User Tag List

Sayfa 6/11 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
206 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: 2 Yıllık Üniversiteden(MYO) Mezun Olanlar ne iş yapıyorsunuz ?

BaybuRtlu69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yogi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım 1 sene önce mezun oldu 3500 dolar maaş alıyor hemde yük gemisi filanda değil yolcu gemisinde hem para kazanıyor hemde dünyayı geziyor.
    Kazancı Güzelmiş gerçekten fakat herkesin yapabilceği birşeyde değil o kadar güzel maaş olmasına karşın.. Denizcilik demek, geçmişi bırakmak gibi birşey bir nevi.
    Aile ve sevdiği olan için zor. yani benim için biraz imkansız
    Emre Kalkan

E0041 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 yıllık veya lise ben bugüne kadarki iş hayatımda aralarında hiçbir fark görmedim sen 2 yıllıksın sen gel böyle diyeni hiç işitmedim o iş olsun bu iş olsun 4 yıllık geçerli bir bölüm okuyamıyorsan işçisin arkadaşım gerisi teferruat çok nadir çıkar şans yüzüne gülen bol para kazanan piyasada iş yok falanda değil iş var yığınla sadece piyasada insanların hakkını veren iş yeri çok az durum bu canını çıkartır askeri ücreti dayar çalışırsın yada şansın çok iyi gider birşeylerdede kendini geliştirmişsindir 1000 de 1 denk gelir iş hayatında çalışma saatlerinde maaşında güzel olur

şunuda unutma hayat sanada yalan söyleyecek iş hayatı beklediğin gibi olmuyor
    OKAN YILMAZ

..MTM & PRO STOCK GARAGE..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bazı yorumlar 2 yıllıktan soğuttu ya açıkcası

Başvurularda başladı, sınavada hazırlanıyorum hayırlısı artık. ama yinede 2 yıllık olursa gidicem inşallah 1 sene daha hazırlanp o stresi çekemicem gibi duruyor
    Emre Kalkan

mimit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ozmn ilk tercih hakkında 4 yıllık okullar olsun,2 yıllıklara ek kontenjandan gir. yada ilk tercih hakkında gireyim diyorsan,tercih sıralamanı çok ama çok iyi hesaplaman lazım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mimit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ozmn ilk tercih hakkında 4 yıllık okullar olsun,2 yıllıklara ek kontenjandan gir. yada ilk tercih hakkında gireyim diyorsan,tercih sıralamanı çok ama çok iyi hesaplaman lazım.
    Ygs ye başvuruyu pazartesi yapıcam

yalnız şu da var doğrumu düşünüyorum bilmiyorum, siz söyleyin ; 4 yıl örgün eğitim görmek bana uzun geliyor yaş 22-23 oluyor, sonuç ? hala bi meslek tecrüben olmamış oluyor vede 4 yıllık bile doğru düzgün iş bulamıyor :S

Şimdi ben doğru düzgün bir 2 yıllık bölüm bitirsem, sonrasında açık öğretimle 4 yıla tamamlasam ve açıktan okurken 2 yıl çalışp mesleki tecrübe edinsem daha yararlı olmayacak mı ? hemde maddi açıdan artık tamamen birşeyler kazanmayada başlamş olurum.

_?
    Emre Kalkan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BaybuRtlu69 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

yalnız şu da var doğrumu düşünüyorum bilmiyorum, siz söyleyin ; 4 yıl örgün eğitim görmek bana uzun geliyor yaş 22-23 oluyor, sonuç ? hala bi meslek tecrüben olmamış oluyor vede 4 yıllık bile doğru düzgün iş bulamıyor :S

Şimdi ben doğru düzgün bir 2 yıllık bölüm bitirsem, sonrasında açık öğretimle 4 yıla tamamlasam ve açıktan okurken 2 yıl çalışp mesleki tecrübe edinsem daha yararlı olmayacak mı ? hemde maddi açıdan artık tamamen birşeyler kazanmayada başlamş olurum.

_?
    .....................................
    Emre Kalkan

EmrahErdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tarım ılacı fabrıkasın da stok sevkıyat departmanında calısıyroum

34 TB 7851 - 106 XS / 34 ZF 3070 - 106 QUİK / 22 NE 220 - 106 XS
    37 UL 6786 - TWİNGO
    81 EY 443 - TWİNGO
    34 VA 9385 - PEUGEOT 306
    34 GAN 05 * PEUGEOT 206 XS

TFSI
    Misafir
    besyo okuyan var mı? ya da bilgisi olan?

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    .....................................
    Ben şu an öyle yapıyorum ve gayet memnunum ,işe güce alıştım pazar günleri tatil olunca evde oturamıyorum
    imzasız..

