1600cc olan vos'lar ciddi ciddi yakıyor.
bende cok seviyorum bu vos lari ama yakitlari hakkinda hep olumsuz yorum aliyorum..
siz biliyorsaniz eger saglikli bir vos un ne kadar yaktigini rica etsem soyleyebilirmisiniz?
cidden bende merak ettigim icin soruyorum yanlis anlasilma olmasin..
1300 ler 100km de kac litre
1600 ler 100km de kac litre
?
daha baska hacimli motorlulari varsa onlarida ogrenmek isterim..
tipini seklini cok sevdigim ve en onemlisi "ruhu" olan araclar..
Yok Mehmet 1303 modelidir. Bombe camlı olanlar 1303'tür diyeyim kısaca
1303'ün ; 1200cc , 1300cc, 1600cc'si de vardır.
Evet 100km'de 12lt yakıyor.
Motor sağlıklı değil ve bazı setup'ları kaçıksa 15litreyi bile geçer o ayrı.
@erdem325
Sırf silindir hacmine bağlamak çok doğru değil aslında karoser ve motor kombinasyonu da etken bu duruma. misal düzcam bir 1600cc lik vos
1600cc'lik bi 1303'ten daha hafiftir. minör de olsa bi yakıt farkı olabiliyor ama bu yine tamamen motorun sağlıklı olup olmadığıyla alakalı.
Çok sağlıklı bi 1600cc enkaz bi 1200'den az da yakabilir yani
1300&1600cc ; 100km min. 11-12 Litre'si var
Silindir hacimleri ve hp'leri farklı ama ağırlıkları aynı çok bişey farketmiyor
303'lerde.
1100cc , 1200cc ve 1500cc lik motorları da mevcut.
1500cc'de 1.6 gibi yakıyor en az yakanı 1200cc'ler.
1100cc '60 öncesi mevcut sadece ,o da zaten 1200 motor o da aynı
o zaman abarttiklari kadarda cok yakmiyorlarmis..
sonucta kilolari olan, teknolojileri eski olan, kayiplari bol olan ve muhtemelen 4 ileri olan araclar bunlar..
12 litre civari bence normal bunlar icin..
bende millet cok yakiyor diyip durunca 14 den az yakmiyor falan diye tahmin ediyordum..
bu arada bilgilendirme icin tesekkurler![]()
vosvos ları lpg ile sorunsuz kullanan birçok kişi var lpg ile mutlu mesut binilir bence tü kaka olur diye düşünmeyin
bu arada 1600cc ve lpg kombinasyonu cidden çok keyifli olur, performansı tofaşlar kadar oluyor, benim aracım bakımdan önce adam gibi çalışmazdı bile bakımdan çıktıktan sonra maslak sanayinin o dik rampalarını 2 kişi 2. viteste hızlanarak çıkar vaziyete geldi
tabi araç şuan kaporta boyada bu ay içinde çıkmasını bekliyoruz çıktıktan sonra lpg kesin taktıracam![]()
LPG ben çok tasvip etmem ama sağlıklı yapılıp ısıtması muntazamsa
ekonomik yönden takribi %30 rahatlatır.
2800-3000Rpm en verimli çalıştığı devir.
Sabit hız (90km) için geçerli zaten min. veriler.
Randımansız kullanım, gazlama ve trafikte veri artıyor doğal olarak.
Silindir hacmi yüksekse 1.6 gibi ve sağlıklı motor'da performans kaybı pek olmuyor.
Rampalarda biraz hissettirir o kadar.
bence arkadaşa az yakan bi araç lazım. vosvoslar az yakmıyor 50 60 kuruş falan yakıyorlar.
gerçi kuş seriside , taunusta bi okadar yakıyodur ya o ayrı konu![]()
o fiyata az yakan ve parçası ucuz daha yeni olarak uno öneririm. lpg de ciddi az yakar .
valla benim ilk arabam unoydubir depoyla ankaraya gitmeyi bir türlü başaramamıştım
benimkindemi sıkıntı vardı bilmiyorum artık ama, unolara karşı enteresan bir yargım var bu yüzden
Fatih abinin söylediği aracla ilgileneceğiz bu hafta sonuhem lpgde varmış, ruhsatada işliymiş, isterse doldurur kullanır, yok kullanmam dersede benzinde biner artık
![]()
Lada Samara'nın LPG de yakışını kolay kolay bir çok araç yakamıyor.
En son Temmuz Ayında pek hızlı kullanmadım ve 125 TL lik yakıt ile 725 km'de komple bitmişti ve çok dur kalk ve duraklama yapmıştım uzun yolda.
Bir önceki yorumum haricindeki arabalar ise (kendimde o civarlarda bütçe ayırıp araba aldığım için çok araştırdım)
Hyundai Accent
Hyundai Excel
KiaSephia
Ford Sierra
Daihatsu Applause
Aklıma gelenler bunlar. Bence ***** ilan sitesine giripte o fiyat aralığındaki araçları süzerek bir araştırma yap
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)