sözel bölümündeyim adamakıllı sadece öğretmenlikler var onda da kpss atama sorunu allah sonumuzu hayır etsin
Printable View
sözel bölümündeyim adamakıllı sadece öğretmenlikler var onda da kpss atama sorunu allah sonumuzu hayır etsin
Bende 2 yıllık sınavsız geçiş ile gitmek istiyorum ya mekatronik yada otomasyon ama hangi ünileri tercih ediceğimi bilmiyorum büyük ihtimalle uzaktan eğitimle okuyacam.
üniversite sınavına hazırlanan bütün arkadaşlarıma söylüyorum Allah yardımcınız olsun inş.. hepinizin istediği sonuçlar ve yerler olur..
35 tl dışında herhangi bir ücret yatırcakmıyız bende bıraktım güzelim okulu tekrar baştan başlıcaz nasipse
Başvurular başlamış mı abooovvv
Hala Kafam alak bulak ben derdimi anlatayım siz bana tavsiye verin. Meslek lisesinde Motor bölümü okuyorum Alanım Otomotiv Gövde(Kaporta) bu işte lise mezunu az adam var iş konusunda bir adım önde olucağımı düşünüyorum. Amacım Hasar danışmanı , Eksper olmak sadece lise ile yetinmeyip 2 senelikte olsa üni.ye gitmek istiyorum bu iş üzerinde gerçekten ilerlemek istiyorum. Ama üni. hangi bölümü okuyacağımı karar veremedim. Hoca Mekatronik okuyun diyor bazıları otomasyon kimiside otomotiv diyor.Bu işi severek ve istiyerek yapıcağım için ilerlemek iyi pozisyonlara gelmek istiyorum.
2 yıllık myo bilgisayar bölümü bitirdim 4 e tamamlamak için ne yapayım ? aöf mü yoksa tekrar 2 yıllık başka okul/bölüm mü ?
techturkey sosyal paylaşım sitesi değildir. facebook değildir. sohbet diye diye nicelerine sarılmayalım. hatta 17 yaşından küçükler üye olmasın. araba her erkeğin merakı ama üniversiteye giriş her insanın olmazsa olması. bana ne diyebilirim de... o basit olanı.
bölümler hakkında bilgi verecek varmı bu bölümleri okumuş. hocalar bölüm söyleyip duruyorlar bölüm hakkında pek bilgi veren yok.
bısey sorcm arkadaslar bu sene ılk defa gırıcem oss'ye .
oss basvuru formunun son alım tarıhı 13ocakmıs sanırım. basvuru formu aldıktan sonra napmamız lazım?
turkıyenın herhangı bı yerındekı lıseden alabılırmıyz?
pekı ben ızmırde yasıyorrm bu ıslemı ıstanblda yapsam nolru
beykent 2 yıllık şu türkiyede yazılmıcak tek okul bilginiz olsun senelerimi yedi yemeyede devam ediyo:icon13:
Son gün 13 Ocak yani yarın! Elinizden geldiğince erken bitirmeye çalışın kalabalığa kalmayın.
Durumlar ney beyler? Puanlar ne alemde?
300'e yakın yapıyorum, ek puan sayesinde bi yerlere gidiceğiz inşallah :)
Ek puan, okul puanı mı? Ne istiyorsun?
Bölümüm ulaştırma hizmetleri
http://www.techturkey.com/forum/sohb...mus-varmi.html
sınavda yaptığımız puanlara ek olarak ne veriyorlarsa ondan bahsediyorum işte :) okul puanı ek puan falan, hepsi..
Metal Teknolojisi bölümü mezunuyum hangi üniv lere gitmelıyım sizce direk geçiş olarak Astsubaylıkları deneyeceğim ama 2 yıllıkda düşünsem mi acaba var mi bi öneriniz ?
ben 2010 da ygs-lys ye girdim tm bölümüm 350 civarı puanlarım geldi tercih yaparken hep 360-370 lik yerleri yazdım sonlarada girebileceğim bölümleri yazdım ve doğal olarak yerleşemedim.2.tercihi beklemeden yurtdışına bosnada bi üniye kayıt yaptırdım hazırlık tıkır tıkır gidiyordu ama 4 puanla son level'da kaldım tonlarca para ve emeklerimi hiçe sayan tuzak bi sınav yüzünden.bende geri geldim ve şu an tekrar hazırlanmaya çalışıyorum tekrar aynı puanı yapmam çok zor.Allah yardımcımız olsun.
