User Tag List

Sayfa 5/11 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
206 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: 2 Yıllık Üniversiteden(MYO) Mezun Olanlar ne iş yapıyorsunuz ?

Berkayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    edit.......

mcolgecen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dışarısdan 4.sınıfı okuyorum aynı zamanda işyeri sahibiyim kendi işimi yapıyorum .

asot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim mezunlarda gördüğüm 2 tip profil var; gerçekten mezun olduğu bölümün işini yapmak için okuyanlar ve bilinçli olarak okuyanlar.. Bir de o bölümü bir şey kanıtlamak için veya birilerine yaranmak(karı kız yaparım diye okuyanlar dahil)için gitmiş olanlar..

2. gruptakiler zaten üniversiteli kavramını kirleten, işsizlik oranlarını artıran, işverenin kaliteli adamı seçmek için samanlıkta iğne aramasına benzer bir çaba içine girmesine neden olan ve gerçekten çalışmak isteyen adamın ekmeğine farkında olmadan mani olan insan modeli.

4 yıllıkta bile hatta lisans+master+doktora+dil vs. diye giden sırada bile savaş çok kızışmışken, 2 yıllık için durum çok daha vahim, ama gerçekten aklını kullananlar açık kapılarını görüyor. 2yıllık okul için sosyal bilimler, iibf'den çok spesifik bir alana yönelmekte fayda var, biyomedikal cihazlar gibi vs. işim okul bittiğinde hazır olmayacaksa, sanayide motor ustası olmak en güzeli. En azından elinde bir mesleğin var.
    BBK90 CORSA OPC

Serkan06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    denizcilik okudum, denize çıkma imkanım varken mal gibi ankaraya geldim finansçılık yapıyorum, bu bir itiraftır ben malım...
    farkı yaratan ayrıntılardır...

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı asot Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim mezunlarda gördüğüm 2 tip profil var; gerçekten mezun olduğu bölümün işini yapmak için okuyanlar ve bilinçli olarak okuyanlar.. Bir de o bölümü bir şey kanıtlamak için veya birilerine yaranmak(karı kız yaparım diye okuyanlar dahil)için gitmiş olanlar..

2. gruptakiler zaten üniversiteli kavramını kirleten, işsizlik oranlarını artıran, işverenin kaliteli adamı seçmek için samanlıkta iğne aramasına benzer bir çaba içine girmesine neden olan ve gerçekten çalışmak isteyen adamın ekmeğine farkında olmadan mani olan insan modeli.

4 yıllıkta bile hatta lisans+master+doktora+dil vs. diye giden sırada bile savaş çok kızışmışken, 2 yıllık için durum çok daha vahim, ama gerçekten aklını kullananlar açık kapılarını görüyor. 2yıllık okul için sosyal bilimler, iibf'den çok spesifik bir alana yönelmekte fayda var, biyomedikal cihazlar gibi vs. işim okul bittiğinde hazır olmayacaksa, sanayide motor ustası olmak en güzeli. En azından elinde bir mesleğin var.
    Katılıyorum ..Çoğu 2 yıllıgı kazanmış ögrenci öylesine amaçsızca ''amaaan bi yer gelsinde sorun degil''mantıgıyla kazanan ögrencidir ..Kendi arkadaşlarımdan tanıyorum ben soruyordum hadi ben muhasebeyi bitirince babam muhasebeci büromuz var işimiz hazır siz ne yapmayı düşünüyosunuz diyince hele bi bitirelimde allah büyük lafları dönüyordu.Çoğu 2 yıl aileden uzak kafam rahat olsun diye okuyor çoğuda amaçsızca ..

Mesela optisyenlik okunabilir 2 yıllıkta çok giderli bi bölüm
    imzasız..

asot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 4 yıllık ankarada iktisat okudum, 2 tane iyi derecede yabancı dil yaptım, ineklemesem de yeterince çalıştım, şimdi tatminkar bir maaşla denetim işinde çalışıyorum, ama mutlumuyum? mutlulugun kıyısından geçmiyorum, pişmanım, bu kadar çabayı başka bir alana yönelerek harcasaydım daha mutlu olurdum, benim dönemimde iktisat,işletme popülerdi, iyi bir puana rağmen salak gibi bu bölümü seçtim. Mezun olduğumda ne biliyordum? En fazla gazetelerin ekonomi sayfalarını anlayarak okuyabiliyordum.

