User Tag List

Sayfa 9/11 İlkİlk ... 7891011 SonSon
200 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Elİf tunİng'İn tİcaret anlayisi....

mertrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardesim ben kimsenin arkasinda dumuyorum elifin avukatida degilim burda bu konuyu acmislar ama adamlarin haberi yok burde onlardan dinlemek lazim diye dusunuyorum

Musteri musteriyi getirir prensibim budur benim baskasi ile beni kiyaslama burda iki cumle yazdim diye bnim ticaretim bunlar gibi olucak degil

Ben sunu soluyorum farzedwlim elim 4 tane aem filitre var ve fiyati 100 tl biri beni aradi dediki kac para dedimki 120 tl
    20 tl kar ettim dogrumu

Sonra toptanciyi aradim dedimki filitre kac para dediki zam geldi senin alisin 140 tl

Simdi sattigimin yerine aynisindan koyabiliyormuyum hayir
    Aynisindan koyabilmem lazim mi dukkana evet

Ozaman min 140 a satmam lazim ki ayni maldan stoga koyabileyim

Bakkalar sigaraya zam geldiginde neden saklarlar zarar etmemk icin cok kazanmak icin degil bende bunu aciklamaya calisiyorum

Yoks su haksiz bu hakli demedim

Olayin raconu bu stockan cikan malin yerine aynisi konmali yoksa firma iflas eder hep boyle yapsa

Bu elif olur mehmet olur ahmet olur farketmez

Firinci ekmege zam yaptigi zaman bilki uncu zam yapmistir ona gore bakkalda zam yapar

yani ben simdi size geldim 5 tane aem filtre aldım bana 100'den 500 tl dediniz el sıkıştık eksik olan 1 adet'ide akşam getiriyorsunuz ve bende akşam gelip alıyorum.. akşam geldiğimde bana 1 adet fiyatı 200 tl olmuş toptancıda sana neden zararına veriyim senin 500 1000 oldu ister al ister alma mı diceksiniz siz ?

1 adet fiyatı artsada o ayrılan 4 adet'i konusulan fiyattan vermek gerekmez mi?

siz bana simdi o fiyatı verdiniz için sizden el sıkıştım başka firmadan almadım aem filtreleri ve siz başka firmanın iş yapmasını engellediniz.. ve akşamda bana böyle bir cevap mı vereceksiniz.. nerede İŞ AHLAKI

burada benim suçum ne onu söyleyim tamam... ben bişey demiyorum adam fiyat söylüyor alıyorum sonrada yok 2 katına al diyor... benim burada git gel masrafım ne oluyor yorulmam ne oluyor ???

fırıncı ekmeğe zam yapar o günden itibaren 1 ise 2 den satar.. benim aldığım ürüne sonradan zam yapılırmı ? şimdi bakkal gelip benim önceden aldığım ekmek için benden para isterse..

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes kendi karını düşünecek tabi ki
    ama ortada bir el sıkışma varsa ve bu anlaşmada
    kurlara göre fiyatı değiştirebilirim denmemişse
    satıcı o fiyattan vermek durumundadır.
    Ya da döviz cinsinden fiyat ver olsun bitsin.
    Kaldı ki kurlar düşünce o satıcı bize ürünü düşük fiyattan vermeyecek.
    "Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben sunu soluyorum farzedwlim elim 4 tane aem filitre var ve fiyati 100 tl biri beni aradi dediki kac para dedimki 120 tl
    20 tl kar ettim dogrumu

Sonra toptanciyi aradim dedimki filitre kac para dediki zam geldi senin alisin 140 tl

Güzelde bu verdiğin örnek yanlış.Ya satmadan önce aricaksın toptancını sorucaksın musteriye oyle fiyat vericeksin yada musteriye 120 tl dediysen o fiyata satıcaksın.Şahsen bir satıcı bana oyle davransa once x dese sonra yok zam gelmiş y dese ben birdaha hayatta ondan alısveriş yapmam.Ama bana bunu acıklayıp yinede sana ilk verdiğim fiyatı veriyorum dese ben ona 5 kişi daha götürürüm dürüstlüğünden ve verdiği sözü tuttugundan. Ben hergün mal satıyorum 2 günde bir sürekli kontrol ediyorum fiyatları.Ki dediğin örnekler 10 tl 20 tl ben yeri geliyor adamın 20 tl si cıkmıyor tamam kardeşim diyorum cnn sagolsun. Daha öncede söyledim 3900 tl lik ürüne 3500 tl cektim ve vermek zorunda kaldım yanlış fiyat verdiğimden.Ben esnaf olmayı geçtim insan olarak utanırım 2 kere farklı fiyat çekmekten.Ama bundan sonra gelenlere tabiki normal fiyatı neyse onu veririm

volume81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardesim ben kimsenin arkasinda dumuyorum elifin avukatida degilim burda bu konuyu acmislar ama adamlarin haberi yok burde onlardan dinlemek lazim diye dusunuyorum

Musteri musteriyi getirir prensibim budur benim baskasi ile beni kiyaslama burda iki cumle yazdim diye bnim ticaretim bunlar gibi olucak degil

