User Tag List

Sayfa 7/8 İlkİlk ... 5678 SonSon
135 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Yerli Otomobili Tofaş Yapacak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel bi değerlendirme yapalım

ACCENT ERA 1.4 START ABS ESP EURO V > yani satışdaki en boş accent 29.250TL

768,00 TL bunun yıllık MTV si var.Ancak bu aracı alırken ÖTV fiyatı min. 5000-7000TL değil mi ?

Symbol Authentique 1.2 16V 75 bg 27.500 TL en boş reno clio fiyatı benzinli
    Symbol Authentique 1.5 dCi 65 bg 34.200 TL en boş reno clio fiyatı dizel

Fiat Albea Sole > 4K ACTIVE Plus Paketli 1.4 FIRE 77 HP en boş albea satış fiyatı 26,890 TL

geri kalan markaları yazmıyorum bile

Bu araçlar peynir ekmek gibi piyasamızda olup satılan araçlar.E peki bunların ÖTV si var ? bu ötv ler düşülünce fiyatlar otomatikman 20K lı fiyatlara iniyor? Ki bu son kullanıcı satışı?

Demek ki hem kendi üretimimiz olup hemde bu araçlardan daha iyi daha güzel daha verimli araçlar yapabilmemiz imkansız değil !!

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maxiboost lafımı yanlış anlama hocam sadece bir gerçeği söyleyeceğim..

Yakınında bulunan ilk ana caddeye git ve kaç tane taksi geçiyor, kaçı ne marka model..

En yüksek oran fiat albea çıkacaktır. adım gibi eminim.

Bu arabanın olup/olmadığını gösteren çok güzel bir kriterdir bence. Sen kabul etmeyebilirsin tabi.

Senin beklentilerini karşılamayabilir ama albea platformu üzerine kurulacak, 1.3 dizel motorlu bir aracı halk tutar ve alır.
    sorun almak benimsemek türk duygularıyla haraket etmekmıdır ? kim daha ıyısını haketmediğini düşünür ? sen onca teknolojı ve gelişmekte olan ulkeler arasında başa oynamaya çalısan bi ülke olarak albea yı kendıne layık goruyurmusun ? emın olun doğan şahın albea yı hoplatır ! bı anda alman kalıtesı japon sorunsuzluğu beklemesin kımse fakat bu iş fiatın kafa yapısıyla olmaz. daha öncede yazmıştım arada kaynamış. fiat almanlara yaklasan bı arac cıkarabılır ama onun kulvarı farklıdır. herkes kendı kulvarında. kımı prestij kımı ekonomi kımı performans kimi konfor kailte... ama şu varki şuan alman varken gidip ben oto. bravoya 60000 vermem. veren verir o tercih meselesi. onemlı olan uygun ama teknolojıde geri kalmayan orta duzey konfor ve performans verılerını karsılayan bı arac. tasarım ve şası bızım olmalı elektronık her markanın yaptığı gıbı ortaklasa yapılabılır bunu global dunyada herkes yapıyor teknolojı alısverısı... herkes 40000 e arac yapsak kım alıcak demıs . 40000 e yapılacak arac varya ne seat ne skoda bırakırr . 5 yıl önce 21.000 tl olan dobloyu askerıye otv sız 9000 e alıyodu. ee bu arac kaca uretılıyo dusunen varmı ? işin içine ötv girmesın 20000 tlye cok guzel orta kalıte bı arac uretılebılır. 4 sene once almancı komsumuz a4 avant la geldı sıfırı 20000 euro ya almış. eee o araç burda nekadardı ozaman,hatırlayanlar cvp versın ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ronin_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel bi değerlendirme yapalım

ACCENT ERA 1.4 START ABS ESP EURO V > yani satışdaki en boş accent 29.250TL

768,00 TL bunun yıllık MTV si var.Ancak bu aracı alırken ÖTV fiyatı min. 5000-7000TL değil mi ?

Symbol Authentique 1.2 16V 75 bg 27.500 TL en boş reno clio fiyatı benzinli
    Symbol Authentique 1.5 dCi 65 bg 34.200 TL en boş reno clio fiyatı dizel

Fiat Albea Sole > 4K ACTIVE Plus Paketli 1.4 FIRE 77 HP en boş albea satış fiyatı 26,890 TL

geri kalan markaları yazmıyorum bile

Bu araçlar peynir ekmek gibi piyasamızda olup satılan araçlar.E peki bunların ÖTV si var ? bu ötv ler düşülünce fiyatlar otomatikman 20K lı fiyatlara iniyor? Ki bu son kullanıcı satışı?

