User Tag List

Sayfa 5/8 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
135 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Yerli Otomobili Tofaş Yapacak

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Omer hangi gelistirmeler tr de yapiliyor planlanan aracta? Birde bakis acin nedir tofasin uretip yerli otomobil diye pazarlanmasina?
    Ford yeni 3 model için türkiyeyi görevlendirdi 1 tanesinin de hem mühendisliğini hem de üretimini verdi. Yani baştan sonra araç türkler tarafından yapılıyor dünya pazarının gerekleri için.

Motor, aerodinami ve süspansiyon testleri harici hepsi gebze ve gölcükte yapılıyor. Sorarsan yeni bi teknoloji geliştiriliyor mu hayır kısaca ama bir aracın yaratılması konusunda tamamen bizim elimizde. Onun haricide ford global olarak çalışma yapıyor. Transit connect te de bu şekilde idi fakat yeni araç binek otomobillere daha yakın.

Bunlar önemli şeyler ancak ford çatısı altından çıkmadığın sürece istersen en iyi ford arabalarını yap o araba türk değildir. Sadece bize marka lazım şu an için.

Tofaş gayet doğru yapıyor şu anda, bazı teknolojileri fiattan satın alarak ki birçok firma bunu yapar özgün bir araç üretecekler. Sonrasında kendi teknolojimiz işin karar verme ve yaratma kısmında da bulunacağımızdan, başka markadan bağımsız bir araç üretimi mümkün olacak.

Bunun en mantıklı yolu bu. Sıfırdan yaratmak şu an için gereksiz. Zaten yukarıda verdiğim örnekteki gibi başladığımız anda o projeyi başarı ile üretmek bizim çok rahat yapabileceğimiz bir iş şu anda da yapılıyor. İngiltere ya da almanyadaki arge merkezlerinde türkiyedeki fabrikanın onayı ile araba şekilleniyor . Biz karar veriyoruz bunlara.

Bekleyip göreceğiz zaten önce kendi halkının tercih etmediği bir marka yaşamaz zaten.
    Azim Oto Özel Ford Servisi
    http://www.azimfordservisi.com/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OmerRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şöyle söyleyeyim, şu an fordda yeni bi araç üretmek için fabrika inşa ediliyor ve tamamen türk mühendisliği ve üretimi olacak bir araç üzerinde çalışıyorum. Tabii ki motorlar ford teknolojisine araç ford tasarımına sahip olacak fakat aracın kendisini biz geliştiriyoruz. Araçta kullanılan parçalar da türkiyede üretiliyor diğer ford modelleri gibi.

Şimdi buna "sadece montaj" olarak bakan biri iki gün sonra biz kendi markamızda aracı üretmeye başladığımızda da ne olursa olsun "bu tam türk değil" gibi bir yorum getirecek. Kaçışı yok, sadece bu kadar soğ bakmayın demek istiyorum. Bu ülkede herşey bir şekilde iyi kötü yapılıyor daha iyisi için zamana ihtiyaç var

not: bu smilie i de uzun zamandır kullanmamıştım ha
    süper açıklamışsınız işinizde kolay gelsin,

ya geely yada cherry şuan euro ncap tan 4,5 yıldız aldı emerald modeli kiminse.
    çin malı oyuncak araba almam diyenler ucuz diye kıçın kıçın yanaşmaya başladılar yıldızları görünce

bu olaya haydi mercedes yapıyoruz high class araçlarımız olacak ve seneye F1 ve WRC de aracımız olacak şeklinde bir proje değilki bu.

şöyle bakabiliriz buna mc donalds açmak yerine battalbey açıp küçük sermaye ile bişeyler başarabilmek ve büyüyebilmek ilerde yine mc donalds açma hayalini taşıyabilmek

site yöneticisi arkadaşlar siz daha aşinasınızdır bu tarz şeylere. tema ve greenpeace gibi siteler net üzerinden imza kampanyası yapıyorlar ve sayaç vb koyuyorlar. albea yı test edip rezil rüsva bi araç dediniz eğer gerçekten böyleyse bunada birçok kişi katılıyorsa, böyle bir sayaç ve imza toplama kampanyası yapalım, tasarım yarışması yapılsın, albea platformu kullanılmasın vb gibi düşünceleri güzelce yazalım ve yollayalım, bunu diğer forumlarada koyup yaydıkmı güzel bişey olur gerçekten.

maxi dostum ben bir tuğla koyuyorum sende bir tuğla koy emin ol ki bi başkasıda 3cü tuğlayı koyacaktır

aslnda Eyll'de bitmiti - Hrriyet EKONOM
    ayrıntılı açıklamalı haber

bond777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fiatin hangi platformu kullanilacak bilmiyorum ama hyundai de protonda eski mitsubishi teknolojileriyle buralara geldiler, bravonun sedanini yapabilirselerse ki mutlaka sagindan solundan calinir, gene bile bir baslangic olur...

