Sa Avrupa yakasında özellikle Megane rs experizi yaptıracağım servis / usta arıyorum
Ayriyetten megane rs de kronik olarak baktirilmasi gereken noktalarlar ilgili bu işi daha önce tecrübe etmiş arkadaslardan bilgi alabilirmiyim
Printable View
Sa Avrupa yakasında özellikle Megane rs experizi yaptıracağım servis / usta arıyorum
Ayriyetten megane rs de kronik olarak baktirilmasi gereken noktalarlar ilgili bu işi daha önce tecrübe etmiş arkadaslardan bilgi alabilirmiyim
rs plakasını buraya yazsan ön expertiz yapılırdı :D
Bika bagdatlilar mastas renser cetas Hedef Avrupa yakasındaki iyi servisler sanırım fakat ben şehir disından gelicem ve bilhassa rs tecrübeli bir servis varsa süper olur
baktıracakların belli zaten kompresyon değerleri v.s , tecrübeli servis derken hepsi standar rs de zaten yeteri bilgiye sahipler iş yüklenmiş rs e gelince sorulara cevap veremiyorlar ben çok servis değiştim ve servistekilerden daha bilgiliyim artık :).
bence sen normal standart rs miş gibi git baktır pc bağlarlar bakarlar kaportaya bakarlar ve kompresyon ölçümü falan yapılır işte. hayırlı olsun ...musa çok emek verdi ona son durumunuda zaten arkadaşlar söylemiş sanırım..
Bumudur yani rs in kritikleri kompresyon . Onu zaten yaptırıcaz her servis aynı olamaz düşüncesindeyim herneyse eyvallah
şanzımana, kayışlara, kapak açılıp açılmadığına bakabilirsin.
başka bir konu daha vardı gökhan orda detaylıca anlatmıştı bu arabayı , her servis aynı şeyi yapıyor ,kayıtlarına bakıyor boya makinesi ile bakıyor ve motor testini yapıyor başka ne bekliyorsunki yapmasını ...
birde pc bağlayıp vermiş olduğu arızalı söylerler o kadar.
http://www.techturkey.com/forum/sohb...bul-bilgi.html
bu konuda sana biraz yol gösterir sanırım.
Kapak açıksa alınmaz anlamında yazmadım zaten, gidip bakarsın nasıl toplanmış hangi parçalar kullanılmış detayları öğrenirsin.
Valla girdik bir maceraya Allah sonumuzu hayretsin
bu arada bağdatlıların sanırım bir çalışanının megane rs vardı sattı ,ilanlarda ph2 olan gri . belki tecrübe olarak dah iylerdir düşündüğün gibi...
balata disk vs. onları geçte
baskı balataya dikkat et çok zayıf çnkü sıfır balatayı 6-7.000 bitirebilme ihtimalin var orj. debriyaj setide bi hayli yüksek vede volant düz volant olmadığından volant ta vs. herhangi bi titretme ses yapıyorsa onları dikkate al 2.000TL civarında sadece volantı var
direksiyon kutusu çok çabuk deforme oluyor onada baktır
motor tesistına göz attır aracın tesisatta herhangi bir sıkıntı varsa egzozdan kesik kesik gelir duman elini bi egzoza yanaştırıp sabit mi yoksa kesik kesik mi atıyor havayı bi kontrol et
hız sabitleyicisini kontrol et sınırlayıcı kontrol et arıza oalrak vermese bile çalışmıyor olabiliyor bazen enjektörlere baktır kasa olarak boyaya takılma değişeni plastik çamurluksa takılma ama kapı kabut vs. ise düşün :) kesinlikle ve kesinlikle liftte altına göz attır tramer kayıtlarını çok dikkatlice incelettir satarken çok büyük sıkıntılarla karşılaşabilirsin...
:D sandığım değil tecrübe ettiğim kadar bro :D
aynen katılıyorum ışıktan ışığa koşturucaksan eğer toz olup uçuyor balatan :D
ben hiç bir zaman saçma sapan kalkışlar için kullanmadım aracımı sadece roll ledik biz :) işte bide trafikte kovalamaca filan :D ama yinede bi 50.000km gitmiyor yani :D
Megane Rs expertiz kritik noktalari:
Kompresyon !
Sanziman !
Kayışlar!
Silindir kapagi !
Turbo diagnoz !
Direksiyon kutusu !
Ecu yazilim ve hata kodu !
Rot amirtisor vs !
Kaporta boya
Balata diskler
+baskı balata !
Motor tesisatı!
Enjektorler!
Cruise c
Liftte şasi ve bağlantı noktaları kontrolü!
Dinomometre!
! : önemli
Liste uzuyorrrr
Ben geriliyor