Demek ki hem kendi üretimimiz olup hemde bu araçlardan daha iyi daha güzel daha verimli araçlar yapabilmemiz imkansız değil !!

aynennn herkes fıyatlara takılıyo. yahu turkıyedesınız otv nın en baba olduğu yerde... yıllar once porshe un en ucuz aracı dıye dergıye cıktı. arac 60.000 dolar TR satıs fıyatı 100.000 dolardı varmı bole bısey almanyadan daha cok bıızm devlet kazanmıs hahahha bızım 20.000 25.000 butceyle yapacagımız araba gayet orta hallı luks olur . ve devlet buna 0 faız ve gereklı prım ve tesvıklerle iç pıyasaya kazandırabılır ama ıbnelık bızım devlette fiata yol vereceğine hala zorla sokuyorlar pıyasaya. burda kaymağı yıne fiat yıcek bızdee elımzdekı koca bi hiçle kalıcaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rebel,

Ben zaten iyi araba yapamayız demiyorum yaparız, otomotiv endüstrisi global ve maliyet çok önemli. Sen kendi başına ürün çıkartmaya çalışırsan maliyetden dolayı sıçarsın. Kendi yerel pazarında bile satamazsın. Bütün hayal yalan olur.

Öncelikle pazarda büyük dilime sahip olan albea/symbol/accent era sınıfında araçla gireceksin, para kazanacaksın, sermaye biriktireceksin, daha sonra model gamını büyüteceksin.

kia/hyundai sence alman kalitesinde araç yapamaz mı? yaparlar ama yapmıyorlar neden, araç kore malı, kimse alman malı fiyatı vermeyecek, e koreli neden alman maliyetine araba yapıp kore fiyatına satsın?

sende alman malı araba yapıcaksın senin vatandaşın bile alman parası vermeyecek, ucuz olsun isteyecek.

O yüzden biz alman tadında araba yapalım demek şimdilik ekonomik nedenlerle olanaksız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hacım yanlış anlama sana itifan yazmadım genel yazdım. aslında aynı düşünuyoruz fakat albea alt yapısı nedir ? zaten kendısı saçma sapan başlı başına bı hata. bu ulke kaporta şası ve çizim/tasarım konusunda çok çok önde, diğer elktronık ekıpmanlarda nekadar gelısmıs olsada olmasada, teknolojı alısverısı herzaman ıyıdır . ronınden alıntı yaptıgım cevapta 40.000 e arac yapsak seat tan skodadan cok daha kalıtelı olur . ama satılırmı ? tabıkı hayır. vw opel gıbı fırmalar varken hıc kımse o fıyatı vermez . benım demek ıstedııgm 20.000 25.000 tl butceyle cok ıyı araclar cıkabılır. koc/fiat bu aracı 10 15 arasına mal edıp 25 ten satarsa 2.bi albea vakası olur. üretim bandındaki kucuk oynamalar buyuk farklar yaratır donanım olarak. burda yapılması olan sey 20.000 tl lık bı araba yapıp kucuk kar marjı ve + olarak showroom kar fıyatlarıya 25.000 sevıyesınde satılmasıdır .

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gene italyan olacak ama adı türk malı olacak
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maxiboost lafımı yanlış anlama hocam sadece bir gerçeği söyleyeceğim..

Yakınında bulunan ilk ana caddeye git ve kaç tane taksi geçiyor, kaçı ne marka model..

En yüksek oran fiat albea çıkacaktır. adım gibi eminim.

Bu arabanın olup/olmadığını gösteren çok güzel bir kriterdir bence. Sen kabul etmeyebilirsin tabi.

Senin beklentilerini karşılamayabilir ama albea platformu üzerine kurulacak, 1.3 dizel motorlu bir aracı halk tutar ve alır.
    Kendin soylemissin albeayi hangi halk almis gerci haklisin sahine cayir cayir parcasi ucuz, yerli uretim, japonun parcasi pahali diye para veren bir toplum dedigin gibi bir araci alabilirde. Benim bunlari yazmamdaki sebep ayni kazigi yemeyelim. Albea platformu kullanilirsa eski, yabanci, bir halta benzemeyen araci yeni, turk markasi daha zamanla gelisecek ilk arac bu diye lanse ederek satacaklar. Turk uretimi demesinler gitsin fiat yeni arac cikartsin. Ben isterim ki sasesinden suspansiyonuna herseyi turkiyede tasarlansin, sadeceaktarma ve motor yeni nesil araclardan alinsin. Yeni marka diye dandik bir isle baslamak zorunda degiliz ki? Rekabet edemicekse ayni kalitede devletim otv almayi versin bi zahmet..