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Grafik tasarım mezunuyum.Flash animasyon,Oyun tasarımı yapıyorum. Adobe sertifikamda var.Premiere de montaj ve ses eklemeside yapıyorum.AfterEffects'i çözüyorum gibi Prodüksüyon studyosunda çalışıyorum.Patronlar 2 ortak biri yönetmen diğeri görüntü yönetmeliğinde 20 yılı devirmiş profesyonel kişiler.Çekimlerede gidiyorum kurulum ve kamera kullanımınıda çözdüm...Hamdolsun şuan herşey istediğim gibi.Burada kendi mesleğim dışında alakalı farklı bilgi ve tecrübelerede sahip oldum.Ben iş yerini kullanıyorum onlarda benim bilgilerimi...İnşallah herkezin de gönlünce olur işi...Maşallah...
    Vorsprung Durch Technik

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ygs ye başvuruyu pazartesi yapıcam

_?
    Herkesi bir yerde rıskı vardır sonuçta ama şunuda unutma daha önce belirttiğim gibi, çoğu firma işe alım şart olarak 4 yıllık (örgün) fakülte şartı sunuyor. Yani açıköğretim vs. çokta işe yaramıyor. Çok yakınımdaki örneği,yakın arkadasımın nişanlısı şu an yüksek yapıcak sırf bu açığı kapatmak için, Şubat'ta başlıyor.2 yıllıktan mezun olunca dgs yi kazandıama gitmedi(özel) şimdi yüksek yapıcak.Bence kas 4 yıl oku, yaş 23-25 bunlar önemli değil,önemli olan kendini geliştirmen. Bu ülkede 40 yaşında kariyerine farklı yön veren insanlar var.Başta da dediğim gibi herkesin rıskı sonuçta biryerde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yogi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım 1 sene önce mezun oldu 3500 dolar maaş alıyor hemde yük gemisi filanda değil yolcu gemisinde hem para kazanıyor hemde dünyayı geziyor.
    ben de denizciyim öle düşünmeyelim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kazancı Güzelmiş gerçekten fakat herkesin yapabilceği birşeyde değil o kadar güzel maaş olmasına karşın.. Denizcilik demek, geçmişi bırakmak gibi birşey bir nevi.
    Aile ve sevdiği olan için zor. yani benim için biraz imkansız
    Bu tarafından da bakmak gerek dimi

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cagri-35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkesi bir yerde rıskı vardır sonuçta ama şunuda unutma daha önce belirttiğim gibi, çoğu firma işe alım şart olarak 4 yıllık (örgün) fakülte şartı sunuyor. Yani açıköğretim vs. çokta işe yaramıyor. Çok yakınımdaki örneği,yakın arkadasımın nişanlısı şu an yüksek yapıcak sırf bu açığı kapatmak için, Şubat'ta başlıyor.2 yıllıktan mezun olunca dgs yi kazandıama gitmedi(özel) şimdi yüksek yapıcak.Bence kas 4 yıl oku, yaş 23-25 bunlar önemli değil,önemli olan kendini geliştirmen. Bu ülkede 40 yaşında kariyerine farklı yön veren insanlar var.Başta da dediğim gibi herkesin rıskı sonuçta biryerde.
    şöyle sorayım bende 2 yıl örgün oku 2 yılda aöften oku 4 etti. 1 sene yüksek yaptın diyelim. Bunun sonucunda eşitmi oluyoruz direk 4 sene örgün okuyanla. Kastım şirketlerin gözünde. ?

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şöyle sorayım bende 2 yıl örgün oku 2 yılda aöften oku 4 etti. 1 sene yüksek yaptın diyelim. Bunun sonucunda eşitmi oluyoruz direk 4 sene örgün okuyanla. Kastım şirketlerin gözünde. ?
    duruma gore evet denebilir

aslında şirketler çoğu zaman bilgi tecrubeye bakıyorlar

diploma kısmı senin sıyrılmanda ilerde yükselmende faydalı oluyor

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    duruma gore evet denebilir

aslında şirketler çoğu zaman bilgi tecrubeye bakıyorlar

diploma kısmı senin sıyrılmanda ilerde yükselmende faydalı oluyor
    tamam abi aöf 3.sınıfım işletme aynı zamanda üstüne bi cila çekeceğiz artık.

MELİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben otomotiv bölüm mezunuyum üniversiteden sonra çok iş aradım fakat şirketler en az 3-5 yıl tecrübe arıyolar ve kolay kolayda işe almıyolar önceki okudugum uçak gövde motor bakım onarım teknisyenligini meslegimi yapıyorum şuan özel bir şirkette uçak teknisyeni olarak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MELİH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben otomotiv bölüm mezunuyum üniversiteden sonra çok iş aradım fakat şirketler en az 3-5 yıl tecrübe arıyolar ve kolay kolayda işe almıyolar önceki okudugum uçak gövde motor bakım onarım teknisyenligini meslegimi yapıyorum şuan özel bir şirkette uçak teknisyeni olarak
    yani 2 yıl uçak gövde motor

2 yılda otomotivmi okudun abi?

iyiymiş.

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim bahsettiğim örnekte , belli firmaların mülakatına bile çağrılmıyorsun yani cv direk eleniyor İK tarafından. Çünkü en az 4 yıllık lisans eğitimi(örgün diyor) , yükseklisans daha üst sonuçta ama tabi diğer açıdan bakarsan bazı şirketlerde lisansını aöf den tamamladığı içinde yükseğine bakmıyor. Yani sektörlerde firma var firma var, çok detaya girmeyeyimde aynı iş için en az lise mezunu isteyen firmada var en az lisans isteyende var . Aynı sektörde bunlar, şahsi gözlemim şu şekilde. En az lise mezunu diyen firmada sirkülasyon çok, giren çıkan çok fazla şartlar iyi değil.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)