20 tl kar ettim dogrumu

Bakkalar sigaraya zam geldiginde neden saklarlar zarar etmemk icin cok kazanmak icin degil bende bunu aciklamaya calisiyorum

Yoks su haksiz bu hakli demedim

Olayin raconu bu stockan cikan malin yerine aynisi konmali yoksa firma iflas eder hep boyle yapsa

Bu elif olur mehmet olur ahmet olur farketmez

Firinci ekmege zam yaptigi zaman bilki uncu zam yapmistir ona gore bakkalda zam yapar
    Ticaret herzaman risk işidir.

bir mal'ı aldıysanız satamama zararına satma vs gibi birçok risk'e girmiş olursunuz

100 liraya aldığınız fitreyi 120 liraya satıcaksınız akşam arıyorsunuz toptancı fiyat düştü 50 lira diyor 70'e mi vericeksiniz ? hayır yine kârınızı ön planda tutup 120 olmazda 105-110 liraya baktınız olmadı 100 liraya verebilirsiniz size kalmış bişey

ama ticaret'in kuralı budur müşteriye fiyat'ı verdikden sonra iş bitmiştir.Alsın almasın sorun değil ya fiyatı verirken kendi ticari çıkarınızı düşünüp ona göre fiyat vericeksiniz alan alır almayan almaz diceksiniz yada verdiğiniz fiyat'dan müşteriye vericeksiniz.

ticarette fiyat vermek söz vermektir söz'den dönülmez.

ben yıllardır babamın yanında büyüdüm pazarlarda yumurta/tavuk bile sattığımız zamanlar oldu benim ticaret'den öğrendiğim budur.Herkes kendi ticaretini yapar kimsenin ticari ahlakını tartışmak kimseye düşmez orasıda ayrı bir konu ya neyse.

vtecburhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    orjınal crx sol camurlugunu (sıfır posedınde)50 tl ye okey dedim sattım sonradan ogrendımkı (daha kargoya vermedim ve parası hesabıma yatmadan ögrendim ) pahalıymış ama agzımdan söz cıkdı okey diye 50 tl ye verdim

söz senettir namusdur şerefdir

svtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı svtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

konunun dışında.. böyle ticaret ahlakına sahip insanların ticarette başarı olduğu ..
    deveye diken insana s.... yarandığı için gayet normal bir durum... bu insanlar çok yadırganır ama tutuğunu öper türdedir.. paralı insanı sever ler .. parasına göre alışveriş yapcak olanı dükkanında itin g.tüne sokar.. adam yerine koymaz ilgilenmez.. + sattığı malın arkasında durmaz kesin bir bahanesi vardır bilmediğin konuda seni kandırır.. genel ticaretlerini ürünü sattığı yerde az bulunan veya her zaman bulunamayn şeyler olduğu için ilgi çekerler.. işlerini özveriyle yapmazlar takipsiz olurlar.. nasıl sitelerindeki fiyatlardan haberleri yoksa dükkanındaki malında alıcısı olduğunda sanki dükkanın en kıymetli imiş muamelesi yaparlar.. yazık ya biz ahlakımızla ticaret yaparken...bu durumlara düştük adamlar bu ekonomi durumnda müşterisine verdiği ufacık sözü tutamıyorlar..
    hala arkasındayım deveye diken insana yaranır...
    low is low

dirk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fiyatlarının normal'e göre yüksek olduğu görüyorum coğu üründe :P Ama hiç biyerde bulamadığım şeyleri onlarda bulduğum için bikaçkez alışverişim oldu..

Adam'ı ararsın ben 10 ekmek alacam varmı geliyorum ona göre dersin Adam VAR derse. eğer oraya geldiğinde fırın bile yansa buğday bile yetişmese o ekmeği bulman gerekir. 7 tane war fiyat şu 3 tanesine zam geldi die bişey olabilirmi olmayan malı sattığı için burda Satıcı suçludur.. Eğer telde 7 tane mek war 3 tane fırından alırız dediyse alıcı bunu kabul ettiyse alıcıda biter olay. alır veya almaz
    Aquila non captat muscas!

b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    satıcıyı ahlaklı ya da ahlaksız bulmak kişiye göre değişir bu konuda alıcının yapacağı 2 şey var

ya paşa paşa boyun eğip ödicek ve adam naapsın dicek

ya da el sıkıştığı rakamı değiştirdiği için satıştan vazgeçip, satıcıyla bağlarını kesip etrafındaki insanları bu durumdan haberdar edicek..

ben arkadaşın yaptığı gibi 2. yolu seçerdim
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

onurars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bayadır düşündüğüm sparco kısa anten vardı nette 25 liraya bulmuştum ebayde 35 tl ye falan geliyordu bugun herzaman alışveriş yaptığım aksaray bys ye giderken tam yanındaki daha önce hiç girmediğim dükkanda cam kenarında sparco antenleri gördüm içeri sordum ordaki çocuk 5 tl dedi direk atladım tabi parayı kasaya verirken kasadaki abi 25 lira bu dedi 5 lira dedi arkadaş diyince ne dediyse mecbur vericez dedi 5 tl ye sparco anteni aldım buda farklı bir esnaflık örneği

azrail - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu elif tuning ten kimse nete girmiyormu ya da bi tanıdıkları bu konuyu haber vermedimi ?
    Cevapları ne çok merak ediyorum

freelife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şikayetim var.com dan alışıklar muhtemelen onlarla ilgili şikayet dolu..