Siz pişman olmayın, anne baba, komşuya yaranmak için değil, ne yapmak istediğinize karar verip ona göre okuyun, hatta okumadan yapılacak bir işte gönlünüz varsa, o alana yönelin. Tavsiye verecek yaşta değilim ama benim yaşadıklarım bunlar.

bu da benden bir itiraf ama karamsar değilim.
    BBK90 CORSA OPC

cnrsrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Serkan06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    denizcilik okudum, denize çıkma imkanım varken mal gibi ankaraya geldim finansçılık yapıyorum, bu bir itiraftır ben malım...
    kardeşim niye öyle düşünüyosunki birçok denizcilik okuyan arkadaşım var denize çıkmak gerçekten zorlur uzun yol stajları vardı arkadaşların 8 ay denizde kalıyolardı, gerçekten getirisi güzel olan meslek ama bi süre yapabilirsin mesela evlenene kadar filan ama kız arkadaşı olan bi arkadaşım vardı bırakıp denize çıkamadı allah cümlenize kolaylık versin ama bence dogru olanı yapmışsın

Painkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İki yıllk Makine Teknikerliği bölümünden mezunum, askerden geldikten sonra mesleğimle ilgili işi kolaylıkla buldum. Tabii bunda sanayi bölgesinde oturmamın da etkisi olabilir.
    '01 Black 106 GTI / '01 Silver Clio RS / '99 Blue 106 GTI / '02 Silver Civic Type R / '11 White Polo GTI / '02 Blue Bugeye STİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bılgısayar programcılıgınıı okudum bır baktım muhasebecı olmusumm )

rahmi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir arkadaşım inşaat bölümünden mezun 2 3 yıldır calışıyor.

mstpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adana sasa fabrikasında calısıyorum myo mezunlarını alıyorlar sadece ama bence saglık bitir derim hem işin hemen hazır hemde maasları yuksek
    kara sevda

Hakan Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tremx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Koü de 2yıllık çevre koruma bölümü okudum..Üniversiteye ilk başladğmda üni olsunda çamurdan olsun mantığıyla gidiyodum taaki bitirene kadar daha sonra oldukça büyük bi şirkette staj ayarladım kendime 1 aylık zorunlu stajımız vardı.staj bitiminde dewam etmek ister misin dediler ve kabul ettim.büyük şanstı benim için.oldukça iyi bi maaşla çevre teknikeri olarak iş başı yaptım.1.5 sene oldu.keşke üni zamanı dersleri sallamasaydım diyorum.gerçekten iş hayatında hepsi tek tek karşısına çıkıyor insanın.okuduğum bölümü tawsiye etmem 60 kişilik sınıfta mesleğini yapan tek öğrenci benim

yerinde olsam odyometri okurum.iş imkanı çok fazla we çok iyi paralara iş başı yapan arkadaşlarım war askerlikleri olmadığı halde.
    Arslanbey'demi okudun?
    Bende Kocaeli Üni. Pazarlama bölümünü okudum. Allah razı olsun işimiz rast gitti ve şu an idareten çalışıyorum. Askere gidip geldikten sonrada kadroya gireceğim. Kesinlikle şans meselesi.

BaybuRtlu69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakalım herkese aynı şans vurucak mı

Sistem çok değişik
    Emre Kalkan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hsynylmz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bılgısayar programcılıgınıı okudum bır baktım muhasebecı olmusumm )
    2 yıllık bölümlerde böyle sorun çok..

bir çok kişi, okuduğu bölümün dşında işler yapıyor
    Emre Kalkan

AFy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende şu anda Lojistik okuyorum Lisede, konuyu takip ediyorum ancak Okulda hocaların söylediği üzere buradada söylendiği gibi iş sende bitiyor eğer staj zamanında vs. kendini sevdirdiğin zaman çalıştığın işte kalırsın okulumuzdan staj yapan bir kaç kişi Üni.yi dışardan okuyup çalışmaya devam ediyor tamamen kişiye bakıyor staj yapacaksan eğer güzel bir yerde staja girip orada kendini sevdirmelisin.
    yalanmotors

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teknik lisede benzer bi yerde okumuşsundur pekiştirmek istiyorsundur ya da sağlam bi yerde torpilin vardır ve 2 yıllık diplomaya ihtiyacın vardır, o zaman oku.
    Sıfırdan meslek kazanmak için okuyacaksan okuma.zaman kaybı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rodya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teknik lisede benzer bi yerde okumuşsundur pekiştirmek istiyorsundur ya da sağlam bi yerde torpilin vardır ve 2 yıllık diplomaya ihtiyacın vardır, o zaman oku.
    Sıfırdan meslek kazanmak için okuyacaksan okuma.zaman kaybı.
    teknik lisede okumuyorum, düz lisedeyim..

MYO'da pazarlama , dış ticaret muhasebe vs bazı bölümler için, ille meslek lisesi çıkışlı olmaya gerek yoktur heralde ?
    Emre Kalkan

Sercan K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgisayar Programcılığı okudum özel bi hastanede bilgi işlem bölümünde çalışıyorum.

Satış Bölümü Sorumlusu Yogi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Serkan06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım 1 sene önce mezun oldu 3500 dolar maaş alıyor hemde yük gemisi filanda değil yolcu gemisinde hem para kazanıyor hemde dünyayı geziyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)