User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
74 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Açıköğretim mi ? Askerlik mi ?

mar1lyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şakamı bu 15 ay askerlikmi yapılır üni bitirince orda yapılan muameleyi gorduğunde daha doğrusu muamele farkını gorduğunde nedemek istediğimi anlıyacaksın
    rütbeliden rütbesize herkes için geçerli
    orada okadar okulunu bırakmış tip wardıki hatta açık oğretim vs de değil yonetmenlik ve kariyer vadeden bolumlerdende ayrılıp gidenler aile durumu iyi biraz şımarıklıkta war ama orda 15 ayda yaptıklarının nekadar yanlış olduğunu anlıyacak bol bol zamanları oldu
    sen sen ol açık oretim üniversitelerin en basiti aslında şoyle demeliyim ben açıkoretimde okudum normal universitede normal üniversitede normal olanı extra zorlaştırıyolar onun dışında fark yok bence dersane kitaplarının sorularını çozun sınavları geçin 2 yıl takılın 5 ay askerlik yapın

Brs_eg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    85 dogumluyum.

25 yaşinda 15aymi
    30 yaşinda 6 ay mi

diyorum kendi kendime nolur nolmaz acikogretime kayit yaptirdim.pek okuyasim yok ama acik ogretimi bitirme karari verirsem aksam kurslari vs. ne gerekiyorsa yapicam.

ToNy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okuyabilirsen bekle 6 ay yapmanı öneririm...
    Ama şuda var, şuan 22 yaşındaymışsın olduda 3 senede okulu bitiremez ve 25 yaşında 15 ay yapmak zorunda kalırsan, Heleki benim askerlik yaptığım bölük gibi bir bölüğe düşersen işin çok ama çok zor olur haberin olsun...

Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye, zaman ki sana hasta oldu. İncelikli haytasın.

yucelebeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim bende senin gibi düşünüyodum iki yıllık üni bitirip gidicektim nerdeyse ama bir arkadaşımın resmen yalvarmasıyla fikirlerim değişti aöf kayıt yaptırıp 3 4 okudum ve 155 gün yaptım geldim sana şu kadarını söyliyim o arkadaşıma hergün dua ettim elinde böyle bi imkan varsa sakın 4 bitirmeden gitme vallahi pişmanlıktan kendini vurursun askerde

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben askere 21 yasında gittim kısa donem olan cogu kisiden rahatım ama 180 Gun cefa çektik devrecilik yüzünden tartışma vs hersey oldu devrecilik kalktı siracilik geldi böylesi daha iyi idi sofordum agbim aynı yıl silopide komando idi askerlik zor torpil varsa sonuna kadar kullanılması gereken yer biz kullanmadık ama çok cefa çektik cinnet geçiren arkadaslar oldu ama biran önce git bitsin 30 yasında uzun dönemler aglıyordu işler var cocugum var eşim var diye hatta 30 yasında uzun dönem gelen kişiler bizim yaptıgımız aynı işi yapiyorlardı

alper_pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bu sene mezun oldum myo dan , seninle aynı yaştayız. Çok düşündüm gidip yapsam mı askerliğimi diye , ***** iş verenlerin hemen hepsi askerlik problemi olmamasını istiyorlar. Fakat yemedi gitmek 15 ay ve 10 dk önce açık öğretim bürosundan geldim , kayıdımı yaptım paşa paşa okuyacağım

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı tolgakaynak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar kafam karışık gece gece danışıyım dedim

22 yaşımdayım 2 senelik üniversite bitirdim ardından açıköğretime girdim iş güç derken birazda salladım 2 sene hazırlık sınıfında kaldım tabi tecilimde bu sıralar bitmiş olucak.

