User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
74 sonuçtan 58 ile 74 arası

Konu: Açıköğretim mi ? Askerlik mi ?

tolgakaynak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkezin yorumunu okudum coğunlukla oku diyorsunuz

üniversiteden mezun olunca askere gitcem demiştim geldiğimdede işimi kurar evlenir vs..
    üniversiteden mezun oldum kimse gitme dedi durumlar kötü savaş mavaş dediler neyse gitmedim açıköğretime girdim 2 sene hazırlıkta kaldım şimdi dahada kötü vaziyet çok daha fazla kayıp var şehit var.
    onun haricinde iş yerien gittiğimde 2 sene tecilliyim dediğimde adamlar burun kıvırıyor şuan işsizim çalışmıyorum ufak tefek fotoğraf işi yapıyorum
    çevreme baktığımda bütün arklarım uzun dönem ve hepsi çok rahat hatta bitanesi inanmazsınız normal hayatımızda knight oynardık askere gitti ben burdan kendi bilgisayar parçalarını yolladım o askerden ben burdan knight kastık o kadar rahattı

bide bi arkadaş demişki yetişme tarzına rahatlığına bağlı zor gelir. ben lise bitirdim çalışmaya başladım sabah 5te kalkıp işe gider akşam 9da geliyordum bunun içersinde lafta var hakarette var temizliğide var vs.. gidiyor

kime sorsam askerde hakaret küfür soğukta nöbet ,yaşı küçüklerin sana emir vermesi, şuursuz adamların konuşması , muhabbetten anlamıyan vs.. bunlar diyorlar haricinde bişey varmı?

yucelebeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolgakaynak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkezin yorumunu okudum coğunlukla oku diyorsunuz

üniversiteden mezun olunca askere gitcem demiştim geldiğimdede işimi kurar evlenir vs..
    üniversiteden mezun oldum kimse gitme dedi durumlar kötü savaş mavaş dediler neyse gitmedim açıköğretime girdim 2 sene hazırlıkta kaldım şimdi dahada kötü vaziyet çok daha fazla kayıp var şehit var.
    onun haricinde iş yerien gittiğimde 2 sene tecilliyim dediğimde adamlar burun kıvırıyor şuan işsizim çalışmıyorum ufak tefek fotoğraf işi yapıyorum
    çevreme baktığımda bütün arklarım uzun dönem ve hepsi çok rahat hatta bitanesi inanmazsınız normal hayatımızda knight oynardık askere gitti ben burdan kendi bilgisayar parçalarını yolladım o askerden ben burdan knight kastık o kadar rahattı

bide bi arkadaş demişki yetişme tarzına rahatlığına bağlı zor gelir. ben lise bitirdim çalışmaya başladım sabah 5te kalkıp işe gider akşam 9da geliyordum bunun içersinde lafta var hakarette var temizliğide var vs.. gidiyor

kime sorsam askerde hakaret küfür soğukta nöbet ,yaşı küçüklerin sana emir vermesi, şuursuz adamların konuşması , muhabbetten anlamıyan vs.. bunlar diyorlar haricinde bişey varmı?
    Var

askerlik süren boyunca 4 tane kısa dönem yollaman

BAR22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence git yap askerliği gelince rahat rahat oku

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben kendi tercihimi acık öğretimden yana yaptım cok sukur bu sene 3. sınıfa geçtim calısıcam mezun olmayı düşünüyorum bu karısıklıkta 15 ay sıkıntı olur
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    askerliğimi kısa dönem yaptım 329 KD.
    orada imkanı olupta okumayan uzun dönemler kafalarını duvarlara vuruyorlardı.
    fakat önemli bir nokta var; Ders çalışmayacaksan her sene aynı sınıfı tekrar edeceksen hiç bulaşma, git askerliğini uzun dönem yap, ama yok ben bu işin önemini kavradım, tıkır tıkır sınıf atlar zamanında bitiririm diyorsan kesinlikle forever kısa dönem...
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG-Golf7 1.6TDI

Selman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende tercihimi okuldan yana kullandım. Biraz uzatmalı olarak gidiyor okul ama sonunda seneye bitecek inşallah ve kısa dönem gidicez askere.