tabi %50 sermayeyi de yerli oto olarak kabul etmiyorum, yabanci firmalarin taseronlugu gibi geliyor bana, sermaye yuzdemizin cok daha yuksek oldugu bir ortaklik olursa anlamli bence

yerli araba ciksin, kendi arabami satar onu alirim diyende cok var simdilerde.

streetracer_nos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    umarım Türk markasıyla girdikten sonra ithal araçlara bi extra geçirme yapmazlar....

sinan-s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şahin doğan geri gelir umarım
    2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
    2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
    ]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
    1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
    2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha iyisi olsun diyen arkadaşlara katılıyorum ama şunu unutmamak lazım, otomotiv artık global bir endüstri. Yerel olmak hiç birşeye yaramaz, yeterince ucuza maledemezsin, tüketici de kesesini düşünür ve pahalı araba almaz.

Bugün birçok firma ortak motor geliştirme çabasında (örneğin psa - bmw, fiat - opel) böyle bir durumda sıfırdan bir firma kurmak çok olası değil.

Mesele teknik değil, tamamen ekonomik.

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gelişme olursa iyi ancak
    Arac isimleri muhtemelen söyle
    Türk Kası
    Minik Yada Ufaklik
    Atmaca
    Yada
    İstanbul
    Ankara
    İzmir

Bunlar araba yaparız derler ama sıkmak bedeva

JapanVsGermany - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir yerden başlamanın zamanı gelmişti...
    Allah yardımcıları olsun...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı streetracer_nos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    umarım Türk markasıyla girdikten sonra ithal araçlara bi extra geçirme yapmazlar....
    bu temenniye bende katılıyorum.
    hayırlısı olsun diyorum.
    Alıntı .CeM. Nickli Üyeden Alıntı
    99 yaşında bi amcada vardı 99 model 99 binde noldu kimbilir bulupta müzeye koymak lazım aslında çok değerli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün birçok firma ortak motor geliştirme çabasında (örneğin psa - bmw, fiat - opel) böyle bir durumda sıfırdan bir firma kurmak çok olası değil.

Mesele teknik değil, tamamen ekonomik.
    tamamen katılıyorum, millet olarak bişeyin alt markası olmayı sindiremiyoruz nedense, bakarsınız opel-fiat-tofaş olur yarın birgün. koçu sevmiyosunuz etmiyorsunuzda allah aşkına kim var başka onuda göstermiyorsunuz?
    iyi yada kötü beğenirsin yada beğenmezsin bu adamlar anadoldan beri Türkiyenin ilk ve tek otomobil üreticisi.

birde şu drum var şimdi dev dediğimiz markalar 1880 lerde başlayıp 1900ün başlarında zaten 4 tekerlekli içten yanmalı arabaları üretiyorlardı, ufak atölyelerde mucit diye tabir edilen ustalar şekillendirdi bu işi. biz ozamanlarda osmanlı batıyodu ve halk zaten osmanlının sürekli vergi almasından bıkmış etmiş neyi üretsin, üretse bulsa şeytan icadı diye canındanmı olacak adam

Otomobil üreticileri ve markaları - Vikipedi

sayfanın en altında A dan Z ye kadar otomobil üreticeileri var biz göz atın bazılarının hikayelerine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı uğurlu olsun diyelim

d_8007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim görüşüm albea ,linea,palio vs...isim değiştirip arkalarında türkçe isimler yazacak ve bu sayede biz de yerli oto üretmiş olcaz ama inşallah güzel bi şeyler çıkar ortaya

Vlkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı olsun (:

d_8007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neden bi japonlar veya almanlar gibi olaamıyoruz bu kouda anlamadım gitti .her şey mevcut ken neyimiz eksik anlamadım gitti.

Parsia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haberlerde okuduğum kadarıyla, üretilecek araç direkt olarak bir fiat modelinin çakması olmayacak. altyapısı sanırım albea'dan gelecek, çünkü üretimi bitti yerine yeni bir model koymak yerine Türk otomobili diye satacaklar anladığım kadarıyla.

keşke tekrar rwd üretseler ancak öyle bir şey olmaz malesef. motor olarak 1.3 multijet motorlar kullanılırsa, uzun ömürlü oldukları için tercih sebebi olacaktır ancak yürüyeni direkt albeadan gelirse o arabadan cacığa hıyar bile olmaz ama gene satılır, tasarımı güzel olursa ben bile alırım milli duyguların kabarması deyin, ne derseniz deyin üretilecek otomobilin desteklenmesi şart. ileride istediğimiz markaya, istediğimiz yerli otomobile ulaşmak için bunun desteklenmesi şart. sıfırdan %100 yerli otomobil ilk başta imkansız ama ileriye dönük olarak olması kuvvetle ihtimal. tek dileğim, inşallah yüzüstü bırakılmaz.
    Some cars are for boys and the others for real men only.