HkN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bahsi geçen firmanın fiyatları gerçekten komik olacak derecede yüksek Hatta bir iki örnek

KICKER ES 12 30CM SUBWOOFER

KICKER ES 12 30 CM SUBWOOFER - eliftuning

KICKER COMP 12 30CM SUBWOOFER

KICKER COMP 12 30 CM SUBWOOFER - eliftuning

Tabiki fiyatlara bir şey diyemezi serbest piyasa isteyen istediği fiyatlardan satar.

Söz vermek ayrı bir konu o fiyattan satmak zorunda.

Şimdi hani arkadaşlar diyorlar o ürünü yerine koymak için yeni fiyattan alışveriş yapacağım.

O yeni fiyattan aldığınız ürünüde yeni fiyata göre karlı fiyattanm vermeyecekmisiniz ?

Bence gerçekten esnaflık düşünceleriniz benimle uyuşmuyor.

ARkadaşada geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı freelife Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şikayetim var.com dan alışıklar muhtemelen onlarla ilgili şikayet dolu..

Onada baktım ve aksi gibi 2 tane şikayet var

freelife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HkN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Onada baktım ve aksi gibi 2 tane şikayet var
    pardon o zaman 2 adet varsa ben googledan baktım demekki birkaç kez aynı konular karşıma çıktı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı freelife Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pardon o zaman 2 adet varsa ben googledan baktım demekki birkaç kez aynı konular karşıma çıktı

Olabilir abicim. Bende şaşırdım 2taneyi görünce. Demekki herkes şikayetçi ama kimse dillendirmiyor

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mertrs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yani ben simdi size geldim 5 tane aem filtre aldım bana 100'den 500 tl dediniz el sıkıştık eksik olan 1 adet'ide akşam getiriyorsunuz ve bende akşam gelip alıyorum.. akşam geldiğimde bana 1 adet fiyatı 200 tl olmuş toptancıda sana neden zararına veriyim senin 500 1000 oldu ister al ister alma mı diceksiniz siz ?

1 adet fiyatı artsada o ayrılan 4 adet'i konusulan fiyattan vermek gerekmez mi?

siz bana simdi o fiyatı verdiniz için sizden el sıkıştım başka firmadan almadım aem filtreleri ve siz başka firmanın iş yapmasını engellediniz.. ve akşamda bana böyle bir cevap mı vereceksiniz.. nerede İŞ AHLAKI

burada benim suçum ne onu söyleyim tamam... ben bişey demiyorum adam fiyat söylüyor alıyorum sonrada yok 2 katına al diyor... benim burada git gel masrafım ne oluyor yorulmam ne oluyor ???

fırıncı ekmeğe zam yapar o günden itibaren 1 ise 2 den satar.. benim aldığım ürüne sonradan zam yapılırmı ? şimdi bakkal gelip benim önceden aldığım ekmek için benden para isterse..
    Kardesim sende haklisin simdi daha iyi anladim seni ama bak simdi adam sunu dusunmus olabilir stokta 4 tane var sana 5 tane lazim

4 unu sana vercek stoktaki daha pahaliya 5 tane alicak toptancidan neden dukkan stogunu sabit tutmasi lazim dogrumu

Simdi senin hatan aslinda yok ama bence ticarette soz senettir

Bunlarin yaptigi ahlaka uymamis verdim senin diyip vermemezlik ayip

Ben fabrikadaydim tomruk kesiodum Yeni dondum okudum telrar dikkatlice ben sen fiyat aldin aksam gittin farkli fiyattan satmaya calisiolar anladim kusura bakma
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

mertrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardesim sende haklisin simdi daha iyi anladim seni ama bak simdi adam sunu dusunmus olabilir stokta 4 tane var sana 5 tane lazim

4 unu sana vercek stoktaki daha pahaliya 5 tane alicak toptancidan neden dukkan stogunu sabit tutmasi lazim dogrumu

Simdi senin hatan aslinda yok ama bence ticarette soz senettir

Bunlarin yaptigi ahlaka uymamis verdim senin diyip vermemezlik ayip

Ben fabrikadaydim tomruk kesiodum Yeni dondum okudum telrar dikkatlice ben sen fiyat aldin aksam gittin farkli fiyattan satmaya calisiolar anladim kusura bakma

abi önemli değil kendileri kaybeder zaten insanları enayi yerine koymaları ayıp, anlasıp aksam almaya gidince o kadar da uzak yere git gel yaptıktan sonra bunu söyleyince küfür ediyor gibi hissediyor insan

TT_BOY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kazıkçı ..

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güncel olsun

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)