bu sahneyi 2 kez gördümgeçmiş olsun... ama garantili bir araç sonuçta üstüne gidin ... aracı aldığınız bayii satış temsilcisi ile görüşün hatta daha önce aynı yerden araç aldıysanız. daha kolay olur..
low is low
peki neyi bahane göstererek kullanıcı hatası doyrlar? yani kullanıcı ne yapmışta motor bu hale gelmiş? lpg nin işi olamaz böyle birşey, lpg olsa bile ya alınan gazdan kaynaklanan bir sıkıntıdır yada lpg montajından, bunun dışında adam gibi uygulanmış bir lpg kiti bukadar kısa sürede böyle bir hasara kesinlikle sebebiyet vermez..... ama ben hiçbirşekilde lpgye ihtimal vermiyorum....
lpg aracın garantisini bitiriyorsa eğer birşey alacağınızı sanmıyorum üstüne bir bardak soğuk su için, şayet bitirmiyorsa üstüne gidin illa bişekilde yaparlar....
Servislere karşı neden bukadar olumsuz yazı geliyor anlamıyorum. Servis garantiden işlem yaptığında cebinden para kaybetmiyor. o yüzden kaybedecek birşeyleri yok. Ayrıca garanti servis insiyatifininden çok bağlı olduğu firma insiyatifindedir. Servisin yapacağı hiçbirşey yok bu olaydada. Bunun gibi büyük claim lerde gerekirse fabrikadan bir mühendis gelip inceleme de de bulunur. Bu olay garantiden yapılacağı konusunda şüpeliyim. Ama fabrika yada distribütör firma "Müşteri Memnuniyeti" çerçevesinde katılım yada tam onarım verebilir.
O izler erimiş kapak değil, kopan subap parçalarının yüksek debirde darbelerinden ötürü. bu fotoğraflara bakarak yakıt ile ilgili birşey söylemek çok zor, sağlam bir bujiyi ve subapları yakından görmek lazım
FastCare.com.tr
detailing & mini onarım
kesinlikle kullanıcı hatası DEĞİL! dediğiniz gibi 20binde araç bu hale geldiyse kullanıcı hatası olamaz biyerlere tornavida sokmuş yada yağ kapağından içeri metal atmış olamazsınız yok artık yani nasıl bi kullanıcı hatası olabilir.
Resimlerden gördüğüm bana diyorki trigerdeki bir hatadan kırıldım ben. Triger ne durumdaydı araç bu hale geldiğinde?
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
6. resimde sağlam pistonun tepesinde süpap izi çıkmış, hata denildiği gibi yanlış vites atmakla ilgili gibi gözüküyor....
bence her araba 4te 140la rahat gidebilir. eğer 4. vitese eminseniz beyin kendini karıştırmış olabilir mi dicem :s
Yanlış anlamaz iseniz herşeyi göz önünde bulundurmak mümkün derim ben. Şayet montajlama hatası varsa belli bir zamandan sonra detonasyon yapar ve limitte kullanılmış ise en ufak hatada sonuc boyle olabilir.Ama anlayamadığım şey nasıl boyle bir manzara yaratır 2. silindir (yada 3) birşey olmamış kol haricinde diğer silindirlere baktığımızda yuksek devirden dolayı subap yakaladığı belli fakat o erime nedir subabın 2 si kaynamış kapağa, piston çaksa bile okadar kaynatır mı bilemem ama yakıtla alakalı bir durum, su çekme ihtimalide yüksek...
Kullanan yanlis vitese atmadiysa ve lpg garantiyi bozmuyorsa hakkinizi arayin .
Bilirkisi cagirin ve tespit ettirin .
Ancak söylemeden gecemiyecegim 2 pistonun optugu yer ve fotolara bakilirsa kullanan kim ise 4 yerine 2 ye cekmis yada o gazladigi 20 km lik surede subap egicek bir vites hatasi yapmis ...
1 km yapmamis bir otomobilin motoru bile bu hale gelebilir merak eden 140 km ile 2 ye takip debriyajdan ayagini ceksin ...
Gecmis olsun
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
peki araç 5. vitesten 2 ye çekilse triger ve egzantrik kasnakları ne diyecek? " Bırakın ülen beni ben bukadar hızlı dönemem..."
Yeni nesil araçlarda triger hatalarına karşı külbitör kırılacak şekilde dizayn edilir, ve çok ekstrem bir devir dönülmüyorsa motor bukadar parçalanmaz malesef. kol çıkarmış subap eğmiş çok fazla blok gördüm, hangi devirde ne hasar olacağını azçok kestirebiliyorum o yüzden.
FastCare.com.tr
detailing & mini onarım
ben kişinin doğru söylediğini varsayarak öyle gördüm. tabi mühendisler daha iyi anlar ama servislerin direk orda kullanıcı hatası diyebileceği bir durum yok.
dediğin gibi 5den 2ye çekersen (başarılabilirse) sokarım senin kullanıcağın arabaya diyip pistonundan sübabına istifayı basar o konuda haklısın.
edit: şimdi resimleri büyütüp büyütüp inceledim haklısın zoru başarıp 5den 2ye geçirmek gibi bişi başarılmış olabilir gibi görünüyor genede emin olamadım tabi.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
evet haklı olabilirsiniz kırılan birçok parçada o hale getirmiş olabilir, manzarayı ilk gördüğümde kesin yanlış vites sonucu oldu diye aklıma geldi yazdım zaten ama konuyu açan arkadaşımız böyle birşeyden bahsetmeyince hatalı kim onu aramıyoruz diyince aklıma tek gelen ya yakıt ya da su çekmesi başka türlü böyle kullanıcı hatası (!)olabilir mi? 5 den 2 ye girme ihtimali var mı talih kardeşim sorarmısın arkadaşına gece gece dert oldu bana![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)