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu sefer baykuş koyarlar adını

saab ı satın almak dahamı zordu ki

bu durumda biz birşey yapmış oluyormuyuz anlamadım sonuçta yine 0 dan başlayarak biz pek birşey yapmış olmayacagız dünyaca güvenilir bir markayı almak devam ettirmek varken neden tofaş fiat
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Hakan Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendin soylemissin albeayi hangi halk almis gerci haklisin sahine cayir cayir parcasi ucuz, yerli uretim, japonun parcasi pahali diye para veren bir toplum dedigin gibi bir araci alabilirde. Benim bunlari yazmamdaki sebep ayni kazigi yemeyelim. Albea platformu kullanilirsa eski, yabanci, bir halta benzemeyen araci yeni, turk markasi daha zamanla gelisecek ilk arac bu diye lanse ederek satacaklar. Turk uretimi demesinler gitsin fiat yeni arac cikartsin. Ben isterim ki sasesinden suspansiyonuna herseyi turkiyede tasarlansin, sadeceaktarma ve motor yeni nesil araclardan alinsin. Yeni marka diye dandik bir isle baslamak zorunda degiliz ki? Rekabet edemicekse ayni kalitede devletim otv almayi versin bi zahmet..
    O dedikleriniz bence zamanla olacak birşey. İlk önce başlangıç yapılsın, sonrası çorap söküğü gibi gelecektir zaten. Pozitif yönlerdende bakılmalı.

erdem325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne fiat in zihniyetini seviyorum ne de koc un zihniyetini..
    hele ikisi bir aradaysa hepten nefret ediyorum..
    sahsi kanaatim milletce cok dandik bir araca cok da az olmayan paralar verip italyanlari ve koc u zengin edicez..
    bu benim sahsi ongorum..
    talep edilebilecek o kadar fazla arac platrofmu varken albea nedir ya..
    neden en dandigi yani?
    yerli macera baslamadan biter benim gozumde
    o kadar da hevesliydim halbuki..
    ................

BaybuRtlu69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu bizim konuştklarımızı, gören bir devlet yetkilisi yada bizler gibi düşünen birileri yokmudur ya ?
    Bu konuştklarımız aslında birşeyleri malesf deiştiremiyor. adamlar düzeni kurmuş, helal olsun
    Emre Kalkan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu sefer adları polat memati abdülhey olsun

svtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güçlensin yeşil sermaye.. gemicikler dolsun... bakan çocukları yolsuz kaldı markaşalma bitmesin hepsi zengin olsun.. en ufak iğneye kadar onlar satısn onlar milleti soysun.. bu arabayı yaparlar tutar... yandaşlık .. var kardeşim.. yalakalık var.. aq. yar meclise bile satarlşar.. bütün tayyipci şirketler alır şirket aracı diye tayyipci yandaşlar alır.. yinede satarlar siz korkmayın..
    low is low

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yerli mali arac yapamazlar, sadece milleti gaza getirip daha fazla fiat satarlar.

icinde koc-fiat-tofas kelimeleri gecen bir yapilanmadan, herseyi ile yerli mali bir Türk markasi beklemek hayal.

BlackEmperor
    Misafir
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu sefer baykuş koyarlar adını
    hahahahha capsler aklıma geldi

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı turci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yerli mali arac yapamazlar, sadece milleti gaza getirip daha fazla fiat satarlar.

icinde koc-fiat-tofas kelimeleri gecen bir yapilanmadan, herseyi ile yerli mali bir Türk markasi beklemek hayal.
    Katılıyorum Ayrıca türkiyedeki bütün araba otoriteleride aynı görüşde yerli diye gene fiat motoru fiat yürüyeni fiat elektrik tertibatlı bir araç üreticekler sadece tasarımı farklı olucak linea değilde adı türkçe bir şey olucak..

her kez olayın bilincinde ama vatandaş yemez bu numarayı.

SLH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şahin doğan denilen araçlar 20 yıldır yollarda geziyor yok olmadılar gitti az bi süre değil benim için hemde desteksiz şekilde kaliteli bir üretim bir anda olmaz herşey zamanla oturur yol alır aceleye gerek yok başlamak işin yarısını bitirmek demektir...

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    doğan şahin denen araç fiat regata dır.. türkiyede adı doğan şahin..

bu araç bir amcaımız vardı ben gençken anlatmışdı avrupada italyada trafikden men edilmiş.. fren sistemi neyimiş o zamanında stadartlarını desteklemediği için fiat bu arabayı üretimden kaldırmış.. 80 li yıllardan bahsediyorum bu araç sonra türkiyede doğan şahin adıyla 90 lıların sonuna kadar üretildi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazalım bir dilekçe altlarınada isimlerimizi yazalım yollayalım tofaşa mail olarak, bunu diğer forumlarada yayarız, eşşek değillerse en azından bir yarışma yaparlar tasarım için. 3000-5000tl de ödül koydularmı misss.

burda anca yazarız biz okuruz 100 sayfa olsa nolur bu konu 500 sayfa kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)