şubeden aralıkta gelmemi söylemişlerdi aralığa kadarda açıköğretimde tekrardan kayıt yeniliyebiliyorum yada en kötü ihtimal kayıt silip yeni kayıt yapabiliyorum.
    şimdi aklıma takılan sizce ben ne yapıp edip bu sene içinde askere gitmeye çalışsam mı? yoksa yeniden kayıt olup açıköğretimemi girsem.

iş yerlerinde genelde çok büyük engel oluşturuyor bide hazırlıkla beraber 3 sene okuyup kısa dönem gidicem tabi bi yandanda yaşım 25 olucak..

tecrübeli olanlar vardır yada pişman olanlar bi danışıyım dedim ?
    Askerden kaçmak için söylemiyorum.

Ne olursa olsun 4 senelik bir üniversite bitir. İş hayatında eksikliğini çok hissedersin. Askerlik kıyaslaması için konuşmak gerekirse de; özellikle üst devrelerin eğer uzun dönem gidersen çok çektirir. Anandan emdiğin süt burnundan gelir. Uzun olması sıkıntı doğruru mu doğurmaz mı orası senin tercihin. Kısa dönem gidersen üst devrelerinden çekmezsin, şeker gibi yaparsın askerliğini.

Askerde en zor şey ne uzunluk ne eğitim ne spor.. Üst devrelerinin sana yaptırdıkları.. Uzun dönem gidersen ilk günden kafanı vurursun taşlara.. Keşke okusaydım dersin. Ayrıca komutanların uzun dönem alt devreye yaptığı muamele ile kısa döneme yaptığı muamele arasında da dünya kadar fark var..

Bir örnek;

Kısa dönem acemileri toplar, birşey anlatır. 1 defa söyler, arkadaşlar diye söze başlar..

Uzun dönem acemileri toplar, birşey anlatır. 10 defa söyler, sikik askerler/amık askerler diye söze başlar..

AÖF için ise, git dershaneye yazıl. Haftada 2-3 gün 7-9 akşam derslerine git. Rahatlıkla geçersin zor olan dersleri. Sözel dersler için ise eski senelerin sınav sorularını ezberle, konuları okumadan geçersin 60-70 puanla..

Bad-Fast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zor değil kesinlikle bence okulunu bitirip git bende senin gibi düşünüyordum şimdi son sınıftayım biraz üstüne düştün mü gerisi gelir
    Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 yıl açıköğretim art 5 ay ve artı olarak bir kac günde askerlik.. 3.5 yıldan bir kaç gün fazla ediyor
    15 askerlik 1 yıl 3 ay eder..

önünüzde bir hedef varsa en kısa olanı tercih edin, nihayetinde askerliği kısa yapmak için harcayacağınız bir 3 yılınız var önünüzde.

Kolay gelsin.

CRUEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2senelik mezunuyum(4senede bitirdim) 1sene oldu biteli tecil yerine aof a kayıt olsaydm bi deneseydm keşke diyorum. ama bitiremicemi düşündüğüm için kaydolmadım. şubat ayı gitmeyi düşünüyorum. şimdi kayıt olsam nerden baksan bi dört senede onu okucaz olucak yaş 27 askere git gel düzeni oturtman 30a merdiven dayıcaz.hayata çok geç kalıyorum die düşünüp 23yaşnda askere gidip 25yaşnda hayata atılmayı düşünüyorum ***** şuan nişanlıyımda gittiğimde keşke okusaydım dicemi biliyorum ama 4sene okul çilesi çekip sonu olucağını bilmediğim bi yola girmek yerine paşapaşa 15ay yapıcam.
    daha bugün rüyama girdi van da askerlik yapıyodum pkk lar yanımızdan geçiyodu fln