Sınıfta kalırsan falan sakın pes etme açıköğretimde bitiyo bi şekilde Ben 3. sınıfı 3 senede bitirdim. 4. sınıftada bu sene 2. senem oluyor. Toplam 5 senede bitiricem ve 5 ay askerlik yapıcam
    SongürGarage

USPeformance
    by UtkuSelamoğlu

nitrO_Oxide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı seyi bende yıllar once dusunmustum ve kararımı okumaktan yana kullandım pişman değilim 4 sene bitirdim ve 1 ay sonra askere gidiyorum

Tercih benim için okumak yada okumamaktı cunku askerden sonra bidaha okumakla falan ugrasamam cunku ugrasıcak bir suru sey olucak
    Bazen Diyorum Kendime,Ne Çok Değer Vermişim Değersizlere...

hakan115 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oncelikle kendini en iyi bilen sensin o yuzden iyice dusun tasin. aöf yi kasabilir misin? afedersin maçani sıkıp o isin altindan kalkabilir misin? eger yaparim diyorsan bir saniye bile dusunme yine afedersin adam gibi okuyup bitir. adam gibiden kastim, sallamadan duzgunce takip ederek calisarak zaman ayirarak. ha yok ben arada bir yan cizerim sallarim diyorsan hemen askere git vaktine yazik. kisa ve uzun gitmek arasindaki farklari arkadaslar gayet acik yazmis.

bir de soyle bir durum var, ben gelisine yasarim, hayat tabagima ne koyarsa yerim diye dusunenlerdensen eger sen bilirsin, cunku insanin karsisina nerede ne cikacagi belli olmaz askerlik dahi olsa. ha ben boyle birseyle karsilastim mi? hayir. diger tarafta allah korusun sehit olmaya kadar gidebilecek ihtimallerde var.

sonuc olarak kendini iyice degerlendir ve karar ver. bosa zaman harcama. nacizane tavsiyelerim bunlardir, umarim uzatmamisimdir.

not:550 gun askerlik yaptim, sarikamis ta.

CinAli_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla kardeşim aöf'yi bitireceksen açıköğretime git derim ama yok askerlik olayını biraz daha ileriye atayım diyorsan bence hazır yaşda küçükken git.

Nacizane fikrim 2 yıllık bitirmişsin aöfden eğer bölümünü tamamlayacak 4 yıllık bir bölüm varsa onu oku fark derslerini verip.
    feel is everything

arabasızadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Askerliğini yap kurtul zaman geçtikçe dahada zor oluyo benim görüşüm .
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

EmreAygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yorumları okumadım ve askerliğini uzun dönem yapan biri olarak eğer gerçekten okulunu bitirebileceksen eğitimini tamamla ve kısa dönem olarak yap derim. 15 ay 5 ay muhabbetinden ziyade askerliğini de rahat yaparsın (doğu'da askerliği bilmiyorum tabi). Kısmen de olsa insan muamelesi görürsün rütbelilerden
    ALLAH TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN !!!

Harunde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence 5 ay veya 15 ay fark etmez sonuçta askerlik... gittiğin yere göre durumlar değişiyor...
    ancak okul bütün ömrünü etkileyecek bir durum bence... okulunu bitir ve arkasından hemen askere git.... geldiğinde rahat rahat iş güç koşturursun ve önün daha açık olur...
    03 STİ

B.Battal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu hakkında kesin bilgiye sahip arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. AÖF konusunda aynı kaderi paylaşıyoruz sanırım.
    Ben de 2 yıllık Yüksek Okul'dan mezun olduktan sonra AÖF İşletme bölümüne geçiş yaptım ve ilk sene hazırlıktaki 4 dersin 2'sini vererek 3. sınıfa geçtim.
    3. sınıftaki ilk senemde alttan kalan 2 dersi ve bununla beraber 3. sınıftan da çok sayıda dersi bırakarak sınıf tekrarı yaptım.
    2. kez 3. sınıfı okurken hazırlıktaki 1 dersi de verdim ve toplamda 3. sınıftan 2, hazırlıktan 1 dersle tekrar sınıfta kaldım.

Şimdi bu durumda 4'e geçemiyorum 3. sınıfı tekrarlamam gerekiyor, buraya kadar sorun yok. Ancak 3. sınıfa 3. kez kayıt yaptırmış oluyorum bu
    durumda da askerliği tecil edememem gibi bir durum söz konusu mudur? Böyle bir şey duydum eğer doğruysa tecil için kaydımı sildirip tekrar kayıt
    yaptırmam mı gerekir? Açıkçası bir senem kalmış bu yüzden kaydımı iptal etmek istemem bir sene daha okuyup kısa dönem gitmektense.

