı gelmiyor.

Albay torunu olarak küçüklüğüm askerlerin arasında geçti az çok gördüm bildim çevremde hep subay çocuğu arkadaşlarım oldu hala da varlar. Kendi babaları bile uzatmalarını istiyor mümkün olduğunca durum karışık, hiç bişey eskisi gibi değil diye.
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    seni yapan mühendisin doşaklarını boynuma dolarım beeee

nico
    Misafir

Arrow

Alıntı tolgakaynak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar kafam karışık gece gece danışıyım dedim

22 yaşımdayım 2 senelik üniversite bitirdim ardından açıköğretime girdim iş güç derken birazda salladım 2 sene hazırlık sınıfında kaldım tabi tecilimde bu sıralar bitmiş olucak.

şubeden aralıkta gelmemi söylemişlerdi aralığa kadarda açıköğretimde tekrardan kayıt yeniliyebiliyorum yada en kötü ihtimal kayıt silip yeni kayıt yapabiliyorum.
    şimdi aklıma takılan sizce ben ne yapıp edip bu sene içinde askere gitmeye çalışsam mı? yoksa yeniden kayıt olup açıköğretimemi girsem.

iş yerlerinde genelde çok büyük engel oluşturuyor bide hazırlıkla beraber 3 sene okuyup kısa dönem gidicem tabi bi yandanda yaşım 25 olucak..

tecrübeli olanlar vardır yada pişman olanlar bi danışıyım dedim ?
    gerçek den zor karar. 5 ay 5 gün askerlik ama kaybedilen en az 4 sene olacak. yada gideceksin 15 yapacaksın gelince adaptasyon iş güç derken aralık ayınıda göz önünde bulundurursan en az 2.5 senen gidecek. şu an yaptığın işi bilmiyorum ama gelecege yönelik pilanların bu iş üzerineyse bence acık ögretimi bitir. hem lisans sahibi olursun hemde kısa dönem gideceginden işini kaybetmezsin dönünce kaldıgın yerden devam edebilirsin.

saygılar...

Makinist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Askerlik günü yaklaştıkça insanı bi okuma hırsı sarıyor resmen Bende de öyle olmuştu ama 15 ay yaptım sonuçta

emresener - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Askerlik şubesıne askere gidicem diye gidip aralık 2011e kadar tecil aldım ve Aof'e kayıt oldum şubede geri vitese geçersin zaten muhtemelen..

Aof sansın varsa git kısa dönem yap 15ay uzun bi zaman

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tolga orda sana hatun fotosuda çektirmezler bak bunuda düşün

imkan varsa okuyup gitmelisin askerden ziyade sivil hayatta bi belirsizlikde belki geldiğinde iş ararken 4 yıllık üni mezunumusun sorularıyla karsılasacaksn... diplomanı al öyle git derim
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benden sana tavsiye sakın 15 ay gitme imkanın varsa.En mükemmel şartlarda dahi yapsan 15 ay insandan çok şeyler götürüyor.Emin ol 6 ay bile insanın psikolojisini değiştirmeye yetiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaten egerkı sıın gucun kurulu duzenın yoksa sadece askerlık ıcın okumak kadar sacma bır sey y ok....zaten bı duzgun bır ıs ıstıyorsan en az unıversıteyı bıtıreceksın....

kurtbil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her turlu aof ye kayıt ol 4 seneye tamamla egıtımını.15 ay yada 6 ay gıtmenın hesabı ıcın demıyorum.4 seneye tamamladan gıdecek olursan geldıgınde okuma adına ne kadar ıstegın kalır muallak.22 yasındasın 2-3 sene daha okusan hıc bır sey kaybetmezsın sonunda da 4 senelık egıtım almıs olursun.

cengiz üngör - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CRX_Power Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benden sana tavsiye sakın 15 ay gitme imkanın varsa.En mükemmel şartlarda dahi yapsan 15 ay insandan çok şeyler götürüyor.Emin ol 6 ay bile insanın psikolojisini değiştirmeye yetiyor.
    Aynen katılıyorum...
    Cngz ÜNGÖR
    34 VBM 39

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bana sorarsan 2 senelik mezunsun mezun oldukdan sonra 2 sene içinde o açık öğretim bitmediyse bundan sonraki 2 sene sonrada bitmez.Ben liseden sonra bazı durumlardan dolayı yaşım geldiği gibi ilk tertiple gidip yaptım geldim.tmm 15 ay bi sürec ama benle birlikte ben okuyacam diyip gitmeyen arkadaşlar hala okumaya çalışıyor ve nasıl uzatırım derdinde.yanlış anlama ama ben şöle diyorum okuyacak adam okur ve 4 yıllık kazanır.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada askerlik herkeze eşit olursa örnek vereyim 6 ay yada 9 ay erkeklerdeki üniversite okuma oranı %65 düşer.

Kime sorarsam sorayım 2 yıllık mezun açık öğretimd.Neden açık öğretimdesin diyorum cevap
    -abi 15 ay askerlik yapılırmı ondan üniversite 4 yıllık yapmaya çalışıyorum.

bir taneside abi 4 yıllık benim mesleğimde lazım kariyer için demedi bana.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

pepecura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6 sene 1. sınıf okudum bitmiyor arkadaş 2 3 ay sonra tecili bozdurup gidicem

ama senın gıbı 2 sene bıtırmış olsaydım kesin bitirip kısa dönem yapardım. 15 ay çekilir mi ya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı individual Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada askerlik herkeze eşit olursa örnek vereyim 6 ay yada 9 ay erkeklerdeki üniversite okuma oranı %65 düşer.

Kime sorarsam sorayım 2 yıllık mezun açık öğretimd.Neden açık öğretimdesin diyorum cevap
    -abi 15 ay askerlik yapılırmı ondan üniversite 4 yıllık yapmaya çalışıyorum.

bir taneside abi 4 yıllık benim mesleğimde lazım kariyer için demedi bana.
    9 ayda eşitlemezler çünkü aöf para kazanamaz ayrıca askerdeki adamın devlete maliyeti cidden büyük bence kısa 4 uzun 9-12 gibi bişi olacaktır yakında.. kaldıki ztn gereğinden fazla asker var bir çoğu vatanı korumaktan ziyade komutanlara ve eşlerine hizmet görevinde bence bu hiç güzel bir durum değil
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Açık Askerlik diyim konuya yeni bir boyut gelsin

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okuyup gidenler bile darlanırken sen ne diye 15 ay gidiceksin ...
    İmkanını zorla gerekirse işi bırak 2-3 sene AÖF e aban
    Aynı hatayı ben yaptım 2 senelik bitirdim senin gibi 6-7 sene çalıştım para tatlı geldi açık ögretimdn hazırlığı salladım ama yumurta dayanınca işi gücü bıraktım kursa yazıldım
    Kurs ile hazırlıkta 4 ders vardı 4 ünüde verdim kafam rahat şekilde
    Bu sene 3. e geçtim AÖF e abancam
    iş güç aramıyorum çalışmıycam gene ..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)