Asıl söylemek istediğim şey tercih yaparken çok dikkatli olun olduda yerleşemediniz maddi durum el verirse özel veya vakıf ünileriyle görüşün burs koparmaya bakın.baktınız olmuyor 2 yıllık myolara kapağı atmaya bakın çünkü 2 yıl myo okuyup 2 yılda özel ünide okuyan arkadaşlarım abilerim vardı orda mesela myoda makina teknikerliği okumuş özel ünide mühendis olmak için çalışıyordu.yani her şey bitmiyor çok ölü bir puan yapmazsanız.. endüstri meslek liseliler daha şanslı sınavsız geçiş hakları var myolara ama benim gibi anadolu veya düz lise okuyanlar dahada sıkıntılı kısacası biraz çalışmak gerekiyor ama benim içimden gelmiyor kaldı 2 ay.Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun diyorum :)
bu yıl bende giricem ama dogru düzgün çalışmadım hiç ya hayırlısı bakalım.. kimler nereleri hedefliyor?
Valla sorma ben doğru düzgün çalışmadım hedefler aynı yeni alternatif damyo işte mümin kardeşim. :)
İnşallah öğrenci olarak bir İzmir'li olmak nasib olur. :)
Ben dün itibari ile çalışmaya başladım. Bugüne kadar hiç çalışmamıştım, denemelerden 330 civarları çıkartıyorum. Lakin sınavda bu işin böyle geçmeyeceğini hissettiğim için biraz sıkıya almak istiyorum kendimi.
Eskişehir - İzmir / Basın-Yayın Sinema-TV olucak inşallah.
ben daha bu yıl öss için kitap sayfası açıp bakmadım. arada kardeşimin(lise son sınava hazırlanıyor oda) yapamadığı soruları falan çözüyorum yardım için hepsi o..
makineci olursak iyidir diyorum :D zor gibi ya
1 sene daha hazırlanıyoruz.. Bakalm emeklerimizin karşılıgını alacakmıyım
geçen seneye göre çalışasım pek gelmiyor ama yapacak bişe yok hepimiz için hayırlısı diyelim :)
Beyler hazırsanız veriyorum gazı. Kendi siteme yazmıştım, burada da paylaşiym.
O sistem kalkıyor, bu sistem geliyor. Çoklu sınav sistemi geliyor, çocuklar ineğe dönüyor. Genç yaşta, hayatlarının baharında heba oluyor gencecik nefisler. Çok klişedir lakin “hayatımızı bir sınav ile belirliyorlar”. Sürekli de sistem değişiyor. Acaba onlar da mı bilmiyorlar bizi nasıl çürütmek istediklerini?
Şimdi bir yanım diyor ki; “1 sene boyunca çalış, sınavdan güzel bir sonuç al, sonra yay kendini”, diğer fevri yanım ise yine o klişeye kapılıp “hayatımı bir sınava sığdırmak istemiyorum” diye haykırmak istiyor. Nihayetinde kaçınılmaz son belli. Şimdi hiç birbirimizi kandırmayalım. Bu sistemin olumlu yönde değişeceği yok. Hadi değişse bile bize ve bizden önceki nesillere saplanan saplandı. Geçmiş olsun. O yüzden hiç “biz bu sistemin kurbanlarıyız” ayaklarına yatmanın alemi yok. -Ki ben bu düşünceyi de pek anlamıyorum. Bu düşünce ile isyan eden öğrenciler artık anlamadılar mı onların cılız seslerinin sistem üzerinde hiçbir etki etmeyeceğini? He, demiyorum ki duruşlarını bozsunlar, kendilerini salsınlar. Fakat bir yandan “olmaz böyle iş, istemiyoruz böyle sınav” derken, diğer yandan da haykırışların onlara fayda getirmeyeceğini fark edip ***** düzene boyun eğmeleri gerekiyor. Evet, bildiniz. Bunun adı “mecburiyet”. Yapabileceğimiz hiçbirşey yok maalesef. Bende biliyorum yurtdışında bu sistemin bu şekilde işlemediğini, daha lise düzeylerinden akademik dallara yönelik eğitim verildiğini ve üniversitelerin öğrencileri seçtiğini falan feşmekan… O yüzden hala bu şekilde düşünen genç nefisler lütfen soldan ilerlesin.