Omak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 25 yaşında idim gittiğimde. 15 ay komando olarak yaptım hatta komando olarak en rahat ben yaptim diyebilirim ona rağmen yürüdüğüm yolun haddi hesabi yok acemi birliginden dağıtıma geldiğimde nasil geçti diye soranlara ilk 10bin km bakımım geldi diyordum bi tarafta knight oynayabilirsin orasi doğru bende oynadim ama bir taraftada gecenin bir yarisi kalk intikal var sesine uyanip 40-50 km lik intikale çıkabilirsin.

sana tek tavsiyem oku. kısa dönem yapmaya bak elini pek birşeye sürdürmuyorlar. ondan önemlisi 15 ay burdan gözüktüğü kadar kolay deil hiç değil bitmez bitmek bilmiyor 460 gün
    bittikten sonra bitiyorda bitmeden kesinlikle bitmek bilmez gidersen dediklerim aklina gelir bir gün
    e60 535d & THE A45 AMG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya beyler arada bazı mesajlar var yok efendım ben zorluga alısıgım pok pusuruk...uzun donem gıttıgınızde senınle aynı yasta olan yada senden kucuk ,tek ozellıgı oraya senden once gıtmıs olması olan bı tane ergen piç gelıcek sana neler yaptıracak ne laflar soyleyecek eger dıyosankı ben adam dovmem humanıstım,ınsanları cok sevıyorum...yapıstır gıt...ama dıyosankı ben adama arı gıbı ucup ayı gıbı kafa atarım o zaman gıtme....

altima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bak arkadaşım,,, 15 ayda bitiyor 6 ayda.

18 ay ile başlayıp 15 ay askerlik yapmış biri olarak şunları solim sana..

doguda yaptım,, cok yer gezdim,, cok az evimi aramışımdır,,, 8 sene oldu askerden geleli..

sana şunu solim ozet olarak,, 15 ay yaptıktan sonra gelsende,, iş arıcan ole bole 6 ay 1 sene gidecek omrunden,, şansın varsa oku,, 1 sene subay olarak yap,,, ayda 1,5-2 lira maaşın olur zaten askerde harcayamazsın o parayı,, geldiğinde en azından bi iş bulana kadar sana yardımı olur o paranın..

buna inan,, askerden geldikten sonra,, cebinde 5 kuruş kalmayınca harıl harıl iş arasanda bulamadığın zamanlar kafayı yediğin gunler olacak,, bak bunları gerçekten yaşamış biri olarak iyi duşun derim delikanlı !!!

bizde gectik o yollardan keşke diyorum,,okuyup 1 sene yapsaydım,,, subay olsayım o bicim para biriktirir,, şimdi belkide ev bark sahibi olmuştum..

umarım bi şeyler anlatabilmişdir.

tşk ler
    Rıdvan.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı altima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bak arkadaşım,,, 15 ayda bitiyor 6 ayda.

18 ay ile başlayıp 15 ay askerlik yapmış biri olarak şunları solim sana..

doguda yaptım,, cok yer gezdim,, cok az evimi aramışımdır,,, 8 sene oldu askerden geleli..

sana şunu solim ozet olarak,, 15 ay yaptıktan sonra gelsende,, iş arıcan ole bole 6 ay 1 sene gidecek omrunden,, şansın varsa oku,, 1 sene subay olarak yap,,, ayda 1,5-2 lira maaşın olur zaten askerde harcayamazsın o parayı,, geldiğinde en azından bi iş bulana kadar sana yardımı olur o paranın..

buna inan,, askerden geldikten sonra,, cebinde 5 kuruş kalmayınca harıl harıl iş arasanda bulamadığın zamanlar kafayı yediğin gunler olacak,, bak bunları gerçekten yaşamış biri olarak iyi duşun derim delikanlı !!!

bizde gectik o yollardan keşke diyorum,,okuyup 1 sene yapsaydım,,, subay olsayım o bicim para biriktirir,, şimdi belkide ev bark sahibi olmuştum..

umarım bi şeyler anlatabilmişdir.

tşk ler
    Rıdvan.
    AOF mezunları genelde subay olarak yapamıyor. Subay seçimi de kişinin kendisine bırakılmıyor. 4 Senelik üniversite bitirince yedek subay adayı olarak kaydınızı yapıyorlar akabinde askerlik şubesi şu kişi subay şu kişi er olacak kararını veriyor. Bitirilen okul/bölüm epey belirleyici bir kıstas bu konuda. AOF'lerde neredeyse hiç yok denecek kadar azdır herhalde subay olarak gidenler..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)