"M3 drivers have no friends."

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı powERS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben zaten sahin mukhemmel arac demiyorumki. Sahinden iyi dediginiz baslangic sinifi araclari donanımını sahine koysaniz diyorum. Sende diyosunki olmayan seyden bahsediyosun.

Burada cogu kisi demiski yeni sahinler gelcek dandik olcak bilmemne.

Bende diyorumki yeni üretim yapan hangi arabayi dort dortluk sunabilir. Olsa zaten cikis yapamaz cunku adam para isteyecek.

Fiat albeada yapiyo bravo da yapiyo bunu neden kimse gormuyo? Bravo dediginiz arac deltayla giulettayla ayni kasa. Kofte kadar para.

Ama albea satmasaydi bu sirket bravoyu gelistirebilirmiydi?

Yurumeden kosmayı bekliyo bazilari hemde yurume fiyatina.

Yani maxiboost diyosunki tata yapan hindistan bizim yapcagimizdan daha guzel araba yapiyo. Daha iyi daha para yapar.

Peki...
    Sen terimleri karistirmissin. Yeni sahinler derken bu donemin sahinleri. Yani sen o yanilgiya bir daha duseceksin. Diceksin abs airbag var tamam kagit ozerinde ozellikle otomobil mi degerlendirilir? İdda ediyorum sifirdan da bir marka yaratilsa gayet kaliteli arac yapilabilir. Albeayi yapmasaydo yok bravoyu gelistirebilir miydi gecin bunlari. Fiat istese bmw kalitesinde arac uretebilir ama adamlarin pazari bu degil boyle bir arac yaparsa karsisinda bmw olur. En basiti skoda favorit diye bir modeli var ya adamlarin o kadarda eski degil nasil bir anda yukseldi? Vag grubu bunyesine aldi. Sonuc olarak isi bilen el attimi skoda fabrikasindan da gayet guzel araclar cikar. Tataya iyi mi dedim bi dikkatli oku. Param olsa ne fiat ne tata alirim, o kadar keriz degilim. Suanda en kotu ihtimal tr de uretilen en kaliteli aracla esdeger kalitede ve uygun fiyata otomobil uretiriz ama kocla degil..

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kisaca demek istedigim, birseylere razi olmak yerine bu ulkenin hak ettigini isteyelim. Senelerdir arac uretiliyor. Aerosunu, tasarimini, suspansiyonunu yabanci yaptiktan sonra ben ne anladim o aractan? Benim icime sinen, motor ve aktarmasi modern modellerden alinmis, tamamen turk suspansiyonundan aerosuna turk tasarimi bir otomobil. Neden fiat tabanli? Eski corollalari al cook daha iyi. Bence devlet destegi olursa emeklemeden hizli adim atan bir markamiz olabilir. Ben ulkemi otomobil uretiyorum diyen iran gibi peugeottan satin aldigi halde onu bile adam gibi uretemeyen bir ulke olarak gorulmesini istemiyorum. Bundan azina ne razi olurum ne de icime siner ne de gidip 5 kurus para veririm.

-ER- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    türk mühendisi çizsin herşeyini baştan yapsınlar. türkte olmasa olur mühendisi Firma türk olsun tamamı ile Türk firmasın en baştan yaratacağı bir otomobil yani şasesi elektronik panoları o firmanın çizimi olsun tabiki farlar klima abs esp sistemleri alınabilir zaten diğer firmalarda öyle yapıyor. ama gidip şaseyi alıp ona uygun tasarım yapıp aha bunu biz yaptık demek çok saçma.
    Hadi bakalım hayırlısı

Hakan Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla yapan Albea'nın üzerinede , Palio'nun üzerinede yapacağını yapıyor. Hemde Mevcut kasa üzerinden. Neden Albea kasası üzerinden değilde en azından Platformu üzerinden birşeyler yapılmasın ki?
    Bu göstereceğim araçlar Çin'de bir firma aracılığı ile yapılıyor. Adamlar Palio'ya otomatik vites bile uyarlamışlar. Biraz malzeme kalitesizliği ve çalma-çırpma tasarımlar olsada yapılan yapılmış.
    Çin'deki bir siteden alıntıdır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)