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı CRUEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2senelik mezunuyum(4senede bitirdim) 1sene oldu biteli tecil yerine aof a kayıt olsaydm bi deneseydm keşke diyorum. ama bitiremicemi düşündüğüm için kaydolmadım. şubat ayı gitmeyi düşünüyorum. şimdi kayıt olsam nerden baksan bi dört senede onu okucaz olucak yaş 27 askere git gel düzeni oturtman 30a merdiven dayıcaz.hayata çok geç kalıyorum die düşünüp 23yaşnda askere gidip 25yaşnda hayata atılmayı düşünüyorum ***** şuan nişanlıyımda gittiğimde keşke okusaydım dicemi biliyorum ama 4sene okul çilesi çekip sonu olucağını bilmediğim bi yola girmek yerine paşapaşa 15ay yapıcam.
    daha bugün rüyama girdi van da askerlik yapıyodum pkk lar yanımızdan geçiyodu fln
    Uzun dönemlerin çektiklerini görmüş biri olarak;

Uzun dönem askerliği bitirmenin zorluk derecesi 100 ise, AOF'ü bitirmenin zorluk derecesi 20.

Ben üzülüyordum çoğu zaman çocuklara çektirdiklerine, işim olmamasına rağmen yardımcı oluyordum..

Bad-Fast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uzun dönemlerin çektiklerini görmüş biri olarak;

Uzun dönem askerliği bitirmenin zorluk derecesi 100 ise, AOF'ü bitirmenin zorluk derecesi 20.

Ben üzülüyordum çoğu zaman çocuklara çektirdiklerine, işim olmamasına rağmen yardımcı oluyordum..
    bunun üstüne daha bişey denmez , tecrübeleri dikkate al derim yap pişman olmazsın
    Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...

cefiro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Köpekler gibi pişman olursun sakın okulu bırakma devam et

34tb9544 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coderz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bedelli çıkacak yakında ben şahsen onu bekliyip bedeli ni verip gidicem.
    Yasin 22 sanırım sana vurmaz
    C R M performance

VteC_MaNiaC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YavuzNaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu düşünceye sahip insanlardan bunu beklemek yersiz olur tabi, doğru söylemişsin zor zanaat herkeze göre değil

Bişey daha var sözüm meclisten dışarı, lafa gelince terör konuları altında hepimiz askeriz savaş çıksın gideriz gibi laflarla safsata yapanlarmı gidecek en önde 15 ay zor geliyor be savaş çıksa ne olur azçok belli

iyisi ve kolayı dururken neden insanlar acı çekip zorlansın ki ? allah vermesin savaş durumunda zaten ak koyun kara koyun ayırt etme durumu olmaz... askerliğin en temel kuralı geçer 4S ya seve seve ya sive sive

ayrıca eğitim şart bide ne olursa olsun gençken gidip yapmak lazım ... çünkü belli bi yaştan ve görmüş geçirmişlikten sonra herşeye bunları yapıcak adammıydım ben tribine giriosun

iyiki 24 yaşında kısa dönem olarak yapmışım askerliğini çünkü duyduğum her küfürde yaşadığım her absürd olayda yaşın genç daha neler görüceksin diyebiliosun

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kısa dönem askerlik yaptım, Anıtkabir komutanlıgında protokol tercümanı olarak.. Askerligim boyunca bırak kimse bana 'lan' demeyi, yüksek sesle dahi konuşmadı.. Peki uzun dönem yapmak kötü birşey mi? Elbette hayır ama elinde imkanın varsa bunu kullanmakta en dogal hakkın.. Sonuçta bana git hakkaride tim komutanı ol dese, açık yüreklilikle söylüyorum hiç gocunmazdım.. Vatan borcunu ödemekle yükümlüysen ve bunun için hevesliysen her iki türlüsü de mübahtır..
    Tango-1 never dies.

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coderz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bedelli çıkacak yakında ben şahsen onu bekliyip bedeli ni verip gidicem.

ver parasını git tabi ya
    körler sağırlar

ErenErdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    okumaya devam

bora1311 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imkan varsa okuyup git askere, ben askerdeyken uzun donemler keske bizde okusaydik da sizin gibi 6 ay yapsak diyorlardı, onlar gibi pismanlik duymamak icin elde imkan varsa degerlendirip 6ay yapmak en mantiklisi...
    fordfocus2st-diesel edition-
    suzuki swift GL

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)