Polyannacılık oynamak istemiyorum. Bana göre ders çalışmak, herhangi bir şey öğrenmek keyifli. Belki son 5-6 senedir herhangi bir lise dersi görmemişliğimden kaynaklıdır bu durum fakat 4 sene boyunca her sabah erkenden kalkan bir öğrenci için “ders çalışmak” tamlamasının “cehennemde yanmak” ile eşdeğer olduğunu anlayabiliyorum. Bu bireylerin gittiği dershanelerde kaldıkları test işkencelerini saymıyorum bile. Aile baskısından ötürü girdikleri psikolojik çöküntü ve arkadaşlarıyla hafta sonları birer bira çarpıştırmaya özlem kalmak da tüm bu sınav telaşının, sınav hazırlığının, sınav sisteminin ya da her ne diyorsanız, onun kaçınılmaz sonlarından biri. Peki ya ne yapmalı? Makus kader ağlarını ördü çoktan. Belki benim gibi bir kimlikten duymak isteyeceğiniz son sözdür lakin; halen vakit varken ders çalışmalı. Yukarıdaki paragrafta isyanlarımızın ses getirmeyeceğini açık bir dille belirttim. Peki hiç kafamız çalışmıyor mu halen karşı durma peşindeyiz? Fazlasıyla basite indirgediğimden komik gelecektir. Bana da komik geliyor böyle düşününce fakat mantıksız olduğu da inkar edilemez. Mantalitem şudur ki; gireceğimiz sınav bir yazılı değil, test usulu. Nihayetinde verilen sorunun cevabı, aşağıdaki 5 şık içerisinde bulunuyor. Sana, size, bana ya da bize, direkt olarak cevabı yazmamız istenilmiyor. Sence – sizce de öyle değil mi? Yani bildiğin bir konu hakkındaki verilen sorularda, sorunun 5 şık arasındaki doğru cevabını bulmak bu kadar zormu gerçekten? : ) Hadi ama, düşün bunu biraz… 1 soruda yanıldın, 2 soruda yanıldın… İyi bildiğin, iyice öğrendiğin bir konu hakkında ne kadar yanılabilirsin ki?
Dershanedeki teneffüs arasında sigaralarımızı teneffüs ederken bir arkadaşım şöyle bir şey demişti; “Herkes okuyup n’apıcak oğlum, bu ülkenin çöpçüye de ihtiyacı var baliciye de ihtiyacı var”. Evet, balici extreme bir örnek oldu lakin haklı mıydı acaba? Ya da haklılığını tamamen boşverelim, konumuza dönelim biz. Hazırlan çünkü seni şu an can evinden vuruyorum. Bu ülkedeki çöpcü ya da balici mi olmak istersin yoksa 1 sene dişini sıkıp zorlu bir sınavı başarıyla geçip hayallerine en büyük adımını atmak mı? Bu yazı sana bilmiş bilmiş konuşan ve kafa beceren öğretmenlerinin ya da sürekli olarak sana baskı yapan ailenin ağzından değil. Özbeöz senle aynı durumda olan bir arkadaşının, seninle aynı şeye hazırlanan bir akranının ağzından kendi mantalitesi.
Hadi şimdi seçimi yap.
Hayallerini yaşamak mı, yoksa ömür boyu “keşke” demek mi?